woj_ani217 476 Posted December 18, 2019 Report Share Posted December 18, 2019 Wersja Windows 10 1909 (19H2) Kompilacja 18363.476 SuperLite Compact (edycja dla graczy) x64 - 2019 - aktualizacja dnia 7 grudnia 2019 r Informacje ogólne : Wersja: 1909 / Codename 19H2 Kompilacja systemu operacyjnego: 18363.476 Edycja: ENT SUPERLITE COMPACT + DEFENDER + WYGRAJ FUNKCJE : x64 Lang: en-US Rozmiar pliku: 2,34 GB Format: .ISO CRC32: f6978b97 MD5: 29bc23b04048d32bd2b44bfbd5bb3017 Dziennik zmian / Co nowego: Kompilacja systemu operacyjnego 18363.476 Ghost Toolbox 1.6 + 7z Możliwość aktualizacji / brak możliwości aktualizacji Defender / lub bez Defender Zaktualizuj .Net Framework 4 w tym 3/2 Włącz .Net Framework 3.x lub Wymuś .Net Framework 4.x Zmień wersję docelową Odzyskiwanie systemu Windows (duch Przybornik) Przywróć funkcje systemu Windows lub bez funkcji systemu Windows Klucz produktu OEM firmy Microsoft (Enterprise Digital License) Defender Engine Najnowsze aktualizacje wywiadu bezpieczeństwa - Antimalware Client Wersja 4.18.1902.5 - Engine Version 1.1.16500.1 - Antivirus Version 1.305.3192.0 - Antispyware 1.305.3192.0 Biometryczny - ręczny UWAGA: Domyślnie dla Superlite Update 3 - wersja do aktualizacji. Aktualizacje Windows zostały wyłączone do 2030 r., Nie będą to aktualizacje, dopóki nie klikniesz wznowienia. jeśli chcesz skorzystać z aktualizacji systemu Windows, kliknij opcję Wznów aktualizacje. jeśli nie podoba ci się aktualizacja systemu Windows, zostaw ją wstrzymaną. lub zainstaluj wersję, której nie można aktualizować. „Microsoft Store i aplikacje / Sterowniki / Język i klawiatura / Silnik Defenders” Nadal mogą być aktualizowane z wstrzymaniem aktualizacji systemu Windows. Cechy: Compact Integrated + LZX (algorytm) Wymuszone .NET Framework 4.0 / 4.5 / 4.6 / 4.7 / 4.8 (pomiń wersję 2.x / 3.x) Zoptymalizowany plik strony / usługi / harmonogram / wyszukiwarka Optymalizacje prywatności i tryb Performante! Ghost Toolbox! (Dodaj lub usuń Sklep Windows i wiele więcej!) Cortana & Search wciąż tu jest (ona nie zje twojej pamięci ani procesora bezczynnie, zaufaj mi ^ _ ^ v) Obsługuje dowolny inny język i klawiaturę (nadal możesz cieszyć się swoim językiem w moim systemie operacyjnym ^ _ ^ v) Obsługa gier UWP / aplikacji UWP Windows 10 Pro - (aktywowany za pomocą Ghost Toolbox lub własnego klucza produktu!) Domyślnie ciemny motyw Drukarki wciąż tam są, więc możesz cieszyć się trybem Praca + Gry ^. ^ Sterowniki podstawowe nie są usuwane Wszystkie funkcje systemu Windows zostały usunięte! Nie do aktualizacji Usuń / Wyłącz komponent: Usuwa aplikacje Windows i aplikacje systemowe Usuwa zabezpieczenia systemu Windows / Defender / Smartscreen Wyłącz Sysmain / Superfetch / Remote Desktop / Tablet keyboard / Data Usage / NFC / Clipboard / Focus Assist Usuwa OneDrive Usuwa Centrum akcji / Powiadomienia / Kontroler plików systemowych Usuwa wszystkie funkcje systemu Windows / raporty biometryczne / Hello Face / Errors Wyłącz UAC (nigdy nie powiadamiaj) Usuwa aktualizację Windows (ZWRÓĆ UWAGĘ! NIE MOŻNA AKTUALIZOWAĆ WERSJI !!) Folder WinSxS całkowicie usuń! (100% aktualizacja zbiorcza nie może już działać!) Ściągnij [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] GHOSTMODS STRONA TWÓRCY ( nowsze wersje można śledzić i pobierać z tych adresów ) : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] hemp84, marekk1245 and hardfall like this Quote Link to post Share on other sites
jacekdino 13 Posted December 18, 2019 Report Share Posted December 18, 2019 źródło modyfikacji [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Używałem przez kilka miesięcy wcześniejszy mod Bardzo dobra robota Quote Link to post Share on other sites
woj_ani217 476 Posted December 18, 2019 Author Report Share Posted December 18, 2019 Co nie znaczy że nie trzeba jeszcze go samemu " dostroić " , doczyścić ,poustawiać zaporę itd.... .ale mod dobry instalowałem go tym " mądralą " z usa i się dziwili że tak dobrze może działać ta winzgroza 10. jacekdino likes this Quote Link to post Share on other sites
Absolution 0 Posted December 19, 2019 Report Share Posted December 19, 2019 Takiego systemu szukałem, super lekki. Cała reszta do wyboru i instalacji. Xbox bar, game pass i sklep działają, pad Xbox One S po bluetooth także. Aktualizacje do wyboru, aktywuje sie org kluczem. To moje odczucia na szybko po 2 godzinach użytkowania. Quote Link to post Share on other sites
mt17 4 Posted December 19, 2019 Report Share Posted December 19, 2019 A da się tutaj normalnie pobrać polski język ? Quote Link to post Share on other sites
Absolution 0 Posted December 19, 2019 Report Share Posted December 19, 2019 3 minuty temu, mt17 napisał: A da się tutaj normalnie pobrać polski język ? Bez problemu, jestem właśnie na języku PL. Ale dopiero po instalacji, w trakcie setupu nie ma takiej możliwości. Quote Link to post Share on other sites
mt17 4 Posted December 20, 2019 Report Share Posted December 20, 2019 3 godziny temu, Absolution napisał: Bez problemu, jestem właśnie na języku PL. Ale dopiero po instalacji, w trakcie setupu nie ma takiej możliwości. Ostatnie pytanie i dla mnie istotna rzecz aby móc kontynuować Baldury :P. Czy jest tam nadal opcja zgodności ? Czy została usunięta ? Bo bez niej na moim 1440p monitorze w Baldura nie mogę grać xd Quote Link to post Share on other sites
zbigniew59 310 Posted December 20, 2019 Report Share Posted December 20, 2019 System super - ja jednak lubię ustawiać wiele rzeczy pod siebie - a instalacja pl nie robi tego dokładnie - wiele rzeczy nie jest w j.polskim - np. GPO itp. Nie znam angielskiego i nie mam zamiaru go się uczyć więc wróciłem do konussa. A propo tego systemu - ktoś wie jak uzyskać to przezroczyste tło w instalatorze ? Przydało by się to naszym moderom - wstawiają tapetę - ale następny etap instalacji - białe tło niszczy cały efekt. Quote Link to post Share on other sites
NoiZzz 0 Posted December 20, 2019 Report Share Posted December 20, 2019 16 hours ago, mt17 said: Ostatnie pytanie i dla mnie istotna rzecz aby móc kontynuować Baldury :P. Czy jest tam nadal opcja zgodności ? Czy została usunięta ? Bo bez niej na moim 1440p monitorze w Baldura nie mogę grać xd Jest tryb zgodności w tym systemie Quote Link to post Share on other sites
woj_ani217 476 Posted December 20, 2019 Author Report Share Posted December 20, 2019 3 godziny temu, zbigniew59 napisał: System super - ja jednak lubię ustawiać wiele rzeczy pod siebie - a instalacja pl nie robi tego dokładnie - wiele rzeczy nie jest w j.polskim - np. GPO itp. Nie znam angielskiego i nie mam zamiaru go się uczyć więc wróciłem do konussa. Bo kolego nie potrafisz ustawić język PL - wszystko działa tak jak by był od początku instalowany w PL i wszystko jest po POLSKU. PS. a angielskiego warto by coś liznąć bo dzisiaj to tak jak byś do klopa szedł bez papieru Quote Link to post Share on other sites
Absolution 0 Posted December 20, 2019 Report Share Posted December 20, 2019 21 godzin temu, mt17 napisał: Ostatnie pytanie i dla mnie istotna rzecz aby móc kontynuować Baldury :P. Czy jest tam nadal opcja zgodności ? Czy została usunięta ? Bo bez niej na moim 1440p monitorze w Baldura nie mogę grać xd Potwierdzam, jest tryb zgodności. Quote Link to post Share on other sites
mt17 4 Posted December 20, 2019 Report Share Posted December 20, 2019 6 godzin temu, Mr.Straight napisał: A czemu nie użyjesz widescreen patcha ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Bardzo chętnie. Ale swojego baldura w wersji 1.3 mam już tak zmodowanego że przy próbie instalacji tego wyskakuje błąd że nie zgodna jest wersja Baldura xd. Quote Link to post Share on other sites
MAREK10747 0 Posted December 23, 2019 Report Share Posted December 23, 2019 34GB wolne , nowa partycja i nie chce sie instalować ... żenada Quote Link to post Share on other sites
adrian218 1 Posted December 23, 2019 Report Share Posted December 23, 2019 5 minut temu, MAREK10747 napisał: 34GB wolne , nowa partycja i nie chce sie instalować ... żenada Podaj co się dzieje. Typowy polak tylko narzeka zamiast powiedzieć co jest a nóż ktoś pomoże. Quote Link to post Share on other sites
dtms 1 Posted December 24, 2019 Report Share Posted December 24, 2019 Jak na razie to najlepszy mod z jakim miałem do czynienia, widać ogromne doświadczenie moddera. Jedyny minus brak możliwości instalacji poprzez setup.exe, trzeba przygotować nośnik USB Rufusem. Taka uwaga do niektórych na forum, jak się nie ma wiedzy to instaluje się pełne systemy bo uwagi typu żenua to świadczą raczej o autorze komenta Quote Link to post Share on other sites
MAREK10747 0 Posted December 24, 2019 Report Share Posted December 24, 2019 1 godzinę temu, dtms napisał: Jak na razie to najlepszy mod z jakim miałem do czynienia, widać ogromne doświadczenie moddera. Jedyny minus brak możliwości instalacji poprzez setup.exe, trzeba przygotować nośnik USB Rufusem. Taka uwaga do niektórych na forum, jak się nie ma wiedzy to instaluje się pełne systemy bo uwagi typu żenua to świadczą raczej o autorze komenta Ja zrobiłem rufusem usb , podczas instalacji chciałem na nowej partycji 34gb zainstalować system , a ten pisze , że niema miejsca ... Jakim cudem ???? Instalator to totalna kiła , więc daruj sobie tego pokroju komentarze bo widać jawnie że chyba albo czytać nie umiesz albo nie instalowałeś tego (próbowałeś zainstalować) ... Autor powinien poprawić instalator . Wziąłem inną wersję windowsa 10 również zmodyfikowanego i o ironio nagle brak problemu z instalacją ... wnioski wysuń sobie sam . Quote Link to post Share on other sites
dtms 1 Posted December 24, 2019 Report Share Posted December 24, 2019 Szukaj kolego źródła problemów w swoim sprzęcie i konfiguracji a nie w instalatorze, adrian218 post wyżej dobrze podsumował . W ciągu paru ostatnich dni postawiłem kilka kompów na tym modzie bez ŻADNYCH problemów. Chcesz się bawić modami to podłap trochę skilla a nie rzucaj negami od razu. Quote Link to post Share on other sites
MAREK10747 0 Posted December 24, 2019 Report Share Posted December 24, 2019 Nie rzucam negami , ale ja też mogę powiedzieć dla reklamy , że nawet i z 300 takich kompów na tym postawiłem ... i co to da jak instalator nie działa ... ???? Inny instalator innego moda śmiga aż miło , dziś zainstalowałem sobie [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i jakoś instalator poszedł ... Jakieś wytłumaczenie faktu , że inne instalatory z modami idą a ten nie ???? Quote Link to post Share on other sites
zbigniew59 310 Posted December 24, 2019 Report Share Posted December 24, 2019 Ja też zainstalowałem bez problemu - i kilku innych więc jednak wina po twojej stronie - i nikt nie mówi tego dla jakiejś reklamy. Quote Link to post Share on other sites
najer123 0 Posted January 2, 2020 Report Share Posted January 2, 2020 Instalator prosi mnie zeby załadować sterownik żeby zainstalować windowsa. Quote Link to post Share on other sites
Silly 0 Posted January 3, 2020 Report Share Posted January 3, 2020 W dniu 20.12.2019 o 10:10, woj_ani217 napisał: Bo kolego nie potrafisz ustawić język PL - wszystko działa tak jak by był od początku instalowany w PL i wszystko jest po POLSKU. PS. a angielskiego warto by coś liznąć bo dzisiaj to tak jak byś do klopa szedł bez papieru Możesz powiedziec jak to zrobic?(chodzi o język) Quote Link to post Share on other sites
faded24 4 Posted January 3, 2020 Report Share Posted January 3, 2020 Nie rozumiem po co moderzy wrzucają screny z wykorzystywaniem pamięci. Przecież oczywiste to jest, że system bez sterowników i żadnego innego oprogramowania, będzie miał tyle samo procesów w tle i brał mało pamięci ram, co w przypadku odpalenia systemu w trybie awaryjnym. Weż tylko wgraj kilka programów zainstaluj jedną większą grę dograj sterowniki a zobaczysz że twój mod nie będzie niczym się różnił od orginału względem pamięci i procesów w tle Quote Link to post Share on other sites
M4T 3,474 Posted January 3, 2020 Report Share Posted January 3, 2020 3 minuty temu, faded24 napisał: Weż tylko wgraj kilka programów zainstaluj jedną większą grę dograj sterowniki a zobaczysz że twój mod nie będzie niczym się różnił od orginału względem pamięci i procesów w tle Odstaw leki m4s likes this Quote Link to post Share on other sites
faded24 4 Posted January 3, 2020 Report Share Posted January 3, 2020 4 minuty temu, M4T napisał: Odstaw leki Słuchaj jedno jest pewne. Kopernik nie żyje i tego należy się trzymać Quote Link to post Share on other sites
M4T 3,474 Posted January 3, 2020 Report Share Posted January 3, 2020 Teraz, faded24 napisał: Słuchaj jedno jest pewne. Kopernik nie żyje i tego należy się trzymać Ćpałeś nie pisz Quote Link to post Share on other sites
faded24 4 Posted January 3, 2020 Report Share Posted January 3, 2020 1 minutę temu, M4T napisał: Ćpałeś nie pisz Ewidentnie policyjne statystyki pokazują, że na win club wciąż jest wielu naćpanych pseudo informatyków w tym moderatorów administratorów i sedziów włącznie Quote Link to post Share on other sites
M4T 3,474 Posted January 3, 2020 Report Share Posted January 3, 2020 Teraz, faded24 napisał: Ewidentnie policyjne statystyki pokazują, że na win club wciąż jest wielu naćpanych pseudo informatyków w tym moderatorów administratorów i sedziów włącznie Jeden klik i kolega znikł m4s likes this Quote Link to post Share on other sites
faded24 4 Posted January 3, 2020 Report Share Posted January 3, 2020 Teraz, M4T napisał: Jeden klik i kolega znikł Zrobisz co uznasz za słuszne bye Quote Link to post Share on other sites
hardfall 7 Posted January 4, 2020 Report Share Posted January 4, 2020 ile testowalem wstawek TO TĄ oceniam na perfecto !! MUAA buziaki za wstawke :* ku*wa ten ghost toll box rozwalil jeszcze zyczenia noworoczne widac duzo pracy KOCHAM Quote Link to post Share on other sites
dusieq 1 Posted January 4, 2020 Report Share Posted January 4, 2020 No u mnie nie dzialaja programy na .net 3.5, wgl sie nie chca odpalac ;/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts