Jump to content
WinClub
srom-otnik

Win JG10 x64 1909

Recommended Posts

Cierpliwośći.......  Sromotnik robi to bardzo dokładnie i jak już coć nam daje to jest master-sztyk . Wszyscy co mieli Jego systemy i tą łatwość wyglądu z windows 7 piękną i dobrą z szybkością działania to są w niebo wzięci. Kto narzeka ? ten co chce update non stop i pstryka na pusto co chwilę zmieniająć konfigurację i coś psując.

Ja pracuję zawodowo w adobe premiere i lightroomie  na STEROWNIKI STUDIO ( SD) i wzrost jest 12 % na plus do trerowników GAME READY (GRD)

Należy jeszcze dopracować to mistrzu co do panela nvidia. 

Stawiaj na wydajność i stabilność.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

@profilm34Chciałbym szanownego kolegę pokornie powiadomić iż jakby co pisze się "narzeka". Generalnie wiem, jak ludzie nie cierpią ludzi którzy zwracają uwagę na ortografię i zdaję sobie sprawę, że w przypadku szybkiego pisania błędy się popełnia. Pozdrawiam :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, mbielak012 napisał:

@profilm34Chciałbym szanownego kolegę pokornie powiadomić iż jakby co pisze się "narzeka". Generalnie wiem, jak ludzie nie cierpią ludzi którzy zwracają uwagę na ortografię i zdaję sobie sprawę, że w przypadku szybkiego pisania błędy się popełnia. Pozdrawiam :P

Też to zakuło mnie w oczy aż ;P nie pasuje ni huia

mbielak012 likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dobra, czas kończyć bezlitosną wycinkę - 32 procesy, 700MB ze sterownikiem grafiki przy 8GB Ram - nie zejdę bardziej w dół. Działa XBOX, Sklep pozostawiony do aktywacji. Powinno coś z tego sensownego być. Lada dzień ostatnie iso testowe wersji Lite.

PZDR!

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minut temu, srom-otnik napisał:

Dobra, czas kończyć bezlitosną wycinkę - 32 procesy, 700MB ze sterownikiem grafiki przy 8GB Ram - nie zejdę bardziej w dół. Działa XBOX, Sklep pozostawiony do aktywacji. Powinno coś z tego sensownego być. Lada dzień ostatnie iso testowe wersji Lite.

PZDR!

XBOXA też wywal bo to zbędne dla zdecydowanej większości 

Share this post


Link to post
Share on other sites

No, ja akurat się z tym nie zgadzam. Zresztą już była o tym wcześniej dyskusja. Więc, wydaje mi się, że teraz to już nie jest ten moment by dokładać jakieś prośby i sugestie. Co do samego xboxa, ja akurat nie używam, ale wiele osób tak - chodzi o to by system był funkcjonalny dla jak największej grupy osób. Dla mnie najważniejsze, żeby nie było telemetrii i szpiegowania. Ale tak jak piszę, nie pora już na takie dyskusje chyba.

Share this post


Link to post
Share on other sites

srom-otnik 

Nie wiem czym został wywołane zamknięcie systemu i potrzeba ponownego uruchomienia.

 Tak samoistnie ....jak zostawiłem bezczynnie komputer włączony.

Czy gdzieś to mogę sprawdzić aby zwewryfikowac co sie stało ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sromotnik czekam cierpliwie co zdziałasz z WimGrozą 10 jestem z twoimi systemami i błękitnymi grzybkami od czasów Win XP i (windowsMx) pamięta ktoś jeszcze stronkę? 

Mam nadzieję że z poziomu menadżera da się instalować sterowniki :) miło że zostawiłeś sklep do aktywacji , a czy hotspot mobilny będzie działać ? 

max699 likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 

 

(windowsMx)

Trafiłem tam szukając modyfikacji dla win 7 którego to do dziś posiadam na dropbox  Win JG7 x64 Pro Ultra Lite

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trafiłem tylko jeden kosmetyczny problem,  powiedzcie czy macie to samo.

W wygaszaczu ekranu, jak wyświetlają się komentarze microsoft'u brak polskich znaków.

 

Ale tak jak mówię nie jestem upierdliwy, tylko to znalazłem :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nie działa mapowanie dysku sieciowego.

Jak wchodzę w Mój komputer/sieć to jest on widoczny. Mozna także wejść do oprogramowania dysku poprzez wpisanie adresu IP dysku sieciowego w przeglądarce internetowej. Jednak gdy chcę dodać skrót do zawartości dysku poprzez naciśniecie na ikonę komputera prawym przyciskiem myszy i potem Mapuj Dysk sieciowy to go tam nie mogę znaleźć.

próbowałem włączać udostępnianie wszystkich urządzeń sieciowych i plików i też nic to nie daje.

Problem występuje zarówno w wersji podstawowej jak i lite tego systemu. (professional)

W modyfikacji LTSB oraz wcześniejszej z BAZY (1709) tego problemu nie było.

 

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wersja Home Lite zamknięta, Pro robi się. Cierpliwości. Lada dzień będzie całe iso wersja przedfinalna. 

41 minut temu, mardab napisał:

Nie działa mapowanie dysku sieciowego.

Jak wchodzę w Mój komputer/sieć to jest on widoczny. Mozna także wejść do oprogramowania dysku poprzez wpisanie adresu IP dysku sieciowego w przeglądarce internetowej. Jednak gdy chcę dodać skrót do zawartości dysku poprzez naciśniecie na ikonę komputera prawym przyciskiem myszy i potem Mapuj Dysk sieciowy to go tam nie mogę znaleźć.

próbowałem włączać udostępnianie wszystkich urządzeń sieciowych i plików i też nic to nie daje.

Problem występuje zarówno w wersji podstawowej jak i lite tego systemu. (professional)

W modyfikacji LTSB oraz wcześniejszej z BAZY (1709) tego problemu nie było.

A sprawdzałeś przy różnych ustawieniach Optymalizatora Usług??? Ja testowałem swoje systemy u siebie w pracy na 2 niezależnych sieciach, łącznie na 21 komputerach. Na serwerze JG i na stacjach roboczych też JG. Wszystkie opcje konfiguracji sieci (tworzenie grupy domowej, udostępnianie, wchodzenie na udostępnione dyski itp) działają mi przy ustawieniu na TAK usług, jeśli wyświetla się pytanie: "Włączyć udostępnianie plików i drukarek?" 

Przy domyślnych nie powinno być żadnego problemu... A jeśli mimo tego nadal problem istnieje, tzn, że jest jakaś nowa usługa w 1909, której jeszcze współzależności nie poznałem do końca...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, czy tylko u mnie występuje problem z wyszukiwarką explorera10? Bo nie mogę kliknąć w to miejsce

FdH2UeB.png

System świeżo postawiony i użyłem tylko optymalizatora usług z prawokliku + OOSU10 (zaznaczone prawie wszystko co jest na zielono)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information