szczepanskiadam 0 Posted August 16, 2020 Report Share Posted August 16, 2020 Nie ma sterowników do SSD zwykłego to co muszę ściągnąć żeby instalator widział dysk Quote Link to post Share on other sites
szczepanskiadam 0 Posted August 21, 2020 Report Share Posted August 21, 2020 Instalował ktoś na dysku SSD czy może coś w biosie się przełącza żeby instalator wykrył dysk? Quote Link to post Share on other sites
BGT 231 Posted August 22, 2020 Author Report Share Posted August 22, 2020 22 godziny temu, szczepanskiadam napisał: Instalował ktoś na dysku SSD czy może coś w biosie się przełącza żeby instalator wykrył dysk? System normalnie instaluje sie na ssd. Sterowniki zadne nie wycięte od dysków. Quote Link to post Share on other sites
szczepanskiadam 0 Posted August 24, 2020 Report Share Posted August 24, 2020 Dziwne czegoś nie ma bo instalowałem windows 7 kilkadziesiąt razy na przemian z różnymi linuxami a nawet robiłem 2 systemy Windows Linux nigdy nie miałem problemu żeby dysk nie był widoczny ale pożyczyłem windows 7 (orginalny z Home z sp1) koleżance więc chciałem coś ściągnąć i nie idzie no nie wiem o co chodzi Jaka zwała nie rozumiem o co chodzi wykrywa mi że mogę znaleźć na swoim dysku na którym mam windowsa (niestety 32bity i gry nie chodzą) sterowniki ale twierdzi że nie ma sterowników do urządzeń żeby windowsa zainstalować czaicie o co chodzi? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
rum69 12 Posted August 24, 2020 Report Share Posted August 24, 2020 22 minuty temu, szczepanskiadam napisał: Dziwne czegoś nie ma bo instalowałem windows 7 kilkadziesiąt razy na przemian z różnymi linuxami a nawet robiłem 2 systemy Windows Linux nigdy nie miałem problemu żeby dysk nie był widoczny ale pożyczyłem windows 7 (orginalny z Home z sp1) koleżance więc chciałem coś ściągnąć i nie idzie no nie wiem o co chodzi Jaka zwała nie rozumiem o co chodzi wykrywa mi że mogę znaleźć na swoim dysku na którym mam windowsa (niestety 32bity i gry nie chodzą) sterowniki ale twierdzi że nie ma sterowników do urządzeń żeby windowsa zainstalować czaicie o co chodzi? Może jakiś egotyczny chipset i autor systemu stwierdził że sterownik do niego nie potrzebny w windowie podczas instalacji, może tak najpierw podaj specyfikację jaka płyta główna / model laptopa... Quote Link to post Share on other sites
szczepanskiadam 0 Posted August 24, 2020 Report Share Posted August 24, 2020 Kliknąłem teraz napraw windowsa i wyskoczyło to co wyskoczyło że jednak widzi windowsa ale nie może go naprawić bo jest niezgodnej wersji w skrócie 32bitowy to się zgadza zaraz zerkne napiszę dokładna specyfikację. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Asus N53SV Version 1.0 I7-2670QM Quote Link to post Share on other sites
szczepanskiadam 0 Posted August 24, 2020 Report Share Posted August 24, 2020 Bios v.215 Quote Link to post Share on other sites
rum69 12 Posted August 24, 2020 Report Share Posted August 24, 2020 a czysty idzie postawić? ja dziś ten system stawiłem na lapku z i3 i wszystko działa tylko trzeba było dograć AIO z net framework... Quote Link to post Share on other sites
szczepanskiadam 0 Posted August 24, 2020 Report Share Posted August 24, 2020 Chyba doszedłem o co chodzi na laptopie mam jeszcze zaszyfrowanego hasłem Linuxa bo tak samo dysku nie widz windows thin pc którego ściągnąłem też z tej strony tylko nie zauważyłem że ten windows jest 32bitowy zainstalowałem go potem wgrałem Ubuntu Mate zaszyfrowane hasłem i teraz znowu włączam ten windows thin pc tak samo nie widzi dysków do instalacji muszę sformatować cały dysk Quote Link to post Share on other sites
szczepanskiadam 0 Posted August 24, 2020 Report Share Posted August 24, 2020 Najpierw muszę sobie zainstalować windowsa do gier potem doinstalować zaszyfrowanego Linuxa do reszty zastosowań które robię na laptopie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale najpierw całkowity format Quote Link to post Share on other sites
JurandZeSpychowa 0 Posted September 24, 2020 Report Share Posted September 24, 2020 Witaminka nie działa, czym to aktywować? "wystarczy wpisać w google' otóż nie wystarczy bo sposób który podałeś nie działa Quote Link to post Share on other sites
userned 2 Posted November 26, 2020 Report Share Posted November 26, 2020 Nie zainstaluje żadnego netframeworka. Nie aktywuje systemu bo potrzebuje frameworka w wersji 4. W trakcie instalacji frameworka czy to online czy offline wyskakje error że brakuje określonego pliku i przerywa instalacje. Quote Link to post Share on other sites
xech 4 Posted January 17 Report Share Posted January 17 Gdy pojawia mi się to okno , to wyłączają mi się porty usb i nie mogę nic dalej zrobić ? Czy miał ktoś podobny problem ??? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
BGT 231 Posted January 17 Author Report Share Posted January 17 5 godzin temu, xech napisał: Gdy pojawia mi się to okno , to wyłączają mi się porty usb i nie mogę nic dalej zrobić ? Czy miał ktoś podobny problem ??? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] USB SUPPORT LEAGACY w biosie przesun na enabled Quote Link to post Share on other sites
xech 4 Posted January 17 Report Share Posted January 17 5 godzin temu, BGT napisał: USB SUPPORT LEAGACY w biosie przesun na enabled JEST WŁACZONA TA OPCJA W BIOSIE ;( Quote Link to post Share on other sites
deltasporcik 0 Posted February 22 Report Share Posted February 22 Hej mam pytanie czy ten system działał by lepiej niż win10 zoptymalizowany pod gry i czy lepsza była by wydajność w grach na moim lapku na systemie który jest tutaj do pobrania w zrzucie ekranu jest specyfikacja [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
GT500s 409 Posted February 22 Report Share Posted February 22 @deltasporcikczy lepsza wydajność... Teoretycznie tak, lecz w praktyce do gier owy notebook się nie nadaje. Żeby mieć deczko więcej pamięci ram polecam zainstalować system w architekturze x86. Najlepsze rozwiązania: - wymiana dysku na SSD, natomiast aktualny HDD włożyć do "HDD Caddy" i zamontować zamiast napędu optycznego DVD-RW - zwiększenie pamięci RAM do 8GB - dwa systemy: jeden okrojony do gier i drugi do pracy codziennej (pakiet biurowy, multimedia, internet) BGT likes this Quote Link to post Share on other sites
deltasporcik 0 Posted February 23 Report Share Posted February 23 9 godzin temu, GT500s napisał: @deltasporcikczy lepsza wydajność... Teoretycznie tak, lecz w praktyce do gier owy notebook się nie nadaje. Żeby mieć deczko więcej pamięci ram polecam zainstalować system w architekturze x86. Najlepsze rozwiązania: - wymiana dysku na SSD, natomiast aktualny HDD włożyć do "HDD Caddy" i zamontować zamiast napędu optycznego DVD-RW - zwiększenie pamięci RAM do 8GB - dwa systemy: jeden okrojony do gier i drugi do pracy codziennej (pakiet biurowy, multimedia, internet) Okej a czy byś był w stanie pomoc mi z usunięciem drugiego systemu(linux ubuntu) bo nie wiem gdzie usunąć ten drugi system i potem pomóc zainstalować ten system (win7 ten okrojony)jako drugi ? Quote Link to post Share on other sites
GT500s 409 Posted February 23 Report Share Posted February 23 2 godziny temu, deltasporcik napisał: Okej a czy byś był w stanie pomoc mi z usunięciem drugiego systemu(linux ubuntu) bo nie wiem gdzie usunąć ten drugi system i potem pomóc zainstalować ten system (win7 ten okrojony)jako drugi ? Lepiej postawić wszystko od zera BGT likes this Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts