Jump to content

Win JG10 LTSC x64


srom-otnik
 Share

Recommended Posts

Zainstalowałem pierwszy raz LTSC i nie sądziłem, że to takie cudo, a zwłaszcza z pod rąk ( Sromotniczka ) Miałem zainstalowany na gł.kompie  od dnia nadania Win JG10 x64 21H1 i też świetny, lecz irytowała mnie ta  kompilacja, że Microsoft tak schrzanił obsługiwanie dźwięku przestrzennego. Myślałem, że to wina samego moda, ale jednak nie bo na samej stronie Microsoftu jest napisane o problemach z dźwiękiem przestrzennym i zaleca wyłączyć tę opcję, a nie po to mam zestaw 5.1 żeby z tego nie korzystać. Owszem jako tako działa, ale w grach od czasu do czasu trzeszczenie irytuje, tak samo w teście dźwięku systemowego, pierdzenie wydobywające za każdym razem jest. A w tej kompilacji ( EXTREME ) śmiga aż miło zero problemów od dwóch dni korzystania, ale od twórcy takiego mistrza nie miałem jeszcze z żadnym systemem problemów, więc i tu na pewno ich nie będzie.  Pozdrawiam wszystkich, a w szczególności twórcę ( Sromotnik :) i jeszcze raz dzięki za jedną z najlepszych modyfikacji  i Wesołych Świąt Wszystkim :)

Link to comment
Share on other sites

Z ciekawości chciałem potestować jakąś modyfikacje ponieważ dosyć długo korzystam z oryginalnych obrazów Microsoftu ale przy instalacja nie wyświetla mi obrazów systemów do zainstalowania a , że nie spotkałem się z takim problemem nie mam rozwiązania jeszcze na to może ktoś coś da jakieś wskazówki co mogę zrobić ? - Podejrzewam źle wypalony obraz na pena przez rufusa (GPT i MBR) próbowałem. Sprawdzałem w Google ale tam piszą o naprawie i uszkodzonym dysku a to mi za wiele nie pomogło ;). Jeszcze myślę nad opcją złego pobrania samego obrazu , który nie jest kompletny lub nie do końca pobrany będę próbował.

 

Link to comment
Share on other sites

7 minut temu, pawelek1980 napisał:

Może spróbuj pobrać inną przeglądarką,u mnie kiedyś też miałem problem gdyż opera niby pobrała mod i Rufus zrobił co trzeba ale już był problem z instalacją, pobrałem z edge i było bez problemu.

Wysłane z mojego M2010J19SY przy użyciu Tapatalka
 

Pobrałem obraz na nowo z czerwonego linku do mega i tutaj pobrał się prawidłowo i wypaliłem najnowszym rufusem 3.17 i teraz działa wykrywa obrazy do zainstalowania 

Link to comment
Share on other sites

Witajcie,

 

Mam bardzo dziwne objawy po zainstalowaniu tego systemu.

Po pierwsze dość długo się uruchamia, po odpaleniu kompa,  system się "zawiesza" na czarnym ekranie i tak wisi dobrych kilkanaście sekund zanim się odpali windows ( dysk SSD) - kliknięte TAK przy pytaniu  o instalacje na SSD.

Druga sprawa to system się cały czas wiesz ( tak jakby klatkuje) i to praktycznie na normalnych czynnościach ( nawet na zwykłym poruszaniu się kursorem po ekranie)

Nie mam zbyt wielu programów zainstalowanych, kompa używam do lekkich czynności, nic spektakularnego ale objawy mnie nie pokojom tym bardzie, że wcześniej na innych kompilacjach od Sromotnika też to się zdarzało (mowa o modach 10tki)

System doczyszczony po instalacji, instalacja ma raptem 2 dni.

Nie robiłem jeszcze żadnych aktualizacji WU

Instalacja sterów tylko tych brakujących lub bardzo starych programem Boost driver

Stery do grafiki instalowane przy pomocy narzędzi od producenta grafiki.

Moje parametry:

 

Procesor    AMD A10-8750 Radeon R7, 12 Compute Cores 4C+8G, 3600 MHz, Rdzenie: 2, Procesory logiczne: 4

Zainstalowana pamięć fizyczna (RAM)    8,00 GB
Tryb systemu BIOS    UEFI
Opis karty    AMD Radeon(TM) R7 Graphics
Opis karty    AMD Radeon (TM) R5 M320
Producent systemu    HP
Model systemu    550-103na
EDIT:

Zauważyłem że problem z wieszaniem się systemu ( klatkowaniem) trwa zazwyczaj do kilku - kilkunastu minut po uruchomieniu, potem system jakby wraca do normy. W tym czasie zamulania dziś zauważyłem, że jeden z procesów używa w 100% procesor. Tak jak na załączonym zdjęciu.

 

8da2a5bfc763cde4med.png

 

Z góry dziękuję

Link to comment
Share on other sites

Jak dla mnie super :) Jedna rzecz mnie zastanawia, czy można w jakiś sposób przywrócić klawiaturę ekranową. Często używam ze względu na to, że komputer mam podłączony pod TV. Jakieś pomysły?

 

EDIT: Już znalazłem odpowiedź w tym temacie. Niestety nie jest to takie proste. Spróbuje z wersją pełną z wyłączonym Defenderem. 

Link to comment
Share on other sites

W dniu 31.03.2020 o 22:20, srom-otnik napisał:

Oddaje Wam do testów najnowsze iso testowe LTSC, usunąłem zgłaszane błędy. Teraz powinno być wszystko OK, chyba że jeszcze coś wyłowicie.

NIE PYTAĆ PROSZĘ na razie o LITE - sprawdzicie FULL'a, będzie do testów LITE.
Link na pierwszej stronie, na dole opisu iso

u mnie po formacie poprzedniej wersji winda śmiga jak rakieta system wymiata opcja full,dzieki za wkład pracy..

srom-otnik likes this
Link to comment
Share on other sites

19 minut temu, -RKI- napisał:

Takie pytanko do autora. Planujesz może wydanie swojej wersji tego systemu na bazie "LTSC 2021" czyli no 21H2? Nie ukrywam, chętnie bym się takową zainteresował. :)

Na ten moment uszanuj to że nic nie wyda, bo urodziło mu się dziecko, więc ma inne priorytety niż klepanie modów Windowsowych - info wzięte z tego tematu 

 

Link to comment
Share on other sites

21 godzin temu, bojan3312 napisał:

Hej,

jedna z gier wymaga ode mnie zainstalowania najnowszej wersji "Security update" do win 10.

Czy jest jakiś sposób żeby wgrać tę aktualizację?

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

Jeśli nie masz pełnej wersji systemu tylko Lite bądź Extreme to nic z tym nie zrobisz.

Link to comment
Share on other sites

Słuchajcie jeśli zaznaczyłem przy pierwszym uruchomieniu, że nie będę korzystał z bluetooth oraz wifi, a jednak potrzebuje połączyć słuchawki bluetooth to mogę to teraz zmienić ??? Dzisiaj miałem wideokonferencje i klapa, bo mic w kamerce padł i nie ma jak podłączyć słuchawki... Z góry dzięki za pomoc.

 

Jeszcze jedna opcja a mianowicie czy jest sposób na działający schowek ?

Link to comment
Share on other sites

2 godziny temu, wbak1102 napisał:

Twoje pytania świadczą jak byś od dzisiaj zaczynał przygodę z komputerem,myślę że słyszałeś o takiej funkcji jak "Usługi" najwyższa pora trochę się podszkolić.:lol:

No wiesz, jak wszędzie na świecie są gorsi i lepsi. Staram się jak mogę i póki co tylko z tym nie mogę sobie poradzić, więc będe wdzięczny za pomoc. B)

Link to comment
Share on other sites

6 godzin temu, jacobobbo napisał:

No wiesz, jak wszędzie na świecie są gorsi i lepsi. Staram się jak mogę i póki co tylko z tym nie mogę sobie poradzić, więc będe wdzięczny za pomoc. B)

Nie dziw się że koledzy w taki sposób komentują twoje występy. Wygląda jakby ten berbeć którego masz na głowie, zadawał pytania. Mógłbyś chociaż pobieżnie poczytać posty autora to byś się dowiedział, że pod PPM znajduje się menu Narzędzia, a w nich Optymalizator Usług, który pozwala na włączanie i wyłączanie poszczególnych funkcji. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information