Jump to content

W10 X64 1909 by P4VL0 - PRO - 230420

P4VL0

Recommended Posts

1 godzinę temu, dimson napisał:

mam problem z "usypianiem" laptopa na tym modzie, klikak Start > Uspij i nic się nie dzieje. Czy ktoś może sprawdzić to u siebie?
Pozatym wszystko inne jak naradzie działa bez zastrzeżeń

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Będę wdzięczny jak ktoś da znać jak z tym usypaniem w tym modzie, bo zachęcacie żeby wypróbować ale usypanie to funkcja, z której korzystam często i jest mi potrzebna ;)

8 godzin temu, Andreas85 napisał:

Witam ja nic takiego nie słyszałem, a mam obecnie ten ( system zainstalowany ) tak jak i przednim kilka innych i takiego miejsca z HDD nie miałem wszystko hula tak samo jak na LTSB którego także miałem. Powiem tak ten system to istna rakieta, co prawda najpierw sprawdzałem na laptopie ( gdzie dysk jest wolniejszy 5400.obr od stacjonarnych 7200.obr ) jak chodzi, a tu szok jak system na HDD się szybko ładuje prawie dwukrotnie szybciej niż na innych WIN 10. Drugim szokiem po zrobieniu tego i owego w dołączonej paczki tweak-ów przez twórcę ilość procesów ogółem jest tak samo mała co na win 8.1 czyli ogółem mam 32 procesy i 584 MB  RAMU zajętego po zainstalowaniu wszystkich sterowników/programów. Wczoraj zainstalowałem na stacjonarce, ale tu mam SSD więc system się ładuje w 5-6 sek i chodzi również wyśmienicie a, że czasu nie miałem posprawdzać jak chodzą gry ( tylko dokończyłem Star Warsa który chodzi bez problemu i miodnie ) to co do tego napiszę w następnym komentarzu. Więc szczerze polecam ten system każdemu i jeszcze raz stokrotne dzięki mistrzu P4VL0 :)

W takim razie bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :p

7 godzin temu, dimson napisał:

mam problem z "usypianiem" laptopa na tym modzie, klikak Start > Uspij i nic się nie dzieje. Czy ktoś może sprawdzić to u siebie?
Pozatym wszystko inne jak naradzie działa bez zastrzeżeń

Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka

Witaj właśnie sprawdziłem przed chwilą z czystej ciekawości te uśpienie, w zasadzie z tego nie korzystam, ale ja nie mam żadnego problemu z tym jak i na laptopie tj. i na stacjonarnym wszystko hula, więc to nie jest wina systemu. Pozdrawiam

3 godziny temu, Andreas85 napisał:

Witaj właśnie sprawdziłem przed chwilą z czystej ciekawości te uśpienie, w zasadzie z tego nie korzystam, ale ja nie mam żadnego problemu z tym jak i na laptopie tj. i na stacjonarnym wszystko hula, więc to nie jest wina systemu. Pozdrawiam

Potwierdzam, u mnie usypianie również działa.
@dimson - spróbuj przeinstalować system na nowo

Tak się zastanawiam - byłby ktoś zainteresowany modem 10, w której system byłby praktycznie nieruszony? Stockowa 10. Niewiele zmienione. Taki stock ale ulepszony o dodatkowe Tweaki. Myślę o wersjach Home i Pro. Możecie pisać co wyciąć, a co zostawić. Dajcie znać ;)

26 minut temu, P4VL0 napisał:

Tak się zastanawiam - byłby ktoś zainteresowany modem 10, w której system byłby praktycznie nieruszony? Stockowa 10. Niewiele zmienione. Taki stock ale ulepszony o dodatkowe Tweaki. Myślę o wersjach Home i Pro. Możecie pisać co wyciąć, a co zostawić. Dajcie znać ;)

No ja np byłbym zainteresowany. Fajny byłby taki system - Np. z działającą funkcją normalnych większych aktualizacji od MS (Chodzi o te aktualizacje zmieniające wersje systemu) z działającym sklepem i apką xboxa, to też by mi się przydało bo czasami lubię pograć. Fajnie by też było gdyby taki system w standardzie miał powyłączane szpiegujące użytkownika rzeczy (Telemetria i te sprawy) Nie pogardził bym też zoptymalizowanymi usługami w takim systemie tzn. Powyłączane zbędę rzeczy, zmniejszona ilość procesów itd. To takie moje drobne sugestie, no ale tak czy inaczej co do ogółu pomysłu - To jak najbardziej na TAK! :)

1 minutę temu, czcibor360 napisał:

Siemano ciekawy projekt do dziś używałem win 7 pro, ale z racji zmany kompa muszę chyba zmienić na 10 bo mam problem z instalacją 7 na nowym sprzęcie. mam tylko pytanie czy na tym modzie pójdą premier pro, photoshop lightroom adobe ilustrator i tego typu sprawy?

Nie powinno być problemów :D 

czcibor360 likes this

Witam P4VLO oraz resztę użytkowników.

Zainstalowałem dwa dni temu: system hula szybko i stabilnie, jestem mile zaskoczony, w końcu system bez tych zbędnych bajerów , waga ok 10GB jak i zużycie zasobów prima sort. Byłbym wdzięczny za takową modyfikację, tylko opartą na wersji 18363.476 (Professional).

Pozdrawiam.

Przetestowałem pod kontem gier mod poezja, najlepszy jaki testowałem po prostu cud miód. Nie ma żadnych problemów z grami wszystko hula jak należy, a nawet jeszcze lepiej po prostu petarda. Raz jeszcze stokrotne podziękowania dla P4VL0 i oby nie brakowało takich modzik-ów w przyszłości Pozdrawiam :)

Witam wszystkich użytkowników forum.

Testowałem wiele modyfikacji jednak Twoja P4VLO najbardziej mi odpowiada. Niestety na na swoim sprzęcie posiadam wersję Pro i z tego tytułu mam pytanie a mianowicie jakim programem dokonałeś modyfikacji ? Jeżeli jest to WinReducer czy możesz udostępnić plik .wccf chciałbym przenieść to na wersję Pro i wprowadzić kilka dodatkowych zmian /podoba mi się przeglądarka fotografii i odtwarzacz video win 10/. Jednocześnie nadmieniam iż system wykonam na własne potrzeby i nie będzie zamieszczony na żadnym forum.

z góry dziękuję i pozdrawiam.

Godzinę temu, Zrobieshow napisał:

Instalować system przy wyłączonym internecie czy to bez różnicy? I warto potraktować ten modzik RemoveSpy lub O&O Shut up? 

Ja zalecam bez połączenia z siecią bo potem wychodzą różne cyrki np z sterownikami NV bo windows instaluje DCH przez co nie ma panelu na modach

nudzija and Zrobieshow like this

Witam.

Właśnie zainstalowałem owego moda, póki co wszystko ok, chciałbym się zapytać jak wygląda sprawa z Windows Update, aktualizacje są wyłączone całkowicie? Druga sprawa Zapora Windows Defender, autor pisze, że jest usunięta, ale widzę, że da się w nią normalnie wejść i jest włączona, może mi to ktoś wyjaśnić. Wcześniej nie miałem styczności z Win10, a tym bardziej modowanym, więc proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam.

Niestety, pojawiły się problemy z Windowsem - w żaden sposób nie mogę zintegrować przyszłych łatek... Za każdym razem wywala błąd. Jestem zmuszony przerobić dotychczasowy system aktualizacji. Postaram się, aby wszystko zostało tak jak było do tej pory, ale zeby można było w przyszłości integrować aktualizacje... Cóż. Taki urok dyszki :/
Pozdrawiam,

~P4VL0

N

7 godzin temu, P4VL0 napisał:

Niestety, pojawiły się problemy z Windowsem - w żaden sposób nie mogę zintegrować przyszłych łatek... Za każdym razem wywala błąd. Jestem zmuszony przerobić dotychczasowy system aktualizacji. Postaram się, aby wszystko zostało tak jak było do tej pory, ale zeby można było w przyszłości integrować aktualizacje... Cóż. Taki urok dyszki :/
Pozdrawiam,

~P4VL0

Nie ma problemu, w sumie z tego moda jestem mega zadowolony w sumie najlepiej z dotychczasowych. No to czekamy czekamy Pozdrawiam :)

Ps.Nie wiem czego to wina, ale zegar systemowy mi się dwukrotnie przestawił sam niby to nic, ale to jedyny błąd jaki spotkałem. A kiedy można się spodziewać tę przeróbkę ?

Aktualizacja! - 141219
Zmiany:
- usunięcie ikony "Szukaj" z paska zadań

- dodanie własnego tła w instalatorze Windows
- dodanie skryptu CompactOS, który kompresuje pliki systemu (dostępny w Tweaki/skrypty)
- aktualizacja obrazu do wersji 18362.535

Link do pobrania dostępny na pierwszej stronie tematu.
Pozdrawiam,
~P4VL0

Andreas85 and pepsisquad like this