rafixpl55 Posted January 20, 2020 Report Posted January 20, 2020 Witam, chciałem zainstalować na VM win7 (najlepiej x86), który najmniej waży (po instalacji). Planuję tam zainstalować tylko jeden program, a jako że mam mały dysk to nie chcę za bardzo go zapełniać. Szukałem jakiś porównań, albo statystyk jakichkolwiek informacji po ile te systemy ważą, ale bardzo często tylko widziałem screena tylko z użycia RAM'u. Moje pytanie jest następujące, który mod win7 waży najmniej ze wszystkich (najbardziej okrojony), oraz który bez problemu będzie działał na VM. Pozdrawiam Quote
rafixpl55 Posted January 20, 2020 Author Report Posted January 20, 2020 Wersja eksperymentalna działa dobrze. Nie mam z nim w ogóle żadnych problemów Jeżeli to jest maksymalnie najmniejszy rozmiar moda to zostaje na nim, dzięki Quote
rafal18031988 Posted January 20, 2020 Report Posted January 20, 2020 potwierdzam, experyment [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] chodzi igła i nie ma z nim problemu, mieści się na dysk ssd 8gb ale bieda wcisnąć już sterowniki berthold61 likes this Quote
ganjab Posted July 28, 2020 Report Posted July 28, 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Tutaj jest najchudsy jaki znalazlem w necie jak by ktos jeszce dodal pl byla by igla Quote
rafixpl55 Posted August 27, 2020 Author Report Posted August 27, 2020 @ganjab Ogólnie sprawdziłem to linki są wygasłe z tego linku który podałeś na dzień dzisiejszy, ale udało mi się znaleźć skąd pobrać obraz iso od tego akurat autora. Po instalacji systemu waży dokładnie: 4.87GB czyli różnica z Win HP mini 2k15 to 0.63GB. Ale czy opłaca się pobierać ten obraz z niewiadomego źródła który także nie ma języka polskiego? Wydaje mi się, że niekoniecznie. Nadal zostanę na eksperymencie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] z którym do dnia dzisiejszego nie miałem z nim żadnych większych problemów (po prostu już ten system mam sprawdzony osobiście). Więc nadal twierdzę, że eksperyment [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] jak na ten moment wygrywa lecz to tylko moje zdanie. Pozdrawiam Edit: A jeszcze zauważyłem, że akurat ta edycja systemu jest bez service packa więc tym bardziej mnie odrzuca on z korzystania z niego. Quote
berthold61 Posted August 28, 2020 Report Posted August 28, 2020 W dniu 20.01.2020 o 20:57, rafal18031988 napisał: potwierdzam, experyment [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] chodzi igła i nie ma z nim problemu, mieści się na dysk ssd 8gb ale bieda wcisnąć już sterowniki Potwierdzam ,też na nim siedzę długo i nic się nie dzieje no ma taką małą przypadłość że zanim nie włączę przeglądarki jakiejkolwiek to sieć wifi świeci z żółtym wykrzyknikiem ale po załączeniu przeglądarki to już ok , nie wiem czy to zamierzone działanie czy nie ale nie ma to większego znaczenie . Quote
Recommended Posts