wiktorynek Posted April 8, 2020 Report Share Posted April 8, 2020 Masz internet od Orange (TPSA)? - jeśli tak, to musisz zmienić DNS. Narodowy operator pilnuje żebyś nie piracił. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radoskur Posted April 8, 2020 Report Share Posted April 8, 2020 Ano dokładnie. Jakie DNS-y polecasz? Edit: Zmieniłem na CloudFlare. Działa. Dzięki za podpowiedź. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorynek Posted April 8, 2020 Report Share Posted April 8, 2020 Cloudflare 1.1.1.1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daviteusz Posted April 8, 2020 Report Share Posted April 8, 2020 Witam, po instalacji od razu mnie to zaskoczyło. Próbowałem znaleźć opcję odpowiadającą w regedit i gpedit temu, czemu tu jest blokada. Dopiero po wejściu w wiecej opcji zasilania i po wybraniu zmień ustawienia, które są obecnie niedostępne można wybrać profil ( z panelu sterowania). Macie na to jakiś patent, czy to raczej ten system tak ma? Jakoś to nie przeszkadza za bardzo, ale wolałbym, żeby można bylo normalnie wybierać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorynek Posted April 8, 2020 Report Share Posted April 8, 2020 Wg mnie wszystko jest w porządku. W opcjach zasilania wybierasz profil. W pasku narzędziowym dostępne opcje są po zainstalowaniu sterowników i softu do zarządzania energią jeśli producent udostępnia taki soft. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
afaymode Posted April 16, 2020 Report Share Posted April 16, 2020 Witam System nie Aktualizuje sie jesli chodzi o Windows Update... Pobiera Aktualizacje ale zawszy wywala błąd Nawet jesli aktualizuje go przy zamknieciu systemu jest zawsze to samo. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorynek Posted April 16, 2020 Report Share Posted April 16, 2020 To jest już przestarzała aktualizacja. Pobierz ręcznie i zainstaluj KB4550964: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Po zainstalowaniu i restarcie, powinno WU pobrać jeszcze KB4550738 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted April 16, 2020 Author Report Share Posted April 16, 2020 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
afaymode Posted April 16, 2020 Report Share Posted April 16, 2020 4 godziny temu, Mr.T napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Niestety Aktualizacja nie chce sie zainstalowac... wszystkie programy wylaczone komputer w ciszy pozostawiony samej instalcje wyskuje błąd.... 37 minut temu, afaymode napisał: Niestety Aktualizacja nie chce sie zainstalowac... wszystkie programy wylaczone komputer w ciszy pozostawiony samej instalcje wyskuje błąd.... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Ale w WU cały czas ją widzi i chce pobierać .... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorynek Posted April 16, 2020 Report Share Posted April 16, 2020 A ręcznie próbowałeś tak jak napisałem i podałem link? Na czas instalacji ręcznej odłącz internet. Ten błąd wyskakuje podczas instalacji czy po restarcie kiedy kończy konfigurację? Wyczyść zawartość katalogu C:\Windows\SofwareDistribution\Download Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rAjsztajm Posted April 16, 2020 Report Share Posted April 16, 2020 A nie ma wersji z windows 8.1 industry pro zaktualizowanej ? Bo akurat z uczelni mi klucz został Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted April 16, 2020 Report Share Posted April 16, 2020 5 minut temu, rAjsztajm napisał: A nie ma wersji z windows 8.1 industry pro zaktualizowanej ? Nie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
afaymode Posted April 16, 2020 Report Share Posted April 16, 2020 Godzinę temu, wiktorynek napisał: A ręcznie próbowałeś tak jak napisałem i podałem link? Na czas instalacji ręcznej odłącz internet. Ten błąd wyskakuje podczas instalacji czy po restarcie kiedy kończy konfigurację? Wyczyść zawartość katalogu C:\Windows\SofwareDistribution\Download Próbowałem wszystkiego Caly czas niepowodzenie instalacji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiktorynek Posted April 16, 2020 Report Share Posted April 16, 2020 Przy chwili czasu pobiorę i sprawdzę, bo aż nie chce mi się wierzyć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MARCIN_ZIOMEK Posted May 29, 2020 Report Share Posted May 29, 2020 Mogłbyś podać lokalizację pliku w której znajduje się wpis aktywujący system? Chodzi o plik setupcomplete.cmd ale w Windows\setup\scripts go nie ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
razor1995 Posted May 29, 2020 Report Share Posted May 29, 2020 C:/Windows/Panther w obrazie wim.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk MARCIN_ZIOMEK likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimbersco Posted June 8, 2020 Report Share Posted June 8, 2020 Jak chcecie przetestować sobie system to nie virtual,no chyba że wizualnie ale jak macie 1 tera to zróbcie sobie partycje na nowy system,120 giga starczy,zróbcie kopie systemu który macie i zainstalujcie sobie ten nowy,nie ma problemu by usuwać stare wersje i instalować nowe,tak zrobiłem i nie ma czego tu szukać w normalnym korzystaniu z neta jak i przeglądania wystarcza,aktualizacje miesięczną zaliczył,definicje antywirusa też i w po zastosowania opcji czyszczenia wyczyścił 2 partycje z systemami ,że nigdy nie miałem tyle wolnego miejsca... [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Folxs Posted June 26, 2020 Report Share Posted June 26, 2020 A jest gdzieś jakaś wersja praktycznie że oryginał ale tak żeby się instalował aktywowany i miał aktualizacje do 2026 roku? Czym się w sumie różni Embeded od JG7 i "zwykłego" Windowsa? Mam Della XT2 na Core 2 Duo który ma taki tabletowy wyświetlacz dotykowy i chciałem żeby to działało możliwie bez problemów i długo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TwEEtY Posted June 27, 2020 Report Share Posted June 27, 2020 Jest możliwość wrzucenia na immego file hosta ? Te files.fm średnio chce współpracować... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted June 27, 2020 Report Share Posted June 27, 2020 Godzinę temu, TwEEtY napisał: Te files.fm średnio chce współpracować... Współpracuje elegancko, ale jak się ma Orange, to się ma problem, bo to blokują, Zmień DNSy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
TwEEtY Posted June 28, 2020 Report Share Posted June 28, 2020 8 godzin temu, Widzior napisał: Współpracuje elegancko, ale jak się ma Orange, to się ma problem, bo to blokują, Zmień DNSy. Pomogło, Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arku3 Posted October 18, 2020 Report Share Posted October 18, 2020 Nie da się tego włączyć bo pisze to co na komunikacie. znalazłem tą opcje w gpedit, ale nic nie dało. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted October 18, 2020 Author Report Share Posted October 18, 2020 posready ma to wyłączone przez MS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dawid5635PL Posted January 31, 2021 Report Share Posted January 31, 2021 Genialne! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade5 Posted February 5, 2021 Report Share Posted February 5, 2021 Pobrałem obraz iso 3 razy i sumy kontrolne dalej mi się nie zgadzają. W czym może być problem ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widzior Posted February 5, 2021 Report Share Posted February 5, 2021 12 minut temu, blade5 napisał: Pobrałem obraz iso 3 razy i sumy kontrolne dalej mi się nie zgadzają. W czym może być problem ? W tym, że ty nawet nie masz pojęcia, jak je sprawdzić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blade5 Posted February 5, 2021 Report Share Posted February 5, 2021 12 minut temu, Widzior napisał: W tym, że ty nawet nie masz pojęcia, jak je sprawdzić. Foto z programu. Suma CRC pobranego archiwum też się różni. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted February 5, 2021 Author Report Share Posted February 5, 2021 przed chwilą pobrałem i się zgadza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dziadzio Posted February 5, 2021 Report Share Posted February 5, 2021 Witam czy jest to na bazie HOME czy PRO? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mr.T Posted February 5, 2021 Author Report Share Posted February 5, 2021 28 minut temu, dziadzio napisał: Witam czy jest to na bazie HOME czy PRO? to jest Windows Embedded POSReady 7 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts