Jump to content

Recommended Posts

Posted
37 minut temu, franekfranek napisał:

Super, że jednak bierzesz pod uwagę kolejne wersje i nie zamykasz projektu - dzięki !

Eeee, gdzie tam, przecież to też system dla mnie. Jak dożyjemy, to mam zamiar utrzymywać go sztucznie przy życiu ile się tylko uda. Nie mam zamiaru z innego korzystać, chyba że zostanie definitywnie porzucony przez producentów oprogramowania antywirusowego oraz przeglądarek internetowych, więc pewnie jeszcze kilka lat mamy :)

Posted

Jasne rozumiem, własne zapotrzebowanie to najlepszy powód ! Mnie się marzy przygotowanie jakiejś modyfikacji już istniejącego ROM-u Android do smartfona, bo dość często kuleją lub są przeładowane zbytecznymi rzeczami. No ale to inny temat i pewnie trzeba się podszkolić.

Posted

Ponawiam pytanie:
Chcę wiedzieć, jak spisują się wersje Lite HP i Pro (Full - wiem, zero problemów), aby zamknąć już ten projekt na jakiś czas, do następnej aktualizacji - pewnie za pół roku lub rok. 

Posted

Witam i dziękuję ja nie chce i nie mam czasu się bawić w ciągłe przeinstalowywanie systemu, na wypadek gdyby coś nie działało więc od razu zaczynam od pełnej wersji wielkie dzieki.

Posted

Nikt nie chce pisać - pewnie wszystko jest OK. U mnie na HP Lite Optymalizator i Czyszczenie działa, podstawowe programy zainstalowane i uruchomione, co mi się rzuciło w oczy - napisałem wcześniej i zostało wyjaśnione.  Jedyna zagwozdka - na laptopa instalować wersję Lite czy Full i ją delikatnie odchudzić (ale o tym jeszcze pomyślę) ;)

Jak nikt nic nie zgłasza - zmieniaj Test 2 na Final. Porobiłeś wszystkie wersje - pora na odpoczynek.

Posted
Godzinę temu, profilm34 napisał:

Ciekawy jestem tego co sam używasz osobiście lubię exteme....podzielisz się :)

Nie, bo wyciąłem wszystko co mi nie potrzebne: WMP, IE, sterowniki grafiki i przeróżne du*erele zbędne na blaszaku. Efekt - zero różnicy między Waszym Lite a tym co u mnie na działa. Ten sam czas rozruchu, tyle samo ramu zżera, jedynie pół GB mniej zajmuje na dysku. Jak się okazuje - bez sensu bawiłem się 2 dni. -_-

26 minut temu, Franc napisał:

Jak nikt nic nie zgłasza - zmieniaj Test 2 na Final. Porobiłeś wszystkie wersje - pora na odpoczynek.

Masz rację, chyba jutro zrobię wersję ESD, żeby łatwiej było Userom ściągać i kończymy z W7 na jakiś czas.

PZDR!

Posted

@srom-otnik zawsze uwielbialem Twoje systemy - jak najbardziej go przetestuje na starym T400 :) Dzieki ze sie dzielisz swoimi pracami :clap3:

Tylko teraz dales mi zagwozdke czy dziewczynie na starym lapku L750 B960/4Gb Ram - stawiac
Win JG7 x64 Final wersje Lite czy jednak Win JG7 ThinPC? :rolleyes: :huh:

mc71 likes this
Posted
6 godzin temu, Lucas1981r napisał:

L750 B960/4Gb Ram

Wymień jej procesor na i7 lub minimum i5, dołóż 4GB RAM i wymień dysk na SSD, a laptop zadziwi Ciebie i ją. Nie będziesz miał dylematu z systemem - każdy będzie chodził jak żyleta.

Posted
3 minuty temu, dfg0 napisał:

Jest jakiś inny link do pobrania bo już mi się pobiera chyba 4godziny i dopiero 52% i to nie wina mojego internetu :/ 

Podobnie miałem przy pobieraniu z Mega - musisz się pomęczyć, a na poprzedniej stronie kolega @moszter podał inne linki - nawet nie chciało Ci się tematu przejrzeć

Posted

Pobrałem przez megadownloader i się pobrało w 5 minut zaraz instaluje i będę testował :D

Zastanawiam się czy warto taki system instalować na takim kompie i3-4160 gtx 750 8gbram i ssd+hd czy lepiej zwykły?

Posted

Cześć, właśnie zainstalowałem ten system w edycji Pro na moim Latitude E6440 (i5 4300m, 8gb ram, dyski 128gb liteon, 240gb adata su630). Pierwszy etap instalacji poszedł jak po maśle, ale w chwili ładowania systemu jest angielski bootscreen z napisem "Starting Windows" i tak stoi nie wiem ile, ale dość długo. Da się coś z tym zaradzić?

Posted

1 czy mam rozumieć, że system jest już po poprawkach od beta testerów / Naszej społęczności i to finalna wersja, zgodnie z nagłówkiem ?

2 czy dodałeś poprawki/spowalniacze :) uzwględniające dziury w procesorach Intel (tzw meltdown/spectre) ?

3 jak ten system mniej więcej procentowo co do szybkości wypada względem Win JG10 x64 1909 i LTSC ?

4 fajnie by było, żebyś napisał o każdym nowym produkcie w pierwszym wpisie 2-3 zdania; polecany do tego i tego; założenia; doświadczenia o ile są.... tak jak czyniłełeś to wcześniej:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Znam Twoje produkty, ale robiąc reinstalacje raz do roku zapomina się, nie wspominając o nowych użytkownikach forum, którzy często muszą dopytywać o takie kwestie pod tematem.

Posted

@franekfranek - przecież Srom-otnik nie testuje każdej gry czy programu na swoich modach - najlepiej poświęcić te parę godzin i samemu sprawdzić na swoim sprzęcie. Każdy z nas ma inną konfigurację sprzętową i używa innych gier/programów. Jeden użytkownik np. używa pliku wymiany, drugi nie, trzeci ma go w RAM-dysku. Przy takiej samym sprzęcie trzy różne ustawienia.

Autor ma zgadywać? Powie, że np. Win 8.1 jest najlepszy do programów graficznych, a się okaże, że niektórych z nich nie da się zainstalować, bo producenci celowo "zapomnieli" o tym systemie? 

Poleci jeden mod, a okaże się że jakaś gra na nim nie działa?

Jak sprawdzisz szybkość poszczególnych modów?  Czas uruchamiania? Czas pakowania np. katalogu Windows w programie 7-zip? Chcesz, żeby autor poświęcił kolejne wieczory aby jakieś testy przeprowadzić, a wyniki mogą być inne na Twoim sprzęcie? Nawet ilość procesów czy zajęcie pamięci po uruchomieniu niewiele Ci powie - jak poinstalujesz sterowniki i oprogramowanie wyniki będą różne. 

srom-otnik likes this
Posted

Nie nakręcaj się :) i nie domyślaj..

Masz na pewno rację, ale chodzi o standardowe ustawienia po instalacji. Przydałoby się ogólne wrażenie/odczucie/sugestia "szybszy szczególnie na nowszych komputerach" , "może działać wolniej na starszych sprzętach" itp . Na szczęście nie gram i oczywiście nie oczekuje zestawień w stosunku co do konkretnych programów.

Podsumowując to była propozycja i myślę, że Sromotnik będzie umiał się do niej odnieść, bez pomocników..

Posted
1 godzinę temu, franekfranek napisał:

1 czy mam rozumieć, że system jest już po poprawkach od beta testerów / Naszej społęczności i to finalna wersja, zgodnie z nagłówkiem ?

2 czy dodałeś poprawki/spowalniacze :) uzwględniające dziury w procesorach Intel (tzw meltdown/spectre) ?

3 jak ten system mniej więcej procentowo co do szybkości wypada względem Win JG10 x64 1909 i LTSC ?

4 fajnie by było, żebyś napisał o każdym nowym produkcie w pierwszym wpisie 2-3 zdania; polecany do tego i tego; założenia; doświadczenia o ile są.... tak jak czyniłełeś to wcześniej:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

1. TAK

2. TAK

3. NIE wiem, nie interesuje mnie to, robiłem kiedyś takie testy porównujące mój XP x64 do czystego W7 i mojej przeróbki. Mój XP x64 nokautował obydwa systemy.

4. Pomyślę

5. PZDR!

P.S. @Franc Dzięki za wsparcie :D

franekfranek and jespe like this
Posted

Przetestowałem ten system na moim laptopie, nawet fajny, ale jedyna rzecz, która mi w systemie nie pasuje, jest brak napisów na ekranie logowania. Można te napisy samemu przywrócić? Pozdro