Jump to content

W10 X64 1909 by P4VL0 - PRO - 230420

Recommended Posts

Posted

W10 X64 1909 By P4VL0

Witam, 
kolejna odsłona moda - tym razem Windows 10 w wersji 1909.

Główne cechy:
- oparty na wersji 18363.476 (Pro)
- zoptymalizowany
- usunięto zbędne programy i pliki (w tym wszystkie języki i klawiatury - zostały polski i angielski)

- usunięto zbędne etapy instalacji systemu

- brak kont microsoft - tylko lokalne
- kompresja .esd (rozmiar .iso - 3.49GB)

23.04.2020: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

alternatywny link: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 

Chyba jak dotąd najlepsza edycja, jaka kiedykolwiek powstała. Używam na mojej gównej platformie (PC z Ryzenem 1400) i działa on bardzo dobrze. Wszystkie programy zainstalowały się poprawnie

W folderze „Tweaki” znajdują się skrypty optymalizujące system i inne przydatne programy (czyszczenie, ograniczenie liczby procesów itd.)- polecam tam zajrzeć ;) .

W celu przywrócenia kalkulatora, należy zainstalować go z paczki.

Aby program startisback zainstalował się automatycznie, koniecznym jest posiadanie wpiętego pendrive'a do komputera przez cały proces instalacji, do momentu kiedy nie zalogujemy się na pulpit.

!!! UWAGA !!!

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Po instalacji zalecam ponowne uruchomienie komputera.

Bardzo proszę o zgłaszanie wszelkich błędów w systemie w celu ich eliminacji.

Pozdrawiam i życzę przyjemnej pracy z systemem,
~P4VL0

Posted
Teraz, renatan napisał:

napisz dokladniej bo znowu bedzie 100 pytan ..a co usunięto ? :)

wraz z downloadem pojawi się dokładna lista wraz z zastosowanymi ustawieniami

Posted

Jak dla mnie WIELKA LIPA!!!.Tak to wyglada na ASUS 970 pro game/aura."SMIGA JAK RAKIETA": to chyba kpina?."Najlepszy mod jaki do tej pory stworzono":Ha! ha! ha!.W dziale USUNIETE nie jest podane AUTOPLAY(autoodtwarzanie).Jak juz sie wyszczegolnia,to wszystko.Bez tej funkcji system dla mnie nie istnieje.Jak do tej pory MODAMI nie do przebicia sa w wydaniu MrT.Jestem wysoce rozczarowany i moze dlatego ten sarkazm.Powodzenia na przyszlosc.

Posted

Dobre wieści :)

Dotychczas system zajmował ponad 20GB, ponieważ znajdowały się w nim różne śmieci i inne niepotrzebne dane. Dziś rozmiar ten udało mi się obniżyć do 14GB :) Aktualizacja obrazu jutro.

Posted

Aktualizacja! - 271119

Zmiany:

- wyłączone automatyczne aktualizowanie sterowników i ikon
- dodanie tweaku na mniejszą pojemność - od teraz system zajmuje ok. 10GB, zamiast wcześniejszych 20-stu GB

Posted

Czekam na taki sa tylko PRO bo mam klucze, i do pracy w premiere i encore oraz lightroomie, pod stabilność,.... muszę Cię pochwalić bo mody są b. dobre i staranne... popraw co kolega nazekał  w.w opisie....

Wazne dla nas wielu by praca okien upodobnić do super win 7 którą kochamy..... pozdrawiam kolegę P4VLO

x1987 likes this
Posted

Wszystko zainstalowane i śmiga jak ta lala.

Fix'y + O&O Shutup i nawet po wgraniu sterowników urządzeń bardzo małe zużycie RAM i mało procesów.

OS dobry dla ludzi ceniących standardowy Windows bez sklepu (usunąłem jakieś resztki - jakieś Wskazówki pozostały). Ja jestem graczem i dla mnie nie są ważne wodotryski MS tylko FPS'y w CS:GO lub DOD:S.

W weekend zrobię screenshot'y i wstawię.

Pozdrawiam i dzięki za dobrą wstawkę.

P.S.

Ze swojej strony następnym razem poprosiłbym o wersję Pro ;) .

[Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników]

Posted

Panie P4VL0 powiem tak " cudo, cudo, cudo " system faktycznie jak dotąd najszybszy, bo na moim leciwym laptopie błyskawicznie się system ładuje, aż w szoku jestem. Mam pytanka odnośnie tych Tweak-ów co robi ten clearsystem odnośnie co czyści przywraca coś do pierwotności? tak samo co to jest ten fix do_office? I jak bym instalował system na stacjonarce który jest zaopatrzony w dysk SSD to tę optymalizację SSD zaleca się uruchomić i co to robi? 

Co do ograniczenia liczby svchost jestem w szoku jak to się zmniejszyło po wprowadzeniu parametrów po prostu WOW

Więc podsumowując system Rakieta po prostu Rakieta, oby na przyszłość takich nie brakowało dzięki stokrotne i POZDRAWIAM :)

Posted
2 godziny temu, Andreas85 napisał:

Panie P4VL0 powiem tak " cudo, cudo, cudo " system faktycznie jak dotąd najszybszy, bo na moim leciwym laptopie błyskawicznie się system ładuje, aż w szoku jestem.

W dniu 25.11.2019 o 20:57, pafnucy7 napisał:

Kolego @P4VL0 DZIĘKI za system Śmiga system jak rakieta!!!

Staram się :D 

co robi ten clearsystem odnośnie co czyści przywraca coś do pierwotności?

Clearsystem to nic innego jak zaawansowane oczyszczanie dysku. Podobną opcję można wywołać poprzez: mój komputer > PPM na dysk > oczyść dysk

tak samo co to jest ten fix do_office?

Swego czasu przy instalacji office 13 potrafił wywalić błąd, że instalator nie może odwołać się do wartości w rejestrze. Ten fix "dokleja" ewentualne braki, z którymi błąd jest związany. Jeżeli podczas instalacji występują problemy, należy uruchomić ten fix.

I jak bym instalował system na stacjonarce który jest zaopatrzony w dysk SSD to tę optymalizację SSD zaleca się uruchomić i co to robi? 

Optymalizuje system pod pracę na dysku SSD - jest to zestaw reguł które są wyłączane, ponieważ w przypadku dysku SSD nie mają one znaczenia, a zawsze może być wyższa wydajność. Skrypt ten należy uruchomić jako administrator, w przeciwnym razie nie zadziała.

Więc podsumowując system Rakieta po prostu Rakieta, oby na przyszłość takich nie brakowało dzięki stokrotne i POZDRAWIAM :)

Za moją pracę możesz podziękować UP'em ;)

Posted

Aktualizacja! - 301119

Zmiany:

- dodano dużo tweaków i innych polepszeń:
    + szybsze logowanie
    + wyłączony tablet mode
    + wyłączone przywracanie systemu
    + wyłączone powiadomienia
    + pominięcie EULA w WMP przy pierwszym uruchomieniu
    + usunięty windows feedback
    + usunięta telemetria/zbieranie danych
    + lekkie przyspieszenie działania shell'a i pulpitu
    + wyłączona cortana (wyszukiwanie nadal działa)
    + zwiększenie cache ikon do 4MB
    + zegar wyświetla godzinę wraz z sekundami    
- usunięcie dodatkowych opcji z ustawień
- usunięcie aplikacji "wskazówki"

Na pierwszy rzut oka system wydaje się trochę szybszy.

Link do pobrania dostępny na pierwszej stronie tematu.

Pozdrawiam,
~P4VL0

Banisca and Andreas85 like this
Posted
9 godzin temu, P4VL0 napisał:

Staram się :D 

Clearsystem to nic innego jak zaawansowane oczyszczanie dysku. Podobną opcję można wywołać poprzez: mój komputer > PPM na dysk > oczyść dysk

Swego czasu przy instalacji office 13 potrafił wywalić błąd, że instalator nie może odwołać się do wartości w rejestrze. Ten fix "dokleja" ewentualne braki, z którymi błąd jest związany. Jeżeli podczas instalacji występują problemy, należy uruchomić ten fix.

Optymalizuje system pod pracę na dysku SSD - jest to zestaw reguł które są wyłączane, ponieważ w przypadku dysku SSD nie mają one znaczenia, a zawsze może być wyższa wydajność. Skrypt ten należy uruchomić jako administrator, w przeciwnym razie nie zadziała.

Za moją pracę możesz podziękować UP'em ;)

Ok, stokrotne dzięki mistrzu za odpowiedzi, a Up-ek jak najbardziej  ;) 

Posted

Mam pytanie, otóż mam HDD i słyszałem że nowe wersje systemu (po 1607) bardziej jadą na HDD. Otóż jak tu wygląda sprawa. Miał ktoś porównanie do LTSB sromotnika?

Posted
6 godzin temu, mbielak012 napisał:

Mam pytanie, otóż mam HDD i słyszałem że nowe wersje systemu (po 1607) bardziej jadą na HDD. Otóż jak tu wygląda sprawa. Miał ktoś porównanie do LTSB sromotnika?

Witam ja nic takiego nie słyszałem, a mam obecnie ten ( system zainstalowany ) tak jak i przednim kilka innych i takiego miejsca z HDD nie miałem wszystko hula tak samo jak na LTSB którego także miałem. Powiem tak ten system to istna rakieta, co prawda najpierw sprawdzałem na laptopie ( gdzie dysk jest wolniejszy 5400.obr od stacjonarnych 7200.obr ) jak chodzi, a tu szok jak system na HDD się szybko ładuje prawie dwukrotnie szybciej niż na innych WIN 10. Drugim szokiem po zrobieniu tego i owego w dołączonej paczki tweak-ów przez twórcę ilość procesów ogółem jest tak samo mała co na win 8.1 czyli ogółem mam 32 procesy i 584 MB  RAMU zajętego po zainstalowaniu wszystkich sterowników/programów. Wczoraj zainstalowałem na stacjonarce, ale tu mam SSD więc system się ładuje w 5-6 sek i chodzi również wyśmienicie a, że czasu nie miałem posprawdzać jak chodzą gry ( tylko dokończyłem Star Warsa który chodzi bez problemu i miodnie ) to co do tego napiszę w następnym komentarzu. Więc szczerze polecam ten system każdemu i jeszcze raz stokrotne dzięki mistrzu P4VL0 :)