Jump to content
WinClub
srom-otnik

Win JG10 x64 1909

Recommended Posts

12 godzin temu, demonaz napisał:

Dziś sprawdziłem i przetestowałem, że problemy z panelem sterowników NVIDIA występuje tylko w wersji "lite". Na normalnej wszystko działa zootymalizacja usług domyślnie.Chyba, że użyjemy  skryptu removespy aiov23 to zablokuje nam ponownie dostęp do panelu NVIDIA. Na poprzednich wersjach nawet core nie było tego problemu. Wiem, że najnowsze sterowniki wymagają już bulidu 19.09 więc może to być przyczyną ale nie jestem pewien.

Ja w wersji lite zainstalowałem panel nvidia ze sklepu, potem wyłączyłem sklep w optymalizatorze i wszystko działa jak należy.

Jak wyjdzie poprawiona wersja lite to będzie można ją zainstalować bez formatu? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

System super/Uznanie dla mistrza/ jak zwykle na razie  problemów nie widzę system postawiony 3 dni temu, lecz zawsze jest jakieś Ale:  Laptop widzi przy "stawianiu" systemu tylko wersje Home, a na drugim laptopie i Home i Pro?  z tego samego pendrive /obraz wgrany rufusem/.  Nie znalazłem j.w nic na ten temat. Nadmieniam ,że na obu poprzednio był system Profesjonal i chciałbym mieć wersję Pro. może ktoś zna rozwiązanie?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@charon64 - pewnie w biosie masz "zaszyty" klucz do wersji Home i dlatego dostępna jest tylko jedna wersja, musisz dodać jeden plik (ei.cfg) do obrazu systemu, temat niejeden raz poruszany na forum, użyj wyszukiwarki

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, charon64 napisał:

System super/Uznanie dla mistrza/ jak zwykle na razie  problemów nie widzę system postawiony 3 dni temu, lecz zawsze jest jakieś Ale:  Laptop widzi przy "stawianiu" systemu tylko wersje Home, a na drugim laptopie i Home i Pro?  z tego samego pendrive /obraz wgrany rufusem/.  Nie znalazłem j.w nic na ten temat. Nadmieniam ,że na obu poprzednio był system Profesjonal i chciałbym mieć wersję Pro. może ktoś zna rozwiązanie?

Witam. @charon64Tu masz opisany ten problem >> https://winclub.pl/topic/16809-win-jg10-pro-x64/page/28/?tab=comments&_fromLogin=1

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pyt.[System super/Uznanie dla mistrza/ jak zwykle na razie  problemów nie widzę system postawiony 3 dni temu, lecz zawsze jest jakieś Ale:  Laptop widzi przy "stawianiu" systemu tylko wersje Home, a na drugim laptopie i Home i Pro?  z tego samego pendrive /obraz wgrany rufusem/.  Nie znalazłem j.w nic na ten temat. Nadmieniam ,że na obu poprzednio był system Profesjonal i chciałbym mieć wersję Pro. może ktoś zna rozwiązanie? ]

 Dzięki za podpowiedź  użytkownikom pomógł mi bardziej adonx  /był plik kopiuj wklej/  ba dlatego że przy tworzeniu zapisu ei.cfg w notatniku, nie można się pozbyć końcówki txt.  a na zapisanie w cudzysłowie nie pozwala notatnik. Tak więc ponowna instalacja. Jeszcze raz wszystkim dziękuje i skromnie proponuje  Sromotnikowi aby ten  zapis wkleił . Szacun dla Autora moda , poprzedni system od niego przetrwał 2 lata bez problemu, czego temu również życzę.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Na maszynie wirtualnej instaluje mi się bez problemu, ale na normalnej maszynie nie przechodzi do instalacji, ktoś zna rozwiązanie? mam tylko czarny ekran i napis reboot using cd..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, postawiłem system (poszło dopiero za drugim razem jak zmieniłem legacy na uefi). Mam nvidie (TX550 TI), zainstalowałem wersję 391.35 ale bez experience, działa bez problemu. Ja wyznaję zasadę  najpierw wszystkie sterowniki, a jak jest ok to dopiero później optymalizacja, zatem teraz poczekam dzień dwa potestuję stabilnośc i zacznę tuning wg opisu.

Mam wersję JG10 x64 Pro.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, Tokar33 napisał:

Super system! niechcacy usunałęm te nowe menu start i znowu mam stare kafelki. Wie ktos jak do tego wrocic?

Zainstaluj program Startisback

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zainstalowałem to cudo (w wersji Lite) na Dell Venue Pro 11 (taka hybryda, tablet z klawiaturą). Wszystko działa pięknie, ale po zoptymalizowaniu usług przestaje funkcjonować klawiatura dotykowa, tzn. nie pojawia się, kiedy klikam palcem w jakiekolwiek pole tekstowe, z poziomu paska (chociaż widać ikonkę klawiatury) też nie można jej wywołać. Wszystko wraca do normy po przywróceniu usług do "fabrycznych". Która to usługa, żebym mógł ją po zoptymalizowaniu jednak uruchomić ręcznie?

 

I przy okazji, szkoda że nie działa wyszukiwanie klawiaturowe po naciśnięciu WIN. W normalnej wersji Windowsa bardzo często z tego korzystam, też jest jakaś opcja, aby to przywrócić/uruchomić?

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minut temu, Qreck napisał:

Zainstalowałem to cudo (w wersji Lite) na Dell Venue Pro 11 (taka hybryda, tablet z klawiaturą). Wszystko działa pięknie, ale po zoptymalizowaniu usług przestaje funkcjonować klawiatura dotykowa, tzn. nie pojawia się, kiedy klikam palcem w jakiekolwiek pole tekstowe, z poziomu paska (chociaż widać ikonkę klawiatury) też nie można jej wywołać. Wszystko wraca do normy po przywróceniu usług do "fabrycznych". Która to usługa, żebym mógł ją po zoptymalizowaniu jednak uruchomić ręcznie?

 

I przy okazji, szkoda że nie działa wyszukiwanie klawiaturowe po naciśnięciu WIN. W normalnej wersji Windowsa bardzo często z tego korzystam, też jest jakaś opcja, aby to przywrócić/uruchomić?

Co do wyszukiwarki w menu start to przyczyną jest usunięcie CORTANY
Kliknij prawym przyciskiem myszy na start Właściwości 
w zakładce menu start zaznacz 2 pierwsze opcje w dziale szukaj


Co do klawiatury to zobacz czy odpalenie tej "Usługa klawiatury dotykowej i panelu pisma ręcznego" usługi rozwiąże problem 

Share this post


Link to post
Share on other sites
36 minut temu, Qreck napisał:

Zainstalowałem to cudo (w wersji Lite) na Dell Venue Pro 11 (taka hybryda, tablet z klawiaturą). Wszystko działa pięknie, ale po zoptymalizowaniu usług przestaje funkcjonować klawiatura dotykowa, tzn. nie pojawia się, kiedy klikam palcem w jakiekolwiek pole tekstowe, z poziomu paska (chociaż widać ikonkę klawiatury) też nie można jej wywołać. Wszystko wraca do normy po przywróceniu usług do "fabrycznych". Która to usługa, żebym mógł ją po zoptymalizowaniu jednak uruchomić ręcznie?

 

I przy okazji, szkoda że nie działa wyszukiwanie klawiaturowe po naciśnięciu WIN. W normalnej wersji Windowsa bardzo często z tego korzystam, też jest jakaś opcja, aby to przywrócić/uruchomić?

 

Niestety w nowej wersji Lite cały moduł tabletu zostanie wycięty. Okaleczyłem system bardzo mocno, na wzór LTSB Lite i..... działa :D

Teraz tylko szlify Optymalizatora i za kilka dni dostaniecie wersję - mam nadzieję finalną lub nazwijmy to zgodnie z nomenklaturą M$ - wersję RC :E

recy65, manikcs, witek666 and 1 other like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minut temu, srom-otnik napisał:

 

Niestety w nowej wersji Lite cały moduł tabletu zostanie wycięty. Okaleczyłem system bardzo mocno, na wzór LTSB Lite i..... działa :D

Teraz tylko szlify Optymalizatora i za kilka dni dostaniecie wersję - mam nadzieję finalną lub nazwijmy to zgodnie z nomenklaturą M$ - wersję RC :E

Czekam black icons będą zaaplikowane ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
34 minuty temu, kamiloxf napisał:

Czekam black icons będą zaaplikowane ?

Spróbuję....

 

Czy chcecie pozostawioną funkcję TABLETU w Lite? Może jednak ma pozostać? Później już będzie za późno o to wołać...

Share this post


Link to post
Share on other sites

do Autora Projektu 

srom-otnik  - dzieki wielkie za wszystkie systemy są mega ....

Zainstalowałem wersje 1909 i czy możesz mi lub możecie  wytłumaczyć dla czego przed uruchomieniem win10 pojawia sie niebieskie okno wyboru systemu : albo win  10 albo win7 

zaznaczam że na kopie nigdy nie był instalowany system 7 więc nawet niewiem skąd to sie wzięło.

 

Instalacja na pc:

- 54 procesy 

- ramu 1,6 Gb 

chyba za dużo ????

 

pozdro 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 11.01.2020 o 18:54, srom-otnik napisał:

Teraz tylko szlify Optymalizatora i za kilka dni dostaniecie wersję - mam nadzieję finalną lub nazwijmy to zgodnie z nomenklaturą M$ - wersję RC :E

Kiedy kiedy kiedy? :clap3:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information