Jump to content

W10 X64 1909 by P4VL0 - PRO - 230420

P4VL0

Recommended Posts

Sprawdzam sobie właśnie tą wersję 23.04.2020 na swoim pc i nie mogę uwierzyć.Start z biosu trwa niecałe 10 sec.Mam dysk SDD ale jeszcze chyba na żadnym modzie mi tak szybko nie załączało a to duży atut.

Co mógłbyś poprawić ?

-Brak wbudowanych blibliotek visual

-Mógłbyś jeszcze trochę ograniczyć ilość procesów trochę ich za dużo jest.

I to tyle ;) system super wszystko działa nie znalazłem żadnego błędu.Widać twoje mody i  @konuss są obecnie najlepsze :)

Ciekawi mnie bardzo twój projekt W10 X64 2004 by P4VL0 - PRO - XX0520 dlatego będę czekał i mam nadzieję że będziesz robił długo i się nie śpieszył.Każde cudo wymaga pracy :)

Pozdrawiam :)

31 minut temu, Geralt Z Rivii napisał:

Sprawdzam sobie właśnie tą wersję 23.04.2020 na swoim pc i nie mogę uwierzyć.Start z biosu trwa niecałe 10 sec.Mam dysk SDD ale jeszcze chyba na żadnym modzie mi tak szybko nie załączało a to duży atut.

Co mógłbyś poprawić ?

-Brak wbudowanych blibliotek visual

-Mógłbyś jeszcze trochę ograniczyć ilość procesów trochę ich za dużo jest.

I to tyle ;) system super wszystko działa nie znalazłem żadnego błędu.Widać twoje mody i  @konuss są obecnie najlepsze :)

Ciekawi mnie bardzo twój projekt W10 X64 2004 by P4VL0 - PRO - XX0520 dlatego będę czekał i mam nadzieję że będziesz robił długo i się nie śpieszył.Każde cudo wymaga pracy :)

Pozdrawiam :)

Te biblioteki nie są mi narazie potrzebne (zgaduję że to do gier?) - jak ktoś gra w gry to sam to sobie doinstaluje. Co do usług - wycinam tylko to, co na 100% jest nie potrzebne a reszty nie ruszam - niech żyje własnym życiem, bo - umówmy się - te 10 procesów mniej nie przyniesie ci niewiadomo jakiej wydajności więc po co ruszać? Zwiększa się tylko ewentualna niestabilność. Dlatego ja nie bawię się w żadne optymalizatory usług itd.

Co do nowej wersji - będzie bardzo podobna do 1909, z paroma poprawkami (przyjrzę się tej klawiaturze ekranowej) i pewnymi nowościami.

Stay tuned.

Crazy36 likes this

16 godzin temu, labik26 napisał:

Potrzebuję zainstalować 1 aplikację z microsoft store ale po naciśnięciu przycisku "Zainstaluj/Otwórz" przez przeglądarkę nic się nie dzieje. Da radę to jakoś ugryźć czy trzeba system zmieniać?

Pokombinuj może przez windows package manager

Trochę się rozpiszę ale ten system mnie urzekł. Przez wiele lat siedziałem na win7 ze względu na jego prostotę i wydajność. Tym bardziej że nie miałem dysku SSD żeby udźwignąć system wyższy niż win 8.1. Ale twój system idealnie spełnia moje potrzeby, Jest lekki, bez zbędnych opcji oraz aplikacji, po prostu idealny.

Plusy:

+ Szybkość startu. U mnie po uruchomieniu ponownie wynosi niecałe 10sek.

+ Skrypty które poprawiają pracę systemu.

+ Aplikacje od razu dodane po instalacji typu (Drive Booster, Brave oraz inne)

+ Aplikacje o których nie miałem pojęcia zabezpieczające naszą prywatność

+ Wiele innych zalet na które mi czasu by nie starczy by się rozpisać.

Dziękuje ci za ten system i autorowi życzę najlepszego <3 Jest prosty, lekki, wygodny a co najważniejsze bez zbędnego syfu od Miscrosoftu.