Demonidas 0 Posted July 23, 2020 Report Share Posted July 23, 2020 1 godzinę temu, srom-otnik napisał: Aktualizować można wersję pełną - powinny instalować się absolutnie wszystkie updaty. Jednocześnie muszę sprostować, w przypadku LTSC - raczej nie psują one niczego z moich ustawień (raczej...) Dzięki za odpowiedz. Quote Link to post Share on other sites
fjhfjyf 0 Posted July 28, 2020 Report Share Posted July 28, 2020 W dniu 5.06.2020 o 14:47, roody14 napisał: Tak masz racje. Gamebar presence writer to usluga Xbox live. Juz caly problem rozeznałem. Polega on na tym, ze gamebar presence odpala sie podczas odpalania gier, po mimo wylaczenia uslug xboxa. Siłowe wylaczenie aktywnosc gamebar presence blokuje zakladke Xbox live w Ustawieniach systemu Windows. Kiedy w StartIsBack ustawilem "Ustawienia" jako link, rozwijana liste to podczas najechania na nia ten start sie freezowal. Niestety musialem zmienic liste na menu i problem sie rozwiazal. Quote Link to post Share on other sites
krzysztofno 0 Posted July 29, 2020 Report Share Posted July 29, 2020 W dniu 23.07.2020 o 21:39, srom-otnik napisał: Aktualizować można wersję pełną - powinny instalować się absolutnie wszystkie updaty. Jednocześnie muszę sprostować, w przypadku LTSC - raczej nie psują one niczego z moich ustawień (raczej...) Co trzeba zrobić aby zaktualizować do wersji 1909 chciałem dograć apke od xboxa ale wola o update do1909 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
roman59 2 Posted July 29, 2020 Report Share Posted July 29, 2020 Windows 10 LTSC jest stworzony na wersji 1809 i nie można go zaktualizować do wyższej wersji. Quote Link to post Share on other sites
Demonidas 0 Posted August 11, 2020 Report Share Posted August 11, 2020 Po użyciu funkcji "Czyszczenie" - nie można uruchomić "Aktualizacja i zabezpieczenia". Prośba o pomoc - jak można to naprawić. Quote Link to post Share on other sites
Franc 235 Posted August 11, 2020 Report Share Posted August 11, 2020 @Demonidas - raczej nie po Czyszczeniu, a po użyciu Optymalizatora Usług nie możesz tego uruchomić, spróbuj wybrać domyślne ustawienia usług Quote Link to post Share on other sites
Demonidas 0 Posted August 11, 2020 Report Share Posted August 11, 2020 36 minut temu, Franc napisał: @Demonidas - raczej nie po Czyszczeniu, a po użyciu Optymalizatora Usług nie możesz tego uruchomić, spróbuj wybrać domyślne ustawienia usług Dziękuję za pomoc. Działa. Quote Link to post Share on other sites
DonAndress 0 Posted September 4, 2020 Report Share Posted September 4, 2020 Czy do wersji pełnej albo lite można doinstalować języki systemu tak, żeby layout był angielski? Quote Link to post Share on other sites
mesiah 3 Posted November 7, 2020 Report Share Posted November 7, 2020 Zapytam nieśmiało. Czy tryb dewelopera działa w tej wersji? Quote Link to post Share on other sites
srom-otnik 1,626 Posted November 7, 2020 Author Report Share Posted November 7, 2020 A dlaczego nieśmiało? Działa na wersji pełnej Quote Link to post Share on other sites
mesiah 3 Posted November 12, 2020 Report Share Posted November 12, 2020 W dniu 7.11.2020 o 21:38, srom-otnik napisał: A dlaczego nieśmiało? Działa na wersji pełnej Nie lubię zawracać ludziom głowy bzdetami. Czyli muszę instalować pełną wersje. Szkoda bo ta działa szybko i w pełni stabilnie. Quote Link to post Share on other sites
slo1990 0 Posted November 24, 2020 Report Share Posted November 24, 2020 Czy ktoś jeszcze miał problem ze zrobieniem pendrive przez program rufus 3.8 / 3.9? Za cholere nie dodaje obrazu, obraz przy próbie instalacji pokazuje komunikat że plik uszkodzony a pobieralem już 2 razy i ciągle to samo. Quote Link to post Share on other sites
zwierzaczek666 6 Posted November 25, 2020 Report Share Posted November 25, 2020 Zobacz najnowszy tzn 3.11 - jest do pobrania z ofic strony. A może masz uszkodzony pobrany plik obrazu ?? Quote Link to post Share on other sites
zbigniew59 300 Posted November 25, 2020 Report Share Posted November 25, 2020 Najnowszy to już jest 3.13 Quote Link to post Share on other sites
slo1990 0 Posted November 25, 2020 Report Share Posted November 25, 2020 8 godzin temu, zwierzaczek666 napisał: Zobacz najnowszy tzn 3.11 - jest do pobrania z ofic strony. A może masz uszkodzony pobrany plik obrazu ?? Ale 2 razy by się pobrał uszkodzony? Co najlepsze to pobieralem też W7 od Sromotnika i też nie da się zrobić z niego pendrive bo niby uszkodzony plik. Quote Link to post Share on other sites
Franc 235 Posted November 25, 2020 Report Share Posted November 25, 2020 Na początek - sumy kontrolne pobranych plików Ci się zgadzały? Sprawdź, będziesz wiedział czy to wina pliku czy programu do nagrywania.. Jaki schemat partycjonowania ustawiasz w Rufusie podczas nagrywania a jaki masz w kompie? Quote Link to post Share on other sites
slo1990 0 Posted November 25, 2020 Report Share Posted November 25, 2020 Godzinę temu, Franc napisał: Na początek - sumy kontrolne pobranych plików Ci się zgadzały? Sprawdź, będziesz wiedział czy to wina pliku czy programu do nagrywania.. Jaki schemat partycjonowania ustawiasz w Rufusie podczas nagrywania a jaki masz w kompie? SHA256 0BAA23D421E06F28E0902861CDCF49BB040E7007B3CF9F2F17579595FEB0F69A MD5 820F59267B8E0D9DF4844488665280EE [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
Franc 235 Posted November 25, 2020 Report Share Posted November 25, 2020 Suma kontrolna się nie zgadza z tą podaną przez autora na pierwszej stronie - źle ściągnięty plik. Quote Link to post Share on other sites
slo1990 0 Posted November 25, 2020 Report Share Posted November 25, 2020 57 minut temu, Franc napisał: Suma kontrolna się nie zgadza z tą podaną przez autora na pierwszej stronie - źle ściągnięty plik. Tez to zauważyłem ale jak można źle ściągnąć 2 razy plik? Pierwszy pobrałem, chciałem zainstalować ale nie poszło to stwierdziłem że może Defender widzi go jako zagrożenie i go blokuje dlatego go wyłączyłem i pobrałem jeszcze raz ale widać że to samo...... Quote Link to post Share on other sites
Franc 235 Posted November 25, 2020 Report Share Posted November 25, 2020 A jak pobierałeś? - bezpośrednio przez przeglądarkę? Jakimś akceleratorem typu IDM? Programikiem do obsługi Mega? Z błędami pobierania czasami tak jest - kiedyś miałem przypadek, że RAM był wadliwy, sypało błędami przy pobieraniu i nagrywaniu płyt, ale w Twoim przypadku może być coś innego - np jakieś przerwy przy pobieraniu itp. Ja z Mega pobieram programikiem MegaBasterd i problemów nie mam. Musisz pokombinować ... nudzija likes this Quote Link to post Share on other sites
slo1990 0 Posted November 25, 2020 Report Share Posted November 25, 2020 2 minuty temu, Franc napisał: A jak pobierałeś? - bezpośrednio przez przeglądarkę? Jakimś akceleratorem typu IDM? Programikiem do obsługi Mega? Z błędami pobierania czasami tak jest - kiedyś miałem przypadek, że RAM był wadliwy, sypało błędami przy pobieraniu i nagrywaniu płyt, ale w Twoim przypadku może być coś innego - np jakieś przerwy przy pobieraniu itp. Ja z Mega pobieram programikiem MegaBasterd i problemów nie mam. Musisz pokombinować ... Chrome i strona pobierz.biz zawsze tak pobierałem różne .iso i nigdy nie miałem jeszcze takiego problemu. Quote Link to post Share on other sites
szymibtw 52 Posted November 25, 2020 Report Share Posted November 25, 2020 Pobierz na inny dysk, może coś pomoże Quote Link to post Share on other sites
slo1990 0 Posted November 25, 2020 Report Share Posted November 25, 2020 39 minut temu, szymibtw napisał: Pobierz na inny dysk, może coś pomoże Problem rozwiązany. Pobrałem bezpośrednio z Mega trwało trochę dłużej ale poszło bez problemu. Jakie macie doświadczenia mam Netbooka z 2GB Ram i SSD czy jest sens instalować czy raczej Win JG7 ThinPC? Quote Link to post Share on other sites
slo1990 0 Posted November 25, 2020 Report Share Posted November 25, 2020 42 minuty temu, szymibtw napisał: Pobierz na inny dysk, może coś pomoże Problem rozwiązany. Pobrałem bezpośrednio z Mega trwało trochę dłużej ale poszło bez problemu. Jakie macie doświadczenia mam Netbooka z 2GB Ram i SSD czy jest sens instalować czy raczej Win JG7 ThinPC? Quote Link to post Share on other sites
MirekC 0 Posted November 26, 2020 Report Share Posted November 26, 2020 W dniu 24.11.2020 o 22:41, slo1990 napisał: Czy ktoś jeszcze miał problem ze zrobieniem pendrive przez program rufus 3.8 / 3.9? Za cholere nie dodaje obrazu, obraz przy próbie instalacji pokazuje komunikat że plik uszkodzony a pobieralem już 2 razy i ciągle to samo. Też miałem ciągły problem z rufusem , w końcu wystartowałem z....MediaCreationTool2004...tak tak i zainstalowało się z SD bez problemów... i co ja teraz mogę powiedzieć na temat Rufusa. Niezbadane są ścieżki ..... Quote Link to post Share on other sites
Wieniowaty 12 Posted November 26, 2020 Report Share Posted November 26, 2020 5 godzin temu, MirekC napisał: Czy ktoś jeszcze miał problem ze zrobieniem pendrive przez program rufus 3.8 / 3.9? No to wypróbuj rufusa 3.13. Chociaż ja nie miałem problemu z żadną wersją. Ostatnio robię obrazy na starej karcie z telefonu i przejściówce usb. Quote Link to post Share on other sites
potrzebuje 1 Posted December 4, 2020 Report Share Posted December 4, 2020 W dniu 12.06.2020 o 09:07, krzygaj napisał: Czy u Was też po jakimś czasie usługa Windows Update zaczyna działać? Wyłączam ją za pomocą Optymalizatora usług(Czyszczenie, DISM itd... robię przed Optymalizatorem), ale po kilku dniach pojawia mi się komunikat, że są aktualizacje do zainstalowania i rzeczywiście Windows Update jest w trybie ręcznym, a było wyłączone. Mam to samo.. strasznie to wkurza te ciągłe wyłączanie, dzisiaj dodatkowo wyskakuje monitorek w pasku o informacji i wykrzyknik ;\ Próbowałem już różnych sposobów na wyłączenie tego i nic nie pomogło.. jest jakiś program który to wyłączy ? Quote Link to post Share on other sites
Crazy36 100 Posted December 4, 2020 Report Share Posted December 4, 2020 47 minut temu, potrzebuje napisał: Mam to samo.. strasznie to wkurza te ciągłe wyłączanie, dzisiaj dodatkowo wyskakuje monitorek w pasku o informacji i wykrzyknik ;\ Próbowałem już różnych sposobów na wyłączenie tego i nic nie pomogło.. jest jakiś program który to wyłączy ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] potrzebuje likes this Quote Link to post Share on other sites
adonx 47 Posted December 4, 2020 Report Share Posted December 4, 2020 54 minuty temu, potrzebuje napisał: Mam to samo.. strasznie to wkurza te ciągłe wyłączanie, dzisiaj dodatkowo wyskakuje monitorek w pasku o informacji i wykrzyknik ;\ Próbowałem już różnych sposobów na wyłączenie tego i nic nie pomogło.. jest jakiś program który to wyłączy ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] potrzebuje likes this Quote Link to post Share on other sites
potrzebuje 1 Posted December 4, 2020 Report Share Posted December 4, 2020 Dzięki Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts