Tabe Posted May 29, 2020 Report Share Posted May 29, 2020 Jak działa? Jakieś opinie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Monsterlevel Posted May 29, 2020 Report Share Posted May 29, 2020 Na budżetowym laptopie 2w1 bardzo fajnie śmiga, klawiatura ekranowa działa bez zastrzeżeń. Jedynie podpowiedź dla tych, którzy też mają obsługę dotyku - należy włączyć w ustawieniach pisania wyłączanie klawiatury fizycznej na rzecz ekranowej, gdy wykryje dotyk. Wszystko bez problemu się zainstalowało, jak komuś zacięłoby się na ekranie "Czekaj" to najlepiej zresetować wtedy komputer i przejdzie do Początkowej konfiguracji. W skrócie lekki, wydajny system z niezbędnym minimum. W końcu użycie procesora znacząco spada, animacje nie klatkują, tak jak miało to miejsce na pełnej, oryginalnej wersji Windowsa. Jakbym spotkał się z jakimś bugiem, to będę pisał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas85 Posted May 30, 2020 Report Share Posted May 30, 2020 Witam na początku wielkie brawa za robotę P4VL0. A teraz pytanka do twórcy, mistrzu system jest pod kontem zoptymalizowany tak samo świetnie jak twoje poprzednie wypociny? Czy mimo tego, że jest to wersja z dopiskiem BETA to można uznać, że jest to jak poniekąd finalna wersja? A co do aplikacji tweaku dla dysków SSD to trzeba uruchomić jako administrator? tak jak w poprzednich obrazach. Świetnie super fajnie, bo na dniach będę musiał zainstalować, aż na czterech komputerach i laptopie, więc będzie duże testowanie. I jeszcze raz wielkie dzięki za wypociny i oby tak dalej i z góry dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilovegta Posted June 4, 2020 Report Share Posted June 4, 2020 zainstalowałem i jak jest ten ekran z logiem windowsa i te teksty pod tym kółkiem to w pewnym momencie się restartuje a po restarcie komunikat Komputer został nieoczekiwanie uruchomiony ponownie lub napotkał nieoczekiwany błąd. Nie można kontynuować instalacji systemu Windows. Aby zainstalować system Windows kliknij przycisk OK w celu ponownego uruchomienia komputera, a następnie ponownie uruchom instalator i tak w kółko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas85 Posted June 5, 2020 Report Share Posted June 5, 2020 Witam, a więc tak przetestowałem na dwóch komputerach i laptopie i tak jak koledzy wyżej napisali jest problem z końcówką instalacji windowsa, bo bez resetu się nie obejdzie, a na laptopie to miałem po pewnym czasie czekania blue screen. Co prawda po resetach przyszedł uśmiech, bo system śmiga aż miło, wszystko się instaluje bez problemu tyle, że do poprawy jest ta końcówka instalatora, więc ja z instalacją na gł.komputer poczekam, aż pojawi się poprawiony obraz od twórcy, a kiedy mistrzu można się tego spodziewać? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted June 5, 2020 Author Report Share Posted June 5, 2020 4 godziny temu, Andreas85 napisał: Witam, a więc tak przetestowałem na dwóch komputerach i laptopie i tak jak koledzy wyżej napisali jest problem z końcówką instalacji windowsa, bo bez resetu się nie obejdzie, a na laptopie to miałem po pewnym czasie czekania blue screen. Co prawda po resetach przyszedł uśmiech, bo system śmiga aż miło, wszystko się instaluje bez problemu tyle, że do poprawy jest ta końcówka instalatora, więc ja z instalacją na gł.komputer poczekam, aż pojawi się poprawiony obraz od twórcy, a kiedy mistrzu można się tego spodziewać? Pozdrawiam Najwcześniej po 2 lipca Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawele Posted June 17, 2020 Report Share Posted June 17, 2020 Witam, wszystko okej lecz nie da się go aktywować... sypie błędami przy chęci aktywacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Budrysik Posted July 2, 2020 Report Share Posted July 2, 2020 Dlaczego sterownik nvidia nie działa? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek917 Posted July 2, 2020 Report Share Posted July 2, 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników][Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted July 3, 2020 Author Report Share Posted July 3, 2020 Aktualizacja! - 030720 Zmiany: aktualizacja obrazu do wersji 19041.331 (KB4567523) usunięcie usługi telemetrycznej (DiagTrack) dodanie instalatora pakietów Visual Basic/C++ [AiO] (dostępny w folderze Tweaki) system nadal wymaga dodatkowego uruchomienia w trakcie instalacji. Jeśli ktoś wie jak rozwiązać ten problem to priv do mnie Link do pobrania systemu dostępny na pierwszej stronie tematu. Pozdrawiam, ~P4VL0 Crazy36 and JanKo6 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolgista0204 Posted July 13, 2020 Report Share Posted July 13, 2020 Witam jak obecnie wygląda praca nad tym systemem? Chce ten win zainstalować pod gry i zależy mi aby wszystko działało poprawnie zwłaszcza sterowniki grafiki itd. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elfis Posted July 14, 2020 Report Share Posted July 14, 2020 Czesc, po utworzeniu partycji, kopiowaniu plików i pierwszej konfiguracji komputer się restartuje i dostaje komunikat system operacyjny nie został znaleziony. Probowalem juz kilkukrotnie, instalka na pendrive używając Rufus MBR. Pozdrawiam (Jest tylko jeden dysk twardy z którego wybieram boot-owanie) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolgista0204 Posted July 15, 2020 Report Share Posted July 15, 2020 hey tylko pytanie czy masz dysk SSD czy HDD? Bo np ja mam to i to i żeby poprawnie instalacje przeprowadzić musiałem wszystkie dyski odłączyć i zostawić tylko SSD systemowy. Moje HDD są stare itd jeśli się nie myle to na SSD jest GPT pod bios UEFI bez CSM wiec na HDD jest MBR? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
elfis Posted July 15, 2020 Report Share Posted July 15, 2020 Wygląda na to ze instalka ma problem z nowymi/czystymi dyskami. MBR nie został nadpisany. Zakładam że instalacja wersji bez modyfikacji w pierwszej kolejności i później wersje od p4vl0 powinna naprawić problem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maciejak33 Posted July 16, 2020 Report Share Posted July 16, 2020 Mi się nie udało zainstalować na moim dysku SSD M.2. Najpierw wystąpił błąd instalacji i był restart. Po nim wymagał instalator by partycja była MBR, potym jak zrobiłem to instalator prosił znowu GBT. Bez sensu. Proszę napraw to. Pozdrawiam Maciejak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodzio1912 Posted July 17, 2020 Report Share Posted July 17, 2020 A jest w nim Microsoft Office? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crazy36 Posted July 17, 2020 Report Share Posted July 17, 2020 13 minut temu, bodzio1912 napisał: A jest w nim Microsoft Office? Nie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czolgista0204 Posted July 18, 2020 Report Share Posted July 18, 2020 Powiem Tak Windows zainstalowany na dwóch kompach o system fajny są drobiazgi które trza poprawić,np przy instalacji win trza raz samemu kompa zresetować bo nie chcą się jakies pliki załadować. Kolejnym drobiazgiem jest Driver Booster który jest free a nie premium,ale to też nie problem bo klucz łatwo znalezć w necie. Windows godny polecenia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted July 23, 2020 Author Report Share Posted July 23, 2020 Aktualizacja! - 230720 Zmiany: aktualizacja obrazu do wersji 19041.388 (KB4565503) aktualizacja instalatora pakietów Visual Basic/C++ [AiO] - 06-07-2020 naprawa błędu podczas pierwszej konfiguracji systemu Link do pobrania systemu dostępny na pierwszej stronie tematu. Pozdrawiam, ~P4VL0 Crazy36 and JanKo6 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek917 Posted July 24, 2020 Report Share Posted July 24, 2020 Pobrany ,instalujemy i testujemy,a dziękuję już teraz.Za włożoną pracę.Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
warzywo9 Posted July 26, 2020 Report Share Posted July 26, 2020 Fajny system ,dobrze skrojony wyszedł. Szybki. Zero problemów na Ryzen1600X+ati RX570. Instalowany na dysk ssd. Dzięki za twój czas poświęcony temu kaszalotowi. JanKo6 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomHard Posted July 29, 2020 Report Share Posted July 29, 2020 Jeśli autor lub inna osoba ma taką możliwość to poproszę o wrzucenie na MEGA. Z dyskiem googla mam jakieś problemy i po jakim czasie przerywa pobieranie. Mam wolne łącze 1Mb , pobieram przez 3G w telefonie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Masteralien Posted July 29, 2020 Report Share Posted July 29, 2020 TomHard wiadomość na PW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas85 Posted August 4, 2020 Report Share Posted August 4, 2020 Świetna robota P4VL0 system śmiga aż miło, wielki brawa i dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
profilm34 Posted August 4, 2020 Report Share Posted August 4, 2020 System świetny, panel nvidia działa, samsung magican śmiga aż miło,.... wydajność o 1 % słabiej od Sromotnika Mistrza wszystkich modów...... ale system godny polecenia..... u sromotnika system po zainstalowaniu waży 7 gb ten ma 11.3 gb ..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted August 5, 2020 Author Report Share Posted August 5, 2020 W dniu 4.08.2020 o 12:52, profilm34 napisał: System świetny, panel nvidia działa, samsung magican śmiga aż miło,.... wydajność o 1 % słabiej od Sromotnika Mistrza wszystkich modów...... ale system godny polecenia..... u sromotnika system po zainstalowaniu waży 7 gb ten ma 11.3 gb ..... coś dużo, próbowałeś kompresję compactos? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DamianXIX Posted August 7, 2020 Report Share Posted August 7, 2020 Zainstalowalem na starym leciwym laptoku okolo 10GB zajelo na dysku, ale laptok dostal jakby dopalacz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
CzarnyPSP Posted August 8, 2020 Report Share Posted August 8, 2020 System spoko działa Ok , szkoda ze nie można zrobić punktu przywracania , lubię wgrywać motywy i ikony z devianart i czasem cos lubi sypnąć a bez punktu przywracania jest lipa. Serio konieczne jest usuwanie tego punktu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Icebox Posted August 16, 2020 Report Share Posted August 16, 2020 Eset wyrzuca info o aktualizacjach. Czy w kolejnej edycji możesz zostawić WU? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KOMPx18 Posted August 18, 2020 Report Share Posted August 18, 2020 nie działa z orginalnym kluczem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts