Jump to content

Recommended Posts

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - musisz poczytać co to są za wersje  - w skrócie  - ltsc to nowsza wersja ltsb.

W wersji  orginalnej ltsc od razu nie ma  aplikacji MS i wielu innych rzeczy - musisz poczytać co to jest ltsc.

A to jest mod - czyli dodatkowe rzeczy usunięte + dodane. Czytaj pierwszy post.

nudzija likes this
Link to post
Share on other sites
W dniu 3.02.2020 o 21:31, mustang01 napisał:

Po aktywacji systemu KMS offline już na  Win JG10 LTSC Lite...

Próbowałem uruchomić aktualizacje systemu, aby pobrać najnowsze sterowniki. Nie znalazło aktualizacji, albo chciało przy kolejnej próbie wgrać wersje systemu 1909.

 

Takie aktualizacje się robi przed instalacją innego systemu następnie Double Driver  w 5 minut wszystko swieci po instalacji nowego systemu,

 

jak by ktoś używał nowego aktywatora jakiegokolwiek warto sprawdzić Re-Loader co prawda systemu mi nie aktywował ale w zakładce oem miałem stary klucz 

który z kolei aktywował mi system normalnie online bez problemów (skopiowałem klucz wkleiłem w miejsce gdzie podaje się klucz podczas aktywacji i wszystko zaakceptowało się online [ miałem wersje pro ])

 

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] , mam taki stary pc z 2gb ramu i juz niereformowalny i3 wersja Lite działa na nim znakomicie, większość pisze 64bit i 2 gb ramu nie nie nie 

a jednak wszystko działa płynnie i nawet 6 okien w operze da rade uruchomić :clown

 

dzięki....

 

w załączniku witaminka dla XMeters

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

warzywo9 likes this
Link to post
Share on other sites
2 godziny temu, srom-otnik napisał:

Dla miłośników W10

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

Jarajcie się nadal tym ułomkiem...

Właśnie dlatego mody zwłaszcza Win 10 to chyba jedyne sensowne rozwiązanie, no i oczywiście skuteczne blokowanie tego wynalazku zwanego "Windows Update"

nudzija and sahipp like this
Link to post
Share on other sites

tak bez epitetów i tak obiektywnie się zastanawiam... czy aby te ,,błędy,, nie były celowo robione w celu przymuszenia i przyzwyczajenia użytkowników do ciągłego aktualizowania systemu... tu coś poprawimy tam popsujemy, ale spokojnie zaraz będzie aktualizacja poprawiająca ale za to coś innego psująca i tak w kółko...

 

Ja jechałem na wersji czystej 1903 pro i działało wszystko ok, w momencie gdy sromotnik wypuścił swojego moda 1909 od razu go zainstalowałem i w tej wersji ( to nie wina Sromotnika bo systemik elegancki ) pewne elementy z grafiką nie działają jak trzeba ale że nie jestem typowym graczem to te błędy mi powiewają....

Link to post
Share on other sites

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  mistrzu dziękuję serdecznie za LTSC, używam na co dzień LTSB od ciebie i jestem w pełni zadowolony. Przeraża mnie jedynie baza tego wydania czyli 1809, bo posiadam HDD i niestety mogą być spadki wydajności dysku.

No nic, przetestuję i sprawdzę.

Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, BodziuRat napisał:

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  mistrzu dziękuję serdecznie za LTSC, używam na co dzień LTSB od ciebie i jestem w pełni zadowolony. Przeraża mnie jedynie baza tego wydania czyli 1809, bo posiadam HDD i niestety mogą być spadki wydajności dysku.

No nic, przetestuję i sprawdzę.

A więc pora na SSD pod system :P te dyski są już śmiesznie tanie :P

Link to post
Share on other sites
W dniu 2.02.2020 o 10:32, Ataman napisał:

Dzięki

 

Mirror

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]1

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Czym się różni wersja Win JG10 x64 LTSC.iso z linków podanych przez Ciebie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JG10 x64 LTSC.iso?dl=1 lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 4 237 881 344 md5= b1f26c627c66dcb3d2434ea4fa6a21c7 od tej z linków srom-otnik’a 3 271 229 008 md5=10b16d2d4757a05d3385d9d08cb5ae89 ?

Link to post
Share on other sites
48 minut temu, peszo napisał:

Czym się różni wersja Win JG10 x64 LTSC.iso z linków podanych przez Ciebie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JG10 x64 LTSC.iso?dl=1 lub [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 4 237 881 344 md5= b1f26c627c66dcb3d2434ea4fa6a21c7 od tej z linków srom-otnik’a 3 271 229 008 md5=10b16d2d4757a05d3385d9d08cb5ae89 ?

 

Przecież kolega napisał że to "mirrory" - Lustrzane odbicia. Nie różnią się niczym od oryginału. Stanowią alternatywne źródło z którego można pobrać owe .iso. That's all.

Link to post
Share on other sites
W dniu 7.02.2020 o 00:56, -RKI- napisał:

Przecież kolega napisał że to "mirrory" - Lustrzane odbicia. Nie różnią się niczym od oryginału. Stanowią alternatywne źródło z którego można pobrać owe .iso. That's all.

Ale się różnią wyraźnie wielkością plików i md5! 

Link to post
Share on other sites

Mam problem z uruchomieniem usługi strumieniowania multimediów (używam jej do oglądania filmów na tv). Ręcznie w menadżerze usług też wywala błąd. Szukać zamiennika czy masz, drogi Sromotniku, rozwiązanie tej zawiłości? :)

 

Dodatkowo dopowiem, po zastosowaniu twaeków z folderu TELEMETRIA nie działa aplikacja HP smart od drukarki oraz nvidia control panel (zainstalowany wraz z sterownikami)

Link to post
Share on other sites
4 godziny temu, Spidi napisał:

Mam problem z uruchomieniem usługi strumieniowania multimediów (używam jej do oglądania filmów na tv). Ręcznie w menadżerze usług też wywala błąd. Szukać zamiennika czy masz, drogi Sromotniku, rozwiązanie tej zawiłości? :)

Jeśli chcesz mieć uruchomić w pełni udostępnianie WMP należy włączyć usługi domyślne oraz dodatkowo (co dziwne) usługę WSearch w trybie automatycznym - opóźnione uruchamianie. Po tym przyda się restart.

To powinno wystarczyć. Napisz, czy pomogło...

Link to post
Share on other sites
24 minuty temu, srom-otnik napisał:

Jeśli chcesz mieć uruchomić w pełni udostępnianie WMP należy włączyć usługi domyślne oraz dodatkowo (co dziwne) usługę WSearch w trybie automatycznym - opóźnione uruchamianie. Po tym przyda się restart.

To powinno wystarczyć. Napisz, czy pomogło...

Po włączeniu windows search i usług domyślnych działa. Która konkretnie usługa odpowiada za ten strumień? Mogę jakoś edytować optymalizatora usług by wyciąć co zbędne a zostawić działające strumieniowanie? 

Link to post
Share on other sites
7 godzin temu, Spidi napisał:

Po włączeniu windows search i usług domyślnych działa. Która konkretnie usługa odpowiada za ten strumień? Mogę jakoś edytować optymalizatora usług by wyciąć co zbędne a zostawić działające strumieniowanie? 

Uruchom sobie optymalizator i ustaw usługi wg swoich minimalnych potrzeb, ALE! pozostaw włączone udostępnianie plików i drukarek, następnie wejdź do konsoli usług np. w menu start w okienku Uruchom wpisz services.msc i ustaw dwie usługi:

WMPNetworkSvc (usługa udostępniania w sieci Windows Media Player) - ręczny

WSearchautomatyczny - opóźnione uruchamianie

 

To powinno wystarczyć

Spidi likes this
Link to post
Share on other sites
52 minuty temu, srom-otnik napisał:

Uruchom sobie optymalizator i ustaw usługi wg swoich minimalnych potrzeb, ALE! pozostaw włączone udostępnianie plików i drukarek, następnie wejdź do konsoli usług np. w menu start w okienku Uruchom wpisz services.msc i ustaw dwie usługi:

WMPNetworkSvc (usługa udostępniania w sieci Windows Media Player) - ręczny

WSearchautomatyczny - opóźnione uruchamianie

 

To powinno wystarczyć

Wszystko działa, wielkie dzięki! Jedyna modyfikacja z której mogę bezstresowo korzystać, a że już wcześniej uważałem że LTSC to najlepsza 10 obecnie to i baza mi bardzo pasuje. Pozdrawiam i szacunek za pracę!

Link to post
Share on other sites

Witaj Panie kolego, fajny system użytkuję od tygodnia i nie mam się do czego przyczepić. Mam jednak jeden problem. Parę razy w ciągu dnia wywala mi blue screena z info errorze memory management. Pamięć przeskanowana, kość sprawdzona. Masz jakiś pomysł jak to rozwiązać? Trochę szkoda mi instalować od nowa bo używam  jako jedynego systemu i już wszystko poinstalowane.

Link to post
Share on other sites
Godzinę temu, BandiNSE napisał:

Witaj Panie kolego, fajny system użytkuję od tygodnia i nie mam się do czego przyczepić. Mam jednak jeden problem. Parę razy w ciągu dnia wywala mi blue screena z info errorze memory management. Pamięć przeskanowana, kość sprawdzona. Masz jakiś pomysł jak to rozwiązać? Trochę szkoda mi instalować od nowa bo używam  jako jedynego systemu i już wszystko poinstalowane.

Ile kości masz w kompie i czy testowałeś je osobno? Polecam program memtest.

Link to post
Share on other sites
2 godziny temu, -RKI- napisał:

Takie moje standardowe pytanie bo nie widzę w opisie nic na ten temat, mianowicie - DirectPlay jest włączony w tej wersji systemu? Oczywiście chodzi mi o obydwie wersje, pełną i lite.

Nie zauważyłem, by w panelu sterowania była możliwość aktywacji Direct Play, więc odpowiedź na Twoje pytanie brzmi NIE. Być może jest to zaszyte gdzieś indziej i wersji Full da się to aktywować, ale ja nie zagłębiałem się w to zbyt mocno.

PZDR!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information