Speedek Posted May 4, 2020 Report Posted May 4, 2020 Witam, wie ktoś jak dodać sterowniki USB 3.0 do visty? Za pomocą MSI toola da się jedynie do 7... Moja płyta główna: Msi B350 Gaming PLUS O resztę sterowników się na martwcie. Potrzebuje postawić system by przechwytywać osobiste wideo z kaset VHS, - co oczywiście nie umożliwia mi windows 10 bo wyrzuca mi screena. Program z którego korzystam jest to Pinnacle studio, Uprzedzam pytania, OBS przechwytuje mi tylko obraz a dźwięku brak. Quote
BartAcid Posted May 4, 2020 Report Posted May 4, 2020 A na 7 nie próbowałeś? Z Vistą może być kłopot bo chyba wtedy jeszcze USB3.0 nie było. Quote
Speedek Posted May 4, 2020 Author Report Posted May 4, 2020 Właśnie idę instalować zobaczymy czy podejdzie na wszelki pytam, bo wiem że program jak i karta jest przystosowana do win visty ;p Quote
MARCIN_ZIOMEK Posted May 4, 2020 Report Posted May 4, 2020 Do visty sterowników dla usb 3.0 nie było nie ma i nie będzie Od 7 w górę da się Quote
razor1995 Posted May 4, 2020 Report Posted May 4, 2020 Sterowniki USB 3.0 dla Visty nie istnieją. Nie marnuj czasu, zainstaluj Windows 7, program ruszy. Zakładam że to chiński grabber USB, zapewne ruszy pod Windows 7 x86. Quote
razor1995 Posted May 4, 2020 Report Posted May 4, 2020 @MARCIN_ZIOMEK ano fakt. Cóż, najwyżej nie ruszy Zawsze pozostaje WIndows 7 w VirtualBoxie - też będzie działać i mniej z tym zabawy. Quote
Speedek Posted May 4, 2020 Author Report Posted May 4, 2020 @razor1995 a ja zakładam że nie przeczytałeś całego postu, Program to Pinnacle studio 12, - a graber jest wpinany do PCI-e ( żaden chiński na USB ) mam taki ale jakość jest jednym słowem do D.... , Dlatego chcę zainstalować viste bo wiem że będzie działać na milion tysiecy procent, a pamiątki rodzinne są ważne wina 7 zainstalowałem, sprawdzę czy działa programik ;0 Quote
Nieobecny Posted May 4, 2020 Report Posted May 4, 2020 Na 99,9% będzie działać pod Win 7. Jakby nie zadziałało, to pozostaje jeszcze adapter tego typu: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Do niego są sterowniki NEC Renesas USB 3.0 pod Vistę. Pozostaje tylko kwestia ich zintegrowania lub podania podczas instalacji. Tylko czy Vista da się zainstalować na Ryzenie z powodu innych potencjalnych problemów? Quote
jarexpol Posted May 4, 2020 Report Posted May 4, 2020 9 godzin temu, Speedek napisał: Program to Pinnacle studio 12 A w wyższej wersji nie może być. Quote
stens Posted May 5, 2020 Report Posted May 5, 2020 14 godzin temu, Speedek napisał: Dlatego chcę zainstalować viste bo wiem że będzie działać na milion tysiecy procent, a pamiątki rodzinne są ważne To zainstaluj sobie Vistę na maszynie wirtualnej, a w niej Pinnacle studio 12. i po kłopocie. Quote
Speedek Posted May 5, 2020 Author Report Posted May 5, 2020 @jarexpol mam wyższą ale cras"Jestem Idiotą"e program gdy używam starej karty PCI. @stens a będzie czytało kartę wpiętą do PCI i przechwytywało ? Raczej nie Quote
razor1995 Posted May 5, 2020 Report Posted May 5, 2020 15 minut temu, Speedek napisał: @stens a będzie czytało kartę wpiętą do PCI i przechwytywało ? Raczej nie Jak przekierujesz kartę do maszyny wirtualnej (co się robi jednym kliknięciem) to będzie działać. Quote
Nieobecny Posted May 5, 2020 Report Posted May 5, 2020 51 minut temu, Speedek napisał: kartę wpiętą do PCI Że tak zapytam - jest jakaś płyta pod Ryzena z gniazdem PCI? Jeśli tak, to w razie czego ułatwia sprawę, bo są adaptery USB 2.0 na PCI i wtedy prawdopodobnie (kwestia wykastrowania EHCI?) nie trzeba do Visty integrować sterowników USB 3.0 Quote
Speedek Posted May 5, 2020 Author Report Posted May 5, 2020 8 minut temu, wiktorynek napisał: Że tak zapytam - jest jakaś płyta pod Ryzena z gniazdem PCI? Jeśli tak, to w razie czego ułatwia sprawę, bo są adaptery USB 2.0 na PCI i wtedy prawdopodobnie (kwestia wykastrowania EHCI?) nie trzeba do Visty integrować sterowników USB 3.0 No mam przecież gniazdo PCI w płycie głównej, a nawet dwa Płyta: Msi B350 Gaming Plus Quote
Nieobecny Posted May 5, 2020 Report Posted May 5, 2020 Faktycznie ma, a to już dzisiaj rzadkość. Quote
Recommended Posts