Jump to content
WinClub
srom-otnik

Win JG7 x64 Final

Recommended Posts

Dobra wychodzi na to ze z tym potplayerem i z aktywacja musialem cos namieszac w ramach testow.

na swiezej instalce removeWAT dziala (uzywam go od zawsze, DAZv2.2.2, MTKV264, KMS Re-Loader [sprawdzalem w ramach testow], zawsze mi nie dzialaly i wciaz nie dzialaja :D ) i potplayer tez dziala (jak sie buntuje, restart kompa i smiga)

 

 

narazie wszystko miod malina, jak na cos trafie to dam znac.

tairuks likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 godziny temu, Luis napisał:

na swiezej instalce removeWAT dziala (uzywam go od zawsze,

Czyli zawsze robiłeś źle. Nawet bardzo źle. Ten pseudo aktywator trwale uszkadza system i wszyscy o tym wiedzą (jak widać niemal wszyscy). :D

2 godziny temu, Luis napisał:

DAZv2.2.2, zawsze mi nie dzialaly i wciaz nie dzialaja

Ja bym się do tego nawet nie przyznawał. Trzeba być antytalentem komputerowym, żeby nie działało. Chyba, że nie czytałeś pliku pomocy, że nie działa na partycjach GPT. Win 7 na GPT tylko Professional i Enterprise - aktywacja KMS.

 

brygada69 and morfeusz like this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Luis,

- popracuj nad ciśnieniem, cierpliwością i nie naciskaj... nie wszyscy autorzy na tym forum mają naście lat i zastanawiają się co zrobić z czasem, robią coś m.in, przyjemności, a nie dla $...  to nie korporacja, uszanuj Ich czas i Nasze oczy od czytania  (wygenerowałeś tylko dziś 10 kg spam-u)

- jeśli masz problem wydziel stosowny wątek

- zanim zapytasz przeczytaj cały wątek i użyj "szukajki" !

- admina proszę o ograniczenie ilości postów na dobę, dla tego kolegi

Wybacz, ale przez takie wpisy temat urasta dość szybko do zbytecznych kilkuset stron... pomyśl o innych, którzy jak będą szukać rozwiązania swojego problemu zmuszeni będą  przebrnąć przez takie wpisy

Nie gniewamy się :) pokój !

 

A ja poczekam jeszcze na pierwsze i opinie, ewnt poprawki, bo poprzedni system od Sromotnika ma się całkiem dobrze :) Dzięki Ci mistrzu za tak genialne dzieło !

Share this post


Link to post
Share on other sites
53 minutes ago, wiktorynek said:

Czyli zawsze robiłeś źle. Nawet bardzo źle. Ten pseudo aktywator trwale uszkadza system i wszyscy o tym wiedzą (jak widać niemal wszyscy)

tyle lat uzywam i nigdy problemow nie mialem i sobie cenie

postawilem pro wczoraj z kms to dzisiaj juz krzyczalo ze nie aktywny wiec to nie wchodzi w gre

wszystko smiga elegancko

 

 

 

@franekfranek
jakim cisnieniem? nigdy wczesniej na zadnym modzie tego problemu z potplayerem nie mialem, normalnie pisze jakie problemy napotykam w tym modzie, nie wiem czego sie czepiasz i to ty spamujesz jakimis personalnymi sapami, mogles mi to na prv napisac

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na HP Lite jest mały problem z ustawieniami kolorów kompozycji: pasków itp. (coś chyba za dużo wycięte, również przełączanie z folderu Tuning Aero 0, 1, 2 nic zauważalnie nie daje)

Wyrzuca taki błąd:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Przy próbie zmiany "Koloru okna" przekierowuje od razu do "Zaawansowanych ustawień wyglądu")

Na starej wersji HP Lite było OK, więcej nic w oczy mi się nie rzuciło (chociaż prawdę mówiąc wiele tego moda nie męczyłem, może inni się podzielą swoimi uwagami) 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
54 minuty temu, Franc napisał:

Na HP Lite jest mały problem z ustawieniami kolorów kompozycji: pasków itp. (coś chyba za dużo wycięte, również przełączanie z folderu Tuning Aero 0, 1, 2 nic zauważalnie nie daje)

Wyrzuca taki błąd:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Przy próbie zmiany "Koloru okna" przekierowuje od razu do "Zaawansowanych ustawień wyglądu")

Na starej wersji HP Lite było OK, więcej nic w oczy mi się nie rzuciło (chociaż prawdę mówiąc wiele tego moda nie męczyłem, może inni się podzielą swoimi uwagami) 

 

 

Dzięki @Franc sprawdzę i poprawię w Finalu

 

- Zainstalowałem HP Lite i nic ze zgłoszonych błędów u mnie nie występuje, zarówno zmiana kolorów jest w dowolnym zakresie, a przełączniki Aero 0.cmd, 1.cmd i 2.cmd działają bez jakichkolwiek problemów.

Dziwne...

System postawiłeś wirtualnie?

Sterowniki grafiki zainstalowane? 

Na screenie nie ma efektu aero, a jest kliknięta kompozycja domyślna i ona ma być aero. Nie jest tylko wtedy, gdy brakuje sterów.

msdt.exe to kreator rozwiązywania problemów, który wycinam od kilku lat w każdej wersji Lite w każdym jednym systemie 7, 8.1, 10, więc w ubiegłorocznej edycji i z 2018 też go nie było.
Pojawia się, bo system znalazł problem, a problem moim zdaniem wynika z braku właściwego sterownika grafiki. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na razie postawiłem na wirtualnej maszynie - może po instalacji na laptopie i wgraniu sterowników do grafiki będzie dobrze. Chodziło mi głównie o zmianę koloru oraz nasycenia kolorów okien - tak jak pisałem po kliknięciu przekierowuje od razu do "Zaawansowanych ustawień wyglądu"

A porównywałem do zainstalowanej na laptopie poprzedniej wersji HP Lite - tam jest wszystko OK, nie ma nawet widocznej tej linijki/komunikatu "Rozwiązywanie problemów ..." . 

To czekamy na finalną wersję - jakoś nikt nic nie zgłasza - chyba że ludzie zrezygnowali przez transfery, sam kilka ładnych godzin ściągałem ten obraz ...

srom-otnik likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mirror

 

Win JG7 x64 Final (TEST 2)

Home & Pro

21.03.2020

 

Part1:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

lub

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

Part2:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

lub

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

srom-otnik likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam pewien problem z tym modem, gdy próbuje zainstalować sterownik AMD wersje 20.2.2 lub 20.3.1 czy starszą wyskakuje błąd 1603, dodam że gdy instalowałem poprzednią wersje twojego moda to wszystko działało. Zainstalowałem wersje Pro x64 Lite.

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, mati5012 napisał:

Mam pewien problem z tym modem, gdy próbuje zainstalować sterownik AMD wersje 20.2.2 lub 20.3.1 czy starszą wyskakuje błąd 1603, dodam że gdy instalowałem poprzednią wersje twojego moda to wszystko działało. Zainstalowałem wersje Pro x64 Lite.

Miałem ten błąd z driverami na modzie LTSB - chodzi prawdopodobnie o wycięty moduł WU i/lub "wypatroszony" WinSxS

Tam autor zostawił w finalnej wersji szczątkowe WU i problem znikł, tu musisz zainstalować wersję FULL 

Share this post


Link to post
Share on other sites
26 minut temu, Franc napisał:

Miałem ten błąd z driverami na modzie LTSB - chodzi prawdopodobnie o wycięty moduł WU i/lub "wypatroszony" WinSxS

Tam autor zostawił w finalnej wersji szczątkowe WU i problem znikł, tu musisz zainstalować wersję FULL 

Dokładnie! Wersja Full, bowiem Lite sprawdza sie niestety nie zawsze. Ja mam na blaszaku jeszcze bardziej wycięty system, Lite przy nim to opasła krowa (bez urazy kochane krówki), ale nie odważyłbym się tej wersji udostępnić. W Lite jest więcej wycięte niż zostawione. To rosyjska ruletka jak komuś ten eunuch prawidłowo zadziała. Full każdemu zadziała we wszystkich możliwych scenariuszach. Zainstaluj wersję pełną  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy jest duża różnica między tym systemem a wersja Embedded Standard x64? Bo powiem szczerze, że korzystam z tego drugiego i jestem pod wrażeniem jak dużo dałem radę wycisnąć z tak słabego laptopa na którym go postawiłem. 

 

Jeśli ta wersja jest jeszcze lepsza, to nie zawaham się jeszcze raz sformatować dysku. 

 

Tak btw. Drogi autorze modyfikacji, jeśli to czytasz, to czy mógłbyś w wolnej chwili zajrzeć do mojego tematu w dziale "hardware"? 

Opisałem tutaj pewien problem z obsługą ekranu dotykowego, jestem ciekawy co o tym sądzisz.

 

Pozdrawiam serdecznie i dzięki za kawał dobrej roboty. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
37 minut temu, franekfranek napisał:

Super, że jednak bierzesz pod uwagę kolejne wersje i nie zamykasz projektu - dzięki !

Eeee, gdzie tam, przecież to też system dla mnie. Jak dożyjemy, to mam zamiar utrzymywać go sztucznie przy życiu ile się tylko uda. Nie mam zamiaru z innego korzystać, chyba że zostanie definitywnie porzucony przez producentów oprogramowania antywirusowego oraz przeglądarek internetowych, więc pewnie jeszcze kilka lat mamy :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jasne rozumiem, własne zapotrzebowanie to najlepszy powód ! Mnie się marzy przygotowanie jakiejś modyfikacji już istniejącego ROM-u Android do smartfona, bo dość często kuleją lub są przeładowane zbytecznymi rzeczami. No ale to inny temat i pewnie trzeba się podszkolić.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ponawiam pytanie:
Chcę wiedzieć, jak spisują się wersje Lite HP i Pro (Full - wiem, zero problemów), aby zamknąć już ten projekt na jakiś czas, do następnej aktualizacji - pewnie za pół roku lub rok. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam i dziękuję ja nie chce i nie mam czasu się bawić w ciągłe przeinstalowywanie systemu, na wypadek gdyby coś nie działało więc od razu zaczynam od pełnej wersji wielkie dzieki.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nikt nie chce pisać - pewnie wszystko jest OK. U mnie na HP Lite Optymalizator i Czyszczenie działa, podstawowe programy zainstalowane i uruchomione, co mi się rzuciło w oczy - napisałem wcześniej i zostało wyjaśnione.  Jedyna zagwozdka - na laptopa instalować wersję Lite czy Full i ją delikatnie odchudzić (ale o tym jeszcze pomyślę) ;)

Jak nikt nic nie zgłasza - zmieniaj Test 2 na Final. Porobiłeś wszystkie wersje - pora na odpoczynek.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information