Mr.T Posted May 13, 2020 Report Share Posted May 13, 2020 Win 10 1809 LTSC x64 v3 Mod "Win 10 1809 LTSC x64 v3 zbudowany został na bazie "Windows 10 Enterprise 1809 PL" . Podczas instalacji wybór między wersją full i lite. Wersja full przyjmuje normalnie poprawki, w wersji lite nie wiem co będzie Wyjaśniam: Tego systemu na innej podstawie nie będzie, udostępniam tylko to na czym ja pracuje, wersję lite zrobiłem z ciekawości dla innych więc nie marudzić... że coś nie działa, jak odinstalować czy usunąć, system na moje potrzeby u mnie działa wszystko co mi potrzeba. Nieaktywowany Zero opisywania - jak nie zainstalujesz to się nie przekonasz. Zmiany względem oryginału wersja full: - Zintegrowane wszystkie poprawki - Uaktywniono pakiety DotNet. Framework - Dodano HashCheck - Dodano 7-zip, - Dodano nowe funkcje w panelu sterowania HD tune Pro, Gpu-Z. Cpu-Z, Rufus i Konta zawansowane - Dodano przydatne skróty pod PPM, - Zintegrowane na sztywno StartIsBack i Explorer z Windows 7 - Windows Defender Application Guard - Usunięto Easy transfer - Usunięto telemetrie - Rozpoznawanie mowy - Rozpoznawanie twarzy - Usługa biometryczna - Koło ratunkowe Zmiany względem oryginału wersja lite: dodatkowo usunięto - Język naturalny - Większość języków ======================================================================================================================== - Pełne prawa administratora - Wyłączony podpis cyfrowy - Szybki start i zamykanie systemu Chętni wiedzą na co się piszą więc zapraszam ISO - 2.29 giga [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] stens, Hendrix, wingg and 13 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted May 13, 2020 Report Share Posted May 13, 2020 Mistrzuniu, wybacz moje matematyczne natręctwa, ale jak to zrobiłeś, że poprzednie twoje wersje LTSC zajmowały ok. 3GB, a teraz jest tylko 2,3GB? Czyżby te cztery dodatkowe rzeczy z opisu, które usunąłeś (rozpoznawanie twarzy, mowy, usługa biometryczna i koło ratunkowe) robiły aż taką różnicę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted May 13, 2020 Author Report Share Posted May 13, 2020 sorry jeszcze jedna rzecz usunalem poprawilem w glównym temacie a co do twojego pytania w wersji spakowanej samo koło wazy 470 mega Windows Defender Application Guard 50 mega resztę pozostałości a niewiele zostalo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted May 14, 2020 Report Share Posted May 14, 2020 Nie lubie modów, ale na nim "siedzę" już 5 godzin i dobre wrażenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wypcio Posted May 14, 2020 Report Share Posted May 14, 2020 Dlaczego ten proces zużywa tak dożo cpu ????? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted May 14, 2020 Author Report Share Posted May 14, 2020 pewnie niedawno instalowales dopiero system musi sie ustabilizowac jak kazdy, głownie dotNet po kilku restartach i jakims czasie sie uspokoi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
donowa Posted May 15, 2020 Report Share Posted May 15, 2020 szukam modu w którym nie ma blokady ekranu - PIN lub hasło oraz brak podawania konta Microsoftu jak kiedyś przy wersji 1709. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted May 15, 2020 Report Share Posted May 15, 2020 7 minut temu, donowa napisał: brak podawania konta Microsoftu W każdej instalce to możesz obejść. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 15, 2020 Report Share Posted May 15, 2020 Wystarczy przy instalacji nie łaczyć się z internetem, podać swoją nazwę komputera i nie podawać hasła. Bedziesz mieć konto lokalne i system sam się zaloguje. Na modzie z tego tematu też. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted May 15, 2020 Author Report Share Posted May 15, 2020 32 minuty temu, donowa napisał: szukam modu w którym nie ma blokady ekranu - PIN lub hasło oraz brak podawania konta Microsoftu jak kiedyś przy wersji 1709. nie trzeba nic robic wybierasz konto lokalne i luz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
qazmaz23 Posted May 15, 2020 Report Share Posted May 15, 2020 Cześć, potrzebuję zainstalować .Net faremwork, niestety mam problem, bo instalator przez chwile pracuje, a później nie ma efektu. Zatnie się na 5% i będzie tak wisiał przez pół godziny. Czy coś zostało wycięte co powoduje problem? Macie jakieś rozwiązanie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted May 15, 2020 Report Share Posted May 15, 2020 @qazmaz23 - w tym modzie jest zainstalowana wersja 4.8, po co uruchamiasz instalację ponownie? Co Ci nie działa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wrz Posted May 16, 2020 Report Share Posted May 16, 2020 Niektóre programy wymagają niższych wersji FrameNetworka i pomimo tego że w systemie jest nowsza wersja program nie będzie działał jeśli nie będzie tej starszej. Instalacja z wiersza poleceń (uruchomiony jako administrator): Dism.exe /online /enable-feature /featurename:NetFX3 /source:d:\sources\sxs /LimitAccess Instalacja z powershell-a: Add-WindowsCapability –Online -Name NetFx3~~~~ –Source D:\sources\sxs Oczywiście po "source" podajemy ścieżkę do wersji instalacyjnej danej wersji Windows - w powyższych przykładach dysk d. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted May 16, 2020 Author Report Share Posted May 16, 2020 starsze wersje tez sa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted May 16, 2020 Report Share Posted May 16, 2020 @Mr.T - bo musisz napisać wielkimi czerwonymi literami, że jest NET 3.5 i 4.8 który zastępuje wersje 4.5.x - 4.7.x P.S. I tak 90% nie przeczyta. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted May 16, 2020 Report Share Posted May 16, 2020 Godzinę temu, wiktorynek napisał: P.S. I tak 90% nie przeczyta. Optymista, Ja bym strzelał >95% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maerader Posted May 16, 2020 Report Share Posted May 16, 2020 na 2 rdzeniowy pc z 6gb ram opłaca się instalować > ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted May 17, 2020 Report Share Posted May 17, 2020 Witam, chciałem się upewnić. Usługa biometryczna została usunięta na amen, czy wyłączona? Potrzebuję ją, ponieważ mam wbudowany czytnik papilarny w laptopa i chętnie z tego rozwiązania korzystam. Edit: Sprawdziłem na maszynie wirtualnej, usługi nie ma. Czy jest możliwość jakoś ją przywrócić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartez1596 Posted May 17, 2020 Report Share Posted May 17, 2020 Siemka Jest jakaś możliwość wrzucić ten obraz aby całe ustawienia windowsa zostały ? mam wersje zmodyfikowana kilka miesięcy temu też LTSC a nie chce instalować wszystkiego od nowa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted May 17, 2020 Author Report Share Posted May 17, 2020 3 godziny temu, Daviteusz napisał: Usługa biometryczna została usunięta na amen na stałe 50 minut temu, bartez1596 napisał: aby całe ustawienia windowsa zostały ? po pierwsze nei ma recznej aktualizacji czyli instalacji z poziomu windowsa po 2 mogla by nabruzdzic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted May 17, 2020 Report Share Posted May 17, 2020 3 godziny temu, Daviteusz napisał: Usługa biometryczna została usunięta na amen. Czy jest możliwość jakoś ją przywrócić? A co autor miał na myśli, dając dopisek "v3" w tytule? Ano, że są też inne wersje, może mniej wycięte, choćby ta - Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted May 17, 2020 Report Share Posted May 17, 2020 1 godzinę temu, Mr.T napisał: na stałe Okej, dzięki za info 57 minut temu, Widzior napisał: A co autor miał na myśli, dając dopisek "v3" w tytule? Każdy rozumie to po swojemu. Ja zrozumiałem, że jest to kolejne wydanie 2K20. No cóż, widocznie się pomyliłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted May 17, 2020 Author Report Share Posted May 17, 2020 5 godzin temu, Daviteusz napisał: Ja zrozumiałem, że jest to kolejne wydanie 2K20 i bardzo dobrze zrozumiales Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted May 17, 2020 Report Share Posted May 17, 2020 Bo to 2in1 Kolejne wydanie i bardziej wykastrowane niż poprzednie. Zresztą wystarczy przeczytać opis każdego moda i wsio jasne, chociaż tutaj sam w 1szym poście dopytałem, skąd taka różnica w rozmiarze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted May 19, 2020 Report Share Posted May 19, 2020 @Widzior Przeważnie rzadko się udzielam, widać to po ilości moich postów. Najpierw czytam, a w razie wątpliwości pytam. Tak było i tym razem. Uzyskałem odpowiedź, także nie ma sensu dalej w to brnąć. Miłego. Wysłane z mojego ONEPLUS A6013 przy użyciu Tapatalka zwierzaczek666 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tera19998 Posted May 21, 2020 Report Share Posted May 21, 2020 bardzo fajny modzik nie ma z nim problemu, kazde sterowniki zainstalowane, kilka programow wlaczam nie wywala , do gier jest super, poprawilo wydajnosc w niektorych grach , tak ze mozna dzialac bardzo dlugo na takim modzie, dla autora wielkie plusy za wydawanie tak wykastrowanych 10tke ktore sa wrazliwe na wszystko , tam na 1909 oryginalnym jest cos nie tak bo wentylatory chodza na maksa tu jednak jest inaczej i chodza wolniej a to magia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted May 21, 2020 Author Report Share Posted May 21, 2020 28 minut temu, Tera19998 napisał: dla autora wielkie plusy za wydawanie tak wykastrowanych 10tke dzięki, miło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wypcio Posted May 22, 2020 Report Share Posted May 22, 2020 Na full wersji działa bardzo dobrze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
12345asd Posted May 24, 2020 Report Share Posted May 24, 2020 Opłaca się przeinstalować z Win 10 1809 LTSC x64 2k20 na ta wersje v3? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gorbaczow Posted May 26, 2020 Report Share Posted May 26, 2020 Win 10 1809 LTSC x64 2k20 ta wersja to najlepsza jaka widziałem kiedykolwiek nawet 7 tak dobrze nie działa jak to ... ciekawe jak bedzie z tym v3 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts