Jump to content

Windows 8.1 z usługą Bing. Co to jest za Windows?

Recommended Posts

Posted

Obecnie wszystkie dostarczane laptopy są z usługą Bing - darmowo dla producenta, drogo dla użytkownika, dlatego chyba najlepiej kupić laptopa bez systemu i samemu kupić sobie dowolny system OEM lub BOX.

Posted

Nieświadom pułapki kupiłem Asus'a X200M z zainstalowanym Bingiem. Teraz wiem, że najpierw trzeba dokładniej sprawdzić co tak faktycznie oferuje sprzedawca(producent komputera). I w przyszłości z całą pewnością nie kupię komputera z zainstalowanym systemem, bo to na dłuższą metę się po prostu nie opłaca, a tylko same problemy są. Przynajmniej od czasu jak klucz jest przypisany do konkretnego sprzętu. Swoją drogą cekawe co by się stało gdybym zdecydował się zainstalować inny Windows(mam na myśli legalie kupiony w sklepie). Inny forumowicz miał z tym niemałe kłopoty.

Posted

Proponuję "zassać" co potrzebujesz i wyjechać, zrelaksować się potem brać się za instalację. ;)
No i jestem po... Zassałem kompilację od kolegi Mr.T(wielki ukłon w stronę kolegi) i... SUKCES!!! Wprawdzie z drżącym sercem czekałem na koniec instalacji gdzie podałem klucz i przyjął go bez szemrania. Nawet nie wiem kiedy się aktywował(zapewne gdy byłem online). Po zainstalowaniu dokładnie tych samych programów co na Asusowym i "wyczyszczonym" win8.1 zyskałem ok. 20GB miejsca! Innych Bingów już nie miałem odwagi testować.
Posted

Cześć Wszystkim
Widzę że nie jestem jedyną Osobą która miała bądź ma problem z instalacją systemu windows 8.1 bing.
Mam laptopa na którym miałem ten system. Niestety padł mi dysk. Mam klucz produktu ale nie mam skąd pobrać owej wersji systemu. Proszę o pomoc :)

Posted

Widzę, że [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Odgrzał stare kotlety.  Ostatni post z 2014 a [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] obudził po 7 latach a stens podkręcił temat. Masakra.

Posted
5 minut temu, martinezrodrige napisał:

Niestety nie przyjmuje klucza :(

Po co ci win8 jak za free zainstalujesz win10 bez kombinacji. Hallo mamy rok 2021. A tak po za tym jak masz problem to chyba powinieneś nowy temat napisać^_^

Posted
4 minuty temu, martinezrodrige napisał:

Chcę posiadać legalnego Windowsa na legalnym kluczu.....

Pobierz [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] win10, przy instalacji zaznacz, że nie masz klucza i nie ma problemu. Win10 od roku jest za darmo dla użytkowników domowych na wszystkie komputery.

Posted
51 minut temu, PoradnikLoffice napisał:

przy instalacji zaznacz, że nie masz klucza i nie ma problemu. Win10 od roku jest za darmo dla użytkowników domowych na wszystkie komputery.

Na takie bzdety nawet pisać mi się nie chce. 

Posted
39 minut temu, stens napisał:

Na takie bzdety nawet pisać mi się nie chce. 

No to nie pisz jak nie znasz tematu.  [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

tu kolejny link z tematem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

O  masz ten sposób działa, ma tak moja mama na przykład :D

Zauważyłem tylko, że przez parę dni wyskakuje po prawej stronie informacja  aby aktywować Windowsa, po paru dniach znika ta informacja. 

Posted
5 godzin temu, M4T napisał:

poczytaj troszkę

Tutaj macie odpowiedź na wasze bzdety. Że możesz za darmo ściągnąć i zainstalować to nie świadczy, że to jest legalny system. np. koleją, autobusem, tramwajem tez możesz pojechać bez ważnego biletu, ale jak daleko. 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Ja nie wiem o co tutaj jest kłótnia?

Win 8.1 with Bing jak każdy system od Win 7 wzwyż, nadal można legalnie i za darmo zaktualizować do Win 10 Home. Klucz jest w biosie i aktywuje się samodzielnie online, a na wszelki wypadek można go wyciągnąć. Podczas czystej instalacji Win 10, nie podajemy klucza w trakcie instalacji.

19 godzin temu, PoradnikLoffice napisał:

Zauważyłem tylko, że przez parę dni wyskakuje po prawej stronie informacja  aby aktywować Windowsa, po paru dniach znika ta informacja.

W nieaktywowanym systemie nie działa kilka funkcji m.in. Personalizacja.

PoradnikLoffice likes this
Posted
17 godzin temu, wiktorynek napisał:

Ja nie wiem o co tutaj jest kłótnia?

Win 8.1 with Bing jak każdy system od Win 7 wzwyż, nadal można legalnie i za darmo zaktualizować do Win 10 Home. Klucz jest w biosie i aktywuje się samodzielnie online, a na wszelki wypadek można go wyciągnąć. Podczas czystej instalacji Win 10, nie podajemy klucza w trakcie instalacji.

W nieaktywowanym systemie nie działa kilka funkcji m.in. Personalizacja.

Wreszcie ktoś co obczaja temat.