Jump to content

W10 X64 2004 by P4VL0 - PRO - 210920

P4VL0

Recommended Posts

Bardzo fajny mod, szybki i nic mu nie brakuje. Poza jednym! Nie wiem, czy to tylko u mnie, czy takie były zamierzenia autora. Nie można zmienić obrazka ekranu blokady. Karta ustawień jest szara z napisem u góry, że "Niektóre z tych ustawień są ukryte lub zarządza nimi Twoja organizacja". (Mam nadzieję, że nie rządzi tym   Camorra lub inna mafia :). Czy da się to naprawić?

Aktualizacja! - 210920

Zmiany:

• Dodanie aktualizatora systemu - od teraz możliwe jest wgrywanie poprawek (cumulative update). Aktualizator uruchamia się za każdym razem kiedy domyślny użytkownik zaloguje się do systemu. Program sprawdzi, czy jest coś nowego, a następnie powiadomi o tym. 

tQcqr9W.png

Link do pobrania systemu dostępny na pierwszej stronie tematu.

Pozdrawiam,

~P4VL0

MarcinGX and JanKo6 like this

59 minut temu, MarcinGX napisał:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Problem z brakiem możliwości aktywacji legalnym moim orginalnym kluczem, również nie moge zaaktualizować update.

a skrypt pobrał cały plik tak jak powinien?

@MarcinGX wiem w czym problem, dziś spróbuję zfixować

MarcinGX likes this

18 godzin temu, P4VL0 napisał:

Aktualizacja!

Zmiany:

• naprawiono problemy z aktualizacjami
  • zalecam pobranie i ponowną instalację systemu

Link do pobrania systemu dostępny na pierwszej stronie tematu.

Pozdrawiam,

~P4VL0

Pobieram i zobaczę ,najwyżej wrócę do poprzedniej wersji.

12 godzin temu, stalowarura napisał:

i jeszcze jedno jak wyłączyć ten akualizator w CMD? 

Ja również bym pozostał na tym modzie gdyby to sprawdzanie dało się wyłączyć,jest trochę irytujące.Nie dałoby się tego sprawdzania uruchamiać ręcznie co jakiś czas lub nie uruchamiać wcale ?

13 godzin temu, stalowarura napisał:

i jeszcze jedno jak wyłączyć ten akualizator w CMD? 

Godzinę temu, janek917 napisał:

Ja również bym pozostał na tym modzie gdyby to sprawdzanie dało się wyłączyć,jest trochę irytujące.Nie dałoby się tego sprawdzania uruchamiać ręcznie co jakiś czas lub nie uruchamiać wcale ?

Ale po co to wyłączać? Skrypt realizuje się bardzo szybko i nawet po zalogowaniu go nie widać. Jedynie gdy nie mamy internetu to wyświetli błąd że nie może pobrać pliku.

W dniu 22.09.2020 o 19:49, MarcinGX napisał:

Tylko nadal mam problem z aktywacją klucza orginalnego, też nawet nie aktywują się craki

Ja miałem też ten problem. Co do opcji alternatywnej to działa, ale musiałem to dwa razy zrobić, bo po restarcie znikała aktywacja.

W dniu 24.09.2020 o 12:12, janek917 napisał:

Program autoruns i wyłączasz.

obraz.png.30b4098269b5851715ad32c60e799093.png

janek917 and nudzija like this

1 godzinę temu, my_g0t napisał:

Ja miałem też ten problem. Co do opcji alternatywnej to działa, ale musiałem to dwa razy zrobić, bo po restarcie znikała aktywacja.

Program autoruns i wyłączasz.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Zainstaluję raz jeszcze i sprawdzę ,dziękuję za poradę.

W dniu 21.09.2020 o 07:43, MarcinGX napisał:

aFk6rtX.png

Problem z brakiem możliwości aktywacji legalnym moim orginalnym kluczem, również nie moge zaaktualizować update.

W dniu 21.09.2020 o 08:44, P4VL0 napisał:

a skrypt pobrał cały plik tak jak powinien?

@MarcinGX wiem w czym problem, dziś spróbuję zfixować

Witajcie!

Też miałem problem z pobieraniem aktualizacji, aczkolwiek nie był to uszkodzony i nieczytelny plik lub katalog, ale po prostu brak pliku do pobrania. Przeglądałem skrypty .bat i linki prowadzące do plików, szczególnie ten na krakenfiles.com

Po prostu brak pliku/brak możliwości pobrania z krakenfiles.com

curl.exe -o 5-Windows10.0-KB4571756-x64_PSFX.cab [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Z ciekawości pobrałem ręcznie tę poprawkę KB4571756 i wgrałem. Wszystko poszło, a komunikat o błędzie nie występuje, ponieważ wykrywa, że owa poprawka jest wgrana, więc i system aktualny. Jedyne co to pojawiła się ikona defendera w zasobniku, ale oczywiście defender nieaktywny (a ikona w zasobniku z możliwością wyłączenia, bo to chyba jedynie Defender Notification z autostartu - jeśli się nie mylę?).

System postawiony świeży, wczoraj - także zbyt mało informacji na większe oceny, ale mam nadzieję, na dłuższe stabilne działanie, bo wydaje się fajnie skrojony system :)

2 godziny temu, gasparus napisał:

Witajcie!

Też miałem problem z pobieraniem aktualizacji, aczkolwiek nie był to uszkodzony i nieczytelny plik lub katalog, ale po prostu brak pliku do pobrania. Przeglądałem skrypty .bat i linki prowadzące do plików, szczególnie ten na krakenfiles.com

Po prostu brak pliku/brak możliwości pobrania z krakenfiles.com

curl.exe -o 5-Windows10.0-KB4571756-x64_PSFX.cab [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Z ciekawości pobrałem ręcznie tę poprawkę KB4571756 i wgrałem. Wszystko poszło, a komunikat o błędzie nie występuje, ponieważ wykrywa, że owa poprawka jest wgrana, więc i system aktualny. Jedyne co to pojawiła się ikona defendera w zasobniku, ale oczywiście defender nieaktywny (a ikona w zasobniku z możliwością wyłączenia, bo to chyba jedynie Defender Notification z autostartu - jeśli się nie mylę?).

System postawiony świeży, wczoraj - także zbyt mało informacji na większe oceny, ale mam nadzieję, na dłuższe stabilne działanie, bo wydaje się fajnie skrojony system :)

kurde, naprawdę szkoda że tak się dzieje.
Poleci ktoś jakąś chmurę która nie będzie blokować pobierania plików, ma chociaż 5GB i można z niej pobierać bezpośrednio pliki?