srom-otnik 1,627 Posted June 30, 2020 Author Report Share Posted June 30, 2020 21 minut temu, DivRoK napisał: Witam @srom-otnik chciałem się dowiedzieć czy odświeżona wersja Win 10 1909 za którą będziesz się zabierał za jakiś czas będzie się różnić w jakimś stopniu od tej wersji jaka jest aktualnie? Pozdrawiam :-) Z 1909 było kilka problemów, które rozwiązałem w 2004. Główne to: - logowanie biometryczne, - działanie Windows Store, - panele Nvidia i inne. Więc warto. Właśnie jestem na ukończeniu wersji pełnych Home i Pro Quote Link to post Share on other sites
DivRoK 3 Posted June 30, 2020 Report Share Posted June 30, 2020 Teraz, srom-otnik napisał: Z 1909 było kilka problemów, które rozwiązałem w 2004. Główne to: - logowanie biometryczne, - działanie Windows Store, - panele Nvidia i inne. Więc warto. Właśnie jestem na ukończeniu wersji pełnych Home i Pro Dziękuje za odpowiedź :-) Finalna wersja 1909 będzie na dniach czy najpierw będą testy? Quote Link to post Share on other sites
srom-otnik 1,627 Posted June 30, 2020 Author Report Share Posted June 30, 2020 Testy! System powstaje na nowo z oryginalnego iso od M$, a nie aktualizowanego mojego wcześniejszego. JanKo6 likes this Quote Link to post Share on other sites
Darien 6 Posted July 1, 2020 Report Share Posted July 1, 2020 Czekam , rozumiem że wersji Lite WU będzie off albo tylko możliwość aktualizacji sterowników? Wolałbym całkowicie wywalić WU ale dla siebie , więc jak będzie się dało to bardzo fajnie Quote Link to post Share on other sites
Donatel 0 Posted July 1, 2020 Report Share Posted July 1, 2020 Czy w wersji Full Home pozostał stary MS Edge? Quote Link to post Share on other sites
srom-otnik 1,627 Posted July 2, 2020 Author Report Share Posted July 2, 2020 10 godzin temu, Donatel napisał: Czy w wersji Full Home pozostał stary MS Edge? Tak, nie wrzucam nowego, bo są skargi, że zamula system. Szkoda, że sprawa wyszła po tym, jak zrobiłem 2004, który jest wolny jak żółw, między innymi za sprawą tego nowego Edga Nauczka nie poszła na marne. Tu tego syfu nie dodałem, nawet skrótu do jego pobierania, a feeee Dziś Fullik Home+Pro. Donatel and JanKo6 like this Quote Link to post Share on other sites
srom-otnik 1,627 Posted July 2, 2020 Author Report Share Posted July 2, 2020 Moszna ssać JanKo6 likes this Quote Link to post Share on other sites
srom-otnik 1,627 Posted July 2, 2020 Author Report Share Posted July 2, 2020 Jakieś pierwsze spostrzeżenia/uwagi/błędy? Quote Link to post Share on other sites
ziolko 3 Posted July 2, 2020 Report Share Posted July 2, 2020 Sromotniku rufus się ,,drze",musisz wyłączyć secure boot tak ma być ? Quote Link to post Share on other sites
BaRTaSs 0 Posted July 2, 2020 Report Share Posted July 2, 2020 32 minuty temu, ziolko napisał: Sromotniku rufus się ,,drze",musisz wyłączyć secure boot tak ma być ? Mnie tam o nic się nie darł, a właśnie wypalam penka najnowszym rufuskiem EDIT: zwracam honor, rzeczywiście na samym końcu wyskoczył taki monit... Quote Link to post Share on other sites
janek917 23 Posted July 2, 2020 Report Share Posted July 2, 2020 Pobieramy i testujemy. Quote Link to post Share on other sites
DivRoK 3 Posted July 2, 2020 Report Share Posted July 2, 2020 Witam @srom-otnik czy planujesz dodać w wersji Lite opcje wyłączenia na stałe Windows Update żeby się nie pobierały sterowniki NVIDIA? Bo w 1909 był taki problem że jak instalowałeś własne sterowniki to z czasem Windows Update pobierał swoje sterowniki NVIDIA i je aktualizował do nowszej wersji. Pozdrawiam :-) Quote Link to post Share on other sites
Crazy36 100 Posted July 2, 2020 Report Share Posted July 2, 2020 8 minut temu, DivRoK napisał: Witam @srom-otnik czy planujesz dodać w wersji Lite opcje wyłączenia na stałe Windows Update żeby się nie pobierały sterowniki NVIDIA? Bo w 1909 był taki problem że jak instalowałeś własne sterowniki to z czasem Windows Update pobierał swoje sterowniki NVIDIA i je aktualizował do nowszej wersji. Pozdrawiam :-) Wyłącz pobieranie sterownikow z WU skryptem [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] JanKo6 likes this Quote Link to post Share on other sites
srom-otnik 1,627 Posted July 3, 2020 Author Report Share Posted July 3, 2020 Czy są jakieś problemy z nową wersją i jak się sprawuje? 60 pobrań i zero odzewu... Quote Link to post Share on other sites
jabirex 2 Posted July 3, 2020 Report Share Posted July 3, 2020 Ja to sobie myślę że brak odpowiedzi ,to też odpowiedź :) Quote Link to post Share on other sites
Franc 236 Posted July 3, 2020 Report Share Posted July 3, 2020 Szefie, spokojnie wydasz nową wersję Win 8.1 zanim użytkownicy spiszą swoje spostrzeżenia i uwagi na temat ostatnich wersji "dziesiątek" Quote Link to post Share on other sites
srom-otnik 1,627 Posted July 3, 2020 Author Report Share Posted July 3, 2020 4 minuty temu, Franc napisał: Szefie, spokojnie wydasz nową wersję Win 8.1 zanim użytkownicy spiszą swoje spostrzeżenia i uwagi na temat ostatnich wersji "dziesiątek" Hehe, pewnie tak! Ja już Lite 1909 skończyłem, a tu nadal cisza jak makiem zasiał Quote Link to post Share on other sites
kaminskigdynia 15 Posted July 3, 2020 Report Share Posted July 3, 2020 Dopiero co zainstalowałem 2004 lite i testuje, jestem już żonaty dzieciaty i mam mało czasu na hobby heheeh, potrzebuję więcej czasu Quote Link to post Share on other sites
srom-otnik 1,627 Posted July 3, 2020 Author Report Share Posted July 3, 2020 46 minut temu, kaminskigdynia napisał: Dopiero co zainstalowałem 2004 lite i testuje, jestem już żonaty dzieciaty i mam mało czasu na hobby heheeh, potrzebuję więcej czasu To tak jak ja! Pzdr! Quote Link to post Share on other sites
srom-otnik 1,627 Posted July 3, 2020 Author Report Share Posted July 3, 2020 Dziś/jutro Final... Quote Link to post Share on other sites
srom-otnik 1,627 Posted July 3, 2020 Author Report Share Posted July 3, 2020 GOTOWE! Zdecydowanie szybsze ustrojstwo względem 2004 JanKo6 likes this Quote Link to post Share on other sites
BaRTaSs 0 Posted July 3, 2020 Report Share Posted July 3, 2020 15 minut temu, srom-otnik napisał: GOTOWE! Zdecydowanie szybsze ustrojstwo względem 2004 Czy wprowadziłeś jakieś zmiany względem wersji testowej dla Home? Bo nie wiem, czy jest sens stawiać dwudniowy system od nowa... Quote Link to post Share on other sites
srom-otnik 1,627 Posted July 4, 2020 Author Report Share Posted July 4, 2020 Jestem zbyt pod wpływem, aby Ci odpowiedzieć na to pytanie my_g0t likes this Quote Link to post Share on other sites
BaRTaSs 0 Posted July 4, 2020 Report Share Posted July 4, 2020 5 godzin temu, srom-otnik napisał: Jestem zbyt pod wpływem, aby Ci odpowiedzieć na to pytanie Zabawne... Ja też byłem wówczas pod wpływem haha xD Quote Link to post Share on other sites
nazer84 0 Posted July 4, 2020 Report Share Posted July 4, 2020 Witam, wczoraj zainstalowałem poszło gładko. Sromotnik czy ustawienie maksymalne bezpieczeństwo wyłącza całkowicie kamerę?? czy tylko przy logowaniu?? Quote Link to post Share on other sites
srom-otnik 1,627 Posted July 4, 2020 Author Report Share Posted July 4, 2020 Nie wiem, nie znam tego systemu Quote Link to post Share on other sites
nazer84 0 Posted July 4, 2020 Report Share Posted July 4, 2020 Jeszcze jedno jak usunąć te info na pulpicie? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
enterprise2000 68 Posted July 4, 2020 Report Share Posted July 4, 2020 Spróbuj uruchomić skrypt: TUNING/SKRYPTY - uruchom jako administrator/STEROWNIKI/ "Niepodpisane sterowniki - wyłącz.cmd" Zrestartuj komputer srom-otnik likes this Quote Link to post Share on other sites
nazer84 0 Posted July 4, 2020 Report Share Posted July 4, 2020 dzięki za odpowiedź, a co zrobić jak już usunąłem folder "tuning" ?? i jeszcze jedno pytanie, czy można do prawokliku do zakładki narzędzia dodawać swoje programy? jeśli tak to jak to zrobić? Jeszcze jeden problem przy próbie zainstalowania origin takie coś, jak naprawić? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
enterprise2000 68 Posted July 4, 2020 Report Share Posted July 4, 2020 Zainstaluj pakiet bibliotek VC runtime Tu masz skrypt (uruchomi jako administrator) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts