Nieobecny Posted October 24, 2014 Report Posted October 24, 2014 nawet muszę przyznać rację erectusowi Posumujmy więc Win 8.1 with Bing: 1. domyślna wersja wyszukiwarki bez możliwości jej zmiany - shit 2. w prezencie Office 365 - chmurowe, szpiegujące gó..o 3. integracja z OneDrive - pożal się boże nad bezpieczeństwem plików 4. Skype - wykupiony przez MS w celu lepszego podglądania i podsłuchiwania użytkowników - nawet się z tym nie kryli - zawarli nawet umowę z organizacją antypiracką na szpiegowanie pirackiego oprogramowania 5. kilka innych drobnych zmian - drobnych dla uzytkownika, bezcennych dla MS - wszystkie zdobyte dane sprzeda Tylko ślepcy tego nie widzą i są zafascynowani. Pominę dalsze epitety bo po co mam się denerwować i innych pasjonatów cuda od MS. Quote
nemo1960 Posted October 24, 2014 Report Posted October 24, 2014 Niestety kupa. Może powinna być wersja bez literek _SL_ Zainstalowałeś? Te oznaczenia nie powinny mieć znaczenia aktywuj telefonicznie! nawet muszę przyznać rację erectusowi Posumujmy więc Win 8.1 with Bing: 1. domyślna wersja wyszukiwarki bez możliwości jej zmiany - shit 2. w prezencie Office 365 - chmurowe, szpiegujące gó..o 3. integracja z OneDrive - pożal się boże nad bezpieczeństwem plików 4. Skype - wykupiony przez MS w celu lepszego podglądania i podsłuchiwania użytkowników - nawet się z tym nie kryli - zawarli nawet umowę z organizacją antypiracką na szpiegowanie pirackiego oprogramowania 5. kilka innych drobnych zmian - drobnych dla uzytkownika, bezcennych dla MS - wszystkie zdobyte dane sprzeda Tylko ślepcy tego nie widzą i są zafascynowani. Pominę dalsze epitety bo po co mam się denerwować i innych pasjonatów cuda od MS. Jesteś gorszy od erectusa!! Widzisz tylko to co chcesz widzieć Quote
Nieobecny Posted October 24, 2014 Report Posted October 24, 2014 Ty za to nic nie widzisz, nawet podanego na tacy. P.S. fascynat Quote
nemo1960 Posted October 24, 2014 Report Posted October 24, 2014 (edited) Ty za to nic nie widzisz, nawet podanego na tacy. P.S. fascynat 1 domyślną wyszukiwarką od wielu już lat jest bing (gdzieś ty się uchował przez co najmniej cztery lata)!!!!! 2. offica jeszcze nie było połączonego z systemem windows i nie ma. (skąd masz takie "newsy" od erectusa) 3 używasz czegoś w "chmurze" (wiem że tak) dla czego nie one drive(bo nie)!!!!! 4.Skype możesz odinstalować i zainstaluj sobie GG. Więc się pytam dlaczego "hejtujesz"? Dla hejtu?? Ps. Zacofany w czasie Ps 2 Czy ta strona jest dla Ciebie wiarygodna?? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Edited October 25, 2014 by nemo1960 Quote
Nieobecny Posted October 24, 2014 Report Posted October 24, 2014 Kończę temat bo nie ma co - przeczytaj jeszcze raz ten mój post co cytowałeś bo masz błędy logiczne(w rozumowaniu?), albo ze złości nie doczytałeś. Zapoznaj się ze systemem Win 8.1 with Bing bo widzę nie znasz. Zapoznaj się z cudowną chmurą OneDrive, co oferuje i za co oraz co tam się do tej pory wydarzyło. Koniec z mojej strony. Quote
nemo1960 Posted October 24, 2014 Report Posted October 24, 2014 Kończę temat bo nie ma co - przeczytaj jeszcze raz ten mój post co cytowałeś bo masz błędy logiczne(w rozumowaniu?), albo ze złości nie doczytałeś. Zapoznaj się ze systemem Win 8.1 with Bing bo widzę nie znasz. Zapoznaj się z cudowną chmurą OneDrive, co oferuje i za co oraz co tam się do tej pory wydarzyło. Koniec z mojej strony. Akurat ja wiem o czym piszę nie powtarzam jakichś plotek [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
brbr Posted October 24, 2014 Author Report Posted October 24, 2014 Zainstalowałeś?Te oznaczenia nie powinny mieć znaczenia aktywuj telefonicznie! Zainstalowałem, zresztą jak każdą inną wersję, ale już nie da rady aktywować gdyż nie przyjmuje mojego klucz( tego z oryginalnego systemu). Okazuje się, że te literki _SL_ oznaczają nie mniej, ni więcej jak "Single Language". Moja wersja Binga była bez tego. Quote
nemo1960 Posted October 24, 2014 Report Posted October 24, 2014 (edited) brbr, dnia 25 Paź 2014 - 00:08, napisał: Zainstalowałem, zresztą jak każdą inną wersję, ale już nie da rady aktywować gdyż nie przyjmuje mojego klucz( tego z oryginalnego systemu). Okazuje się, że te literki _SL_ oznaczają nie mniej, ni więcej jak "Single Language". Moja wersja Binga była bez tego. Pozostaje ci poszukać oryginalnej wersji (znalazłem taką na piratebay) albo zaintalować wersję jaką chcesz i użyć w celach "edukacyjnych" KMSpico. Lub zakup osobnego systemu. Ps. Zauważyłem że KMS zaktywował mi system kluczem wyciągniętym z biosu. I system po odinstalowaniu KMS nadal pokazywał że system jest trwale aktywowany. Trochę to pokrętne ale sądzę że to może być choć trochę zgodne z licencją Ps 2 Czytając inne twoje posty mam wątpliwości czy używasz prawidłowo "WindowsProdtuctKeyViewer-a" musisz zaznaczyć MSDM KEY "fistaszkiem" wtedy pokazuje klucz z biosu Edited October 24, 2014 by nemo1960 Quote
brbr Posted October 25, 2014 Author Report Posted October 25, 2014 Czytając inne twoje posty mam wątpliwości czy używasz prawidłowo "WindowsProdtuctKeyViewer-a" musisz zaznaczyć MSDM KEY "fistaszkiem" wtedy pokazuje klucz z biosu Zgadza się, ale to dlatego, że przy pierwszym uruchomieniu nie wiem dlaczego nie było żadnych opcji tylko jedno okno z kluczem Windows i IE. Ale przed chwilą uruchomiłem i pokazało się małe okienko m.in. z MSDM KEY i ten jest zgodny z tym, który odczytałem z oryginalnego systemu. po Twojej sugestii też tam znalazłem, ale to jest wersja językowa en-us. Quote
nemo1960 Posted October 25, 2014 Report Posted October 25, 2014 To zainstaluj polską wersję i aktywuj. Tylko wpisz key-a z biosu. Quote
brbr Posted October 28, 2014 Author Report Posted October 28, 2014 Dokładnie to zrobiłem. Klucza, tego oryginalnego z BIOS'u nie przyjął. Wpisałem Generic Key i zainstalował się. Niestety przy aktywacji wywalił mnie. Przy podaniu Generic Key oświadczył mi, że klucz wydaje się poprawny, ale i tak pokazał mi środkowy palec i nie zaktywował, a oryginalnego klucza wcale mi nie przyjął. A KMS wcale nie aktywował, nawet na 1 dzień. Quote
nemo1960 Posted October 28, 2014 Report Posted October 28, 2014 (edited) Coś się pokręciło,(żle ściągnięty/wypalony/pen/płyta) widziałeś "mojego" zaktywowanego "Binga"? Ja zainstalowałem wersję ENG i pico bez "zająknięcia" zaktywował windows with Bing. Polskiej wersji nie instalowałem ale sądzę że to dla KMSpico nie robi różnicy. Edtit Jeszcze raz na spokojnie. Wyciągnij klucz z biosu(użyj innego programu) Sprawdź tu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] klucz Pobierz ponownie iso(może znajdziesz jakieś inne źrdódło) Użyj innego programu do "wypalenia" nośnika. Na tą chwilę nie mam więcej koncepcji oprócz zadzwonienia do helpdesku M$. Edited October 28, 2014 by nemo1960 Quote
brbr Posted October 28, 2014 Author Report Posted October 28, 2014 Do sprawdzenia "mojego" klucza użyłem kilku programów jak również cmd.exe>powershell "(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey". Wszystkie były zgodne z tym, który odczytałem jeszcze zanim zdecydowałem się na przeinstalowanie systemu. Natomias sprawdzając pod w/w linkiem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nic nie wykryło. "Wypalałem" na różnych nośnikach(pendrive, karta pamięci) za pomocą rufusa. System się instalował ale tylko z Generic Key. I jak pisałem wcześniej ani KMS, ani podmiana klucza nic nie dały. Ponieważ moje(i nie tylko) pomysły i cierpliwość się skończyły, na stronie Asusa zgłosiłem notebooka do naprawy i mój laptop już jedzie do serwisu. Widać musi byc ten konkretny "typ" systemu. Z pomocy technicznej dowiedziałem się, że mój system to (cyt.): WIN8.1 BING OEM. A moje boje testowałem na kilku Win 8.1(Pro, Pro with Update, Bing Slingle Language PL) z takim samym rezultatem. Jedyne co mnie wnerwia to fakt, że dałem się tak wrobić w stolec pod szyldem Bing. Gdybym wiedział co to za dziadostwo to albo bym nie kupił, albo kupił golca bez systemu i samemu zainstalował to co bym chciał. Kolejna rzecz, która rozgrzewa mnie do barw radzieckiej flagi to fakt, że Recovery, niby takie niewidoczne i niezniszczalne, a szlag go trafił, awłaściwie nie tyle trafił co za chyny nie dało się go odpalić gdyż fizycznie na kompie jest. W żadnym innym sprzęcie(moim czy znajomych) takich jaj nie było. Quote
nemo1960 Posted October 28, 2014 Report Posted October 28, 2014 No cóż jak już pojechał do serwisu tylko jedno mam do powiedzenia. Jak wróci nie zapomnij zróbić sobie backup-u systemu. Quote
CarlosTheLamaa Posted October 29, 2014 Report Posted October 29, 2014 mam pytanie... co oznacza skrót AIO w systemach? Z góry dzięki Quote
brbr Posted October 29, 2014 Author Report Posted October 29, 2014 Jak wróci nie zapomnij zróbić sobie backup-u systemu. Nauczony doświadczeniem, to będzie pierwsza czynność jaką zrobię po uruchomieniu. Później będę się bawił w odchudzanie ze śmieci producenta. Nie mniej jednak dalej będę poszukiwał tego Binga. Quote
provectus Posted October 29, 2014 Report Posted October 29, 2014 mam pytanie... co oznacza skrót AIO w systemach? Z góry dzięki ALL IN ONE - tez trzeba tłumaczyć? Quote
brbr Posted November 1, 2014 Author Report Posted November 1, 2014 Sprzęt wrócił z serwisu. Przywrócili system do stanu "fabrycznego". Za pomocą systemowego narzędzia zrobiłem kopię systemu na zewnętrznym HDD i utworzyło mi folder o nazwie WindowsimageBeckup. Ale jak z tego foldera odtworzyć system skoro w środku są inne foldery i pliki o jakiś dziwnych rozszerzeniach? Quote
Tupak Amaru Posted November 1, 2014 Report Posted November 1, 2014 System się przywraca wciskając F9 podczas startu laptopa,wybieramy recovery czy jakoś tak potem podajesz ścieżkę do pliku na tym zewnętrznym HDD,czekasz kilkanaście/kilkadziesiąt minut i wsio gotowe. Ale wygodniej i znacznie szybciej jest przywrócić system z ukrytej partycji na dysku a laptopie. Quote
brbr Posted November 2, 2014 Author Report Posted November 2, 2014 System się przywraca wciskając F9 podczas startu laptopa,wybieramy recovery czy jakoś tak potem podajesz ścieżkę do pliku na tym zewnętrznym HDD,czekasz kilkanaście/kilkadziesiąt minut i wsio gotowe. To akurat wiem Ale wygodniej i znacznie szybciej jest przywrócić system z ukrytej partycji na dysku a laptopie. To też wiem, ale ta pierwsza metoda jest chyba lepsza gdyż pozwala "odzyskać" system ostatnio skonfigurowany, wraz z własnymi programami i ustawieniami.Ja mam innego rodzaju zagwozdkę. A mianowicie co zrobić gdy nie da rady uruchomić systemu, a wywołanie F9(lub innych) nie działa i nie działa też przywracanie z partycji Recovery(dokładnie taką miałem sytuację przed wysłaniem sprzętu do serwisu). Mi właśnie chodzi o taką sytuację i powtórzę: system się zwalił nic nie działa, w tym przyciski "F...". Chcę wskrzesić system np. z pendrive tak jak to ma miejsce przy formacie. W dużym uproszczeniu: jak zrobić pendrive instalacyjny z "moim" systemem gdyż żadnego innego mój laptop nie przymuje(przyczyna ten nieszczęsny Bing), czyli wkładam pendrive do USB, w BIOS ustawiam start z USB-pendrive i instaluję system. O taką właśnie kopię-ISO mi chodzi i czy w ogóle da się takie coś zrobić dostępnymi programami np. z portalu Dobreprogramy.pl Quote
nemo1960 Posted November 2, 2014 Report Posted November 2, 2014 Ja np. używam :[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale jest wiele innych darmowych i płatnych programów. Instalujesz co potrzebujesz, robisz bootowalnego pendriva na nim archiwizujesz swój system. Po awarii systemu/dysku jesteś w stanie przywrócić sobie windows wraz z potrzebnymi programami w kilka, kilkanaście minut. Quote
provectus Posted November 2, 2014 Report Posted November 2, 2014 bubel dałeś papo smerfie... acronis true image najlepszy Quote
nemo1960 Posted November 2, 2014 Report Posted November 2, 2014 bubel dałeś papo smerfie... acronis true image najlepszy I w ten baaaaaaaaaaaaaaaardzo "uprzejmy" sposób @erectus przedstawił alternatywę dla "macrium". Acronis jest płatny Quote
provectus Posted November 2, 2014 Report Posted November 2, 2014 dac ci klucz do wersji 2011? płatny ale są tez "darmowe" z tym ze lepiej sie sprawdza i nawet może zastąpić oryginalną recovery spartolona kodowaniem i jakoscią Quote
nemo1960 Posted November 2, 2014 Report Posted November 2, 2014 dac ci klucz do wersji 2011? płatny ale są tez "darmowe" z tym ze lepiej sie sprawdza i nawet może zastąpić oryginalną recovery spartolona kodowaniem i jakoscią Za "darmowe" klucze to ja dziękuję Quote
provectus Posted November 2, 2014 Report Posted November 2, 2014 ja ci dam za free ale jak nie to nie Quote
nemo1960 Posted November 2, 2014 Report Posted November 2, 2014 Dla mnie darmowy macrium jest lepszy niż "darmowy" Acronis z 2011roku Quote
provectus Posted November 2, 2014 Report Posted November 2, 2014 bo używasz softów które sa proste obsługą dla twojego intelektu by szybko go ogarnąć Quote
nemo1960 Posted November 2, 2014 Report Posted November 2, 2014 bo używasz softów które sa proste obsługą dla twojego intelektu by szybko go ogarnąć Pisz @prowoctus pisz im więcej piszesz tym więcej wiemy o Twoim "intelekcie" Quote
provectus Posted November 2, 2014 Report Posted November 2, 2014 acronis miażdży twojego cudaka pod wzgledem wydajnosci, mozliwosci i dokładnosci, ale ty lubisz najprostsze niekoniecznie najlepsze rozwiązanie...jak zawsze... Quote
Recommended Posts