Jump to content

Windows Embedded POSReady 7 x64 PL

Mr.T

Recommended Posts

Witam, po instalacji od razu mnie to zaskoczyło. Próbowałem znaleźć opcję odpowiadającą w regedit i gpedit temu, czemu tu jest blokada. Dopiero po wejściu w wiecej opcji zasilania i po wybraniu zmień ustawienia, które są obecnie niedostępne można wybrać profil ( z panelu sterowania). Macie na to jakiś patent, czy to raczej ten system tak ma? Jakoś to nie przeszkadza za bardzo, ale wolałbym, żeby można bylo normalnie wybierać.
image.png.642ed03c9c6bf3ff776bf092271f51a9.png

Witam System nie Aktualizuje sie jesli chodzi o Windows Update... Pobiera Aktualizacje ale zawszy wywala błąd Nawet jesli aktualizuje go przy zamknieciu systemu jest zawsze to samo.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

4 godziny temu, Mr.T napisał:

Niestety Aktualizacja nie chce sie zainstalowac... wszystkie programy wylaczone komputer w ciszy pozostawiony samej instalcje wyskuje błąd....

37 minut temu, afaymode napisał:

Niestety Aktualizacja nie chce sie zainstalowac... wszystkie programy wylaczone komputer w ciszy pozostawiony samej instalcje wyskuje błąd....

Ale w WU  cały czas ją widzi i chce pobierać   .... 

Godzinę temu, wiktorynek napisał:

A ręcznie próbowałeś tak jak napisałem i podałem link? Na czas instalacji ręcznej odłącz internet. Ten błąd wyskakuje podczas instalacji czy po restarcie kiedy kończy konfigurację? Wyczyść zawartość katalogu C:\Windows\SofwareDistribution\Download

Próbowałem wszystkiego Caly czas niepowodzenie instalacji

Jak chcecie przetestować sobie system to nie virtual,no chyba że wizualnie ale jak macie 1 tera to zróbcie sobie partycje na nowy system,120 giga starczy,zróbcie kopie systemu który macie i zainstalujcie sobie ten nowy,nie ma problemu by usuwać stare wersje i instalować nowe,tak zrobiłem i nie ma czego tu szukać w normalnym korzystaniu z neta jak i przeglądania wystarcza,aktualizacje miesięczną zaliczył,definicje antywirusa też i w po zastosowania opcji czyszczenia wyczyścił 2 partycje z systemami ,że nigdy nie miałem tyle wolnego miejsca...

A jest gdzieś jakaś wersja praktycznie że oryginał ale tak żeby się instalował aktywowany i miał aktualizacje do 2026 roku?

Czym się w sumie różni Embeded od JG7 i "zwykłego" Windowsa?

Mam Della XT2 na Core 2 Duo który ma taki tabletowy wyświetlacz dotykowy i chciałem żeby to działało możliwie bez problemów i długo