senior38 Posted February 29, 2020 Report Posted February 29, 2020 Mam możliwość wybrania jeden z dwóch kluczy do PandaDome lub F-SecureSafe.Który wybrać i zainstalować na Win10? Quote
Hannibal Posted February 29, 2020 Report Posted February 29, 2020 Żaden - zostać przy Defenderze. senior38 likes this Quote
kp1971 Posted February 29, 2020 Report Posted February 29, 2020 4 minuty temu, Hannibal napisał: Żaden - zostać przy Defenderze. Dokładnie. senior38 likes this Quote
VACek Posted February 29, 2020 Report Posted February 29, 2020 Tak jak koledzy się wypowiedzieli, ja dodam od siebie że na win 8.1 jak i 10 w zupełności wystarczy systemowy Defender senior38 likes this Quote
razor1995 Posted February 29, 2020 Report Posted February 29, 2020 Zostać na Defenderze, będzie lepszy od tych rozwiązań, w dodatku zintegrowany z systemem. renatan likes this Quote
bison616 Posted February 29, 2020 Report Posted February 29, 2020 Panda dome, u mnie defender drenował dyski i pendrive zaraz po podłączeniu, przez co przez około 2 min nie miałem dostępu do plików zanim nie skończył skanu. O ogromnyn zużyciu cpu w tym czasie to już nie wspomnę. Sam teraz mam tą pandę i w zupełności wystarczy, zużywa 10MB* zasobów i nie ma takich "niespodziewanych wystrzałów ze skanowaniem" jak defender senior38 likes this Quote
G77 Posted February 29, 2020 Report Posted February 29, 2020 polecam panda dome senior38 likes this Quote
VACek Posted February 29, 2020 Report Posted February 29, 2020 6 minut temu, bison616 napisał: Panda dome, u mnie defender drenował dyski i pendrive zaraz po podłączeniu, przez co przez około 2 min nie miałem dostępu do plików zanim nie skończył skanu. O ogromnyn zużyciu cpu w tym czasie to już nie wspomnę. Coś musiałeś mieć skopane, ja od zawsze miałem przedpotopowy sprzęt i nigdy czegoś takiego nie zaobserwowałem. Quote
bison616 Posted February 29, 2020 Report Posted February 29, 2020 15 minut temu, M4T napisał: Coś musiałeś mieć skopane, ja od zawsze miałem przedpotopowy sprzęt i nigdy czegoś takiego nie zaobserwowałem. Na kilu świeżo postawionych systemach z oficjalnych iso to nie przypadek a reguła. Quote
VACek Posted February 29, 2020 Report Posted February 29, 2020 Teraz, bison616 napisał: Na kilu świeżo postawionych systemach z oficjalnych iso to nie przypadek a reguła. Dziwne czemu mnie to nigdy nie spotkało, a instalowałem windowsa dziesiątki razy. P.S na Defenderze jade od 2015 roku Quote
bison616 Posted February 29, 2020 Report Posted February 29, 2020 1 minutę temu, M4T napisał: Dziwne czemu mnie to nigdy nie spotkało, a instalowałem windowsa dziesiątki razy. P.S na Defenderze jade od 2015 roku Jeżeli masz na pendrive parę plików to nie ma problemu, ale np ja na pendrive trzymam 64gb różnego softu czasami tysiące małych plików. Do tego często je aktualizuje, irytujące jest czekanie bo defender zawsze mi je wszystkie skanuje, a pendrive ma zużyte 100% transferu przez co nie mogłem z niego korzystać. Quote
Widzior Posted February 29, 2020 Report Posted February 29, 2020 A wiecie, że Defender ma takie coś jak "Ustawienia" i można wyłączyć skanowanie plików na nośnikach, a zostawić włączone tylko skanowanie plików przychodzących z neta? Jak się wie, co się już ma na nośnikach, i nie wkłada pendrive'ów do zainfekowanych kompów "kolegów", to taka opcja wystarcza. VACek, vegeta80 and kp1971 like this Quote
bison616 Posted February 29, 2020 Report Posted February 29, 2020 9 minut temu, Widzior napisał: A wiecie, że Defender ma takie coś jak "Ustawienia" i można wyłączyć skanowanie plików na nośnikach, a zostawić włączone tylko skanowanie plików przychodzących z neta? Jak się wie, co się już ma na nośnikach, i nie wkłada pendrive'ów do zainfekowanych kompów "kolegów", to taka opcja wystarcza. Właśnie sprawdzam defendera na win10 i jakoś takiej opcji nie widzę w skanowaniu. Podaj dokładnie gdzie to jest, bede wdzięczny. Quote
Widzior Posted February 29, 2020 Report Posted February 29, 2020 33 minuty temu, bison616 napisał: Podaj dokładnie gdzie to jest, bede wdzięczny Opcji jako takiej nie mam bezpośrednio w "Ochronie w czasie rzeczywistym", ale są dwie metody, którymi można to zrobić. Zakładka "Wykluczone pliki i foldery" i zakładka "Zaawansowane", i tam mam do zaptaszkowania "Skanuj dyski wymienne" (ja mam odptaszkowane). Quote
Widzior Posted February 29, 2020 Report Posted February 29, 2020 1 minutę temu, Mr.Straight napisał: Od kiedy Windows 7 ma defendera ? Od zawsze, Windows Defender jest wbudowany w win7, a Essential go zastępował i ulepszał. Quote
Widzior Posted February 29, 2020 Report Posted February 29, 2020 23 minuty temu, Mr.Straight napisał: Ale ten wbudowany nie chronił przed wszystkim o ile się nie mylę po to właśnie był Essential Teoretycznie tak, a praktycznie na Win7 oba są o kant d... rozbić, więc to olewam. Mam włączonego Windows Defendera od początku, w niczym mi nie przeszkadza, więc niech sobie żyje, takie placebo dla większej spokojności umysłu A do Essentiala go nie ulepszam. I chyba coś tam działa, bo kilka razy mi wywalił do swojej kwarantanny cracki. Quote
Widzior Posted February 29, 2020 Report Posted February 29, 2020 No ja w robocie na tym moim lapku-złomku na C2D + 2GB RAM nie mam w ogóle żadnego AV i od lat nic nie złapałem. Włączony jest tylko ten nieszczęsny Defender i Zapora systemu. Do tego aktualny Firefox z blokerami, comiesięczne łatki Security Only na Win7 i nie włażenie na podejrzane, niepewne stronki. I tyle wystarcza. Quote
Hells Angels Posted February 29, 2020 Report Posted February 29, 2020 Godzinę temu, Mr.Straight napisał: Ale ten wbudowany nie chronił przed wszystkim o ile się nie mylę po to właśnie był Essential Nic! nie uchroni przed wszystkim, bo trzeba jeszcze myśleć. Sam pamiętam jak na początku mojej przygody z komputerami łapałem wirusy i to w 99% przez swoją głupotę. Teraz od kilku lat na W10 mam Defendera i zero robali. renatan likes this Quote
renatan Posted February 29, 2020 Report Posted February 29, 2020 3 godziny temu, Hells Angels napisał: w 99% przez swoją głupotę. ale teraz jesteś mądrzejszy o bagaż doświadczeń i ja tez jestem za defenderem,odpukac działa poprawnie jarexpol likes this Quote
MarcinGX Posted February 29, 2020 Report Posted February 29, 2020 F-SecureSafe, używam Bitdefender Security 2020 na licencji Quote
jou300 Posted March 2, 2020 Report Posted March 2, 2020 Wybrał bym Pande. Ale bitdeffender też jest OK. Quote
Recommended Posts