Jump to content

W10 X64 2004 by P4VL0 - PRO - 210920

P4VL0

Recommended Posts

Na budżetowym laptopie 2w1 bardzo fajnie śmiga, klawiatura ekranowa działa bez zastrzeżeń. Jedynie podpowiedź dla tych, którzy też mają obsługę dotyku - należy włączyć w ustawieniach pisania wyłączanie klawiatury fizycznej na rzecz ekranowej, gdy wykryje dotyk. 

Wszystko bez problemu się zainstalowało, jak komuś zacięłoby się na ekranie "Czekaj" to najlepiej zresetować wtedy komputer i przejdzie do Początkowej konfiguracji.

W skrócie lekki, wydajny system z niezbędnym minimum. W końcu użycie procesora znacząco spada, animacje nie klatkują, tak jak miało to miejsce na pełnej, oryginalnej wersji Windowsa.

Jakbym spotkał się z jakimś bugiem, to będę pisał. 

Witam na początku wielkie brawa za robotę P4VL0. A teraz pytanka do twórcy, mistrzu system jest pod kontem zoptymalizowany tak samo świetnie jak twoje poprzednie wypociny? Czy mimo tego, że jest to wersja z dopiskiem BETA to można uznać, że jest to jak poniekąd finalna wersja? A co do aplikacji tweaku dla dysków SSD to trzeba uruchomić jako administrator? tak jak w poprzednich obrazach. Świetnie super fajnie, bo na dniach będę musiał zainstalować, aż na czterech komputerach i laptopie, więc będzie duże testowanie. I jeszcze raz wielkie dzięki za wypociny i oby tak dalej i z góry dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam :)

zainstalowałem i jak jest ten ekran z logiem windowsa i te teksty pod tym kółkiem to w pewnym momencie się restartuje a po restarcie komunikat 

Komputer został nieoczekiwanie uruchomiony ponownie lub napotkał nieoczekiwany błąd. Nie można kontynuować instalacji systemu Windows. Aby zainstalować system Windows kliknij przycisk OK w celu ponownego uruchomienia komputera, a następnie ponownie uruchom instalator

i tak w kółko

Witam, a więc tak przetestowałem na dwóch komputerach i laptopie i tak jak koledzy wyżej napisali jest problem z końcówką instalacji windowsa, bo bez resetu się nie obejdzie, a na laptopie to miałem po pewnym czasie czekania blue screen. Co prawda po resetach przyszedł uśmiech, bo system śmiga aż miło, wszystko się instaluje bez problemu tyle, że do poprawy jest ta końcówka instalatora, więc ja z instalacją na gł.komputer poczekam, aż pojawi się poprawiony obraz od twórcy, a kiedy mistrzu można się tego spodziewać? Pozdrawiam :)

4 godziny temu, Andreas85 napisał:

Witam, a więc tak przetestowałem na dwóch komputerach i laptopie i tak jak koledzy wyżej napisali jest problem z końcówką instalacji windowsa, bo bez resetu się nie obejdzie, a na laptopie to miałem po pewnym czasie czekania blue screen. Co prawda po resetach przyszedł uśmiech, bo system śmiga aż miło, wszystko się instaluje bez problemu tyle, że do poprawy jest ta końcówka instalatora, więc ja z instalacją na gł.komputer poczekam, aż pojawi się poprawiony obraz od twórcy, a kiedy mistrzu można się tego spodziewać? Pozdrawiam :)

Najwcześniej po 2 lipca

Aktualizacja! - 030720

Zmiany:

• aktualizacja obrazu do wersji 19041.331 (KB4567523)
  • usunięcie usługi telemetrycznej (DiagTrack)
  • dodanie instalatora pakietów Visual Basic/C++ [AiO] (dostępny w folderze Tweaki)
  • system nadal wymaga dodatkowego uruchomienia w trakcie instalacji. Jeśli ktoś wie jak rozwiązać ten problem to priv do mnie

Link do pobrania systemu dostępny na pierwszej stronie tematu.

Pozdrawiam,

~P4VL0

Crazy36 and JanKo6 like this

Czesc, po utworzeniu partycji, kopiowaniu plików i pierwszej konfiguracji komputer się restartuje i dostaje komunikat system operacyjny nie został znaleziony. Probowalem juz kilkukrotnie, instalka na pendrive używając Rufus MBR. Pozdrawiam (Jest tylko jeden dysk twardy z którego wybieram boot-owanie)

Powiem Tak Windows zainstalowany na dwóch kompach o system fajny są drobiazgi które trza poprawić,np przy instalacji win trza raz samemu kompa zresetować bo nie chcą się jakies pliki załadować. Kolejnym drobiazgiem jest Driver Booster który jest free a nie premium,ale to też nie problem bo klucz łatwo znalezć w necie. Windows godny polecenia

Aktualizacja! - 230720

Zmiany:

• aktualizacja obrazu do wersji 19041.388 (KB4565503)
  • aktualizacja instalatora pakietów Visual Basic/C++ [AiO] - 06-07-2020
  • naprawa błędu podczas pierwszej konfiguracji systemu

Link do pobrania systemu dostępny na pierwszej stronie tematu.

Pozdrawiam,

~P4VL0

Crazy36 and JanKo6 like this

W dniu 4.08.2020 o 12:52, profilm34 napisał:

System świetny, panel nvidia działa, samsung magican śmiga aż miło,.... wydajność o 1 % słabiej od Sromotnika Mistrza wszystkich modów...... ale system godny polecenia..... u sromotnika system po zainstalowaniu waży 7 gb ten ma 11.3 gb .....

coś dużo, próbowałeś kompresję compactos?