Jump to content

Recommended Posts

Posted
On 6/15/2020 at 9:28 PM, cykor79 said:

Witam. Czy możecie mi poradzić czym tę wersję aktywować?

W wierszu poleceń z prawami administratora:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Witam. 

W dniu dzisiejszym zainstalowałem system na PC, na którym wcześniej pracował "normalny" Win10. W PC są trzy dyski: SSD 125 (na system), 1TB HDD na dane i dodatkowo 80 GB HDD na dane. Po zainstalowaniu systemu na SSD system widział tylko dysk systemowy oraz 80-tke, natomiast 1TB nie. W menadżerze urządzeń był on widoczny i teoretycznie działał poprawnie, natomiast w menadżerze zasobów dysków nie był totalnie widoczny. Jedyne do czego zdołałem dość, to to, że 1TB nie miał żadnych danych woluminu, kiedy chciałem je pobrać w menadżerze urządzeń system poinformował mnie, że nie jest wstanie tego zrobić. Naturalnie odłączałem dysk etc. nic nie pomogło. Co ciekawe, już na etapie instalacji systemu, kiedy wybieramy dyski itd., dysk ten nie był w ogóle widoczny. Z tego powodu ponownie zainstalowałem standardową 10-tke i wszystko jest ok z tym dyskiem. Czy ktoś spotkał się z problemem i zdołał go rozwiązać? Jedyne na co natrafiłem w sieci to, że poprzednia 10-tka przypisała sobie ten dysk do siebie na stałem, ale nie wiem, jak to rozumieć i jak sobie z tym poradzić.

Serdecznie pozdrawiam.

Posted

Po pierwsze, to nikt, kto ma choć odrobinę umiejętności i wiedzy komputerowej, nie instaluje systemu z podpiętymi kilkoma dyskami.

Po drugie - to nie jest wina wersji LTSC, że ci dysku nie widzi, tylko masz coś na nim namieszane.

Posted
W dniu 19.06.2020 o 11:14, Mr.T napisał:

poczekaj z ta nie da sie nic zrobic

Witam

Mam ten sam problem, kb4561608 i następna kb4567513 nie instalują się.

Czy coś wiadomo, czy trzeba przeinstalować na inny system?

Pozdrawiam

Posted

Dziękuję za odpowiedź, poczekam.

A tak przy okazji, w tej modyfikacji działa normalnie podgląd dokumentów w oknie eksploratora?

Mi wyświetla jedynie pliki jpg, natomiast nie wyświetla pdf, word i excel (mam Adobe Reader XI i MS Office 2013).

Pozdrawiam

Posted

Przesiadłem się z powolnego oryginału na twój i mam taki problem. Systematycznie raz np na mc, odcina mi na tym systemie internet Cyber tarcza Orange, pisząc, że jest to spowodowane przez  wykrywanie proxy przez WPAD. W ustawieniach nie mam tej funkcji włączonej więc powinno być ok a nie jest. Co mogę wyłączyć włączyć aby to się skoczyło ? 

Posted
W dniu 9.07.2020 o 21:43, Mr.T napisał:

poczekajmy do tego wtorku

Witam

Może udało się coś ustalić?

Nie działają mi wydruki z programu Druki Gofin i pomoc Gofinu twierdzi, że przez brak tych poprawek...

Pozdrawiam

Posted

niestety nie

MS miesiac temu wprowadzil jakas mega gleboka poprawkę i ta na cietym nawet lekko sie nie zainstalowala przez co blokuje nastepne i niestety nic juz nie pomoże

sorry

JanKo6 likes this
Posted

Podsumowując - wyłączyć WU lub czekać cierpliwie na kolejną wersję moda (v4)

Chyba że te nowe poprawki uniemożliwią głębsze "cięcie" modów - ciekawe czy MS po "aferze" z modem Ninjutsu nie rozważa wprowadzenia takiej opcji (oby nie, bo patrząc co się dzieje z nowymi wersjami zwykłej dychy, LTSC czekałby podobny los - kolejne problemy łatane/zastępowane innymi problemami )

Posted
4 godziny temu, Mr.T napisał:

niestety nie

MS miesiac temu wprowadzil jakas mega gleboka poprawkę i ta na cietym nawet lekko sie nie zainstalowala przez co blokuje nastepne i niestety nic juz nie pomoże

sorry

:(

Pozdrawiam

Posted

Witam

Włąśnie zainstalowałem tego moda i pierwszy raz od xxx lat używając modów Mr. T wyskoczył mi trojan c:\windows\system32\sh.vbs - VBS/Agent.NUJ - skanowanie za pomocą Eseta, jakieś info co to jest?

Posted
W dniu 13.05.2020 o 23:04, Mr.T napisał:

Zmiany względem oryginału wersja full:

- Zintegrowane wszystkie poprawki

- Uaktywniono pakiety DotNet. Framework

- Dodano HashCheck

- Dodano 7-zip,

- Dodano nowe funkcje w panelu sterowania HD tune Pro, Gpu-Z. Cpu-Z, Rufus i Konta zawansowane

- Dodano przydatne skróty pod PPM, 

- Zintegrowane na sztywno StartIsBack i Explorer z Windows 7

- Windows Defender Application Guard

- Usunięto Easy transfer

- Usunięto telemetrie

- Rozpoznawanie mowy

- Rozpoznawanie twarzy

- Usługa biometryczna

- Koło ratunkowe

specjalnie na czerwono zaznaczylem ale widac za mała czcionka

Posted
1 godzinę temu, Mr.T napisał:

specjalnie na czerwono zaznaczylem ale widac za mała czcionka

wiem, nie musisz sie goraczkowac :)
Ja pytam czy to jest tylko jednen styl czy jak bylo w ktorejs poprzedniej ze mozna zmienic - teraz nie wiem, co mialem wczesniej.

Posted

Czesc, teraz mam inne pytanie, jak zainstalwac tego moda na laptopie Dell Latitude E5470? 
Nie pamietam, jak robilem to na starym Precision, mam napewno ustawione Security Boot na OFF, i Legacy BOOT
Takie cos mi wyskakuje za kazdym razem, zaznaczam ze sumy hash obrazu sa zgodne i posiadam najnowszego Rufusa 3.11

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted
42 minuty temu, racuch8 napisał:

Hmmm... wyglada ze instalujesz pod USB 3.0.zmien na port 2.0 moze pomoże, ewentualnie w biosie na uefi.

Niestety, wszystkie porty to usb 3.0, a pod UEFI - nie ma opcji bootowania z tego nosnika przy tej konfiguracji bios/uefi

Nie wiem, moze wina lezy grzies po stronie rufusa, jakis plik moze gubi przy kopiowaniu na usb

Posted
Niestety, wszystkie porty to usb 3.0, a pod UEFI - nie ma opcji bootowania z tego nosnika przy tej konfiguracji bios/uefi

Nie wiem, moze wina lezy grzies po stronie rufusa, jakis plik moze gubi przy kopiowaniu na usb
Już wiem w czym leży problem....wyczytałem gdzieś na stronie....uwaga! Hinduskiego Della
Żeby w biosie w Legacy dodac opcje bootowania z napędu CD/DVD nieważne że laptop nie posiada napędu takiego, ale sterowniki udostępni...
Zadziałało! Niech sobie zapisze to każdy kto będzie mieć problem z laptopami biznesowymi Dell

Taped by mi9t.pro