Widzior Posted November 30, 2019 Report Posted November 30, 2019 29 minut temu, MiłoszPL napisał: Według programu jeszcze nie moge reklamować Ja reklamowałem, jak miałem 1 bad sektor na środku talerza, i problemów nie robili. Klient nasz Pan. Quote
m4s Posted November 30, 2019 Report Posted November 30, 2019 Bezapelacyjnie dysk do reklamacji.Nie ma na ci czekać. Kopia danych we własnym zakresie.Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Quote
MiłoszPL Posted November 30, 2019 Author Report Posted November 30, 2019 Dobrze, że kupuje dysk ssd, bo tak to nie mialbym gdzie. Quote
renegat12 Posted November 29, 2025 Report Posted November 29, 2025 Witam. Chciałem aby ktoś wypowiedział się w temacie mojego dysku hdd WD Caviar Blue 500GB Objawy: - Padł mi system na nim, musiałem instalować od nowa - jego praca czasem wiesza się [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
FILAGOL Posted November 29, 2025 Report Posted November 29, 2025 Dzień Dobry @renegat12 Można przeprowadzić zerowanie dysku [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Może mu to pomoże, lecz moim zdaniem ten dysk "umiera" Pozdrawiam Quote
Widzior Posted November 29, 2025 Report Posted November 29, 2025 Godzinę temu, FILAGOL napisał(a): Może mu to pomoże, lecz moim zdaniem ten dysk "umiera" On nie umiera, on już jest żywym trupem. Ma 640 bad sektory (280 w HEX) A tak na marginesie - wszystkie WDC, jakie miałem w swoim życiu, miały bady, za to Seagate żaden. A inni z kolei mieli na odwrót. I tak to jest. P.S. Ludzie, nauczcie się zmieniać te HEX na dziesiętne - Funkcje zaawansowane -> Wartość RAW -> DEC Quote
sabrex11 Posted November 29, 2025 Report Posted November 29, 2025 6 godzin temu, renegat12 napisał(a): Witam. Chciałem aby ktoś wypowiedział się w temacie mojego dysku hdd WD Caviar Blue 500GB Objawy: - Padł mi system na nim, musiałem instalować od nowa - jego praca czasem wiesza się Tak patrzę na cyfry po prawej i porównuję ilość włączeń z ilością działania... Co Ty wyprawiasz z tym komputerem? I jeszcze dwie partycje na tak małej przestrzeni. Już ze 30 lat temu jak miałem DOS-a na 120mb dysku to nie wyłączałem komputera. Quote
darude123 Posted December 2, 2025 Report Posted December 2, 2025 Ja od zawsze jeśli chodzi o hdd to tylko Segate i zawsze byłem zadowolony. Miałem podobnie z dyskiem 250gb tyle że go kupiłem pod koniec 2007 roku i służył przez kilka dobrych lat jako systemowy, pod koniec zaczął się kopsać także swoje odsłużył więc nie było żal wywalić. Zerowanie nic oczywiście nie pomogło wiec go zutylizowałem. Z takim czymś nie ma sensu walczyć czy zostawić jak jest bo to stąpanie po cienkim lodzie. Dysk jest na wykończeniu i padnie i tak. Mam też Segate 1TB kupionego w 2009 roku i do tej pory mam go w kompie, poza kilkoma bad sectorami nic się nie dzieje od lat bo są na stałym poziomie i tylko na żółto mi się świeci 05 i nic więcej, C5 i C6 jest ok. Wszystko loteria, choć słyszałem że teraz Segate hdd są jedne z najbardziej awaryjnych ale nie wiem ile to prawdy, niby mi to w komputerowym mówili że najwięcej zwrotów na gwarancję mają. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
Recommended Posts