JOHNYD649 Posted February 11, 2020 Report Posted February 11, 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Z względu iż kończy się wsparcie win7 , stwierdziłem iż coś zrobię i dam wam tutaj mocny argument do tego aby do póki jest support win7 używać go w każdej postaci . Obecnie w upload leci wersja standard v1 , potem standard v2 z poprawkami z tego roku , potem samo Windows Embedded POSReady 7 v3 z wsparciem aż na rok . V oznacza wersję jaka idzie instalatora i to moje oznaczenie więc bez paniki . Dodam także , że obrazy robie na 3 języki czyli - angielski , polski i rosyjski . A więc : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Windows 7 (X64) 2020 PL Wersja x64 zawiera: - Windows Embedded Stardard 7 (Application Compatibility) (x64) - Windows Embedded Stardard 7 (Thin Client) (x64) Drugi link : - Windows Embedded POSReady 7 (x64) Obrazy sprawdzone na virtual box !! DOWNLOAD: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] PRODUCT END OF MAINSTREAM SUPPORT END OF EXTENDED SUPPORT PRODUCT DISTRIBUTION END DATE Windows 7 Professional/Ultimate for Embedded Systems 1/13/15 1/14/20 9/30/24 Windows Embedded Standard 7 10/13/15 10/13/20 7/27/25 Windows Embedded POSReady 7 10/11/16 10/12/21 9/10/26 Jak ktoś ma Ryzena i płyte gigabyte lub podobną to jeżeli macie życzenie to mogę wydać wam specjalną edycję mega lekkiego win 7 x64 z sterownikami pod USB , ale sami musicie wtedy sprawdzić czy wam poleci to bo mam mega pake sterów pod takie cudeńka jak Ryzen więc mogę zrobić to ale na życzenie. Minimum 3 osoby chętne + specyfikacje do tego no i działam z tym konkretnie wtedy . P1O, moszter and JanKo6 like this Quote
srom-otnik Posted February 11, 2020 Report Posted February 11, 2020 Napisz coś więcej o obrazach, jak je wykonujesz, w Audit Mode?, co zintegrowane, czy są przycięte czy nietknięte? Skąd paczki spolszczające, może stąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Skąd pobrać sterylne iso tego ustrojstwa. Chciałbym sam zrobić coś na wzór mojego wydania ThinPC x86 Już się zapaliłem do tego!!! P1O likes this Quote
JOHNYD649 Posted February 11, 2020 Author Report Posted February 11, 2020 17 minut temu, srom-otnik napisał: Napisz coś więcej o obrazach, jak je wykonujesz, w Audit Mode?, co zintegrowane, czy są przycięte czy nietknięte? Skąd paczki spolszczające, może stąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Skąd pobrać sterylne iso tego ustrojstwa. Chciałbym sam zrobić coś na wzór mojego wydania ThinPC x86 Już się zapaliłem do tego!!! Póki co same poprawki aż do 2017/2018 są i tyle narazie . Resztę poprawek 2019/2020 dodam jak oczyszczę obraz i fakt użyje audit mode do tego i ntlite do integracji . Ten obraz jako jedyny , dzięki temu że mam klucz nie zablokowany pobrałem z MSDN !! Języki masz z oficjalnej strony M$ więc znajdziesz bez problemu jak coś , bez klucza nic sterylnego nie dopadniesz . Jeżeli nie masz nic przeciw , to od razu masz z mojej strony otwartą propozycję współpracy . Jak chcesz , to ci dam pos ready 7 wersję CZYŚCIUTKĄ w iso , ale EN niestety więc od razu do spolsczenia . Jak nie chcesz to posready masz tutaj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , jeżeli mogę cie poprosić to : Zrób dwie edycje w jednym instalatorze czyli x64 i x86 tylko standard a reszte z obrazów wywal . Druga prośba albo jak cie zmotywowałem dopisz mój nick , że pomogłem linkiem albo daj mi swój skrypt i nazwe programu jeżeli robisz programem systemy bo nie ukrywam że dobrze je tniesz i jestem mega ciekaw jak je robisz Pozdrawiam P1O and srom-otnik like this Quote
Nieobecny Posted February 11, 2020 Report Posted February 11, 2020 23 minuty temu, srom-otnik napisał: Skąd pobrać sterylne iso tego ustrojstwa. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] "Klucze WES7 nie wymagają aktywacji online. Zainstalowanie systemu operacyjnego z prawidłowym kluczem spowoduje zainstalowanie pełnej wersji bez konieczności aktywowania go za pomocą MS. Pamiętaj, że nie można aktywować już zainstalowanego obrazu testowego za pomocą prawidłowego klucza. Klucz należy wprowadzić w OOBE podczas instalacji lub podać w pliku odpowiedzi podczas wdrażania obrazu (na przykład za pomocą Edytora konfiguracji obrazu)." [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] srom-otnik, JanKo6 and P1O like this Quote
JOHNYD649 Posted February 11, 2020 Author Report Posted February 11, 2020 2 minuty temu, wiktorynek napisał: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] "Klucze WES7 nie wymagają aktywacji online. Zainstalowanie systemu operacyjnego z prawidłowym kluczem spowoduje zainstalowanie pełnej wersji bez konieczności aktywowania go za pomocą MS. Pamiętaj, że nie można aktywować już zainstalowanego obrazu testowego za pomocą prawidłowego klucza. Klucz należy wprowadzić w OOBE podczas instalacji lub podać w pliku odpowiedzi podczas wdrażania obrazu (na przykład za pomocą Edytora konfiguracji obrazu)." [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Czaje , ale ja robie z lekka inaczej te obrazy . V2 i V3 niebawem wydam ale skończe wpierw im robić SP2 i SP3 i do tego inne rzeczy które są potrzebne . Quote
srom-otnik Posted February 11, 2020 Report Posted February 11, 2020 4 minuty temu, JOHNYD649 napisał: Póki co same poprawki aż do 2017/2018 są i tyle narazie . Resztę poprawek 2019/2020 dodam jak oczyszczę obraz i fakt użyje audit mode do tego i ntlite do integracji . Ten obraz jako jedyny , dzięki temu że mam klucz nie zablokowany pobrałem z MSDN !! Języki masz z oficjalnej strony M$ więc znajdziesz bez problemu jak coś , bez klucza nic sterylnego nie dopadniesz . Jeżeli nie masz nic przeciw , to od razu masz z mojej strony otwartą propozycję współpracy . Jak chcesz , to ci dam pos ready 7 wersję CZYŚCIUTKĄ w iso , ale EN niestety więc od razu do spolsczenia . Jak nie chcesz to posready masz tutaj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , jeżeli mogę cie poprosić to : Zrób dwie edycje w jednym instalatorze czyli x64 i x86 tylko standard a reszte z obrazów wywal . Druga prośba albo jak cie zmotywowałem dopisz mój nick , że pomogłem linkiem albo daj mi swój skrypt i nazwe programu jeżeli robisz programem systemy bo nie ukrywam że dobrze je tniesz i jestem mega ciekaw jak je robisz Pozdrawiam Aktualnie pracę z każdym iso zaczynam od Audit Mode, tam robię aktualizację systemu, usuwam zbędne poprawki, wrzucam wszystkie komponenty (autorskie i firm trzecich). Tworzę obraz bazowy, który następnie obrabiam w WinReducer i NTlite. Ot cała filozofia. Ściągnąłem już Twoje iso bo dostałem prawie biegunki z radości, że jest taka gratka. Fajnie, że wrzuciłeś NET3.0 i 3.5 Jak będę robił coś swojego to na pewno na czystym iso x64, bo x86 już jest - ThinPC (dopieszczony maksymalnie) Najbardziej interesuje mnie wersja - nie tyle z najdłuższym wsparciem M$, co z największą funkcjonalnością, więc CHYBA (???) to ta: Windows 7 Professional/Ultimate for Embedded Systems - czyli najbardziej zbliżona do ThinPC x86 @wiktorynek - dziękuje bardzo! JOHNYD649 and Andre_Wiggin like this Quote
JOHNYD649 Posted February 11, 2020 Author Report Posted February 11, 2020 Myśle , że masz rację że ultimate będzie zbliżona ale ja robił bym pro bo wyjdzie lżejsza . Fakt , zrobiłeś thin tak że jak go pobrałem za pierwszym razem to normalnie orgazm od razu po odpaleniu , ogólnie masz systemy fajnie zrobione . Ja dziś raczej nie obrobię już napewno posready 7 ale jutro zabiore się za pierwszą bete jaką zrobię tego systemu . Poza tym dam zapewne niezbyt skrojoną dla odmiany wersję . Myśle czy ma sens donet 4.8 no i do tego od razu aktywowany system Ale zobacze jutro co wyjdzie , bo mam pewne pomysły. jespe and P1O like this Quote
srom-otnik Posted February 11, 2020 Report Posted February 11, 2020 9 minut temu, JOHNYD649 napisał: Fakt , zrobiłeś thin tak że jak go pobrałem za pierwszym razem to normalnie orgazm od razu po odpaleniu Sprawdź sobie najnowsza wersję mojego ThinPC - czad! 9 minut temu, JOHNYD649 napisał: ultimate będzie zbliżona ale ja robił bym pro bo wyjdzie lżejsza Fakt, ale skąd wziąć takie czyste iso: Pro/Ult??? 9 minut temu, JOHNYD649 napisał: Myśle czy ma sens donet 4.8 no i do tego od razu aktywowany system Ale zobacze jutro co wyjdzie , bo mam pewne pomysły. Ma sens i ja na pewno bym dodał, potrzebne to do działania programów, trochę waży, ale co tam... Co do aktywacji - trochę ślisko, wiesz, bardziej to pirackie, niż bez klucza. Przecież można chyba aktywować to na 180 dni KMS-em, tak jak ThinPC? Chyba, że się mylę, to mnie wyprostuj. Trzymam kciuki, udanej zabawy życzę! PZDR! jespe and JOHNYD649 like this Quote
Mr.T Posted February 11, 2020 Report Posted February 11, 2020 Ja osobiście wolałbym orgazm a nie czad nie mogłem sie powstrzymać JOHNYD649, IMF and P1O like this Quote
JOHNYD649 Posted February 11, 2020 Author Report Posted February 11, 2020 (edited) 14 minut temu, srom-otnik napisał: Sprawdź sobie najnowsza wersję mojego ThinPC - czad! Fakt, ale skąd wziąć takie czyste iso: Pro/Ult??? Ma sens i ja na pewno bym dodał, potrzebne to do działania programów, trochę waży, ale co tam... Co do aktywacji - trochę ślisko, wiesz, bardziej to pirackie, niż bez klucza. Przecież można chyba aktywować to na 180 dni KMS-em, tak jak ThinPC? Chyba, że się mylę, to mnie wyprostuj. Trzymam kciuki, udanej zabawy życzę! PZDR! Niestety działa ten cud 30 dni + rearmy co daje 90 dni i koniec i nawet KMS nie pomoże wiem bo sprawdziłem Widziałem i normalnie mucha pada zanim siądzie z tym ostatnim thin !! . Dzięki , ale i tak póki co zrobię wersję mało ściętą . Co do wersji , to pro i ultimate mogą (jeżeli sie myle popraw mnie) być inaczej opisane . Zobacz po kluczach sam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 7 minut temu, Mr.T napisał: Ja osobiście wolałbym orgazm a nie czad nie mogłem sie powstrzymać Spoko . Wiedziałem Edited February 11, 2020 by JOHNYD649 Quote
JOHNYD649 Posted February 11, 2020 Author Report Posted February 11, 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Mam schiz , aby po po win 7 dać takie cudo jak wyżej na zrzutach . Mam to u siebie na głównym systemie ale to tylko mój schiz z zrobieniem takiej wersji systemu pod gry i filmy bazując rzecz jasna wtedy na win 10 . Co myślicie ???? Przesada ???? srom-otnik likes this Quote
JOHNYD649 Posted February 11, 2020 Author Report Posted February 11, 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Przezroczystości masakra , z czego plus taki że film można w tle oglądać i coś robić na raz Co myślicie o takiej edycji windowsa ???? Quote
JOHNYD649 Posted February 12, 2020 Author Report Posted February 12, 2020 Aż tyle aktualizacji drodzy użytkownicy leci do przyszłej wersji systemu dla was . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] moszter likes this Quote
Nieobecny Posted February 12, 2020 Report Posted February 12, 2020 Przecież nie ma tylu aktualizacji do wszystkich systemów łącznie. Po SP1 bez Convenience Rollup może być max do 200 aktualizacji i to bez weryfikacji zastępujących. razor1995 likes this Quote
JOHNYD649 Posted February 12, 2020 Author Report Posted February 12, 2020 4 godziny temu, wiktorynek napisał: Przecież nie ma tylu aktualizacji do wszystkich systemów łącznie. Po SP1 bez Convenience Rollup może być max do 200 aktualizacji i to bez weryfikacji zastępujących. To zbiór aktualizacji wszelakich jakie wyszły od początku windowsa 7 , posready 7 , embeded standard 7 itp. bazujących na win7 x64 . Dodatkowo aktualizacje nie oficjalne jakie wyszły , poprawki również nie oficjalne no i wisienka na torcie zbiór moich aktualizacji które wywalają cały ten syf jaki wisi w win7 i dodają temu lepsze działanie . Dlatego taki a nie inny rozmiar jest tego . Pewne poprawki w pewnej części wycinałem z systemów ,,żywych,, które pobierałem . Cały taki system wydany przez mnie to tak na prawde zlepek togo co najwydajniejsze w wszystkich edycjach siódemki i ,,sklejone,, w jedno . Jeżeli kiedyś kupie większy dysk , to zrobię service pack'a z tego i puszcze obraz około 4-12Gb całych moich bibliotek aktualizacji . Także pomyśl ile roboty i placu zajeło mi to wszystko ... Makabra . JanKo6 likes this Quote
Mr.T Posted February 14, 2020 Report Posted February 14, 2020 W dniu 12.02.2020 o 16:15, JOHNYD649 napisał: To zbiór aktualizacji wszelakich jakie wyszły od początku windowsa 7 to czekam z niecierpliwością, z chęcią pobiorę i przetestuje ten system dawno w tym nie grzebałem ale zaciekawiło mnie te kilka tysięcy poprawek więc czekam .... razor1995 likes this Quote
Nieobecny Posted February 14, 2020 Report Posted February 14, 2020 W dniu 12.02.2020 o 16:15, JOHNYD649 napisał: To zbiór aktualizacji wszelakich jakie wyszły od początku windowsa 7 , posready 7 , embeded standard 7 itp. bazujących na win7 x64 . Dodatkowo aktualizacje nie oficjalne jakie wyszły , poprawki również nie oficjalne Nie chcę Ciebie krytykować czy zniechęcać, ale te obrazy czyste po odpaleniu WU i pobraniu jak leci bez weryfikacji zbędnych/zastąpionych wyszukują ok 130 aktualizacji. Te nieoficjalne (było ich w całej przeszłości 300-400) możesz sobie już darować - zostały zastąpione w 99%. Instalowanie dodatkowych np od IIS to tylko obciążanie systemu, zamiast jego odchudzania. W dniu 12.02.2020 o 16:15, JOHNYD649 napisał: wisienka na torcie zbiór moich aktualizacji które wywalają cały ten syf jaki wisi w win7 i dodają temu lepsze działanie Hmmm... Twoich aktualizacji? - chyba tricków rejestru, ustawień i zabiegów kastrujących. Wybacz, ale 8544 aktualizacji... razor1995 likes this Quote
razor1995 Posted February 14, 2020 Report Posted February 14, 2020 W dniu 12.02.2020 o 16:15, JOHNYD649 napisał: wisienka na torcie zbiór moich aktualizacji które wywalają cały ten syf jaki wisi w win7 i dodają temu lepsze działanie Instalują Linuxa? Poproszę o konkrety, co robią i jak - zaciekawiłeś mnie. Quote
JOHNYD649 Posted February 14, 2020 Author Report Posted February 14, 2020 2 godziny temu, Mr.T napisał: to czekam z niecierpliwością, z chęcią pobiorę i przetestuje ten system dawno w tym nie grzebałem ale zaciekawiło mnie te kilka tysięcy poprawek więc czekam .... Już bliżej jak dalej z tym Jedynie do poprawy mam pewien błąd (patrz zrzut) i kilka drobnic aby to poszło lepiej niż się wydaje no i dodatkowo do tego wsparcie dla AM4 a dokładniej stery i inne cuda Myśle , że coś fajnego będzie . Obecnie ogarniam i ,,dopieszczam,, pewne sprawy . [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
robo1973 Posted February 2, 2021 Report Posted February 2, 2021 Witam !! Posiadam Wyspe D90D7 i dysk 16 GB Czy można jakoś ten obraz obciąć Ewentualnie proszę o link do czegoś mniejszego Pozdrawiam !! Quote
Recommended Posts