srom-otnik Posted March 27, 2020 Report Posted March 27, 2020 Win JG v2014 Professional x86 obraz archiwalny - nieaktualizowany od 2014r Pożegnalna modyfikacja XP Professional 32bit, najszybsza ze wszystkich moich dotychczasowych i najlepiej dopracowana pod każdym względem. I. Dodano: - wszystkie poprawki z Windows Update i FrameWorki; - sterowniki SATA/RAID/AHCI i LAN (wersja Lite ma dodatkowo WiFi, CPU i MoBo); - Silverlight, Visual C++ Redistributable, HashChek, NetSpeedMonitor, Notepad2, WinXP Manager. II. Usunięto Wersja Lite: APLIKACJE: Wygaszacze ekranu, MULTIMEDIA: Media Center, Pliki tła i obrazów, Przykładowa muzyka, Tablet PC, Skórka Luna, Wskaźniki myszy, OPCJE SYSTEMU: Asystent wyszukiwania, Kreator IExpress, Kreator transferu plików i ustawień, Obrazy konta użytkownika, Pomoc i wsparcie, Samouczek systemu Windows, Usługa OOBE, Usługi zdalnej instalacji (RIS), SIEĆ: MSN Explorer, Netmeeting, Peer-to-Peer, Windows Messenger, STEROWNIKI: Karty graficzne, Napędy taśmowe, USŁUGI: Messenger, Posłaniec, Raportowanie błędów, Usługa 'IMAPI CD-Burning COM', Usługa indeksowania, Windows Update, Zdalny rejestr. Wersja Micro: APLIKACJE: Aktówka, Gry, Kopia zapasowa, Opcje ułatwienia dostępu, Podgląd Schowka, Wordpad, Wygaszacze ekranu, JĘZYKI i UKŁADY KLAWIATURY: wszystkie oprócz PL, MULTIMEDIA: Dźwięki Windows, Media Center, Movie Maker, Narzędzie diagnostyczne DirectX, Pliki tła i obrazów, Przykładowa muzyka, Rejestrator dźwięku, Tablet PC, Skórka Luna, Stary odtwarzacz 'CDPlayer', Wskaźniki myszy, OPCJE SYSTEMU: Agent MS, Asystent wyszukiwania, Ctfmon, Dodatkowe czcionki, Foldery skompresowane (ZIP), Kreator IExpress, Kreator transferu plików i ustawień, MS XML 2.0, Narzędzie do usuwania Blaster/Nachi, Obrazy konta użytkownika, Pomoc i wsparcie, Przydział dysku i profili, Samouczek systemu Windows, Schematy kolorów, Szablony dokumentów, Szyfrowanie systemu plików, Usługa OOBE, Usługi zdalnej instalacji (RIS), Wygląd typu 'Web', SIEĆ: Diagnostyka sieci, Klient sieci Netware, Menadżer synchronizacji, MSN Explorer, Narzędzia do komunikacji, Netmeeting, Outlook Express, Peer-to-Peer, Protokół NWLink IPX/SPX/NetBIOS, Usługi informacji internetowej (IIS), Windows Messenger, STEROWNIKI: Bezprzewodowy Ethernet (WLAN), Drukarki, Ethernet (LAN), ISDN, Kamery i kamkodery, Karty graficzne, Kontrolery dźwięku, Modemy, Napędy taśmowe, SCSI/RAID, Skanery, Tablety szeregowe, Thinkpad firmy IBM, TrackPoint, Wzbudzacz Sony, USŁUGI: Brama warstwy aplikacji, Kopia zapasowa i przywracanie Magazyny wymienne, Messenger, Posłaniec, QoS, Raportowanie błędów, Telnet, Usługa faksowania, Usługa 'IMAPI CD-Burning COM', Usługa indeksowania, Windows Update, Zdalny rejestr, WSPARCIE SPRZĘTOWE: Napęd Zip firmy Iomega, Szeregowe adaptery wieloportowe. III. Instalacja: Nagraj obraz na DVD z minimalną prędkością lub na pendriva. Pod linkami umieściłem plik z dokładnym opisem i aplikacją do stworzenia bootowalnego pendriva. UWAGA! - brak możliwości instalacji z poziomu działającego systemu oraz brak możliwości aktualizacji istniejącego. System po pierwszym uruchomieniu instaluje różne komponenty - widoczne okno konsoli, nie wolno wtedy NIC robić, następnie komputer 1 raz się zrestartuje i wyczyści wszystkie śmieci poinstalacyjne. Na samym końcu instalator zapyta Cię: "Czy system został zainstalowany na dysku SSD?" - przy poprawnej odpowiedzi zostanie wprowadzony cały pakiet stosownych ustawień. Po instalacji zastosuj bardzo ważne wskazówki do końcowych ustawień systemu -> wszystko w INSTRUKCJI na pulpicie. Po ukończeniu instalacji i wgraniu sterowników od razu zdecyduj czy będziesz korzystał z upiększeń WindowBlinds, czy też nie, bo jego instalacja wymaga zmiany SID. Następnie zastosuj wskazówki do końcowych ustawień systemu -> wszystko w TUNING na pulpicie: - do połączenia z Internetem dodane są instalki Firefoxa i Google Chrome, I na koniec: - w laptopach może pojawić się problem z błędnie wyświetlanymi znakami z klawiatury - wystarczy wtedy wcisnąć równocześnie klawisze FN razem z NumLock lub Shift + NumLock, - aby nie było spadku wydajności w wymagających grach, przed ich uruchomieniem należy z Menu Start wybrać powłokę Classic lub 2000, - jeśli instalacja jakiegoś programu np. nowszych pakietów Office lub sprzętu sprawia problem, wtedy włączcie w Optymalizatorze Usług na czas instalacji - konfigurację domyślną usług, a po udanej instalacji należy ustawić usługi wg własnych minimalnych potrzeb. Wersja LITE Rozmiar ISO: 757 MB MD5: 9a253d016283bb2c83e44abc9affe015 LINK z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Wersja MICRO Rozmiar ISO: 488 MB MD5: 4790f69d2e86557c6cd664b2e7e7b73e LINK z [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Banisca, Januszbb, marcin23imk and 9 others like this Quote
Januszbb Posted March 28, 2020 Report Posted March 28, 2020 Bardzo dobry system :) moim zdaniem najlepsza modyfikacja XP :) wszystko działa i są dodane tylko potrzebne biblioteki niż dodane masę zbędnego softu :) jedynie jest problem gdy się chce zainstalować Firefoxa z folderu Tuning to jest pasek pobierania i pobiera i pobiera i potem się zatrzymuje i trzeba niestety zainstalować ręcznie Firefoxa z chrome problemu nie ma :) nie wiem czy u innych też takie coś występuje. Pozdrawiam :) konto.do.totala likes this Quote
srom-otnik Posted March 28, 2020 Author Report Posted March 28, 2020 W dniu 28.03.2020 o 08:17, Januszbb napisał: Jest problem gdy się chce zainstalować Firefoxa z folderu Tuning to jest pasek pobierania i pobiera i pobiera i potem się zatrzymuje i trzeba niestety zainstalować ręcznie Firefoxa z chrome problemu nie ma nie wiem czy u innych też takie coś występuje. Pozdrawiam To iso ARCHIWALNE, nie otwierane od 7 lat! Są tam stare instalatory. piotrmix and GOGEL00 like this Quote
Januszbb Posted March 28, 2020 Report Posted March 28, 2020 Wiem o tym mistrzu że jest nieaktualizowany ale i tak śmiga jak rakieta Quote
gracz555 Posted March 28, 2020 Report Posted March 28, 2020 Nie robiłeś przypadkiem kiedyś wersji standard? Quote
C9S Posted March 28, 2020 Report Posted March 28, 2020 a tego xp co na serwerze bazował masz jeszcze gdzieś? dbil likes this Quote
comandos21 Posted July 17, 2020 Report Posted July 17, 2020 Sromotnik, mam problem z tą wersją,zainstalowałem i zamiast części liter klawiatura mi pisze cyfry; dopiero jak nacisnę "fn" i go trzymam cały czas to pisze poprawnie... jak to zmienić?? Quote
piotrmix Posted August 3, 2020 Report Posted August 3, 2020 Podczas instalacji pierwszy restart, a następnie czarny ekran z migającym punkcikiem bez końca:( nemo5959 likes this Quote
galaxymoonrider Posted November 28, 2020 Report Posted November 28, 2020 Dlaczego program w pierwszym oknie po zakończeniu 6 sekwencji nie widzi obrazu systemu? Obraz mam iso czyli taki jak pobrałem z MEGA pyska likes this Quote
okoń Posted November 29, 2020 Report Posted November 29, 2020 Dlaczego program w pierwszym oknie po zakończeniu 6 sekwencji nie widzi obrazu systemu? Obraz mam iso czyli taki jak pobrałem z MEGA Obraz trzeba wypakować. Nie może być w formacie ISO. Quote
galaxymoonrider Posted December 1, 2020 Report Posted December 1, 2020 W dniu 29.11.2020 o 22:28, okoń napisał: Obraz trzeba wypakować. Nie może być w formacie ISO. Nie mam pojęcia czym wypakować. Zawsze używałem do bootowania pendrivea i programu Rufus dla windy albo Unetbotin dla linuxa. Więcej grzechów nie pamiętam Wszystkiego nauczyłem się sam, nie byłem nawet na najmniejszym kursie informatycznym Quote
pandemonium Posted December 13, 2020 Report Posted December 13, 2020 Cześć. Może ktoś będzie w stanie mi pomóc. Mam taką aplikację jak MobTimeCell Phone Manager. Zawsze mi działała pod XP. Używałem jej wiele razy. Po instalacji tego systemu JG 2014, pojawia mi się następujący błąd: Zrzuty w załącznikach. Gdzieś w necie znalazłem info, że to problem WindowsMediaPlayer i Fix z pakietu MATS (z M$) to załatwi. Niestety, nawet odnalazłem tego fix'a, bo oficjalnie już nie istnieje, nie pomógł. Co tutaj możę być nie tak ? Jest taki proces z pliku "idlemng.exe" - to jest z pliku tej aplikacji. Ale tego pliku nie uruchamiam. Jeśli zamknę proces (po po kliku w OK nic się nie dzieje, wisi dalej) o nazwie idlemng.exe, to aplikacja "idzie" dalej i wyświetla info że wystapił jakiś błąd nie znany, klikam OK i niby apka działa, chociaż nie mam dostępu do opcji. Ktoś coś kojarzy ? Nie chodzi tutaj o to że z aplikacją jest jakby coś nei tak. Brakuje prawdopodobnie jakiejś biblioteki, i może ktoś kojarzy czego to może dotyczyć ? Sam komunikat jak na zrzucie ekranu, dotyczył właśnie w internecie tego WMP. A nie MobTimeCellPhoneManager. Ale być może ma to związek. Ktoś coś ? To dla mnie bardzo ważne, bo siedzę nad tym i nie wiem co jest powodem.. ; / [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Mailstorm Posted February 21, 2021 Report Posted February 21, 2021 Sromotnik ..... Dzięki że jesteś Quote
Tompi Posted March 26, 2021 Report Posted March 26, 2021 Stom W dniu 27.03.2020 o 22:56, srom-otnik napisał: "Czy system został zainstalowany na dysku SSD?" Srom-otnik ; good work Jak dostosowany jest ten XP do dysków SSD zintegrowany TRIM i rozmiar partycji ? ( znane bolączki win xp z SSD) PS Używam do maszyn CNC Quote
plusik Posted May 31, 2021 Report Posted May 31, 2021 Słyszałem że na systemach XP nie działa przeglądarka chrome prawdopodobnie już nie wspiera tego systemu i są z tą przeglądarką problemy Quote
razor1995 Posted May 31, 2021 Report Posted May 31, 2021 Na XP sensownie działa już tylko MyPal: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
katmai Posted July 14, 2021 Report Posted July 14, 2021 Jeśli ktoś ma taki zabytek jak ja: CPU bez SSE2 np. AMD ATHLON XP to polecam K-meleon [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tydzień czasu szukałem przeglądarki, która mi ruszy. Aktualizowana co tydzień. Lekka, szybka. Skiba Krzysztof likes this Quote
profaner Posted November 11, 2021 Report Posted November 11, 2021 Świetny system!! Problem mam jedynie z logowaniem do WiFi WPA 2 no i wkurzające jest to że trzeba naciskać FN na tablecie żeby wyszły litery a nie cyfry z numlocka. Quote
slo1990 Posted June 16, 2022 Report Posted June 16, 2022 Przybywam tutaj z przyszłości, Temat umarł już dosyć dawno temu ale postanowiłem zainstalować ta wersję na starym IBM R32 i przy instalacji wywala mi 3 błędy jeden to brak pliku grpconv.exe drugi to NetFxLP:Error i na pulpicie nie tworzy się folder TUNING Edit: poszło bez błędów ale na FAT32, tyle że teraz mam problem z instalacją niektórych programów (np. OneDrive) wyskakuję że "plik jest niezgodny z system32" crypt likes this Quote
Guest Posted June 27, 2022 Report Posted June 27, 2022 W dniu 16.06.2022 o 19:17, slo1990 napisał: Przybywam tutaj z przyszłości, Temat umarł już dosyć dawno temu ale postanowiłem zainstalować ta wersję na starym IBM R32 i przy instalacji wywala mi 3 błędy jeden to brak pliku grpconv.exe drugi to NetFxLP:Error i na pulpicie nie tworzy się folder TUNING Edit: poszło bez błędów ale na FAT32, tyle że teraz mam problem z instalacją niektórych programów (np. OneDrive) wyskakuję że "plik jest niezgodny z system32" Windows XP jest systemem z przed ponad 20 lat a bez wsparcia od ponad 8 lat, to nic dziwnego że po takim czasie po zakończeniu wsparcia są problemy z instalacją aplikacji. W dniu 31.05.2021 o 14:00, plusik napisał: Słyszałem że na systemach XP nie działa przeglądarka chrome prawdopodobnie już nie wspiera tego systemu i są z tą przeglądarką problemy Działa ale najnowszą wersją dostępną dla XP jest Google Chrome 49, a najnowszą dla wspieranych systemów jest wersja 103. Quote
Spawacz. Posted July 10, 2022 Report Posted July 10, 2022 W dniu 27.06.2022 o 23:10, Hip3r napisał: Windows XP jest systemem z przed ponad 20 lat a bez wsparcia od ponad 8 lat, to nic dziwnego że po takim czasie po zakończeniu wsparcia są problemy z instalacją aplikacji. Działa ale najnowszą wersją dostępną dla XP jest Google Chrome 49, a najnowszą dla wspieranych systemów jest wersja 103. Działa 102 na XP [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Guest Posted July 10, 2022 Report Posted July 10, 2022 3 minuty temu, Spawacz. napisał: Działa 102 na XP [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mod jest oparty o architekturę x32, i taką miałem na myśli na architekturze x64 może to faktycznie wyglądać inaczej. Quote
Spawacz. Posted July 10, 2022 Report Posted July 10, 2022 2 godziny temu, Hip3r napisał: Mod jest oparty o architekturę x32, i taką miałem na myśli na architekturze x64 może to faktycznie wyglądać inaczej. To nie jest żaden mod Chrome. Zwykła czysta przeglądarka Quote
Guest Posted July 10, 2022 Report Posted July 10, 2022 38 minut temu, Spawacz. napisał: To nie jest żaden mod Chrome. Zwykła czysta przeglądarka "Mod jest oparty o architekturę x32", to nie trudno się domyślić że chodzi o Win JG v2014 x86 a nie o moda Chrome, Chrome jak widać na zrzucie ekranu jest 64-bitowy. Quote
Recommended Posts