Jump to content
WinClub
srom-otnik

Win JG10 x64 1909

Recommended Posts

 

7 minut temu, -RKI- napisał:

A czy aktualizacje WU czasem nie powinny być domyślnie w tym systemie wyłączone? Nie pamiętam w którym poście/temacie ale Sromotnik coś wspominał o tym że WU domyślnie blokuje w każdym swoim modzie.

Tego nie wiem.Nie Używam tego systemu.Chlopak potrzebował pomocy z WU bo samo mu się włącza mimo wyłączenia.Dlatego zaproponowałem ten program.

Share this post


Link to post
Share on other sites

WU (jak nie jest wycięte) włącza się przy domyślnych ustawieniach usług dla Windows w Optymalizatorze, jak wybieramy które usługi wyłączyć - WU również powinno być wyłączone

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minuty temu, Franc napisał:

WU (jak nie jest wycięte) włącza się przy domyślnych ustawieniach usług dla Windows w Optymalizatorze, jak wybieramy które usługi wyłączyć - WU powinno być wyłączone

Tak dzięki, umiem to zrobić, nawet umiem sam wejść w uslugi i włączyć sobie ręcznie, ta która potrzebuje, chcialem was się spytać jak plik odpowiada i gdzie go znalesc za Windows update aby go wyciac z ISO. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
57 minut temu, kaminskigdynia napisał:

Tak dzięki, umiem to zrobić, nawet umiem sam wejść w uslugi i włączyć sobie ręcznie, ta która potrzebuje, chcialem was się spytać jak plik odpowiada i gdzie go znalesc za Windows update aby go wyciac z ISO. 

Po co cokolwiek wycinać z ISO? :huh: Jak kolega Franc wyżej wpomiał w "Optymalizatorze usług" masz odpowiednią opcję żeby wyłączyć lub włączyć WU, a jak ci to nie odpowiada to masz też program który podał kolega Crazy36. Jak chcesz mieć wycięte całkiem WU (O ile to w ogóle możliwe w W10) to nie lepiej zainteresować się po prostu innym modem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam serdecznie. System jest świetny działa płynnie ale mam mały problem, po włączeniu aplikacji " mój komputer" nie wyświetla się nic przez około 2-3 sekundy oraz pojawia się napis " pracujemy nad tym" ktoś wie czego to może być przyczyna? System zainstalowany na dysku nvme patriot viper.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam mam mały problem podczas instalacji mam do wyboru tylko wersję home nie mam pro dodam że mam w biosie klucz do windows 10 home a kupiłem do pro i chciałbym zainstalować wersję pro mój laptop to Dell Inspiron 15 Gaming 7577. proszę o pomoc gdzie to można wyłączyć w biosie.

Share this post


Link to post
Share on other sites
35 minut temu, pusia82 napisał:

Witam mam mały problem podczas instalacji mam do wyboru tylko wersję home nie mam pro dodam że mam w biosie klucz do windows 10 home a kupiłem do pro i chciałbym zainstalować wersję pro mój laptop to Dell Inspiron 15 Gaming 7577. proszę o pomoc gdzie to można wyłączyć w biosie.

Było 5 razy już, przejrzyj wcześniejsze wątki, trzeba do ISO dodac plik, który w procesie instalacji pokaże wersję pro 

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 3.03.2020 o 08:31, pusia82 napisał:

Witam mam mały problem podczas instalacji mam do wyboru tylko wersję home nie mam pro dodam że mam w biosie klucz do windows 10 home a kupiłem do pro i chciałbym zainstalować wersję pro mój laptop to Dell Inspiron 15 Gaming 7577. proszę o pomoc gdzie to można wyłączyć w biosie.

@pusia82 masz tu poradę jak to opanować już komuś podawałem napisał @KacipL  ale autorem jest @Mr.T : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, kempas napisał:

dzięki

Postaw system na nowo, zainstaluj wszystko co potrzebujesz  i Skorzystaj z programów zewnętrznych acronic albo coś innego, zrób backup i wtedy możesz przywracać system w kawałkach albo cały. 

Warson likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jak to pięknie działa - jeden problem, po jakimś czasie i użyciu wskazówek z instrukcji pojawiło się w prawym dolnym rogu "tryb testu itd"

Czy coś źle zrobiłem i czy da się to wyeliminować?

Proszę o pomoc

Gdzie się mogłem pomylić, coś zawalić?

Wielki szacun dla Sromotnika, wszystko chodzi aż miło. Wersja LTSC full.

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minut temu, romuskat napisał:

Jak to pięknie działa - jeden problem, po jakimś czasie i użyciu wskazówek z instrukcji pojawiło się w prawym dolnym rogu "tryb testu itd"

Spróbuj uruchomić wiersz polecenia jako admin i wprowadź polecenie bcdedit.exe - set TESTSIGNING OFF i naciśnij enter

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mam prośbę o pomoc, bo moje wkurw.... sięga zenitu. Przeszukałem wątek i nie widzę rozwiązania mojego problemu :(

Zainstalowana wersja Pro full.

Próbuję wyłączyć podpisywanie sterowników, bo chce zainstalować sterowniki Dolby Atmos.

Skrypt z katalogu tuning najpierw nie działał - wywalał błąd:

 

bcdedit -set TESTSIGNING ON

An error has occurred setting the element data.

Wartość jest chroniona przez zasadę bezpiecznego rozruchu i nie można jej zmienić ani usunąć.

 

Wyłączyłem secure boot w bios i polecenie dało się uruchomić.

Po restarcie winda jest w trybie testu ale dalej nie mogę zaktualizować sterowników, ciągle mam komunikat:

Plik INF, pochodzący z innego źródła, nie zawiera podpisu cyfrowego.

 

Żaden z poniższych sposobów nie działa :(

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minut temu, srom-otnik napisał:

A uruchomiłeś skrypt jako administrator????????????????????????????????????

Oczywiście, że tak. cmd uruchamiam jako admin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cześć. System działa bardzo fajnie, jeden z lepszych jakie miałem ostatnio, cholernie szybki i płynny. Mam tylko jeden problem, ale to prawdopodobnie nie jest wina samego systemu - jeśli ma ktoś pojęcie, to chętnie przyjmę porady jak to naprawić.

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 7.03.2020 o 20:16, kold11 napisał:

Mam prośbę o pomoc, bo moje wkurw.... sięga zenitu. Przeszukałem wątek i nie widzę rozwiązania mojego problemu :(

Zainstalowana wersja Pro full.

Próbuję wyłączyć podpisywanie sterowników, bo chce zainstalować sterowniki Dolby Atmos.

Skrypt z katalogu tuning najpierw nie działał - wywalał błąd:

 

bcdedit -set TESTSIGNING ON

An error has occurred setting the element data.

Wartość jest chroniona przez zasadę bezpiecznego rozruchu i nie można jej zmienić ani usunąć.

 

Wyłączyłem secure boot w bios i polecenie dało się uruchomić.

Po restarcie winda jest w trybie testu ale dalej nie mogę zaktualizować sterowników, ciągle mam komunikat:

Plik INF, pochodzący z innego źródła, nie zawiera podpisu cyfrowego.

 

Żaden z poniższych sposobów nie działa :(

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

 

 

Bo ta metoda to działa na windows 7 (bcdedit -set TESTSIGNING ON )

W windows 10 jedyny sposób na wyłączenie podpisanych sterowników to :

 

uruchamianietrybuawaryjnego01.png

 

Jeśli z obrazu został usunięty windows recovery, to nic nie zdziałasz. Nie wejdziesz w ustawienia uruchamienia w trakcie startu systemu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information