srom-otnik Posted March 27, 2020 Report Posted March 27, 2020 Win JG v2013 Professional x64 obraz archiwalny - nieaktualizowany od 2013r Jest to jedyna (!) w kraju modyfikacja XP x64, praktycznie w całości spolszczona przez ręczną edycję ok. 1000 plików... System ten ma niebywałe możliwości - obsługa pamięci do 128 GB RAM i 16 TB pamięci wirtualnej. Drugą zaletą jest jego pochodzenie - system bazuje na kodzie wspaniałego jądra NT 5.2 z Servera 2003, dzięki czemu posiada znakomitą stabilność pracy. Wymagania ma niewielkie: AMD Athlon64, AMD Opteron, Intel Xeon lub Intel Pentium 4 z Intel EMT64, oprócz tego min. 256 MB RAM, 4 GB wolnego miejsca na HDD i karta graficzna SVGA. Wadą jest spory niedobór dobrych sterowników, stad system nadaje się głównie pod klasyczne komputery i starsze laptopy. System w moim wydaniu jest bezkonkurencyjny pod względem wydajności w wieeeelu kategoriach wobec Visty i Seven - zarówno w wersji x32 jak i x64. JG x64 vs SEVEN x64 SP1 => rozszerzony test 27 parametrów za pomocą PassMark PerformanceTest 0.7 - zysk o 29,56% punktów dla podsystemu 32bitowego i zysk o 38,44% punktów dla podsystemu 64bitowego: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] I. Dodano: - wszystkie poprawki z Windows Update i FrameWorki; - sterowniki SATA/RAID/AHCI i LAN; - Silverlight, Visual C++ Redistributable, HashChek, NetSpeedMonitor, Notepad2. II. Usunięto APLIKACJE: Aktówka; Podgląd Schowka; Wygaszacze ekranu; ctfmon.exe; MULTIMEDIA: Pliki tła i obrazów; Przykładowa muzyka; Skórka Luna; Wskaźniki myszy; OPCJE SYSTEMU: Agent MS; Asystent wyszukiwania; Centrum zabezpieczeń; DR Watson; Edytor trybu wejściowego (IME); Edytor własnych symboli; Kreator IExpress; Kreator oczyszczania dysku; Kreator transferu plików i ustawień; Oczyszczanie dysku; Pomoc i wsparcie; Samouczek systemu Windows; Schematy kolorów; Usługa OOBE; Usługi zdalnej instalacji (RIS); SIEĆ: Menadżer synchronizacji; MSN Explorer; Netmeeting; Peer-to-Peer; Usługi informacji internetowej (IIS); Windows Messenger USŁUGI: Jakość usługi (QoS); Messenger; Posłaniec; QoS RSVP; Raportowanie błędów; Usługa 'IMAPI CD-Burning COM'; Usługa indeksowania; Zdalny rejestr; Przywracanie systemu. III. Instalacja: Nagraj obraz na DVD z minimalną prędkością lub na pendriva. Pod linkami umieściłem dokładny opis + aplikacją do stworzenia bootowalnego pendriva. UWAGA! - brak możliwości instalacji z poziomu działającego systemu oraz brak możliwości aktualizacji istniejącego. System po pierwszym uruchomieniu instaluje różne komponenty - widoczne okno konsoli, nie wolno wtedy NIC robić, następnie komputer 1 raz się zrestartuje i wyczyści wszystkie śmieci poinstalacyjne. Na samym końcu instalator zapyta Cię: "Czy system został zainstalowany na dysku SSD?" - przy poprawnej odpowiedzi zostanie wprowadzony cały pakiet stosownych ustawień. Po instalacji zastosuj bardzo ważne wskazówki do końcowych ustawień systemu -> wszystko w INSTRUKCJI na pulpicie. Następnie zastosuj wskazówki do końcowych ustawień systemu -> wszystko w TUNING na pulpicie: - do połączenia z Internetem dodane są instalki Firefoxa i Google Chrome, I na koniec: - w laptopach może pojawić się problem z błędnie wyświetlanymi znakami z klawiatury - wystarczy wtedy wcisnąć równocześnie klawisze FN razem z NumLock lub Shift + NumLock, - aby nie było spadku wydajności w wymagających grach, przed ich uruchomieniem należy z Menu Start wybrać powłokę Classic lub 2000, - jeśli instalacja jakiegoś programu np. nowszych pakietów Office lub sprzętu sprawia problem, wtedy włączcie w Optymalizatorze Usług na czas instalacji - konfigurację domyślną usług, a po udanej instalacji należy ustawić usługi wg własnych minimalnych potrzeb. Rozmiar ISO: 1,12 GB MD5: 93a5ec11725b4467b70501f493753a52 LINK z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] marcin23imk, G77, JanKo6 and 13 others like this Quote
szymibtw Posted March 28, 2020 Report Posted March 28, 2020 To był Windows. Ja pierdziu!!! Gdzieś go jeszcze mam na płytach lub dysku Quote
perez18 Posted April 12, 2020 Report Posted April 12, 2020 petarda,,,jedna z najlepszych modyfikacji xp...! Quote
CloudX Posted April 17, 2020 Report Posted April 17, 2020 Ten xp to jest mistrzostwo. Po dzis dzien lata na moim starym laptopie bez zadnych problemow. Quote
Pawel300 Posted April 17, 2020 Report Posted April 17, 2020 Tak miło zobaczyć dawne klasyki z ręki Srom-Otnika Quote
kama1511 Posted November 7, 2020 Report Posted November 7, 2020 U mnie podczas instalacji woła o klucz... Quote
srom-otnik Posted November 7, 2020 Author Report Posted November 7, 2020 Instaluj z płyty, nie zapyta o klucz Quote
kama1511 Posted November 7, 2020 Report Posted November 7, 2020 11 minut temu, srom-otnik napisał: Instaluj z płyty, nie zapyta o klucz Ok,już działa,pozdro. Quote
albatros88 Posted December 30, 2020 Report Posted December 30, 2020 Zainstalowałem na netbooku z pendrive. System się zainstalował, zresetował, ale nie było okienka z pytaniem o dysk SSD. Teraz nie wiem czy spróbować jeszcze raz czy działać dalej, bo laptop chodzi świetnie i może ręcznie poustawiać jakieś opcje odciążające dysk SSD. Quote
pankoza Posted January 28, 2021 Report Posted January 28, 2021 Super, że link do pobrania jeszcze działa po tylu latach! Quote
Cat77 Posted April 9, 2021 Report Posted April 9, 2021 8 minut temu, wis68 napisał: Wi-Fi. Działa ? Na tym XP Oczywiście, to wszystko zależy od sterowników, wystarczy pobrać odpowiednie do swojej karty i na 100% działa. U mnie na pendrivie wifi i na wbudowanej karcie działa. :) System tak naprawdę nie ma tu nic do rzeczy, to tylko kwestia oprogramowania karty sieciowej WiFi. Quote
Dawid5635PL Posted April 29, 2021 Report Posted April 29, 2021 Mistrzostwo! srom-otnik likes this Quote
Daniel181 Posted May 9, 2021 Report Posted May 9, 2021 witam. czy na dzien dzisiejszy mozna normalnie kozystac z oprogramowania tzn . internet you tube itp? czy nowsze programy da rade nagrac na tego windowsa? Quote
Swierk Posted July 19, 2021 Report Posted July 19, 2021 Zainstalowałem moda na emu na telefonie Trwało ponad 2 godziny Wszystko gładko bez błędów. Jednak pod sam koniec był komunikat z zapytaniem z 7zip'a "czy kontynuować wypakowywanie? bo jest za mało pamięci fizycznej RAM (128 MB) i może dłużej potrwać". Dałem "tak". Chyba przemielił, bo później nie było już żadnych komunikatów a okno konsoli zamknęło się. Ale nie było pytania czy system został zainstalowany na SSD. Jak ręcznie uruchomić ustawienia pod SSD? Aaa i jeszcze te warning'i ze screen'a - jest się czym martwić? Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka Quote
plusik Posted July 20, 2021 Report Posted July 20, 2021 jedyny problem to możesz mieć z przeglądarką Chrome nie wspiera już XP Quote
John Marston Posted July 26, 2021 Report Posted July 26, 2021 W dniu 9.05.2021 o 18:58, Daniel181 napisał: witam. czy na dzien dzisiejszy mozna normalnie kozystac z oprogramowania tzn . internet you tube itp? czy nowsze programy da rade nagrac na tego windowsa? ze starą wersją chrome lub innych przeglądarek może coś zdziałasz ale nie za dużo, xp 64bit nie był dopracowany i wiele apek 64bit nie działało tak samo jak 32bit/16bit bo wywalało błąd coś tam z win32 Quote
Swierk Posted August 11, 2021 Report Posted August 11, 2021 Zainstalowałem moda na emu na telefonie Trwało ponad 2 godziny Wszystko gładko bez błędów. Jednak pod sam koniec był komunikat z zapytaniem z 7zip'a "czy kontynuować wypakowywanie? bo jest za mało pamięci fizycznej RAM (128 MB) i może dłużej potrwać". Dałem "tak". Chyba przemielił, bo później nie było już żadnych komunikatów a okno konsoli zamknęło się. Ale nie było pytania czy system został zainstalowany na SSD. Jak ręcznie uruchomić ustawienia pod SSD? Aaa i jeszcze te warning'i ze screen'a - jest się czym martwić? Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu TapatalkaKtoś napisze jak ręcznie uruchomić ustawienia pod SSD? Wysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka Quote
helganinX Posted October 29, 2022 Report Posted October 29, 2022 I jak z tymi ustawieniami pod SSD? Mi też nie wyskoczyło Quote
Osmund Posted November 3, 2022 Report Posted November 3, 2022 W dniu 29.10.2022 o 12:20, helganinX napisał(a): I jak z tymi ustawieniami pod SSD? Mi też nie wyskoczyło Pytałem się parę miesięcy temu autora na priv jak wywołać to zapytanie ręcznie i odpowiedział że już nie pamięta Quote
tomad Posted February 24, 2023 Report Posted February 24, 2023 Pyta mnie caly czas o klucz pomocy Quote
kuba1234567890 Posted May 17, 2023 Report Posted May 17, 2023 W dniu 24.02.2023 o 11:30, tomad napisał(a): Pyta mnie caly czas o klucz pomocy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] VCFQD-V9FX9-46WVH-K3CD4-4J3JM Michu960 and crypt like this Quote
Recommended Posts