pawel5428 Posted May 11, 2020 Report Share Posted May 11, 2020 Czy jest jakaś przeglądarka aktualizowana na win xp? Jeśli nie to jaka z ostatnich wersji będzie najnowsza ? Osobiście że tak powiem lubię google chrome i korzystam z niego na win 7 ale fajnie by było mieć kompletny i działający win xp jak dawniej obok 7. Antywirusa aktualnego na xp mam. :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bison616 Posted May 11, 2020 Report Share Posted May 11, 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] stig, Nemoplus and pawel5428 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moszter Posted May 11, 2020 Report Share Posted May 11, 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Centbrowser: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] albo K-Meleon: renatan, jarexpol and pawel5428 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel5428 Posted May 11, 2020 Author Report Share Posted May 11, 2020 mypal przywiesza system. Ma problemy z działaniem.Zaraz sprawdzę ten drugi. Heheh... dzięki moszter za info moszter and jarexpol like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted May 11, 2020 Report Share Posted May 11, 2020 Maxthon i Serpent też działają bez problemów.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk pawel5428 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinXFan Posted May 12, 2020 Report Share Posted May 12, 2020 Może Basilisk? pawel5428 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARCIN_ZIOMEK Posted May 12, 2020 Report Share Posted May 12, 2020 Na maxthonie pokazuje że certyfikat nieaktualny pawel5428 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted May 12, 2020 Report Share Posted May 12, 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pawel5428 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARCIN_ZIOMEK Posted May 12, 2020 Report Share Posted May 12, 2020 Teraz, stens napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To jest taka stara wersja że mało co na tym działa istrasznie muli pawel5428 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitaro Posted May 12, 2020 Report Share Posted May 12, 2020 Byłem wczoraj na pc z XP i posprawdzałem. Najlepiej sprawdza się mypal 28.9.3. Nie ma ostrzeżeń na YT. Serpent - nie wszytko działa i są problemy z uBO. pawel5428 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
stens Posted May 12, 2020 Report Share Posted May 12, 2020 Godzinę temu, MARCIN_ZIOMEK napisał: To jest taka stara wersja Przecież wiesz, że nowe nie działają na XP-ku. pawel5428 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARCIN_ZIOMEK Posted May 12, 2020 Report Share Posted May 12, 2020 Godzinę temu, stens napisał: Przecież wiesz, że nowe nie działają na XP-ku. Maxthon aktualny działa pawel5428 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted May 12, 2020 Report Share Posted May 12, 2020 Nie tak do końca. Nowy Maxthon wywala się bez powodu, nawet nieuruchomiony na XP i Viście, pokazuje jak wyżej komunikaty o certyfikatach. pawel5428 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renatan Posted May 12, 2020 Report Share Posted May 12, 2020 wlazłem na XP odpaliłem Cent Browsera 1.8.9.28 z linku mosztera i śmiga wow kitaro, moszter, jarexpol and 1 other like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moszter Posted May 12, 2020 Report Share Posted May 12, 2020 16 godzin temu, bison616 napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 3 godziny temu, kitaro napisał: Byłem wczoraj na pc z XP i posprawdzałem. Najlepiej sprawdza się mypal 28.9.3. Nie ma ostrzeżeń na YT. Serpent - nie wszytko działa i są problemy z uBO. Może [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] nie daje ostrzeżeń na [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], bo jest dalej rozwijany, ale na jednej karcie więcej pobiera RAM'u nawet niż [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników], a na WinXP najważniejsze jest by przeglądarka mało pobierała RAM'u i się nie cięła tak jak to lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]. pawel5428 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitaro Posted May 12, 2020 Report Share Posted May 12, 2020 Więcej jak chrome? A pokaż chrome z włączonymi 10 dodatkami oprócz pluginów na tej stronie, bo coś nie dowierzam... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pawel5428 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 12, 2020 Report Share Posted May 12, 2020 A dlaczego jeszcze się zmuszacie do używania XP-peka do internetu? Nie ma lepszych systemów? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moszter Posted May 12, 2020 Report Share Posted May 12, 2020 32 minuty temu, kitaro napisał: Więcej jak chrome? A pokaż chrome z włączonymi 10 dodatkami oprócz pluginów na tej stronie, bo coś nie dowierzam... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie używam WinXP i zapomniałem napisać chodzi o [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i do tego jakiś stream. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] bez żadnych dodatków. pawel5428 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitaro Posted May 12, 2020 Report Share Posted May 12, 2020 Też znośnie na streamie YT [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] pawel5428 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ripek Posted May 12, 2020 Report Share Posted May 12, 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] na 100% mypal, bo uzywamy w pracy kitaro and pawel5428 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel5428 Posted May 13, 2020 Author Report Share Posted May 13, 2020 U mnie jednak najlepiej sprawdza się ostatnia wersja seamonkey 2.49.5 i jest po polsku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Nie zmuszam się do xp ale lubię mieć to uczucie że to wciąż w pełni działający system. Mam win xp i win 7 w dualboot ale kiedy gram w starsze gry na win xp to czasami mogę wskoczyć poszukać jakiś poradniczek do gry czy coś sprawdzić. Dodatkowo można pograć w stare gry na multi przez gameranger [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] . Nie wiem jak hamachi bo z 10 lat temu jeszcze jakoś dało się przez to pograć a nie wiem jak dzisiaj.Na gameranger z nikim nie trzeba się umawiać. Ach! Jeszcze mam darmową wersję 360 total security i działa na xp jest lekki . Tak mi się spodobał że mam i na win 7 + przelecę od czasu do czasu skanerami antywirusowymi i jest ok. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] moszter and kitaro like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kitaro Posted May 13, 2020 Report Share Posted May 13, 2020 Mnie wyszło jakieś cudo. Pobrałem z msfn moda palemoon 28.9.3a1. To portable. Ustawiłem byle co i z profilu usunąłem zawartość oprócz folderu chrome. Wkleiłem zawartość profilu mypal 28.9.3 z githuba z pominięciem dwóch folderów cache. Palemoon uruchomił się jako mypal, spolszczony, z dodatkami elegancja. Identyfikator programu Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; WOW64; rv:68.9) Gecko/20100101 Goanna/4.5 Firefox/68.9 PaleMoon/28.9.3a1 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] sds300 and pawel5428 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted May 13, 2020 Report Share Posted May 13, 2020 9 minut temu, pawel5428 napisał: ostatnia wersja seamonkey 2.49.5 To nie jest ostatnia wersja. To ostatnia działająca na XP. 19 godzin temu, J3RZY napisał: A dlaczego jeszcze się zmuszacie do używania XP-peka do internetu? Święte słowa. XP instaluje się tylko w celu działania starych gier i programów, gdzie występują problemy na nowszych systemach i tylko do działania offline. Internet na XP w dzisiejszych czasach, to proszenie się o problemy: - słaba wbudowana zapora - brak nowoczesnej zaktualizowanej, zabezpieczonej i w pełni działającej przeglądarki - ostatnie działające antywirusy - Panda i bodaj ze 2 jeszcze - praktyczny brak nowych istotnych programów działających pod XP - tylko NET 4.0 Podobnie z Vistą, choć ciut lepiej: - oprócz tych samych dostępnych antywirów mamy Microsoft Security Essential - od biedy mamy działającą i ciągle aktualizowaną przeglądarkę w postaci IE9 - lepsza zapora i UAC - wspierany w zabezpieczenia system - NET 4.6 który ogarnie praktycznie wszystko, ponieważ wymagania w 99% zaczynają się od 4.5 Każdy komputer/laptop z procesorem C2D i 2GB RAM ogarnie bez problemu Win 7 x86. Paradoksalnie z 1GB RAM nie mamy w dzisiejszych czasach czego szukać nawet na XP. 7 minut temu, kitaro napisał: Pobrałem z msfn moda palemoon 28.9.3a1 7 minut temu, kitaro napisał: Wkleiłem zawartość profilu mypal 28.9.3 z githuba Wrzuć linki, niech się męczą z XP ostatni Mohikanie. moszter and pawel5428 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel5428 Posted May 13, 2020 Author Report Share Posted May 13, 2020 Dzięki za sprostowanie. Na xp ostatnia działająca oczywiście. 360 total security essential bogać najnowsza wersja działa na xp. Na win 7 nie wyłącza defendera i z nim nie koliduje. Mam C2D e8400 3Ghz, 4GB RAM i gtx 460 se 1GB, ssd 120GB dwie partycje jedna win xp druga win 7 + hdd 500GB na gry i pliki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted May 13, 2020 Report Share Posted May 13, 2020 3 minuty temu, pawel5428 napisał: Mam C2D e8400 3Ghz, 4GB RAM i gtx 460 se 1GB, ssd 120GB dwie partycje jedna win xp druga win 7 + hdd 500GB na gry i pliki. Wrzucasz zamiast c2d jakiegoś c2q za 30zł i bez problemu możesz się pokusić o 7 , 8.1 czy 10 choć do 8.1 i 10 trzeba dogrywać stery za pomocą programów trzecich typu SDI pawel5428 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel5428 Posted May 13, 2020 Author Report Share Posted May 13, 2020 sdi lub driverbooster najnowszy. Quada raczej za trzy dychy od tak nie wyciągnie. Zwykły quad przegrywa z c2d wiem bo kiedyś próbowałem. Jak już to taki z 3Ghz na rdzeń inaczej będą skakać klatki np. 60-57-60 fps a nawet chwilowe dropy do 45-50 fps. Miałem tak w disciples 3 , dungeon siege 2... większości starszych gier. O tutaj lepsze rozeznanie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ja miałem c2q 6600 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted May 13, 2020 Report Share Posted May 13, 2020 2 minuty temu, pawel5428 napisał: driverbooster najnowszy. To już bubel 2 minuty temu, pawel5428 napisał: Quada raczej za trzy dychy od tak nie wyciągnie. Jakieś 2-3 lata temu kupiłem q9300 za 50zł Ostatnio widziałem q8300 właśnie za 30zł i w takiej kwocie one chodzą 3 minuty temu, pawel5428 napisał: Zwykły quad przegrywa z c2d wiem bo kiedyś próbowałem. No raczej nie 4 minuty temu, pawel5428 napisał: O tutaj lepsze rozeznanie: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tak bardzo się tymi stronami nie sugeruj, najbardziej oceną całościową, patrz co jest brane pod ocenę pawel5428 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawel5428 Posted May 13, 2020 Author Report Share Posted May 13, 2020 ehheheh Dzięki za info. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VACek Posted May 13, 2020 Report Share Posted May 13, 2020 Teraz, pawel5428 napisał: ehheheh Dzięki za info. Poza tym co strona to inny wynik, też chciałem se kupić q6600 ale odpuściłem i kupiłem według mnie lepszy q9300. pawel5428 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nieobecny Posted May 13, 2020 Report Share Posted May 13, 2020 Przy konfiguracji C2D E8400 + 4GB RAM + GTX460 bez problemu działa Win 7 x64 Q9300 jest lepszy i chłodniejszy od Q6600 pawel5428 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts