Jump to content

W10 X64 1909 by P4VL0 - PRO - 230420

Recommended Posts

Posted

@[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]  

Testuje system i nie jest to zły mod jest całkiem jak to określiłeś OK. brakuję mi w nim jakiś dodatkowych opcji , te Tweaki co są w folderze to takie a coś tam wrzucę.U mnie procesów jest ponad 50 po zainstalowaniu wszystkiego , system uruchamia się dużo szybciej niż oryginalny.Własne ikony , aero glass i theme działa bez problemu.System stabilny wszystko póki co działa i duży plus za wyeliminowanie całkowicie WU dzięki temu mod niezostanie naruszony.

Minusy :

- Nie zaktualizowane tweaki 
- programy mogły być bardziej przydatne 
- szpiegostwo jak i telemetria powinny już być wyłączone po zainstalowaniu systemu ponieważ nie każdy potrafi to zrobić jak ustawić , tak wiem są poradniki no chyba , że wyłączenie jakiś resztek to rozumiem

Ale to takie małe bardzo małe minusiki

Plusy :
- B. szybki i płynny system
- usunięcie kafelek/WU i telemetrii
- stabilność pracy

Usunięcie sklepu M$ nie pozwala na zainstalowanie Panelu sterowania Nvidia.

To póki co wszystko.

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Planuję nową wersję PRO. Narazie będzie zaktualizowana do wersji 18363.628 - KB4532695, ponieważ późniejsze powodują problemy. Piszcie co można w niej zastosować/dodać/usunąć (w folderze Tweaki ale też ogólnie, w systemie).

Moja propozycja:
folder Tweaki:
/programy:
    /przeglądarki:
    - brave browser
    - google chrome
    - firefox
    - opera
- driver booster
- startisback (z witaminką?)
- kalkulator
- win rar

/skrypty:
- compact OS
- ograniczenie svhost
- optymalizacja SSD
- removespyaio v24

JanKo6 and Crazy36 like this
Posted

Moim zdaniem nie potrzeba dodawać przeglądarek. Każda z nich to dodatkowe 50mb. Każdy ma własną sprawdzoną/ulubioną przeglądarkę i na pewno ma jej instalkę.

- compact OS -  osobiście wolałbym bez kompaktowania systemu

- ograniczenie svhost - uważam za zbędny 

- optymalizacja SSD - tak

- remove spy - tak  (już wdrożone w system ) 

za najważniejsze jednak uważam to czy w systemie będą obecne, czy usunięte:

-cortana

-search

-defender firewall

-defender antyvirus

-Smart screen

-Edge

-sklep i jego apki

-Xbox i pochodne

- ...... i inne "śmieci".

Posted

Aktualizacja! - 090320

Wprowadzenie wersji PRO systemu:

• aktualizacja obrazu do wersji 18363.693
  • tweaki:
    • zmiejszone opóźnienie w protokołach TCP
    • płynniejszy explorer
    • wyłączenie tła blokady ekranu
  • aktualizacja programów w folderze "Tweaki"

Wersja Home:

• aktualizacja obrazu do wersji 18362.692

Dajcie znać czy wspierać jednocześnie Home i Pro czy nie postawić wszystkich sił na wersję Pro. Miałbym wtedy więcej czasu na pracę nad systemem no i szybciej pojawiały by się aktualizacje.

Podrawiam,

~P4VL0

Crazy36 and JanKo6 like this
Posted
1 godzinę temu, manikcs napisał:

Ja jestem za home. Co takiego jest w wersji pro co tak bardzo wam potrzebne. Większość rzeczy i tak jest wycięta.

Edytor lokalnych zasad grup

Posted

P4vlo a Ty jaka wersje uzywasz (lub jaka winde) bo moze po prostu taka na ktorej sam smigasz... Robisz dla siebie a przy okazji dzielisz sie z nami (z gory dziekowac) i dzieki temu nie masz dodatkowej roboty. Ja osobiscie jestem za wersja Pro, ale tym nie masz sie co za bardzo sugerowac bo chyba wole ciut czesciej aktualizacje...oczywiscie w miare mozliwosci niz rozne wersje ktorych i tak nigdy nie zainstaluje. Czy dzisiaj mozna liczyc na wstawke oczywiscie nie pospieszam pytam z czystej ciekawosci bo przerobilem juz sporo wersji z tego forum a nie ukrywam ze chetnie wroce na twoj mod. 

Posted

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Stosuje ten wygląd w 10tce i jest pięknie , czysto i jak w najlepszej windows 7 wygodnie i wydajnie do pracy. 

Sromotnika mody zawsze wyglądają jak  windows 7, czyste, wydajne i Tobie to polecam. Zrób moda na 100% wydajności i lekkości.

Powodzenia: niewycinaj jezyka francuskiego bo 200 pc śmiga modów z winclub w Belgii a tu jest FR

Posted

Dobra wiadomość!

Ukończyłem prace nad finalną wersją systemu. Obraz iso pojawi się jak najszybciej jak to tylko możliwe, jednak przewiduję że odbędzie się to jutro rano. 

Pozdrawiam

~P4VL0

recy65 and Crazy36 like this
Posted

Ciekawy system ale następnym razem zostaw chociaż klawiatury - wielu ludzi w różnych krajach europy używa systemów z tego forum.

z powodu braku klawiatury w języku danego kraju nie mogą mieć tego systemu jako główny.

Chyba dużo nie zyskałeś usuwając je ?

Posted

Aktualizacja! - 120320

Zmiany:

• aktualizacja obrazu do wersji 18363.719 (KB4540673)
  • zmiany stylistyczne na pierwszej stronie tematu

Link do pobrania systemu dostępny na pierwszej stronie tematu.

Pozdrawiam,

~P4VL0

Crazy36 likes this
Posted
W dniu 9.03.2020 o 07:28, P4VL0 napisał:

Edytor lokalnych zasad grup

śmiga dzięki ---rakieta jest co do nvidii stery ściągnąć wcześniej i odrazu  zainstalować bez neta wszystko ładnie chodzi

Posted

Aktualizacja! - 260320

Zmiany:

• aktualizacja obrazu do wersji 18363.752
  • usunięcie ikonki internetu z ekranu logowania

Link do pobrania systemu dostępny na pierwszej stronie tematu.

Pozdrawiam,

~P4VL0

Crazy36 likes this
Posted

Super czekam na system jutro do dzieła :)

Ps. 26.03.2020 będzie nowe wydanie tak ?

Niestety obecny link do pobrania nie działa klikam i nic nie pobiera zobaczę jutro co i jak

Posted
6 minut temu, Pawel300 napisał:

Super czekam na system jutro do dzieła :)

Ps. 26.03.2020 będzie nowe wydanie tak ?

Niestety obecny link do pobrania nie działa klikam i nic nie pobiera zobaczę jutro co i jak

System już jest nowym wydaniem, tyle że z jutrzejszą datą. U mnie link działa i mogę pobrać system.

Pozdrawiam

Posted

Czy StartIsBack jakoś wpływa na usypiania w laptopie?

Pytam ponieważ nie ma żadnej reakcji po kliknięciu "uśpij". Mogę uzyskać tę funkcjonalność poprze ctrl+alt+del i klikając ikonę zasilanie a następnie uśpij, łapek się usypia.

Zainstalowana najnowsza wersja ale z tego co pamiętam na poprzednich było to samo, na innych modach z forum tego typu sytuacja nie wstępuje.