P4VL0 Posted May 3, 2020 Report Share Posted May 3, 2020 Majowa aktualizacja 20H1 - Windows 2004. Wzorowałem się na W10 1909, jednak postanowiłem naprawić kilka niedociągnięć oraz dodać parę nowych funkcji. [dysk google] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Rozmiar ISO: 3.89GB (kompresja ESD) Link do poprawionego language changer'a: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - oparty na wersji 19041.264 (Pro) - zoptymalizowany - usunięto zbędne programy i pliki (w tym wszystkie języki i klawiatury - zostały polski i angielski) - usunięto zbędne etapy instalacji systemu - brak kont microsoft - tylko lokalne - asystent instalacji - program (przewodnik) ułatwiający i przyspieszający konfigurację systemu. Uruchamia się przed OOBE. Umożliwia instalację następujących programów: WinRAR, 7Zip, Winaerotweaker, Driver booster, kalkulator, startisback. Ponadto, pozwala na aplikację tweaku dysku SSD oraz automatyczne dodaje tweak pamięci ram (mniejsza ilość procesów, wymagany restart po pierwszym zalogowaniu) - niewielka optymalizacja usług - zdecydowałem, żeby tej części systemu lepiej nie ruszać, ponieważ efekt końcowy nie jest tego wart - zmieniona domyślna tapeta systemu - przywrócona klawiatura ekranowa - domyślnie ustawiony ciemny motyw systemu - air plane mode - aplikacje Xbox'a - aplikacje bing - camera - cała biometria - cała diagnostyka - continuum - edge - eye control - geolokacja - gry - kontakty - microsoft store - miracast - narrator - onedrive - onenote - paint3D - pomoc - portfel - przywracanie systemu windows - skype - smart screen - tablet PC - telefon - tryb gry - windows defender - windows feedback - windows mail - windows maps - windows mixed reality - windows subsystem for linux - windows update - wszystkie klawiatury i języki (oprócz polskiego i angielskiego) - zune music - zune video - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 11111, moszter, Andreas85 and 15 others like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weldone Posted May 6, 2020 Report Share Posted May 6, 2020 linki wygasły ? marekk1245 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renatan Posted May 6, 2020 Report Share Posted May 6, 2020 jak miały wygasnąc jak ich nie było Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pawel300 Posted May 6, 2020 Report Share Posted May 6, 2020 1 godzinę temu, weldone napisał: linki wygasły ? Tak od początku nie było linków ani żadnych informacji na tą chwilę wiadomo tyle co widać Poll300 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zxc1992 Posted May 7, 2020 Report Share Posted May 7, 2020 Zawczasu napisze - Jakie szanse są na to, by Windows Defender był wyłączony, a nie usunięty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renatan Posted May 7, 2020 Report Share Posted May 7, 2020 sam sobie wyłaczysz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
weldone Posted May 8, 2020 Report Share Posted May 8, 2020 kiedy bedzie gotowe juz chce zasysac? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted May 8, 2020 Author Report Share Posted May 8, 2020 2 godziny temu, weldone napisał: kiedy bedzie gotowe juz chce zasysac? Najpierw to system musi być wydany żeby było co robić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zxc1992 Posted May 9, 2020 Report Share Posted May 9, 2020 W dniu 7.05.2020 o 19:12, renatan napisał: sam sobie wyłaczysz W poprzednim systemie autora Defender został usunięty. Jak w takim przypadku mogę włączyć/wyłączyć coś, czego nie ma? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renatan Posted May 9, 2020 Report Share Posted May 9, 2020 to po co gdybasz jak nawet nie wiesz co będzie w TYM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
zxc1992 Posted May 9, 2020 Report Share Posted May 9, 2020 5 godzin temu, renatan napisał: to po co gdybasz jak nawet nie wiesz co będzie w TYM Mam pytanie - Przeczytał Pan moje pytanie ze zrozumieniem? Cytuję: "Jakie szanse są na to, by Windows Defender był wyłączony, a nie usunięty?" Oznacza to: Skoro w poprzednich kompilacjach Defender jest usuwany, to chcę dowiedzieć się od autora, jaką decyzję podejmie tym razem. Powtarzam - dowiedzieć OD AUTORA. Po co się wypowiadasz, skoro pytanie nie jest kierowane do Ciebie (i jeszcze nie jesteś go w stanie poprawnie zrozumieć)? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas85 Posted May 10, 2020 Report Share Posted May 10, 2020 Witaj mistrzu można się w tym miesiącu spodziewać tego cuda? Bo cholercia ciekawi mnie ten dopisek 2004, sporo się będzie różnił od aktualnej wersji z 23.04.20? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted May 10, 2020 Author Report Share Posted May 10, 2020 "Najnowsze informacje mówią o tym, że Windows 10 2004 trafi w ręce partnerów OEM w dniu 5 maja. Deweloperzy aplikacji mają otrzymać dostęp tydzień później. Natomiast datą premiery dla wszystkich użytkowników ma być 28 maja. Trzeba będzie uzbroić się w cierpliwość i poczekać." Źródło: Tablety.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renatan Posted May 10, 2020 Report Share Posted May 10, 2020 8 minut temu, P4VL0 napisał: Źródło: Tablety.pl no to nie czyta co tu w trawie piszczy ? po co szukac tak daleko ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
aome Posted May 16, 2020 Report Share Posted May 16, 2020 Obrazy są od 12 jak się jednorazowo odda Microsoft 40 dolarów jako programista Visual C++ i w ciągu miesiąca cofnie subskrypcje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted May 20, 2020 Author Report Share Posted May 20, 2020 Jakie programy chcielibyście zobaczyć w przyszłej wersji? Póki co na liście mam: opcjonalne: - winrar - 7zip - winaerotweaker - driverbooster obowiązkowe: - kalkulator - startisback Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
michalczarny23 Posted May 20, 2020 Report Share Posted May 20, 2020 7zip winaerotweaker mysle ze to bedzie git nudzija likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas85 Posted May 21, 2020 Report Share Posted May 21, 2020 Ja to tylko tak ze 7zip-a korzystam i to w wersji przenośnej. Ale skoro to opcjonalne to każdy może coś sobie wybrać i zainstalować, ale można by było zarzucić Wise Game Booster lub lepszy odpowiednik Smart Game Booster do przyśpieszenia kompa, bo może nie każdy zna te programy. Czekam z niecierpliwością na nowy obraz mistrzu i Pozdrawiam Ps. Dzisiaj się troszeczkę zmartwiłem, bo nie chciały mi się automatycznie ściągnąć sterowniki do Creative AutoUpdate. Posiadam kartę dźwiękową Creative Sound Blaster Audigy FX i przy zaakceptowaniu pobierania wyskakuje mi taki komunikat CTSUEng.ocx Procedura inicjowania biblioteki dołączanej dynamicznie (dll) nie powiodła się, przedtem tego błędu nie było. Wiadomo może w czym jest problem?, a jak tak to fajnie by było jak by w przyszłej wersji to zostało naprawione, dziękuję i Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomHard Posted May 24, 2020 Report Share Posted May 24, 2020 Dobry mod. Wszystko działa jak należy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berthold61 Posted May 24, 2020 Report Share Posted May 24, 2020 A o jakim modzie piszesz skoro nawet linków nie ma ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renatan Posted May 24, 2020 Report Share Posted May 24, 2020 aluzju nie poniał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted May 24, 2020 Author Report Share Posted May 24, 2020 Godzinę temu, berthold61 napisał: A o jakim modzie piszesz skoro nawet linków nie ma ? bo widzicie, moda jeszcze nie ma a już chodzi świetnie hahahaaha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nasu Posted May 28, 2020 Report Share Posted May 28, 2020 Normalnie działa rewelacja! Ciekawe co będzie jak ktoś zainstaluje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted May 28, 2020 Report Share Posted May 28, 2020 30 minut temu, nasu napisał: Normalnie działa rewelacja! Ciekawe co będzie jak ktoś zainstaluje? Jak to co będzie typowy klasyk czyli Dlaczego soft xyz nie działa Dlaczego taka baza Czy da się przywrócić itp tak to wygląda prawie zawsze TomHard likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted May 28, 2020 Author Report Share Posted May 28, 2020 13 minut temu, kamiloxf napisał: Jak to co będzie typowy klasyk czyli Dlaczego soft xyz nie działa Dlaczego taka baza Czy da się przywrócić itp tak to wygląda prawie zawsze wiem! Zrobię FAQ dla takich ludzi TomHard and Geralt Z Rivii like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted May 28, 2020 Report Share Posted May 28, 2020 pytań i tak nie unikniesz bo mało kto czyta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted May 28, 2020 Author Report Share Posted May 28, 2020 Obraz iso jest już dostępny do pobrania. Zachęcam do testowania systemu i zgłaszania błędów, żebym mógł je poprawić. Życzę miłej pracy z systemem, ~P4VL0 Crazy36 and JanKo6 like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berthold61 Posted May 29, 2020 Report Share Posted May 29, 2020 Kiepsko coś temu goglowi idzie bo twierdzi że zbyt dużo ludków chodzi tzn podgląd niedostępny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
r3jn Posted May 29, 2020 Report Share Posted May 29, 2020 czy to jest na bazie oficjalnego buildu wydanego wczoraj? czy to jakies wersje previev itp? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dj1 Posted May 29, 2020 Report Share Posted May 29, 2020 będzie wersja home? bo taki mam klucz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts