Jump to content

Windows 8.1 z usługą Bing. Co to jest za Windows?

Recommended Posts

Posted

Jest to pełnowartościowy system z paroma aplikacjami od MS w tym wyszukiwarka Bing(jakby jej nie było w innych)

A masz gdzieś spis tych "paru aplikacji" bo jestem "ślepy" i nie widzę żadnych dodatkowych aplikacji?

Posted

Można znaleźć potrzebną Ci wersję w internecie.

A klucz który jest zapisany w biosie można zignorować.

Sęk w tym, że nie znalazłem(może dlatego, że mój angielski jest zerowy), a klucza nie można zignorować bo się nie zainstaluje. Właśnie "zignorowałem" klucz instalując za pomocą Generic Key i jestem w liściach. Klucza podmienić się nie da i aktywować systemu też się nie da. Nie wiem dlaczego nie mogę przywrócić z Recovery, bo za każdym razem prosi o nośnik instalacyjny. Partycje fizycznie są ale komp ich nie widzi.

A masz gdzieś spis tych "paru aplikacji" bo jestem "ślepy" i nie widzę żadnych dodatkowych aplikacji?

Oj tam, oj tam. Cytowałem z pamięci artykuł z Komputerświata gdzie opisywali ten wynalazek. Ja nie jestem informatykiem tylko zwykłym użytkownikiem komputera, mającym jakieś blade pojęcie o komputerze. Nie zaglądałem do "wnętrzności" systemu więc nie wiem o jaki dodatki chodzi, ale z całą pewnością słowem-kluczem jest wyszukiwarka Bing.

Posted

SW_DVD9_Win_with_Bing_SL_8.1_64BIT_Polish_OEM.iso

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

SHA1: B4B37CF14D03075947048D9A309B69FD5235BE26

Win Bing w wersji 64bit, może podejdzie pod klucz.

Link z 'bazy obrazów windows & office'.

Posted

Niestety nie mam żadnych informacji na ten temat.

Skojarzyłem tylko temat z innego forum gdzie ktoś szukał wersje Bing.

Dla mnie wiadomo tylko, że to taki "kastracik".

Posted

Niestety nie mam żadnych informacji na ten temat.

Skojarzyłem tylko temat z innego forum gdzie ktoś szukał wersje Bing.

Dla mnie wiadomo tylko, że to taki "kastracik".

Więc teraz już wiemy że to nie kastracik tylko pełna wersja Core tyle że nie dostępna dla zwykłego "śmiertelnika" :)

Posted

No więc co nieco się wyjaśniło. Win8.1 z usługą Bing jest specjalnym systemem dla producentów sprzętu. Jest to darmowy system aby obniżyć koszt komputerów ale TYLKO dla producentów sprzętu. Jest to pełnowartościowy system z paroma aplikacjami od MS w tym wyszukiwarka Bing(jakby jej nie było w innych). Różnica polega jedynie na tym, że tego nie kupisz gdyż obrazem systemu dysponują tylko i wyłącznie producenci. Dlatego ja narobiłem sobie bajzlu gdyż nieświadom tego zainstalowałem sobie win 8.1 Pro i wszystko poszło w buraki. Nawet nie wiedzieć dlaczego nie mogę przywrócić systemu z Recovery. Partycje fizycznie są ale komp ich nie widzi. I teraz mam sakramencki problem, bo producent sugeruje przysłanie im sprzętu i oni ewentualnie przywrócą system ale za opłatą bagatela 200PLN. Myślałem sobie żeby kupić Win w wersji BOX, ale komp mi tego nie przyjmie bo w UEFI dalej siedzi "oryginalny" klucz przypisany do sprzętu i koło się zamyka. Gdybym wiedział, że właduję się w takie dziadostwo to już na dzień dobry kupiłbym sprzęt bez systemu czym zaoszczędziłbym sobie problemów. A tak mam notbooka, ale jakbym go nie miał.

nie ma NIC za darmo, zapomnij  wiecej syfu a pełnowartościowy to on widział tyle co śnieg na wiosne :P wiecej g** wrzuconych by szpiegować, jak starter w7 ma...

Posted

MS daje binga za free producentom z szpiegami i ograniczeniami, bo takowe są i muszą, user korzhsta a MS ma pelną kontrole nad systemem i szpieguje usera, producent cieszy sie lapek poskładany z odpadów śmieciowych i sprzedał a MS ze ma następnego dzieciaka i czepie kase na uzyskanej od niego bazy danych która sprzeda z zyskiem... Producent sprzetu cieszy sie magazyny beda puste, MS ze za free dostał wiecej niż od licencji płatnych a laik mysli ze MS to jak intel Cud miód...  

Posted (edited)

MS daje binga za free producentom z szpiegami i ograniczeniami, bo takowe są i muszą, user korzhsta a MS ma pelną kontrole nad systemem i szpieguje usera, producent cieszy sie lapek poskładany z odpadów śmieciowych i sprzedał a MS ze ma następnego dzieciaka i czepie kase na uzyskanej od niego bazy danych która sprzeda z zyskiem... Producent sprzetu cieszy sie magazyny beda puste, MS ze za free dostał wiecej niż od licencji płatnych a laik mysli ze MS to jak itel Cud miód...  

A windows 8 to erectus ma?

Z tego co wiem to ma za free. :P

Edit.

A jak ma to niech go nie używa!!!!

Bo go M$ szpieguje i ma nad nim pełną kontrole!!!

:D

Edited by nemo1960
Posted

Kolego już zasysam. Jeżeli odpali to masz u mnie duuuuuuże :drunk:

Posted

Co to jest te SHA1? domyślam się jedynie, że t jakaś suma kontrolna czy coś takiego. Ale czy ta w/w to jest z oryginału czy z tego pliku, który już ściągnąłem. I jak to sprawdzić?
Posted

Niestety kupa. Może powinna być wersja bez literek _SL_