pepsisquad Posted December 19, 2019 Report Posted December 19, 2019 Witam, wyskakuje mi taki błąd, a nie mogę pobrać tego panelu ze story Microsoft. Jak to rozwiązać? Dodatkowo mam monitor 144Hz i nie wiem jak przestawić w ustawieniach z 60 na 144 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
lawek Posted December 19, 2019 Report Posted December 19, 2019 System bardzo fajnie śmiga. Ale mam pewien problem. Otóż potrzebuje Microsoft store żeby zainstalować forze no i próbowałem wszystkich chyba już sposobow na przywrócenie sklepu Microsoft ale nic nie działa. Ktoś pomoże? Quote
cykorr Posted December 19, 2019 Report Posted December 19, 2019 Jest jeden sposób - spróbuj na innej wersji Quote
12345asd Posted December 20, 2019 Report Posted December 20, 2019 Nie idzie wejść w ustawienia Nvidia mam taki sam bład jak pepsisquad Quote
pafnucy7 Posted December 20, 2019 Report Posted December 20, 2019 A u mnie działa [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
P4VL0 Posted December 20, 2019 Author Report Posted December 20, 2019 W dniu 19.12.2019 o 16:57, pepsisquad napisał: Witam, wyskakuje mi taki błąd, a nie mogę pobrać tego panelu ze story Microsoft. Jak to rozwiązać? Dodatkowo mam monitor 144Hz i nie wiem jak przestawić w ustawieniach z 60 na 144 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 48 minut temu, 12345asd napisał: Nie idzie wejść w ustawienia Nvidia mam taki sam bład jak pepsisquad Podstawowe pytanie - sterowniki do karty graficznej zainstalowaliście sami czy system automatycznie sobie doinstalował? Jeżeli to drugie, no to mogą być problemy. Zalecam samodzielną instalację sterowników - unikniecie wtedy ewentualnych problemów. Quote
12345asd Posted December 21, 2019 Report Posted December 21, 2019 Tak pobrałem najnowsze niby zainstalowało a i tak w panel nie mogłem wejsc. Quote
pepsisquad Posted December 21, 2019 Report Posted December 21, 2019 16 godzin temu, P4VL0 napisał: Podstawowe pytanie - sterowniki do karty graficznej zainstalowaliście sami czy system automatycznie sobie doinstalował? Jeżeli to drugie, no to mogą być problemy. Zalecam samodzielną instalację sterowników - unikniecie wtedy ewentualnych problemów. pobrałem sam tak jak kolega wyżej i nic Quote
lawek Posted December 21, 2019 Report Posted December 21, 2019 powie mi ktoś jak przywrócić sklep microsoft? żadna metoda nie działa a jest mi on potrzebny. Nie chce zmieniać systemu bo ten śmiga elegancko Quote
nudzija Posted December 21, 2019 Report Posted December 21, 2019 2 minuty temu, lawek napisał: żadna metoda nie działa skoro żadna metoda nie działa to nie przywrócisz Quote
xech Posted December 21, 2019 Report Posted December 21, 2019 @P4VL0 Mam pytanie odnośnie " ograniczenie liczby svchost " wartość ram trzeba wpisać w systemie dzięsiętnym czy szesnastkowym?? Quote
kamiloxf Posted December 21, 2019 Report Posted December 21, 2019 9 godzin temu, 12345asd napisał: Tak pobrałem najnowsze niby zainstalowało a i tak w panel nie mogłem wejsc. W dniu 19.12.2019 o 16:57, pepsisquad napisał: Witam, wyskakuje mi taki błąd, a nie mogę pobrać tego panelu ze story Microsoft. Jak to rozwiązać? Dodatkowo mam monitor 144Hz i nie wiem jak przestawić w ustawieniach z 60 na 144 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 1 godzinę temu, pepsisquad napisał: pobrałem sam tak jak kolega wyżej i nic Wasz problem polega na tym iż pobieracie sterowniki typu DCH (Panel jest wtedy aplikacją UWP i wymaga sklepu ) 1.wchodzicie na tą stronę [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 2.Wybieracie swoją kartę graficzną i System a w polu Typ Sterownika Windows wybieracie Standardowe wtedy panel będzie wam działał 3 Odpinacie się od Internetu 4 Usuwacie Sterowniki programem Display Driver Uinstaller 5 Instalujecie pobrany wcześniej STANDARDOWY sterownik 3 Wybieracie swoją kartę graficzną i System a w polu Typ Sterownika Windows wybieracie Standardowe wtedy panel będzie wam działał pepsisquad likes this Quote
P4VL0 Posted December 23, 2019 Author Report Posted December 23, 2019 Propozycje zmian proszę przesyłać na PW Quote
janek917 Posted December 23, 2019 Report Posted December 23, 2019 W dniu 19.12.2019 o 16:57, pepsisquad napisał: Witam, wyskakuje mi taki błąd, a nie mogę pobrać tego panelu ze story Microsoft. Jak to rozwiązać? Dodatkowo mam monitor 144Hz i nie wiem jak przestawić w ustawieniach z 60 na 144 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] wszystko jest dobrze do tej wersji sterowników mają swój panel 441.41. Quote
r3jn Posted December 25, 2019 Report Posted December 25, 2019 jak dch jak też miałem taki problem a sterowniki normalne z strony nvidia.. Quote
Geralt Z Rivii Posted December 29, 2019 Report Posted December 29, 2019 W dniu 19.12.2019 o 16:57, pepsisquad napisał: Witam, wyskakuje mi taki błąd, a nie mogę pobrać tego panelu ze story Microsoft. Jak to rozwiązać? Dodatkowo mam monitor 144Hz i nie wiem jak przestawić w ustawieniach z 60 na 144 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] To ja tak chciałem odgrzać. Miałem owy problem 2x I dwie jedyne metody na to.. 1 Instalujesz od razu na czysto po formacie sterowniki geforce experience 2 Jeżeli w Experience miałeś owy problem wtedy standardowo instalujesz sterowniki ze stronki Nvidia Mi na początku wyskakiwało to jak odpalałem przez Experience. Teraz jak pobierałem ze strony producenta również mi to wyskoczyło. Problem naprawił dopiero ich "Niezawodny program " Szukałem informacji na ten temat w internecie, Zbyt wiele nie znalazłem Pozdrawiam ! Quote
pepsisquad Posted January 2, 2020 Report Posted January 2, 2020 W dniu 29.12.2019 o 04:49, Geralt Z Rivii napisał: To ja tak chciałem odgrzać. Miałem owy problem 2x I dwie jedyne metody na to.. 1 Instalujesz od razu na czysto po formacie sterowniki geforce experience 2 Jeżeli w Experience miałeś owy problem wtedy standardowo instalujesz sterowniki ze stronki Nvidia Mi na początku wyskakiwało to jak odpalałem przez Experience. Teraz jak pobierałem ze strony producenta również mi to wyskoczyło. Problem naprawił dopiero ich "Niezawodny program " Szukałem informacji na ten temat w internecie, Zbyt wiele nie znalazłem Pozdrawiam ! Problem udało się rozwiązać metodą którą napisał [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Geralt Z Rivii likes this Quote
shorin Posted January 5, 2020 Report Posted January 5, 2020 Witam. Mam problem z uruchomianiem wiersza poleceń. Jakoś to nie działa. Quote
dimson Posted January 5, 2020 Report Posted January 5, 2020 Po podłączeniu słuchawek po BT nie działała mikrofon. Sprawdziłem na 3 różnych słuchawkach i na każdej ten sam problem. Czy jest coś wyłączone w systemie co może odpowiadać za działanie mikrofonu po BT? Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Quote
kapiszon53 Posted January 6, 2020 Report Posted January 6, 2020 2 godziny temu, dimson napisał: Po podłączeniu słuchawek po BT nie działała mikrofon. Sprawdziłem na 3 różnych słuchawkach i na każdej ten sam problem. Czy jest coś wyłączone w systemie co może odpowiadać za działanie mikrofonu po BT? Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Mi również ale pocieszę cię tym że na czystym win10 też mi nie działał Quote
dimson Posted January 6, 2020 Report Posted January 6, 2020 Marne to pocieszenie niemniej dzięki za info Może autor tego zacnego moda ma jakiś pomysł na uruchomienie mikrofonu w słuchawkach BT? Quote
michalson31 Posted January 7, 2020 Report Posted January 7, 2020 Witam. Słuchajcie mam Key orginalny do windows 7 professional i zainstalowany windows 10 professional pod niego czy da rade zainstalować jakoś Tą wersję Home na mojego keya ?? Quote
nudzija Posted January 7, 2020 Report Posted January 7, 2020 2 godziny temu, michalson31 napisał: Witam. Słuchajcie mam Key orginalny do windows 7 professional i zainstalowany windows 10 professional pod niego czy da rade zainstalować jakoś Tą wersję Home na mojego keya ?? jak masz klucz do pro to zadziała tylko na pro możesz zainstalować home ale musisz aktywować aktywatorem michalson31 likes this Quote
Ataman Posted January 9, 2020 Report Posted January 9, 2020 W dniu 14.12.2019 o 06:37, renatan napisał: to sobie dołóż Dzięki za systemik, zastanie na jednym laptopie żeby jakieś rozeznanie mieć to jeszcze od 2 fachowców zainstaluje podobne systemy bardzo ciekawi mnie jak zachował by się na 2gb ramu ,ale to sprawdze już na innym systemie i teraz twoja odpowiedż "to sobie dołóż" sprawdziłem pare możliwości włącznie z wpisem do rejestru z innego systemu na którym to działa i zonk z tutoriali w sieci też jest takie połowiczne bo zamiast utworzyć skrót to robi sie wyśli do (w sumie to robi tylko ile waży tyle na pulpit typowe kopiuj wklej) nie wiem, możliwe że zmienili klucz czy co w depedences i jest inna wartość ale mam taki sam 1909 tylko źródło inne i rejestr z niego też nie działa gdyby ktoś z was szybszego dostępu potrzebował + czyszczenie kosza szybsze niz to windowsowskie to poniżej jwst wpis exe zawiera: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] należy go wkleić do system32 (lub edytuj .reg i ??????????? ) [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote
kempas Posted January 14, 2020 Report Posted January 14, 2020 Po instalacji system nie widzi napędu CDRom, Bios widzi, na innym system np Win7 Live Naped widoczny. Powszechne próby naprawy usterki w rejestrze nie pomagają. W Menadżer uradzeń nie widać CDRomu Quote
P4VL0 Posted January 14, 2020 Author Report Posted January 14, 2020 6 godzin temu, kempas napisał: Po instalacji system nie widzi napędu CDRom, Bios widzi, na innym system np Win7 Live Naped widoczny. Powszechne próby naprawy usterki w rejestrze nie pomagają. W Menadżer uradzeń nie widać CDRomu Ktoś jeszcze miał taki problem? dupson30 likes this Quote
Andreas85 Posted January 15, 2020 Report Posted January 15, 2020 Mi system wsio widzi. Napisałem tylko, że mi system od czasu do czasu zegar systemowy zmienia sam, ale to nie wina systemu a rozładowującej się baterii po zmianie i restarcie biosu chodzi elegancko. Quote
P4VL0 Posted January 15, 2020 Author Report Posted January 15, 2020 Aktualizacja! - 160120 Zmiany: menu kontekstowe: szybkie uruchamianie wiersza poleceń jako administrator usunięcie opcji "udostępnij" zintegrowano framework 3.5 wyłączono usługę Windows Update aktualizacja obrazu do wersji 18363.592 Link do pobrania dostępny na pierwszej stronie tematu. Pozdrawiam, ~P4VL0 Crazy36 and dawid6l like this Quote
Diablos8 Posted January 30, 2020 Report Posted January 30, 2020 Czy można w tym systemie wyłączyć procesy w logon i services i czy można używać cclenaer Quote
TomHard Posted February 11, 2020 Report Posted February 11, 2020 Mod wydaje się być całkiem OK. Drobne uwagi z mojej strony do autora dotyczące wersji z 16.01.2020: 1- proponowane (w folderze tweaki) programy są nieodpowiednie dla 1909. - SpyBootAntiBeacon wersja 1.6 pochodzi z 2016roku. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] -WinAeroTweaker wersja 0.15.1 jest z lipca 2019r i jest wynikiem pojawienia się windowsa 1903. Dopiero wersja 0.16. "obsługuje" 1909. Najnowsza wersja to 0.16.1 z grudnia 2019 i taką jest sens używać. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 2- nie wiem czy pozostawienie aktywnej Cortany było zamierzonym działaniem, jednak ona jako jedna z pierwszych chciała się połączyć z internetem. 3- ilość procesów zaraz po instalacji systemu (jeszcze bez żadnych sterowników) wyniosła u mnie 102. 4- Czy zaproponowane przez Ciebie skrypty są "kompatybilne" z tą wersją systemu ? Pozdrawiam i czekam na coraz lepsze wersje. Quote
Recommended Posts