dimson Posted December 2, 2019 Report Share Posted December 2, 2019 mam problem z "usypianiem" laptopa na tym modzie, klikak Start > Uspij i nic się nie dzieje. Czy ktoś może sprawdzić to u siebie?Pozatym wszystko inne jak naradzie działa bez zastrzeżeń Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dewastat0req Posted December 2, 2019 Report Share Posted December 2, 2019 1 godzinę temu, dimson napisał: mam problem z "usypianiem" laptopa na tym modzie, klikak Start > Uspij i nic się nie dzieje. Czy ktoś może sprawdzić to u siebie? Pozatym wszystko inne jak naradzie działa bez zastrzeżeń Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Będę wdzięczny jak ktoś da znać jak z tym usypaniem w tym modzie, bo zachęcacie żeby wypróbować ale usypanie to funkcja, z której korzystam często i jest mi potrzebna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted December 2, 2019 Report Share Posted December 2, 2019 8 godzin temu, Andreas85 napisał: Witam ja nic takiego nie słyszałem, a mam obecnie ten ( system zainstalowany ) tak jak i przednim kilka innych i takiego miejsca z HDD nie miałem wszystko hula tak samo jak na LTSB którego także miałem. Powiem tak ten system to istna rakieta, co prawda najpierw sprawdzałem na laptopie ( gdzie dysk jest wolniejszy 5400.obr od stacjonarnych 7200.obr ) jak chodzi, a tu szok jak system na HDD się szybko ładuje prawie dwukrotnie szybciej niż na innych WIN 10. Drugim szokiem po zrobieniu tego i owego w dołączonej paczki tweak-ów przez twórcę ilość procesów ogółem jest tak samo mała co na win 8.1 czyli ogółem mam 32 procesy i 584 MB RAMU zajętego po zainstalowaniu wszystkich sterowników/programów. Wczoraj zainstalowałem na stacjonarce, ale tu mam SSD więc system się ładuje w 5-6 sek i chodzi również wyśmienicie a, że czasu nie miałem posprawdzać jak chodzą gry ( tylko dokończyłem Star Warsa który chodzi bez problemu i miodnie ) to co do tego napiszę w następnym komentarzu. Więc szczerze polecam ten system każdemu i jeszcze raz stokrotne dzięki mistrzu P4VL0 W takim razie bardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź :p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas85 Posted December 2, 2019 Report Share Posted December 2, 2019 7 godzin temu, dimson napisał: mam problem z "usypianiem" laptopa na tym modzie, klikak Start > Uspij i nic się nie dzieje. Czy ktoś może sprawdzić to u siebie? Pozatym wszystko inne jak naradzie działa bez zastrzeżeń Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Witaj właśnie sprawdziłem przed chwilą z czystej ciekawości te uśpienie, w zasadzie z tego nie korzystam, ale ja nie mam żadnego problemu z tym jak i na laptopie tj. i na stacjonarnym wszystko hula, więc to nie jest wina systemu. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimson Posted December 2, 2019 Report Share Posted December 2, 2019 jeśli ktoś używa tego moda to prośba jeszcze o sprawdzenie usypiania komputera, bo jak na razie wiemy tyle że u kolegi wyżej działa a u mnie nie Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted December 2, 2019 Author Report Share Posted December 2, 2019 3 godziny temu, Andreas85 napisał: Witaj właśnie sprawdziłem przed chwilą z czystej ciekawości te uśpienie, w zasadzie z tego nie korzystam, ale ja nie mam żadnego problemu z tym jak i na laptopie tj. i na stacjonarnym wszystko hula, więc to nie jest wina systemu. Pozdrawiam Potwierdzam, u mnie usypianie również działa. @dimson - spróbuj przeinstalować system na nowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted December 3, 2019 Author Report Share Posted December 3, 2019 Tak się zastanawiam - byłby ktoś zainteresowany modem 10, w której system byłby praktycznie nieruszony? Stockowa 10. Niewiele zmienione. Taki stock ale ulepszony o dodatkowe Tweaki. Myślę o wersjach Home i Pro. Możecie pisać co wyciąć, a co zostawić. Dajcie znać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-RKI- Posted December 3, 2019 Report Share Posted December 3, 2019 26 minut temu, P4VL0 napisał: Tak się zastanawiam - byłby ktoś zainteresowany modem 10, w której system byłby praktycznie nieruszony? Stockowa 10. Niewiele zmienione. Taki stock ale ulepszony o dodatkowe Tweaki. Myślę o wersjach Home i Pro. Możecie pisać co wyciąć, a co zostawić. Dajcie znać No ja np byłbym zainteresowany. Fajny byłby taki system - Np. z działającą funkcją normalnych większych aktualizacji od MS (Chodzi o te aktualizacje zmieniające wersje systemu) z działającym sklepem i apką xboxa, to też by mi się przydało bo czasami lubię pograć. Fajnie by też było gdyby taki system w standardzie miał powyłączane szpiegujące użytkownika rzeczy (Telemetria i te sprawy) Nie pogardził bym też zoptymalizowanymi usługami w takim systemie tzn. Powyłączane zbędę rzeczy, zmniejszona ilość procesów itd. To takie moje drobne sugestie, no ale tak czy inaczej co do ogółu pomysłu - To jak najbardziej na TAK! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted December 3, 2019 Author Report Share Posted December 3, 2019 Nie ma szans na zbiorcze aktualizacje - przede wszystkim dlatego, że wtedy przywraca się wszystko co usunę. nudzija likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
-RKI- Posted December 3, 2019 Report Share Posted December 3, 2019 To w takim razie może w drugą stronę - Czyli możliwość całkowitego wyłączenia WU? (Opcjonalna oczywiście) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimson Posted December 3, 2019 Report Share Posted December 3, 2019 Potwierdzam, u mnie usypianie również działa.@dimson - spróbuj przeinstalować system na nowoobyło się bez instalacji na nowo, odinstalowałem StartIsBack i usypianie zaczęło działać.. Wysłane z mojego LYA-L29 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czcibor360 Posted December 3, 2019 Report Share Posted December 3, 2019 Siemano ciekawy projekt do dziś używałem win 7 pro, ale z racji zmany kompa muszę chyba zmienić na 10 bo mam problem z instalacją 7 na nowym sprzęcie. mam tylko pytanie czy na tym modzie pójdą premier pro, photoshop lightroom adobe ilustrator i tego typu sprawy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted December 3, 2019 Author Report Share Posted December 3, 2019 1 minutę temu, czcibor360 napisał: Siemano ciekawy projekt do dziś używałem win 7 pro, ale z racji zmany kompa muszę chyba zmienić na 10 bo mam problem z instalacją 7 na nowym sprzęcie. mam tylko pytanie czy na tym modzie pójdą premier pro, photoshop lightroom adobe ilustrator i tego typu sprawy? Nie powinno być problemów czcibor360 likes this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buba1969 Posted December 4, 2019 Report Share Posted December 4, 2019 Witam P4VLO oraz resztę użytkowników. Zainstalowałem dwa dni temu: system hula szybko i stabilnie, jestem mile zaskoczony, w końcu system bez tych zbędnych bajerów , waga ok 10GB jak i zużycie zasobów prima sort. Byłbym wdzięczny za takową modyfikację, tylko opartą na wersji 18363.476 (Professional). Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas85 Posted December 9, 2019 Report Share Posted December 9, 2019 Przetestowałem pod kontem gier mod poezja, najlepszy jaki testowałem po prostu cud miód. Nie ma żadnych problemów z grami wszystko hula jak należy, a nawet jeszcze lepiej po prostu petarda. Raz jeszcze stokrotne podziękowania dla P4VL0 i oby nie brakowało takich modzik-ów w przyszłości Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
leonzaw Posted December 9, 2019 Report Share Posted December 9, 2019 Witam wszystkich użytkowników forum. Testowałem wiele modyfikacji jednak Twoja P4VLO najbardziej mi odpowiada. Niestety na na swoim sprzęcie posiadam wersję Pro i z tego tytułu mam pytanie a mianowicie jakim programem dokonałeś modyfikacji ? Jeżeli jest to WinReducer czy możesz udostępnić plik .wccf chciałbym przenieść to na wersję Pro i wprowadzić kilka dodatkowych zmian /podoba mi się przeglądarka fotografii i odtwarzacz video win 10/. Jednocześnie nadmieniam iż system wykonam na własne potrzeby i nie będzie zamieszczony na żadnym forum. z góry dziękuję i pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rome Posted December 9, 2019 Report Share Posted December 9, 2019 Zainstalowałem Home na miniPC z góry dziękuje hula aż miło.Na dodatek przydałaby by mi wersja Pro jeśli można to czekamy niecierpliwie.Dzięki P4VLO-=Tapatalk=- Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zrobieshow Posted December 10, 2019 Report Share Posted December 10, 2019 Instalować system przy wyłączonym internecie czy to bez różnicy? I warto potraktować ten modzik RemoveSpy lub O&O Shut up? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamiloxf Posted December 10, 2019 Report Share Posted December 10, 2019 Godzinę temu, Zrobieshow napisał: Instalować system przy wyłączonym internecie czy to bez różnicy? I warto potraktować ten modzik RemoveSpy lub O&O Shut up? Ja zalecam bez połączenia z siecią bo potem wychodzą różne cyrki np z sterownikami NV bo windows instaluje DCH przez co nie ma panelu na modach nudzija and Zrobieshow like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nordart Posted December 10, 2019 Report Share Posted December 10, 2019 Witam. Właśnie zainstalowałem owego moda, póki co wszystko ok, chciałbym się zapytać jak wygląda sprawa z Windows Update, aktualizacje są wyłączone całkowicie? Druga sprawa Zapora Windows Defender, autor pisze, że jest usunięta, ale widzę, że da się w nią normalnie wejść i jest włączona, może mi to ktoś wyjaśnić. Wcześniej nie miałem styczności z Win10, a tym bardziej modowanym, więc proszę o wyrozumiałość. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nudzija Posted December 11, 2019 Report Share Posted December 11, 2019 @nordart usuniety jest defender czyli antywirus a nie zapora, widows update nie ma w ustawieniach więc jest całkowicie wyłączony lub usunięty Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
nordart Posted December 11, 2019 Report Share Posted December 11, 2019 4 godziny temu, nudzija napisał: @nordart usuniety jest defender czyli antywirus a nie zapora, widows update nie ma w ustawieniach więc jest całkowicie wyłączony lub usunięty ok, dziekuje za odpowiedz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas85 Posted December 12, 2019 Report Share Posted December 12, 2019 Mr.P4VL0 zamierzasz wydać nową kompilację? ( 18363.535 ) Pytam się, bo przykładam się do instalacji tego suprerowego systemu u matuli i kolegi, a jakby przez ciebie takowa wyszła na dniach to bym i u siebie machnął. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted December 12, 2019 Author Report Share Posted December 12, 2019 Niestety, pojawiły się problemy z Windowsem - w żaden sposób nie mogę zintegrować przyszłych łatek... Za każdym razem wywala błąd. Jestem zmuszony przerobić dotychczasowy system aktualizacji. Postaram się, aby wszystko zostało tak jak było do tej pory, ale zeby można było w przyszłości integrować aktualizacje... Cóż. Taki urok dyszki :/ Pozdrawiam, ~P4VL0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andreas85 Posted December 13, 2019 Report Share Posted December 13, 2019 N 7 godzin temu, P4VL0 napisał: Niestety, pojawiły się problemy z Windowsem - w żaden sposób nie mogę zintegrować przyszłych łatek... Za każdym razem wywala błąd. Jestem zmuszony przerobić dotychczasowy system aktualizacji. Postaram się, aby wszystko zostało tak jak było do tej pory, ale zeby można było w przyszłości integrować aktualizacje... Cóż. Taki urok dyszki :/ Pozdrawiam, ~P4VL0 Nie ma problemu, w sumie z tego moda jestem mega zadowolony w sumie najlepiej z dotychczasowych. No to czekamy czekamy Pozdrawiam Ps.Nie wiem czego to wina, ale zegar systemowy mi się dwukrotnie przestawił sam niby to nic, ale to jedyny błąd jaki spotkałem. A kiedy można się spodziewać tę przeróbkę ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
UgoFantozzi Posted December 13, 2019 Report Share Posted December 13, 2019 Troszkę za ubogi ten mod nie wszystko na nim działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted December 13, 2019 Author Report Share Posted December 13, 2019 9 minut temu, UgoFantozzi napisał: Troszkę za ubogi ten mod nie wszystko na nim działa A co konkretnie? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gibany Posted December 14, 2019 Report Share Posted December 14, 2019 Brak wyślij do pulpit(utwórz skrót) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
renatan Posted December 14, 2019 Report Share Posted December 14, 2019 to sobie dołóż Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
P4VL0 Posted December 14, 2019 Author Report Share Posted December 14, 2019 Aktualizacja! - 141219 Zmiany: - usunięcie ikony "Szukaj" z paska zadań - dodanie własnego tła w instalatorze Windows - dodanie skryptu CompactOS, który kompresuje pliki systemu (dostępny w Tweaki/skrypty) - aktualizacja obrazu do wersji 18362.535 Link do pobrania dostępny na pierwszej stronie tematu. Pozdrawiam, ~P4VL0 Andreas85 and pepsisquad like this Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts