Jump to content

Windows Embedded Standard 7 , POSReady 7 x64

Recommended Posts

Posted
[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Z względu iż kończy się wsparcie win7 , stwierdziłem iż coś zrobię i dam wam tutaj mocny argument do tego aby do póki jest support win7 używać go w każdej postaci . Obecnie w upload leci wersja standard v1 , potem standard v2 z poprawkami z tego roku , potem samo Windows Embedded POSReady 7 v3 z wsparciem aż na rok . V oznacza wersję jaka idzie instalatora i to moje oznaczenie więc bez paniki . Dodam także , że obrazy robie na 3 języki czyli - angielski , polski i rosyjski .

A więc :

Windows 7 (X64) 2020 PL

Wersja x64 zawiera:

-  Windows Embedded Stardard 7 (Application Compatibility) (x64)

- Windows Embedded Stardard 7 (Thin Client) (x64)

Drugi link :

Windows Embedded POSReady 7 (x64)

Obrazy sprawdzone na virtual box !!

DOWNLOAD:

PRODUCT END OF MAINSTREAM SUPPORT END OF EXTENDED SUPPORT PRODUCT DISTRIBUTION END DATE
Windows 7 Professional/Ultimate for Embedded Systems 1/13/15 1/14/20 9/30/24
Windows Embedded Standard 7 10/13/15 10/13/20 7/27/25
Windows Embedded POSReady 7 10/11/16 10/12/21 9/10/26

Jak ktoś ma Ryzena i płyte gigabyte lub podobną to jeżeli macie życzenie to mogę wydać wam specjalną edycję mega lekkiego win 7 x64 z sterownikami pod USB , ale sami musicie wtedy sprawdzić czy wam poleci to bo mam mega pake sterów pod takie cudeńka jak Ryzen więc mogę zrobić to ale na życzenie. Minimum 3 osoby chętne + specyfikacje do tego no i działam z tym konkretnie wtedy .

P1O, moszter and JanKo6 like this
Posted

Napisz coś więcej o obrazach, jak je wykonujesz, w Audit Mode?, co zintegrowane, czy są przycięte czy nietknięte? Skąd paczki spolszczające, może stąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Skąd pobrać sterylne iso tego ustrojstwa. Chciałbym sam zrobić coś na wzór mojego wydania ThinPC x86

Już się zapaliłem do tego!!!

P1O likes this
Posted
17 minut temu, srom-otnik napisał:

Napisz coś więcej o obrazach, jak je wykonujesz, w Audit Mode?, co zintegrowane, czy są przycięte czy nietknięte? Skąd paczki spolszczające, może stąd: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Skąd pobrać sterylne iso tego ustrojstwa. Chciałbym sam zrobić coś na wzór mojego wydania ThinPC x86

Już się zapaliłem do tego!!!

Póki co same poprawki aż do 2017/2018 są i tyle narazie . Resztę poprawek 2019/2020 dodam jak oczyszczę obraz i fakt użyje audit mode do tego i ntlite do integracji . Ten obraz jako jedyny , dzięki temu że mam klucz nie zablokowany pobrałem z MSDN !! Języki masz z oficjalnej strony M$ więc znajdziesz bez problemu jak coś , bez klucza nic sterylnego nie dopadniesz . Jeżeli nie masz nic przeciw , to od razu masz z mojej strony otwartą propozycję współpracy . Jak chcesz , to ci dam pos ready 7 wersję CZYŚCIUTKĄ w iso , ale EN niestety więc od razu do spolsczenia . Jak nie chcesz to posready masz tutaj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , jeżeli mogę cie poprosić to : Zrób dwie edycje w jednym instalatorze czyli x64 i x86 tylko standard a reszte z obrazów wywal . Druga prośba albo jak cie zmotywowałem dopisz mój nick , że pomogłem linkiem albo daj mi swój skrypt i nazwe programu jeżeli robisz programem systemy bo nie ukrywam że dobrze je tniesz i jestem mega ciekaw jak je robisz :D Pozdrawiam 

P1O and srom-otnik like this
Posted
23 minuty temu, srom-otnik napisał:

Skąd pobrać sterylne iso tego ustrojstwa.

"Klucze WES7 nie wymagają aktywacji online. Zainstalowanie systemu operacyjnego z prawidłowym kluczem spowoduje zainstalowanie pełnej wersji bez konieczności aktywowania go za pomocą MS. Pamiętaj, że nie można aktywować już zainstalowanego obrazu testowego za pomocą prawidłowego klucza. Klucz należy wprowadzić w OOBE podczas instalacji lub podać w pliku odpowiedzi podczas wdrażania obrazu (na przykład za pomocą Edytora konfiguracji obrazu)."

srom-otnik, JanKo6 and P1O like this
Posted
2 minuty temu, wiktorynek napisał:

"Klucze WES7 nie wymagają aktywacji online. Zainstalowanie systemu operacyjnego z prawidłowym kluczem spowoduje zainstalowanie pełnej wersji bez konieczności aktywowania go za pomocą MS. Pamiętaj, że nie można aktywować już zainstalowanego obrazu testowego za pomocą prawidłowego klucza. Klucz należy wprowadzić w OOBE podczas instalacji lub podać w pliku odpowiedzi podczas wdrażania obrazu (na przykład za pomocą Edytora konfiguracji obrazu)."

Czaje , ale ja robie z lekka inaczej te obrazy . V2 i V3 niebawem wydam ale skończe wpierw im robić SP2 i SP3 i do tego inne rzeczy które są potrzebne .

Posted
4 minuty temu, JOHNYD649 napisał:

Póki co same poprawki aż do 2017/2018 są i tyle narazie . Resztę poprawek 2019/2020 dodam jak oczyszczę obraz i fakt użyje audit mode do tego i ntlite do integracji . Ten obraz jako jedyny , dzięki temu że mam klucz nie zablokowany pobrałem z MSDN !! Języki masz z oficjalnej strony M$ więc znajdziesz bez problemu jak coś , bez klucza nic sterylnego nie dopadniesz . Jeżeli nie masz nic przeciw , to od razu masz z mojej strony otwartą propozycję współpracy . Jak chcesz , to ci dam pos ready 7 wersję CZYŚCIUTKĄ w iso , ale EN niestety więc od razu do spolsczenia . Jak nie chcesz to posready masz tutaj [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , jeżeli mogę cie poprosić to : Zrób dwie edycje w jednym instalatorze czyli x64 i x86 tylko standard a reszte z obrazów wywal . Druga prośba albo jak cie zmotywowałem dopisz mój nick , że pomogłem linkiem albo daj mi swój skrypt i nazwe programu jeżeli robisz programem systemy bo nie ukrywam że dobrze je tniesz i jestem mega ciekaw jak je robisz :D Pozdrawiam 

Aktualnie pracę z każdym iso zaczynam od Audit Mode, tam robię aktualizację systemu, usuwam zbędne poprawki, wrzucam wszystkie komponenty (autorskie i firm trzecich). Tworzę obraz bazowy, który następnie obrabiam w WinReducer i NTlite. Ot cała filozofia.

Ściągnąłem już Twoje iso bo dostałem prawie biegunki z radości, że jest taka gratka. Fajnie, że wrzuciłeś NET3.0 i 3.5

Jak będę robił coś swojego to na pewno na czystym iso x64, bo x86 już jest - ThinPC (dopieszczony maksymalnie)

Najbardziej interesuje mnie wersja - nie tyle z najdłuższym wsparciem M$, co z największą funkcjonalnością, więc CHYBA (???) to ta: Windows 7 Professional/Ultimate for Embedded Systems - czyli najbardziej zbliżona do ThinPC x86

@wiktorynek - dziękuje bardzo!

JOHNYD649 and Andre_Wiggin like this
Posted

Myśle , że masz rację że ultimate będzie zbliżona ale ja robił bym pro bo wyjdzie lżejsza . Fakt , zrobiłeś thin tak że jak go pobrałem za pierwszym razem to normalnie orgazm od razu po odpaleniu :D , ogólnie masz systemy fajnie zrobione . Ja dziś raczej nie obrobię już napewno posready 7 ale jutro zabiore się za pierwszą bete jaką zrobię tego systemu . Poza tym dam zapewne niezbyt skrojoną dla odmiany wersję . Myśle czy ma sens donet 4.8 no i do tego od razu aktywowany system :) Ale zobacze jutro co wyjdzie , bo mam pewne pomysły.

jespe and P1O like this
Posted
9 minut temu, JOHNYD649 napisał:

Fakt , zrobiłeś thin tak że jak go pobrałem za pierwszym razem to normalnie orgazm od razu po odpaleniu :D 

Sprawdź sobie najnowsza wersję mojego ThinPC - czad!

ultimate będzie zbliżona ale ja robił bym pro bo wyjdzie lżejsza

Fakt, ale skąd wziąć takie czyste iso: Pro/Ult???

Myśle czy ma sens donet 4.8 no i do tego od razu aktywowany system :) Ale zobacze jutro co wyjdzie , bo mam pewne pomysły.

Ma sens i ja na pewno bym dodał, potrzebne to do działania programów, trochę waży, ale co tam...

Co do aktywacji - trochę ślisko, wiesz, bardziej to pirackie, niż bez klucza. Przecież można chyba aktywować to na 180 dni KMS-em, tak jak ThinPC? Chyba, że się mylę, to mnie wyprostuj.

Trzymam kciuki, udanej zabawy życzę!

PZDR!

jespe and JOHNYD649 like this
Posted (edited)
14 minut temu, srom-otnik napisał:

Sprawdź sobie najnowsza wersję mojego ThinPC - czad!

Fakt, ale skąd wziąć takie czyste iso: Pro/Ult???

Ma sens i ja na pewno bym dodał, potrzebne to do działania programów, trochę waży, ale co tam...

Co do aktywacji - trochę ślisko, wiesz, bardziej to pirackie, niż bez klucza. Przecież można chyba aktywować to na 180 dni KMS-em, tak jak ThinPC? Chyba, że się mylę, to mnie wyprostuj.

Trzymam kciuki, udanej zabawy życzę!

PZDR!

Niestety działa ten cud 30 dni + rearmy co daje 90 dni i koniec i nawet KMS nie pomoże wiem bo sprawdziłem :) Widziałem i normalnie mucha pada zanim siądzie z tym ostatnim thin !! . Dzięki , ale i tak póki co zrobię wersję mało ściętą :D . Co do wersji , to pro i ultimate mogą (jeżeli sie myle popraw mnie) być inaczej opisane . Zobacz po kluczach sam [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

7 minut temu, Mr.T napisał:

Ja osobiście wolałbym orgazm a nie czad 

nie mogłem sie powstrzymać :D

Spoko . 

Wiedziałem :D 

Edited by JOHNYD649
Posted

Mam schiz , aby po po win 7 dać takie cudo jak wyżej na zrzutach . Mam to u siebie na głównym systemie ale to tylko mój schiz z zrobieniem takiej wersji systemu pod gry i filmy bazując rzecz jasna wtedy na win 10 . Co myślicie ???? Przesada ????

srom-otnik likes this
Posted

Przezroczystości masakra , z czego plus taki że film można w tle oglądać i coś robić na raz :D Co myślicie o takiej edycji windowsa ????

Posted
4 godziny temu, wiktorynek napisał:

Przecież nie ma tylu aktualizacji do wszystkich systemów łącznie. :lol: Po SP1 bez Convenience Rollup może być max do 200 aktualizacji i to bez weryfikacji zastępujących.

To zbiór aktualizacji wszelakich jakie wyszły od początku windowsa 7 , posready 7 , embeded standard 7 itp. bazujących na win7 x64 . Dodatkowo aktualizacje nie oficjalne jakie wyszły , poprawki również nie oficjalne no i wisienka na torcie zbiór moich aktualizacji które wywalają cały ten syf jaki wisi w win7 i dodają temu lepsze działanie . Dlatego taki a nie inny rozmiar jest tego . Pewne poprawki w pewnej części wycinałem z systemów ,,żywych,, które pobierałem . Cały taki system wydany przez mnie to tak na prawde zlepek togo co najwydajniejsze w wszystkich edycjach siódemki i ,,sklejone,, w jedno . Jeżeli kiedyś kupie większy dysk , to zrobię service pack'a z tego i puszcze obraz około 4-12Gb całych moich bibliotek aktualizacji :D  .

Także pomyśl ile roboty i placu zajeło mi to wszystko ... Makabra . 

JanKo6 likes this
Posted
W dniu 12.02.2020 o 16:15, JOHNYD649 napisał:

To zbiór aktualizacji wszelakich jakie wyszły od początku windowsa 7

to czekam z niecierpliwością, z chęcią pobiorę i przetestuje ten system

dawno w tym nie grzebałem ale zaciekawiło mnie te kilka tysięcy poprawek :D

więc czekam ....

razor1995 likes this
Posted

To zbiór aktualizacji wszelakich jakie wyszły od początku windowsa 7 , posready 7 , embeded standard 7 itp. bazujących na win7 x64 . Dodatkowo aktualizacje nie oficjalne jakie wyszły , poprawki również nie oficjalne

Nie chcę Ciebie krytykować czy zniechęcać, ale te obrazy czyste po odpaleniu WU i pobraniu jak leci bez weryfikacji zbędnych/zastąpionych wyszukują ok 130 aktualizacji. Te nieoficjalne (było ich w całej przeszłości 300-400) możesz sobie już darować - zostały zastąpione w 99%. Instalowanie dodatkowych np od IIS to tylko obciążanie systemu, zamiast jego odchudzania.

wisienka na torcie zbiór moich aktualizacji które wywalają cały ten syf jaki wisi w win7 i dodają temu lepsze działanie

Hmmm... Twoich aktualizacji? - chyba tricków rejestru, ustawień i zabiegów kastrujących.

Wybacz, ale 8544 aktualizacji... :L

razor1995 likes this
Posted

wisienka na torcie zbiór moich aktualizacji które wywalają cały ten syf jaki wisi w win7 i dodają temu lepsze działanie

Instalują Linuxa? :L

Poproszę o konkrety, co robią i jak - zaciekawiłeś mnie.

Posted
2 godziny temu, Mr.T napisał:

to czekam z niecierpliwością, z chęcią pobiorę i przetestuje ten system

dawno w tym nie grzebałem ale zaciekawiło mnie te kilka tysięcy poprawek :D

więc czekam ....

Już bliżej jak dalej z tym :D Jedynie do poprawy mam pewien błąd (patrz zrzut) i kilka drobnic aby to poszło lepiej niż się wydaje no i dodatkowo do tego wsparcie dla AM4 a dokładniej stery i inne cuda ;) Myśle , że coś fajnego będzie . Obecnie ogarniam i ,,dopieszczam,, pewne sprawy .