Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, po prawie dwóch tygodniach na laptopie dell Latitude E5470 laptop sam sie restartuje.
Ku mojemu zdziwieniu, wczesniej dysk Toshiba NVMe grzal mi sie do 70stC bez obciazenia i komp sie wylaczal na odpietym zasilaczu.
Na zasilaniu z sieci mimo tego ze sie dysk gotowal, to sie nie wylaczal, wystarczylo odlaczyc zasilanie, jakies 5 minut i wylaczenie bez zadnego komunikatu

- od razu czarny ekran.

Po powrocie z serwisu dell ma nowy dysk Hynix (czy jakos tak) i pod obciazeniem temp max 60stC chodzi.
Zas po odlaczeniu zasilacza to samo...okolo 5-10minut i komputer sie wylacza, ale z komunikatem "trwa zamykanie systemu"

- pierwsze dwa wylacenia od postawienia systemu, to byly dodatkowe komunikaty "trwa aktualizacja..."

Dziwna sprawa, monitoruje temperatury dysku, procka, plyty i wydaje sie byc wszystko ok.
W biosie nie ma zadnych krytycznych logow zapisanych w pamieci.

Obecnie siedze na Win10ltsc2k20x64pl.iso i ta;da! jest ok i na zasilaczu i bez - nie wylacza sie a temperatury zblizone jak nie te sama co na wersji Win 10 1809 LTSC x64 v3

O co chodzi??

Posted

jezeli bede cos robil to juz nie zaden ciety bo to bezsens, poprawki nie wchodza

tylko dobrze zoptymalizowany

pewnie cos po wrzesniowych poprawkach

JanKo6 likes this
Posted

Przepraszam za lamerskie pytanie, ale co to znaczy, że z wersji lite usunięto większość języków?

Czy to znaczy, że wersja full, mimo, że na bazie PL, to można zmienić język systemu/layoutu np na angielski?

Posted
1 minutę temu, DonAndress napisał:

Czy to znaczy, że wersja full, mimo, że na bazie PL,

mozna dograc, zintegrowac

po usunieciu podstaw juz nie

Posted
Teraz, Mr.T napisał:

mozna dograc, zintegrowac

To mam jeszcze bardziej lamerskie pytanie - skąd wziąć taki język? Jest bez problemu dostępny na stronie MS?

Przyznam, że jestem przyzwyczajony do angielskich systemów (firmowe laptopy itd), ale w domu chciałbym pracować na zoptymalizowanej wersji Win10.

Posted
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]
Niestety, ale system nie przyjmuje plików z tej stronki (oczywiście sprawdziłem, czy się x64 zgadza).
Zainstalowałem wersję full Twojego systemu. Czy powinienem coś przestawić na czas instalacji pakietu językowego?
Posted

@olszok1997 

2004 superlite od ghostspectre

jg 10 2004 pro lite

jg 1909 pro lite

1909 superlite od ghostspectre

albo

Posted

Witam, mam problem, otóż zrobiłem sobie bootowalnego pendrive'a z tym modem Windowsa i nie chcę mi w ogóle odpalać instalacji, włącza mi się mój system, który mam aktualny. Laptop Lenovo B50-80. Opcję bootowania włączam z pendrive'a oczywiście.

Posted
W dniu 24.09.2020 o 16:36, B4ldG0d napisał:

Witam, mam problem, otóż zrobiłem sobie bootowalnego pendrive'a z tym modem Windowsa i nie chcę mi w ogóle odpalać instalacji, włącza mi się mój system, który mam aktualny. Laptop Lenovo B50-80. Opcję bootowania włączam z pendrive'a oczywiście.

Zaznacz tę opcję jak poniżej i MBR oczywiście.

obraz.png.59df8d8409aaf37706242079e2ed2a9f.png

Posted
On 9/29/2020 at 10:51 PM, krostk997 said:

Hej świetny system :) Mam pytanie do autora czy planujesz wypuścić ten system tylko żeby wszystkie aktualizacje działały ? :)

Wiem, ze scroll czesto sie psuje w myszkach, wiec pewnie nie mozesz przewinac do gory, wiec wkleje co napisal Mr.T:

jezeli bede cos robil to juz nie zaden ciety bo to bezsens, poprawki nie wchodza

tylko dobrze zoptymalizowany

pewnie cos po wrzesniowych poprawkach

Posted

zainstalowalem i jest naprawde dobrze, gdyby nie StartIsBack i Explorer z Windows 7 to moglbym uzywac tego systemu na codzien, ale przez te 2 rzeczy nie moge, bardzo mi to przeszkadza, wiec zmieniam na cos innego.

Posted
15 godzin temu, veoon249 napisał:

zainstalowalem i jest naprawde dobrze, gdyby nie StartIsBack i Explorer z Windows 7 to moglbym uzywac tego systemu na codzien, ale przez te 2 rzeczy nie moge, bardzo mi to przeszkadza, wiec zmieniam na cos innego.

StartIsBack można wyłączyć w panelu sterowania i można powróć do menu z win 10 ;) anna.parker dziękuje za odpowiedz tyle razy czytałem te posty i ten tekst a i tak jakoś mi to wyleciało :D Mam tylko pytanie czemu jak zwiększę wyświetlanie treści na np 125% to niektóre aplikacje w win 10 są rozmyte ? a na win 7 po ustawieniu 125% się ładnie skalują. A to niby na win 10 miało działać skalowanie ale jakoś nie specjalnie to wygląda ;/

Posted

Witam
A czy była by mozliwosc stworzenia takiego odchudzonego systemu ale w wersji 32 bit?

Na asus T100 nie ma mozliwości instalacji systemu w wersji 64 bit

Dysk tam jest tylko 32 gb wiec system w sam raz dla tego tabletu.

Mam tam zainstalowany normalny windows 10 ale mozolnie to chodzi i ciągle brakuje miejsca

oryginalnie przeznaczony jest tam windows 8.1 ale  chce jednak 10

Posted
23 hours ago, veoon249 said:

Zainstaluj StartIsBack z oficjalnej instalki, później odinstaluj, skaksuj folder/pozostałości. I cyk, można instalować [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

JanKo6 likes this
Posted

Mam dwa pytania, 

1. Nie mogę zainstalować aktualizacji - KB4577668 - błąd 0x800f0982

"2020-10 Aktualizacja zbiorcza dla systemu Windows 10 Version 1809 dla systemów opartych na architekturze x64 (KB4577668)"

Jest jakaś rada na to ? Próbowałem z repo ręcznie zainstalować aktualizacje ale instalator wywalił mi błąd ze "Niektóre aktualizacje nie mogły zostać zainstalowane".

2. Nie działa mi wyszukiwarka w pasku zadań / ustawieniach. Po prostu nie mogę tam nic wpisać.

Posted
3 godziny temu, Bonek napisał:

1. Nie mogę zainstalować aktualizacji - KB4577668 - błąd 0x800f0982

W cietych zrobila sie bieda MS wydaje za duze, głębokie poprawki i kazda ingerencja moze spowodowac blad w aktualizacjach

3 godziny temu, Bonek napisał:

wyszukiwarka w pasku zadań / ustawieniach

a to nie wiem dlaczego, cos namotałes

Posted
W dniu 15.06.2020 o 21:28, cykor79 napisał:

Witam. Czy możecie mi poradzić czym tę wersję aktywować?

tu znajdziesz porade:[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

W dniu 11.10.2020 o 20:35, anna.parker napisał:

Zainstaluj StartIsBack z oficjalnej instalki, później odinstaluj, skaksuj folder/pozostałości. I cyk, można instalować [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

StartIsBack można pobrać z ich stronki : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

jarexpol likes this
Posted
11 minut temu, sebski napisał:

Oh yeah,  system z trojanem:

?? Co na to autor moda? 

System w sieci od roku 

pobrany kilkaset razy

i jak rozumiem wszyscy do tej pory mieli do du....... systemy antywirusowe

i ty jako pierwszy znalazles trojana :22

w ogóle jesteś  pierwszy co w moich modach coś znalazł

przecież jakby cos było ludzie by mnie zaciukali :L