lukcio31 2 Report post Posted December 1 Modyfikując Windows 10 użyłem programu NTLite.Udało mi się usunąć wszystkie języki zostawiając polski,wszystkie klawiatury zostawiając obie polskie,Windows Defender+SmartScreen.Niestety mam problem, bo po odznaczeniu do usunięcia wybranych appek Metro, po wykonaniu obrazu ISO i instalacji na laptopie okazujesię,że appki Metro nie zostały usunięte. Jakim programem najlepiej i najprościej modyfikować obraz Windows 10 tak by oprócz języków bez PL, klawiatur bez polskich usunąć niepotrzebne appki Metro, tak by nie pojawiły się po instalacji zmodyfikowanego Windows 10? Quote Share this post Link to post Share on other sites
konuss 398 Report post Posted December 1 Przecież sam odpowiedziales sobie pytanie ja zadając o opisując co robiłeś. Ntlite jest wstanie wszystko usunąć. Nawet darmowa wersja która ma swoje ograniczenia w wersji darmowej. Quote Share this post Link to post Share on other sites
lukcio31 2 Report post Posted December 2 Zapytam w tym temacie Może robię coś nie tak,ale po odznaczeniu w programie NTLite aplikacji Metro(chyba dobrze wybieram aplikacje do usunięcia)jakie chcę usunąć ze zmodyfikowanego Windows 10,okazuje się,że po instalacji na laptopie zmodyfikowanego Windows 10 aplikacje Metro jakie w NTLite odznaczyłem w celu ich usunięcia,nie zostały usunięte Jak teraz poprawnie w programie NTLite wybrać do usunięcia aplikacje Metro tak,by po wykonaniu obrazu ISO zmodyfikowanego Windows 10 i po zainstalowaniu na laptopie nie było usuniętych aplikacji Metro? Quote Share this post Link to post Share on other sites