leszekela Posted March 3, 2020 Report Posted March 3, 2020 Witam i proszę o pomoc z Deepinem 15.11, zainstalowanym na: - Laptop 17,3" ASUS ROG Strix SCAR II i7-8750H/32GB/256PCIe+1TB - Nośniki - 931GB Seagate ST1000LM035-1RK172 (SATA) 465GB Samsung SSD 970 EVO Plus 500GB (NVMe) - System Windows 10 Enterprise x64 pod UEFI/GPT. Chodzi o to, że Deepin ładnie się instaluje ale po jego uruchomieniu i wciśnięciu RESTARTU czy Wlogowania lub wyłączenia sytem zamraża się i pozostaje tylko wyłączenie laptopa przyciskiem. Podobna sytuacja ma miejsce przy próbie ustawienia narożników lub przy wciśnięciu ikonki 'Muzyka'. Instalacja w Virtualboxsie też zachowuje się w powyższy sposób ale już na innym laptopie z Windows 7 wszystko pracuje bezbłędnie. Bardzo proszę o porady, czy i jak można temu zaradzić. POZDRAWIAM ! Quote
leszekela Posted March 3, 2020 Author Report Posted March 3, 2020 Wielkie dzięki za link. Wygląda na to, że będę musiał wysłać log do deepina i poczekać na ewentualne rozwiązanie problemu, a jeśli nie, to na nową wersje systemu. Quote
leszekela Posted March 3, 2020 Author Report Posted March 3, 2020 Niestety nie udaje się stworzenie logu. Wywołanie komendy [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] tworzy pusty plik o tej nazwie, a sam proces się nie kończy pomimo kilkunastu minut oczekiwania. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
G77 Posted March 3, 2020 Report Posted March 3, 2020 a wez i potestuj inne distro i zobacz jak dziala Quote
leszekela Posted March 3, 2020 Author Report Posted March 3, 2020 Chyba będę zmuszony zmienić distro np. na Ubuntu. Aczkolwiek nie lubię zmian tylko dlatego że coś mi nie wychodzi. Dziękuję za poradę. Quote
G77 Posted March 3, 2020 Report Posted March 3, 2020 nie kaze ci zmieniac tylko otestowac , sprobuj mint masz do wyboru kilka srodowisk , wypal na usb i zobacz czy bedzie ok ps.polecam xfce sam smigam od lat Quote
leszekela Posted March 3, 2020 Author Report Posted March 3, 2020 Dzięki, wezmę pod uwagę. Posłuchałem waszych rad i zainstalowałem Ubuntu. Jak dotychczas sprawuje się elegancko. w tej chwili wszedłem na forum spod ubuntu. Jeszcze raz bardzo dziękuję za porady. Quote
Recommended Posts