Jump to content
WinClub
srom-otnik

Win JG10 LTSC x64

Recommended Posts

13 minut temu, rum69 napisał:

Z wyglądu niby ok. ale wolał bym żeby nie było nic przezroczyste, i te ikonki dysków mi się nie podobają...

Ikony są oryginalne, a przezroczystość reguluje się suwakami

Share this post


Link to post
Share on other sites

Systemik zasuwa bez jakichkolwiek problemów - szybko, responsywnie i bez errorów. Stosuję od dawien dawna Twoje modyfikacje i ani razu się nie zawiodłem. Pytanie mam odnośnie kompilacji v2004 ; pojawi się takowa z Twojej stajni sromotniku? Pozdrawiam serdecznie i dziękuję za dobry system :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
33 minuty temu, kempas napisał:

czy tylko mi nie działa wyszukiwanie programów w opcji szukaj (start)?

Klikasz prawym przyciskiem myszy na menu start, wybierasz właściwości i tam masz w którejś zakładce możliwość ustawienia wyszukiwania w menu start pod panelem programów

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 13.04.2020 o 13:22, srom-otnik napisał:

W LTSB jest problem ze skalowaniem ikon innych niż oryginalne. Nie będzie działać paczka "Czarne ikony JG10.exe"

Chyba nie :) pozdrawiam :)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Czy w wersji LITE zostało wycięte dodawanie czcionek? Jakoś nie mogę tego znaleźć. Poradziłem sobie zewnętrznym programem.

System działa wspaniale. Najnowsze ACAD i Photoshop instalują się bezproblemowo i tak też działają. Najnowsze stery nvidii i panel sterowania oczywiście jest.

Na ssd po prostu błyskawica. Zresztą na virtualce z pod Linuxa również.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak przywrócić normalne ikonki w wersji LITE? Bo wgrałem czarne na próbę ale to nie dla mnie , pewnie to jakaś drobnostka jest ale wyleciało mi to z głowy :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem z apką Alkochol120% chyba za mocny

Instaluje się lecz nie można wirtualnego napędu włączyć

Ktoś pomoże???

 

Co do ikon wystarczy w folderze C:\Documents and Settings\Nazwa_Użytkownika\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji usunąć plik o nazwie IconCache i uruchomić ponownie komputer.gdyby nie przywrócił

ściągnij ori plik  shell32.dll i podmień

Lub programem TweakUI ,Tuneup

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minut temu, kylo napisał:

Problem z apką Alkochol120% chyba za mocny

Instaluje się lecz nie można wirtualnego napędu włączyć

Ktoś pomoże???

 

Co do ikon wystarczy w folderze C:\Documents and Settings\Nazwa_Użytkownika\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji usunąć plik o nazwie IconCache i uruchomić ponownie komputer.gdyby nie przywrócił

ściągnij ori plik  shell32.dll i podmień

Lub programem TweakUI ,Tuneup

 

W sumie podmieniłem sobie ręcznie ikonki i jest ok ale dzięki za pomoc :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 godzin temu, kylo napisał:

Problem z apką Alkochol120% chyba za mocny

Instaluje się lecz nie można wirtualnego napędu włączyć

Zainstalowałem i działa bez problemu. Nagrywa iso z wirtualnego napędu.

Wersja 2.1.0.

Podczas instalacji system musiał się zrestartować by włączyć wirtualkę u siebie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 godzin temu, kylo napisał:

Problem z apką Alkochol120% chyba za mocny

Instaluje się lecz nie można wirtualnego napędu włączyć

Ktoś pomoże???

 

Co do ikon wystarczy w folderze C:\Documents and Settings\Nazwa_Użytkownika\Ustawienia lokalne\Dane aplikacji usunąć plik o nazwie IconCache i uruchomić ponownie komputer.gdyby nie przywrócił

ściągnij ori plik  shell32.dll i podmień

Lub programem TweakUI ,Tuneup

Nie prawda! Imageres.dll w System32 i SysWoW64 trzeba podmienić. Wyciągnąć je można chociażby z mojego iso

Share this post


Link to post
Share on other sites

Do tej pory zmieniałem tylko Imageres.dll w System32.Nie wiedziałem że trzeba również w SysWoW64.Dziękuję za podpowiedź.Uczymy się przez całe życie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

witam,  w pierwszej kolejnosci dziekuje za wszystkie kopie ktore uzywam..super robota

Z tym tylko windowsem mam tylko ten problem, a mianowicie. co jakis czas wywala blue screena z napisem system przestal prawidlowo dzialac. Rowniez gdy odpalam gry i po chwili mi crasch wyskakuje na samym poczatku jak tylko sie uruchamia. Sterowniki aktualne PUBG i CS-GO...

Prosze o pomoc.. bo w kwarantannie juz kota dostaje. Nadmienie, ze windows jest nowy. Nic innego tam nie ma oprucz sterownikow i steama

pozdr

Share this post


Link to post
Share on other sites
48 minut temu, wronka napisał:

czy iso z Megi z 1 posta jest ok?proboje drugiego pendrive stworzyc z rufusem i 98.1% i stoi

 

Jest OK - piszę z tego systemu postawionego z pena nagranego rufusem

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information