stasimon Posted May 29, 2020 Report Posted May 29, 2020 Zainstalowałem na laptopie i wszystko działa. System lekki i szybki. Kolejny raz dobra robota. Mam małe pytanko, do normalnego grania w gry że steam czy epic używam tych modyfikowanych systemów. Mam jednak oryginalna Forze Horizon 4 że sklepu M$. Może ktoś polecić jakiś modyfikowanego Win 10 ale bez wyciętego sklepu tak żebym mógł ściągnąć i pograć w Forze? Zainstalowałem niemodyfikowanego i wolny jest jak czołg NiedzielnyMacio likes this Quote
wypcio Posted May 29, 2020 Report Posted May 29, 2020 @[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] brak możliwości zainstalowania sklepu na LTSC bo niema jego w orignale Quote
soros123 Posted May 31, 2020 Report Posted May 31, 2020 Jak przywrócić Explorer i Start z Win10? Quote
Mr.T Posted May 31, 2020 Author Report Posted May 31, 2020 4 minuty temu, soros123 napisał: Jak przywrócić Explorer i Start z Win10? a umiemy czytac czy tylko obrazki rozumiemy\ jak wół w pierwszym poscie Cytat - Zintegrowane na sztywno StartIsBack i Explorer z Windows 7 Quote
soros123 Posted May 31, 2020 Report Posted May 31, 2020 JPRDL! Pytam, bo może się jakoś da, Panie Uprzejmy. Nawiasem mówiąc jest to śmieszne, że dostępny od 2015 roku system (gdzie większość i tak korzysta z "niemodowanego" systemu w pracy i każdy zdążył przywyknąć) nadal jest modowany do wcześniejszych wersji (Win7 hura! a czemu nie Windows 3.1?). Pozdrawiam. Quote
Widzior Posted May 31, 2020 Report Posted May 31, 2020 Śmieszny to ty jesteś, bo chyba nie masz pojęcia, co to jest system LTSC. A jak coś nie pasuje, to sobie ściągnij niemodowanego i nie jęcz. Aha, i twoje pytanie nie brzmiało "czy da się przywrócić", tylko "jak przywrócić", więc nie dziwne, że autor ma już dość takich debilnych pytań. maska007 likes this Quote
Nieobecny Posted May 31, 2020 Report Posted May 31, 2020 Nie chcesz to nie korzystaj. A zdajesz sobie sprawę, że w LTSC nie ma Metro, więc ten Start na którym ci zależy będzie i tak biedny? TomHard likes this Quote
Mr.T Posted May 31, 2020 Author Report Posted May 31, 2020 5 minut temu, soros123 napisał: Pytam, bo może się jakoś da, Panie Uprzejmy. jakby sie dało to bym nie pisal ze na sztywno 6 minut temu, soros123 napisał: Nawiasem mówiąc jest to śmieszne, że dostępny od 2015 roku system (gdzie większość i tak korzysta z "niemodowanego" systemu w pracy i każdy zdążył przywyknąć) nadal jest modowany to po kiego go sciagasz sa niemodowane nikt Cie nie zmusza TomHard likes this Quote
Geralt Z Rivii Posted June 2, 2020 Report Posted June 2, 2020 @Mr.T Prezesie wrzuć mu moda xp jak nie pasuje Quote
soros123 Posted June 2, 2020 Report Posted June 2, 2020 Nic nie mówię ale po kiego wuja modyfikować wygląd moda do wersji win7? Równie dobrze można zrobić win 3.1 bo "mnie siem podoba". Od prawie 6 lat jest win10 i niech wygląd do tego nawiązuje. W moim zrozumieniu mod to coś co poprawia wydajność w pierwszej kolejności a wygląd mam do wyboru jak lubię win3.1 to sobie zostawię ale jak wolę win10 to mam opcję i sobie wybieram (ale nie ja lubię win7 to jebnę na sztywno a jak się plebsowi nie podoba to niech szuka czegoś innego). No chyba, że cały mod sprowadza się do zmiany wyglądu na win7 - jak tak to sorry nie było tematu. Quote
anna.parker Posted June 3, 2020 Report Posted June 3, 2020 Mógłby ktoś uprzejmy wrzucić screeny jak wygląda ten Explorer z Win7 w tym modzie? Dziękuję bardzo. Quote
Mr.T Posted June 3, 2020 Author Report Posted June 3, 2020 37 minut temu, anna.parker napisał: Explorer z Win7 w tym modzie JanKo6 likes this Quote
pitr666 Posted June 3, 2020 Report Posted June 3, 2020 Cześć, mam pytanie czy Xbox Game Pass działa na tym modzie ? Quote
nudzija Posted June 3, 2020 Report Posted June 3, 2020 @pitr666 nie, ltsc nie ma sklepu ani usług xboxa (ltsb też) Quote
pastorek88 Posted June 8, 2020 Report Posted June 8, 2020 Cześć, mam pytanie czy działa bluetooth na tym modzie, chciałbym podłączyć myszkę Quote
zwierzaczek666 Posted June 8, 2020 Report Posted June 8, 2020 glosniki podlaczylem wiec myszke pewnie tez da rade. Sam mod jest oki Quote
noname666 Posted June 9, 2020 Report Posted June 9, 2020 A ja mam pytanko z innej beczki. Tyle tutaj speców więc pewnie dostanę szybką odpowiedź Czy na windows 10 działają polecenia "dosowe" ? Mam w Harmonogramie (Windows 7) dodane polecenie napisane w pliku .bat do wyłączania karty sieciowej o określonych godzinach. netsh interface set interface "enet0" DISABLED czy takie i podobne polecenia w WIN 10 działają czy tam trzeba bardziej się nakombinować ? Quote
Dirty1987 Posted June 10, 2020 Report Posted June 10, 2020 22 godziny temu, noname666 napisał: A ja mam pytanko z innej beczki. Tyle tutaj speców więc pewnie dostanę szybką odpowiedź Czy na windows 10 działają polecenia "dosowe" ? Mam w Harmonogramie (Windows 7) dodane polecenie napisane w pliku .bat do wyłączania karty sieciowej o określonych godzinach. netsh interface set interface "enet0" DISABLED czy takie i podobne polecenia w WIN 10 działają czy tam trzeba bardziej się nakombinować ? Tak działają, czemu miałyby nie działać? W razie problemów jest jeszcze Powershell i [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] @Mr.TModyfikacja super - jedna z lepszych, wszystko działa jak należy. Quote
Frix93 Posted June 12, 2020 Report Posted June 12, 2020 W dniu 8.06.2020 o 15:32, pastorek88 napisał: Cześć, mam pytanie czy działa bluetooth na tym modzie, chciałbym podłączyć myszkę Działa, korzystam z Logitech G602 i bezproblemów Quote
qwer Posted June 12, 2020 Report Posted June 12, 2020 @soros123 a po tego wuja, że bajery i wodotryski win 10 odpowiadają tak naprawdę tylko typowym gimbusiarzom. Inni userzy nie obeznani z tematem, są po prostu zmuszeni do używania tych pierd...ych ch.jków, kogutków i bóg wie czego jeszcze. Podziękuj, że ktoś poświęcił czas: przywrócił normalny wygląd win10 oraz zoptymalizował tę winzgrozę. Masz pojęcie ile zasobów systemowych pożera najnowsza kompilacja win10, jak ubija dysk (bez SSD nawet nie podchodź) - a ile potrzebuje ta tutaj? Proszę, poznaj temat a potem się wypowiadaj. PS: żona zamieniła się z sąsiadką na gorszego laptopa, żeby móc używać win7. O czymś to świadczy? Quote
bubek13 Posted June 12, 2020 Report Posted June 12, 2020 dobrze, że żona nie zamieniła się z sąsiadką, a juz tym bardziej ... na gorszego swoją drogą naprowadźcie mnie który mod miał zaawansowane funkcje zarządzania energią cpu bo nie mogę się dokopać? Chodzi o opcje w zarządzaniu procesorem do tuningu co jak ten skrypt tylko pod intele Edit: 13-06-2020 g 02:19 OK znalazłem, załącznik [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
kylo Posted June 14, 2020 Report Posted June 14, 2020 W dniu 12.06.2020 o 13:55, qwer napisał: @soros123 a po tego wuja, że bajery i wodotryski win 10 odpowiadają tak naprawdę tylko typowym gimbusiarzom. Inni userzy nie obeznani z tematem, są po prostu zmuszeni do używania tych pierd...ych ch.jków, kogutków i bóg wie czego jeszcze. Podziękuj, że ktoś poświęcił czas: przywrócił normalny wygląd win10 oraz zoptymalizował tę winzgrozę. Masz pojęcie ile zasobów systemowych pożera najnowsza kompilacja win10, jak ubija dysk (bez SSD nawet nie podchodź) - a ile potrzebuje ta tutaj? Proszę, poznaj temat a potem się wypowiadaj. PS: żona zamieniła się z sąsiadką na gorszego laptopa, żeby móc używać win7. O czymś to świadczy? żle zrobiłą jasne ssd teraz to podstawa ale jakiegoś lita nniech by soie zapodałą i ok chyba że to laptop jakis 1,2 rdzeniowiec z 2g pamieci znaczy palmtop czy tablet Quote
cykor79 Posted June 15, 2020 Report Posted June 15, 2020 Witam. Czy możecie mi poradzić czym tę wersję aktywować? Quote
Franc Posted June 15, 2020 Report Posted June 15, 2020 hwid.kms38.gen.mk6 ; KMSOffline, AAct - do wyboru, do koloru Quote
cykor79 Posted June 16, 2020 Report Posted June 16, 2020 10 godzin temu, Franc napisał: hwid.kms38.gen.mk6 ; KMSOffline, AAct - do wyboru, do koloru Dziękuję Quote
Demonidas Posted June 19, 2020 Report Posted June 19, 2020 Witam, Wystąpił problem z aktualizacją - czy też macie taki błąd. Jak można to naprawić? Czy czekać na poprawke do następnego miesiąca. Prośba o pomoc w tym temacie. Quote
Mr.T Posted June 19, 2020 Author Report Posted June 19, 2020 39 minut temu, Demonidas napisał: Czy czekać na poprawke do następnego miesiąca. poczekaj z ta nie da sie nic zrobic Quote
eigo Posted July 1, 2020 Report Posted July 1, 2020 Co to jest koło ratunkowe? Wpisuję w wyszukiwarkę forum i google i na początkowych stronach wyników nie ma sensownej odpowiedzi. Quote
qazmaz23 Posted July 1, 2020 Report Posted July 1, 2020 W dniu 15.05.2020 o 17:35, Franc napisał: @qazmaz23 - w tym modzie jest zainstalowana wersja 4.8, po co uruchamiasz instalację ponownie? Co Ci nie działa? Hej, jak odpalam jeden exec, to dostaje taki komunikat: Pomiń instalację nic nie robi, a teoretycznie pobrać i przeinstalować się nie da, bo jest wyłączony WU. Co mam zrobić, żeby uruchomić aplikacje? Quote
Recommended Posts