Jump to content
WinClub
srom-otnik

Win JG10 x64 1909

Recommended Posts

24 minuty temu, bombardier napisał:

Witaj srom-otnik :)  czym aktywować ten sytemik bo probowałem przez kms ale nadal pisze aktywuj system :) dzięki za dobrą robotę system smiga jak ta lala :)

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Witaj srom-otnik   czym aktywować ten sytemik bo probowałem przez kms ale nadal pisze aktywuj system  dzięki za dobrą robotę system smiga jak ta lala
Jutro podeślę tobie aktywator co działa

Wysłane z mojego Redmi 8A przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 godzinę temu, kaminskigdynia napisał:

Kup sobie na allegro klucz używany za 20 zł i wklej 

Haha używany klucz za 20 zł i pewnie do tego wersja OEM haha. "Znafca"

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minut temu, szymibtw napisał:

Haha używany klucz za 20 zł i pewnie do tego wersja OEM haha. "Znafca"

nie znasz sie to drwij , w Uni europejskiej można handlować  używanym oprogramowaniem. 

parę postów wyżej jest informacja o , która dyrektywa na to pozwala .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fakt, że można handlować oprogramowaniem nie oznacza, że windows aktywowany zakupionym serialem będzie legalny (mimo tego, że aktywacja w systemie przebiegnie pomyślnie). 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorki za możliwy nieład wymowy, ale wypiłem za dużą kolację dziś :trollface:

Dzięki Userzy za miłe słowa, że się system dobrze spisuje, oby tak dalej!

Wise Care coś tam... nie używać, sprawdzałem - zmienia wiele kluczowych ustawiń rejestru, zwłaszcza dootyczących przypieszania systemu - przywraca on ustawienia domyślne, a te moje  traktuje jako błędy i je burak poprawia...

dobrej nocki

jespe and nudzija like this

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, bombardier napisał:

Witaj srom-otnik :)  czym aktywować ten sytemik bo probowałem przez kms ale nadal pisze aktywuj system :) dzięki za dobrą robotę system smiga jak ta lala :)

mina modzie od Sromotnika  zadziało bez problemu...

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

JanKo6 likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 godzin temu, bombardier napisał:

Witaj srom-otnik :)  czym aktywować ten sytemik bo probowałem przez kms ale nadal pisze aktywuj system :) dzięki za dobrą robotę system smiga jak ta lala :)

KMs offline

 

 

 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 godzin temu, srom-otnik napisał:

wypiłem za dużą kolację dziś

Dla zdrowotności mistrzu, dla zdrowotności - i dla rozjaśnienia horyzontów przy budowie nowego moda - niestety to jest konieczne. :cheers:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Często też przy przenoszeniu mam takie spadki transferu i wisi długo zanim przejdzie dalej. Może ktoś też spotkał się z takim problemem ? 

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites

@max699Też tak miałem ,myślałem że to wina że przenoszę na dysk przenośny ale nie ,w każdej Win 10 tak miałem .Przesiadłem się na JG 8.1 i jest super tansfer danych dwa razy szybszy i stabilniejszy ,nie ma już takich przerywanek

Share this post


Link to post
Share on other sites
58 minut temu, srom-otnik napisał:

Gratuluję rozsądnego wyboru! 

Właśnie, również mam zamiar wybrać ten system :D Ale chciałbym się upewnić co do jednej rzeczy. 

Używam właśnie 8.1 od Ciebie i mam tam postawioną systemową macierz RAID0 i RAID1 na dwóch dyskach HDD. System aktualnie jest na SSD. Chcę kupić drugi SSD i to na nim postawić system. Czy orientujesz się może czy ten Windows JG10 wspiera RAIDy systemowe i czy te RAIDy co mam przetrwają zmianę systemu?

 

Z góry dzięki i pobieram! <3 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gdy chce pobrać panel nvidia ze sklepu pokazuje mi się coś takiego:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

Zainstalowana wersja to Full Pro x64

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minuty temu, Frix93 napisał:

Gdy chce pobrać panel nvidia ze sklepu pokazuje mi się coś takiego:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

 

Zainstalowana wersja to Full Pro x64

Zainstaluj standardowe sterowniki już z panelem sterowania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minut temu, Crazy36 napisał:

Zainstaluj standardowe sterowniki już z panelem sterowania [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Tak też zrobiłem i nie mam tego panelu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Teraz, Frix93 napisał:

Tak też zrobiłem i nie mam tego panelu.

Odinstaluj sterowniki programem Display Driver Uninstaller i przy instalacji nowych odłlącz internet.

Share this post


Link to post
Share on other sites

System rewelacja. Śmiga jak rakieta. Było parę drobnych problemów, m.in. z zaakceptowaniem klucza do rejestracji samego windowsa jak i office'a, ale przywrócenie ustawień bazowych i upór zawsze pomagały(swoją drogą te prawoklikowe opcje są świetne i bardzo pomocne).

 

System nie dość, że szybki to jeszcze nie przycina i nie obciąża jakoś zbytnio podzespołów. Działa bardzo płynnie - póki co chyba najlepiej ze wszystkich pro jakie testowałem.

 

Największe moje zdziwienie to temperatura procka. Na poprzedniej wersji również od mistrza Sromotnika temperatura procka bez obciążenia 46*C, na tej wersji jak zainstalowałem na świeżo 32*C na tych samych nastawach. Nie wierzyłem własnym oczom, ale pomyślalem sobie, że poinstaluję wszystkie programy etc. to temperatury wrócą do poprzedniego poziomu. Zainstalowałem wszystko, siedzę na tym systemie już tydzień i temperatura procka to 35*C jak to piszę. Przy obciążeniu też jakieś 10 stopni mniej niż było. I żeby było jasne - nie usuwałem żadnych procesów dodatkowo. W optymalizatorze usług ustawienia standardowe. Zadnych dodatkowych optymalizacji. Jak poprzycinam sądzę, że będzie jeszcze lepiej. Jakbym przeczytał coś w tym stylu na forum to bym pewnie nie uwierzył, ale tak to u mnie wygląda. Ryzen 7 3700X jak każdy Ryzen to pod względem temperatur i woltażu chimeryczny dość procesor - szaleje z dużym woltażem nawet na pulpicie. Na tym systemie przestał tak często szaleć - wzrosty do 1.4V znacznie rzadziej. Myślę, że mniej procesów go męczy. A nawet jak mi podskoczy do 1.38V jak przed chwilą, temperatury nie wariują jak wcześniej. No, cuda.

 

Generalnie, czapki z głów szanowny mistrzu S.

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minut temu, srom-otnik napisał:

SUPER, miło że system został dobrze przyjęty i nawet nieźle się spisuje ;)

PZDR!

 

tak , tylko jest problem z dodaniem dysku sieciowego, żąda poświadczeń sieciowych , haslo i login pytanie jakie ?, wpisywałem te od rutera , ale nie wchodzi

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 godziny temu, Frix93 napisał:

Tak też zrobiłem i nie mam tego panelu.

 

Też tak miałem, ostatnie najnowsze sterowniki coś nie wgrywają nvidia panelu, 

ściągnij jeden numerek starsze i zainstaluje ten panel, potem sobie będziesz mógł doaktualizować najnowsze jak już będziesz miał panel.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Niestety na moim sprzęcie mam kłopot.

 

Czysta, świeża instalacja. Stacjonarka H310/ i3-8100 / SSD 240GB / HDD 2 TB, komputer nie wyłącza się po wybraniu z menu "Zamknij". Momentalnie gaśnie ekran ale sprzęt się nie wyłącza. Na czystym W10 czy dowolnym linuxie problem nie występuje.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information