Franc Posted February 25, 2020 Report Share Posted February 25, 2020 Gdzieś masz błąd - ja niejako "z marszu" po instalacji zawsze przestawiam na ciemny motyw i jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby nie zadziałało (od kiedy wprowadzili taką opcję) Co do logiki - z mojego punktu widzenia, jak u mnie działa, a Ty nie możesz/umiesz przestawić, to coś robisz źle (lub ostatecznie mod szwankuje na Twoim sprzęcie) A co do rozwiązania - pracujesz na koncie Administratora? A może UltraUXThemePatcher plus dodatkowe motywy np. z DevianArt załatwią sprawę? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejw Posted February 25, 2020 Report Share Posted February 25, 2020 23 minuty temu, Franc napisał: Gdzieś masz błąd - ja niejako "z marszu" po instalacji zawsze przestawiam na ciemny motyw i jeszcze nie zdarzyło mi się, żeby nie zadziałało (od kiedy wprowadzili taką opcję) Co do logiki - z mojego punktu widzenia, jak u mnie działa, a Ty nie możesz/umiesz przestawić, to coś robisz źle (lub ostatecznie mod szwankuje na Twoim sprzęcie) A co do rozwiązania - pracujesz na koncie Administratora? A może UltraUXThemePatcher plus dodatkowe motywy np. z DevianArt załatwią sprawę? No widzę dobrą wole ale logika jest bezwzględna, jak pisze , NIE MA ŻADNEGO MOJEGO PUNKTU WIDZENIA są tylko Zasady i prawa logiki ze chce to znaczy ze nie mam i nie mogę mimo klikania ustawić. Czyli od nowa stawiam i iso sciągnę powtórnie O już wiem zainstaluję na drugim laptopie i od razu po instalacji przestawię na ciemny motyw Dziękuję za naprowadzenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted February 25, 2020 Report Share Posted February 25, 2020 Zaczekaj jeszcze trochę - może ktoś ma rozwiązanie, użycie WinAero Tweaker z prawokliku na pulpicie lub coś podobnego? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzejw Posted February 25, 2020 Report Share Posted February 25, 2020 Od razu po instalacji Tu jest haczyk bo przypomniało mi się ze otwierałem i z otwartym oknem mój komp przestawiałem an ciemny motyw i traci się możliwość przestawienia buuuu Naprowadziło mnie to : ,,od razu po instalacji " Dziękuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jaxkub Posted February 26, 2020 Report Share Posted February 26, 2020 Windows update pobiera mi aktualizację ale przy próbie instalacji wyświetla błąd 0x80070002. Wersja nie lite, optymalizator usług ustawiony domyślnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psn555 Posted February 26, 2020 Report Share Posted February 26, 2020 Cześć jest może w planach ultra lite? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jurecki Posted February 27, 2020 Report Share Posted February 27, 2020 W dniu 1.02.2020 o 11:01, srom-otnik napisał: SYSTEM NIE JEST PO TO BY INSTALOWAĆ SKLEP I INNE MODERNAPPSHITY! TO SIĘ MIJA Z JAKĄKOLWIEK LOGIKĄ... A jakbym chciał zainstalować sklep to jak to zrobić? Chodzi mi o gry ze sklepu M$. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
manikcs Posted February 27, 2020 Report Share Posted February 27, 2020 2 godziny temu, J3RZY napisał: A jakbym chciał zainstalować sklep to jak to zrobić? Chodzi mi o gry ze sklepu M$. Lepiej ci będzie poszukać innego systemu z obsługą sklepu P1O likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinii Posted February 27, 2020 Report Share Posted February 27, 2020 Witam,Które radykalne cięcie w warsji Lite powoduje, że nie działa aktualizowanie przez Windows Update? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted February 27, 2020 Report Share Posted February 27, 2020 Nie no ludzie ile można mówić że modyfikacji windowsa 10 się nie aktualizuje!!! Bo cała praca i trud autora pójdą na marne! Jak chcecie wu to instalujcie czysty windows! A druga sprawa w wersji ltsc sklep? Po co skoro ta wersja jest go pozbawiona przez Microsoft o ile się nie mylę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinii Posted February 28, 2020 Report Share Posted February 28, 2020 Czy to ma mieć coś wspólnego z moim pytaniem? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymibtw Posted February 28, 2020 Report Share Posted February 28, 2020 2 minuty temu, martinii napisał: Czy to ma mieć coś wspólnego z moim pytaniem? Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka @martinii to do mnie pytanie? nie zrozumiałeś tego co napisałem? janben likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinii Posted February 28, 2020 Report Share Posted February 28, 2020 A Twoja wcześniejsza wypowiedź dotyczy mojego pytania? Bo nie widzę związku. Powtórzę jeszcze raz jasno i prosto: które cięcie w wersji Lite jest na tyle radykalne, że nie działa Windows Update?Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beriam Posted February 28, 2020 Report Share Posted February 28, 2020 System mil\ło śmiga, jedyny problem , który znalazłem to brak możliwości wejścia w Aktualizacja i Zabezpieczenia. Momentalnie znika całe okno Ustawień Systemu Windows. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinii Posted February 28, 2020 Report Share Posted February 28, 2020 W optymalizatorze usług przywrócić domyślne ustawienia usług i zresetuj kompa. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beriam Posted February 28, 2020 Report Share Posted February 28, 2020 8 minut temu, martinii napisał: W optymalizatorze usług przywrócić domyślne ustawienia usług i zresetuj kompa. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Dziękuję dobry człowieku. Jeszcze tylko pytanie, czy ta opcja jest wycięta ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinii Posted February 28, 2020 Report Share Posted February 28, 2020 Masz wersję Lite? PS. Zresztą mam obie wersje i w każdej powiadomienia i szybkie akcje działają... Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiaomi Posted February 28, 2020 Report Share Posted February 28, 2020 System hula aż miło, tylko pytanie jak go aktywować ? :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beriam Posted February 28, 2020 Report Share Posted February 28, 2020 4 minuty temu, martinii napisał: Masz wersję Lite? PS. Zresztą mam obie wersje i w każdej powiadomienia i szybkie akcje działają... Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Tak , chciałem kafle ustawić pod siebie i lipa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinii Posted February 28, 2020 Report Share Posted February 28, 2020 Sprawdzę później u siebie i dam znać. Po kilku dniach testów na VM w końcu postawiłem ten system na laptopie. Wysłane z mojego Mi 9T przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magrav Posted February 29, 2020 Report Share Posted February 29, 2020 15 godzin temu, xiaomi napisał: System hula aż miło, tylko pytanie jak go aktywować ? :D mi się udało KMspico Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProOn Posted February 29, 2020 Report Share Posted February 29, 2020 Polecam system konkretnie zrobiony. Jak Aktywować system ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Franc Posted February 29, 2020 Report Share Posted February 29, 2020 54 minuty temu, ProOn napisał: Polecam system konkretnie zrobiony. Jak Aktywować system ? Post wyżej kolega podał przykład, KMSOffline i hwid.kms38.gen.mk6 też dają radę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProOn Posted February 29, 2020 Report Share Posted February 29, 2020 4 godziny temu, Franc napisał: Post wyżej kolega podał przykład, KMSOffline i hwid.kms38.gen.mk6 też dają radę Dobra ogarnąłem już , dzięki wielkie :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
drągal Posted February 29, 2020 Report Share Posted February 29, 2020 Mam problem, nie działa mi mikrofon.Zainstalowałem wersję normalna nie lite. Jest normalnie sterownik i zielony ptaszek ale nie da się zrobić nasłuchiwania, czy tam w teamspeaku jest cisza kompletna próbowałem już kilku rzeczy i nic. W internecie gdzieś znalazłem żeby wejść w opcje prywatności mikorofnu ale system otwiera te opcje i odrazu zamyka. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psn555 Posted February 29, 2020 Report Share Posted February 29, 2020 Jak usunąć aplikacje w prawym kliku myszy i czy da się wyłączyć pokaż/ukryj ukryte pliki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinii Posted February 29, 2020 Report Share Posted February 29, 2020 Ja usunąłem u siebie tylko kilka rzeczy. Usuń te klucze: [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\Zamykanie] [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\0] [HKEY_CLASSES_ROOT\Directory\background\shell\PU] [HKEY_CLASSES_ROOT\DesktopBackground\Shell\1] Reszta pewnie jest w tej samej lokalizacji, więc rozejrzyj się. Ja sobie jeszcze te opcje zostawiłem, ale pewnie przeniosę je do Panelu Sterowania jak w modach Mr. T. psn555 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
psn555 Posted February 29, 2020 Report Share Posted February 29, 2020 Działa,dziękuje za info. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
xiaomi Posted February 29, 2020 Report Share Posted February 29, 2020 8 godzin temu, Magrav napisał: mi się udało KMspico 6 godzin temu, Franc napisał: Post wyżej kolega podał przykład, KMSOffline i hwid.kms38.gen.mk6 też dają radę Dzięki działa!!! niech wam Bóg to w dzieciach wynagrodzi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rekja Posted February 29, 2020 Report Share Posted February 29, 2020 Mam pytanie odnośnie kluczy, mamy jako uczelnia dostęp do kluczy edukacyjnych do wersji np.: Windows 10 Education N, Version 1809 (Updated Sept 2018) Windows 10 (consumer editions), version 1909 niestety te klucze nie pasują tzn. otrzymuję komunikat: wprowadzony klucz produktu nie działa. Z tego co widzę to wersja enterprise może dlatego jest problem z kluczem? Czy do wersji Win JG10 x64 1909 ww. klucze będą pasowały? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts