Jump to content
WinClub
srom-otnik

Win JG10 x64 1909

Recommended Posts

1 godzinę temu, malismare napisał:

dam znać

 

Godzinę temu, mardab napisał:

Dysk próbowałem zmapować oczywiście z różnymi odpowiedziami optymalizatora na temat udostępniania dysków/folderów itd. Musimy odpowiedzieć "tak" jeśli chcemy w ogóle zacząć próbować coś wyszukać w sieci.

Może to jest kwestia nie najnowszej platformy sprzętowej? Jeden komputer to stacjonarka z i7-4770K na pokładzie, drugi to jeszcze starszy laptop też i7-3720QM.

W poniedziałek postaram się zainstalować tą samą wersję systemu (w sumie jak zdążę to TEST III także) na nowym kompie z i5-9600K i dam znać.

Acha, sprawdzane także na sterownikach do karty sieciowej zarówno tych które są w systemie jak i pobranych ze strony producenta danej sieciówki - efekt także ten sam.

Panowie - świetnie, że odpisujecie! Mam wobec tego prośbę, żebyście sprawdzili opisywany problem przy ustawieniach domyślnych usług. Jeśli okaże się, że przy takiej konfiguracji wszystko ok, to będzie mi zdecydowanie łatwiej wyłowić usługę/usługi do włączenia. Bez tego ani rusz, nie będę błądził po omacku. Zróbcie test i dajcie znać!

Czekam na info

PZDR!

37 minut temu, qlimax20 napisał:

To na czym siedzisz ??

JG7/8.1, częściej ten pierwszy i niczego więcej do szczęścia nie potrzebuję więcej.

Share this post


Link to post
Share on other sites

test III wersja Pro, iso pobrane i MD5 zgodne, pena zrobiłem rufusem - dwa razy - nie działa Start/Panel sterowania/Narzędzia administracyjne

- optymalizator usług na Tak "czy chcesz wprowadzić domyślne ustawienia..."

czy to tylko u mnie tak jest ?

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Share this post


Link to post
Share on other sites
48 minut temu, srom-otnik napisał:

 

Panowie - świetnie, że odpisujecie! Mam wobec tego prośbę, żebyście sprawdzili opisywany problem przy ustawieniach domyślnych usług. Jeśli okaże się, że przy takiej konfiguracji wszystko ok, to będzie mi zdecydowanie łatwiej wyłowić usługę/usługi do włączenia. Bez tego ani rusz, nie będę błądził po omacku. Zróbcie test i dajcie znać!

Czekam na info

PZDR!

JG7/8.1, częściej ten pierwszy i niczego więcej do szczęścia nie potrzebuję więcej.

Wersja Pro lite Test III 1909

 

szukanie dysku znów to samo 

image.png.984bca5ad1d4d2eaefb0ce19e9966b25.png

 

 

Ale za to jak śmiga systemik że ho ho 

 

ramu pobiera 1,2Gb

procesów - 49 ( po instalacji potrzebnych)

pozdrawiam

 

 

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nosz qrła pisze czy jest napisane.

Włącz smb cifs1 !

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okey. To teraz niech ktoś mi powie dlaczego moje pierwsze pełne czyszczenie trwało zaledwie 30 sekund (licząc restart komputera)? Nie wiem czy tak to ma wyglądać xD, ale uruchomiło mi się na sekund kilka okienko CMD, po czym okienko że zaraz system się uruchomi ponownie, i wsio, tyle było tego czyszczenia ? O co chodzi ?

 

I PS: Kaspersky wykrywa te czyszczenia jako niebezpieczeństwo i usuwa plik wykonywalny, więc nie można instalować, lub po prostu mieć go włączonego w trakcie czyszczenia.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wszystkie autorskie skrypty/programy bez podpisu cyfrowego są traktowane jako potencjalnie niebezpieczne  - to normalna sprawa - dodaj do wyjątków a antywirusie

Share this post


Link to post
Share on other sites
36 minut temu, m4s napisał:

Nosz qrła pisze czy jest napisane.

Włącz smb cifs1 !

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka
 

nie odpowiadam bo nie wiem gdzie to właczyć w tej wersji win10 

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minutę temu, malismare napisał:

nie odpowiadam bo nie wiem gdzie to właczyć w tej wersji win10 

Panel Sterowania - Programy - Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows - Obsługa udostępniania plików SMB 1.0/CIFS

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minut temu, Radzior2010 napisał:

Panel Sterowania - Programy - Włącz lub wyłącz funkcje systemu Windows - Obsługa udostępniania plików SMB 1.0/CIFS

niech sie wypowie autor bo czy włączę ustawienia domyślne czy mam już po swojemu ustawione 

nie ma możliwości uruchomienia SMB1 bo

image.png.beada3d2412b40fc918410432960bc13.png 

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, Franc napisał:

Wszystkie autorskie skrypty/programy bez podpisu cyfrowego są traktowane jako potencjalnie niebezpieczne  - to normalna sprawa - dodaj do wyjątków a antywirusie

Nie mogę dodać do wyjątków plików które są w folderach systemowych, ponieważ eksplorator Kasperskiego nie widzi całego folderu.

 

W dodatku nie wiem jak was, ale mnie po zrobieniu każdego kroku, irytuje to że przy każdym włączeniu przeglądarki muszę logować się na nowo na każdy serwis, nawet nie wiem niestety który optymalizator to wykonał i czy mogę to przywrócić ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
A jakim cudem masz Kasperskiego przed pierwszym czyszczeniem?
A gdzie jest powiedzane ze przed "pierwszym czyszczeniem" nie należy instalować antywirusa?

Wysłane z mojego STF-L09 przy użyciu Tapatalka

Share this post


Link to post
Share on other sites

Witam, pytanie dzikie, jak się widzi "Test III" siedzie od 5 dni na "II" zero błędów wszystko na + , czasem tylko wyskoczy błąd directx'a w trakcie szpila.
Czy jest wymagany (update) format na świeżo na Test III? bądź czekać na wersję finalną, jeżeli aktualna wersja "Test II" spisuje się bardzo dobrze i nie przeszkadza w użytkowaniu. 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Odnośnie problemu z dyskiem sieciowym - ucieszyłem się, że NIE JEST TO WINA MOICH MODYFIKACJI! Przyczyna tkwi w SMB - koniecznie przeczytajcie:

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

A tu jak w PowerShell'u włączyć SMB2/3: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Proszę sprawdzić mimo wszystko jeszcze ustawienia domyślne

 

2. Nie będę dodawał żadnego trybu do gier w JG10, ani żadnych bibliotek, VC, DX - jeśli system o nie woła, to trzeba je samemu zainstalować.

 

3. 

12 godzin temu, mt17 napisał:

Okey. To teraz niech ktoś mi powie dlaczego moje pierwsze pełne czyszczenie trwało zaledwie 30 sekund (licząc restart komputera)? Nie wiem czy tak to ma wyglądać xD, ale uruchomiło mi się na sekund kilka okienko CMD, po czym okienko że zaraz system się uruchomi ponownie, i wsio, tyle było tego czyszczenia ? O co chodzi ?

 

I PS: Kaspersky wykrywa te czyszczenia jako niebezpieczeństwo i usuwa plik wykonywalny, więc nie można instalować, lub po prostu mieć go włączonego w trakcie czyszczenia.

Czyszczenie z menu PPM jest zmienione w tej wersji systemu. Ma przebiegać tak szybko i jest tak samo skuteczne jak wcześniej.

Chcesz dodać moje pliki sterujące optymalizacją do wyjątków Kasperskiego - musisz wcześniej włączyć PPM podgląd plików ukrytych... Też mam Kasperka ;)

jacekdino likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
59 minut temu, srom-otnik napisał:

 

3. 

Czyszczenie z menu PPM jest zmienione w tej wersji systemu. Ma przebiegać tak szybko i jest tak samo skuteczne jak wcześniej.

Chcesz dodać moje pliki sterujące optymalizacją do wyjątków Kasperskiego - musisz wcześniej włączyć PPM podgląd plików ukrytych... Też mam Kasperka ;)

A możesz się proszę odnieść do c tego jak przywrócić zapamiętywanie w pamięci stron na których się jest zalogowany, aby za każdym uruchomieniem przeglądarki nie trzeba było się logować na yt, Gmail itd

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minut temu, Mr.Straight napisał:

Zainstaluj sobie do tego apkę do screenów, chociażby ShareX. Nie dość że dużo lepszy to i wygodniejszy.

Jakiś bład wyskakuje w sklepie, jak chce zainstalowac to shareX

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, mt17 napisał:

A możesz się proszę odnieść do c tego jak przywrócić zapamiętywanie w pamięci stron na których się jest zalogowany, aby za każdym uruchomieniem przeglądarki nie trzeba było się logować na yt, Gmail itd

System w wersji Pro Lite postawiony na razie na maszynie wirtualnej. Hasła zapamiętuje bez problemu, nie trzeba ponownie się logować (Chrome)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information