konuss 675 Posted April 5, 2020 Author Report Share Posted April 5, 2020 Aktualizacja 1-szy post. ZALECAM PRZECZYTANIE CHANGELOG-U. OPISANA POPRAWNA INSTALACJA MOJEJ MODYFIKACJI SYSTEMU. Kto się nie stosuje proszę później nie prosić o pomoc !!!! JanKo6 likes this Quote Link to post Share on other sites
kris2013 11 Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 Przy instalacji data modyfikacji 27.03.2020.Chyba powinno być 5.04.2020 Quote Link to post Share on other sites
janek917 27 Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 Zaczynamy instalacje .Podziękowania za pracę. Quote Link to post Share on other sites
SilverShai 18 Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 Nie robimy defragmentacji jeśli posiadamy dysk SSD - taka mała uwaga co do change logu Quote Link to post Share on other sites
konuss 675 Posted April 5, 2020 Author Report Share Posted April 5, 2020 2 godziny temu, SilverShai napisał: Nie robimy defragmentacji jeśli posiadamy dysk SSD - taka mała uwaga co do change logu oj czepiasz sie a na szybko pisałem ;P Quote Link to post Share on other sites
jacobobbo 3 Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 14 godzin temu, konuss napisał: Wybaczcie za to opóźnienie w chwili gdy wygrywałem nową wersję na serwer znalazłem dość poważny problem i musiałem wstrzymać chwilowo wydanie. W chwili obecnej po kłopocie zostaje jedynie kompresja ESD i wgranie ISO sądzę że do 13 jutro powinno już być. Wysłane z mojego Wave 2 przy użyciu Tapatalka Porownujesz przykład podam 1809 LTSC - 2004 W KWESTII OBCIĄŻENIA SYSTEMU NA STARCIE - - Maluch - - kontra - - Duży SUV WIĘC WYBACZ ALE O CZYM TY W OGÓLE GADASZ?!?! Wysłane z mojego Wave 2 przy użyciu Tapatalka Wgrałem ten Sromotnika i 3D Mark pokazuje te same wyniki, więc graficznie to samo pod kątem wydajności. System faktycznie jak piszę Konuss starszy i może ładuje się szybciej, ale jak dla mnie ma za dużo rzeczy jak centrum akcji itp. Siadam i ładuję nową wersję z dzisiaj i mogę dać znać co 3D Mark pokaże. Dla ciekawskich wyniki : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
Snafriozo 31 Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 2 godziny temu, jacobobbo napisał: Wgrałem ten Sromotnika i 3D Mark pokazuje te same wyniki, więc graficznie to samo pod kątem wydajności. System faktycznie jak piszę Konuss starszy i może ładuje się szybciej, ale jak dla mnie ma za dużo rzeczy jak centrum akcji itp. Siadam i ładuję nową wersję z dzisiaj i mogę dać znać co 3D Mark pokaże. Dla ciekawskich wyniki : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Co ty piszesz i jakie 3dmark chłopie. Normalnie jak dziecko z przedszkola w 3d MArk się bawi o ja nie mogę. Nawet wstydź się pisać talie bzdury tutaj. Słyszałeś w ogóle o czymś takim jak OCCT ? Rób test normalnymi programami nie dziecięcymi [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
SilverShai 18 Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 Nie mówiąc, że jest różnica w samej wydajności czystego systemu (nie modowanego) 1809 a 1903. Obecna wersja działa sprawniej 20h1 niż 1903 więc sugeruję porzucić na bok herezje o spadku klatek, skoro cała platforma dostaje kopa i o tym większość userów pisze. Quote Link to post Share on other sites
jacobobbo 3 Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 System śmiga aż miło. Wie ktoś tylko jak zaradzić temu żeby wyłączyć proxy ? Coś mi to włącza i nie wiem jak do tego dojść. Próbowałem w rejestrze i niestety nic z tego. Nie działa w ogóle google.com oraz google.maps na każdej z przeglądarek co nie jest śmieszne. Z tego poziomu wyłączenie nie jest u mnie możliwe Quote Link to post Share on other sites
janek917 27 Posted April 5, 2020 Report Share Posted April 5, 2020 [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Quote Link to post Share on other sites
MrBeckham666 66 Posted April 6, 2020 Report Share Posted April 6, 2020 Witam coś się spierdzieliło z ikonami ktoś ma też taki problem ? [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 6 godzin temu, jacobobbo napisał: System śmiga aż miło. Wie ktoś tylko jak zaradzić temu żeby wyłączyć proxy ? Coś mi to włącza i nie wiem jak do tego dojść. Próbowałem w rejestrze i niestety nic z tego. Nie działa w ogóle google.com oraz google.maps na każdej z przeglądarek co nie jest śmieszne. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Z tego poziomu wyłączenie nie jest u mnie możliwe [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Instalowałeś najnowszą wersje ? Quote Link to post Share on other sites
MrBeckham666 66 Posted April 6, 2020 Report Share Posted April 6, 2020 13 godzin temu, jacobobbo napisał: Wgrałem ten Sromotnika i 3D Mark pokazuje te same wyniki, więc graficznie to samo pod kątem wydajności. System faktycznie jak piszę Konuss starszy i może ładuje się szybciej, ale jak dla mnie ma za dużo rzeczy jak centrum akcji itp. Siadam i ładuję nową wersję z dzisiaj i mogę dać znać co 3D Mark pokaże. Dla ciekawskich wyniki : [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] to ile 3d mark pokaże pkt nie ma żadnego znaczenia To że bedziesz miał nawet te kilka pkt mniej nie oznacza odrazu że fps będzie mniej. Wszystko zależy od tego co w tle działa w systemie by nie zakłócało pracy gier. 3Dmark to naprawdę żaden test i jak już robisz porównania to realne podczas grania w gry to jest najbardziej obiektywne. Jestem zmuszony stwierdzić żę jak masz w miare wydajny sprzęt to nie ważne jaka to będzie modyfikacja system będzie działał podobnie. Jedyna różnica jaka może wystąpić to powinno być mniej mikrozacięć ponieważ fps na modach zazwyczaj tak nisko nie spada tym bardziej jak CPU nie domaga bo jeżęli grafika jest bardzo słaba to mody ci cudów nie zrobią w kwestii GPU Bardziej tu o CPU i braki w ramie chodzi Mam nadzieje że wyjaśniłem. Quote Link to post Share on other sites
kris2013 11 Posted April 6, 2020 Report Share Posted April 6, 2020 Brak w menu kontekstowym (przenieś do , kopiuj do ) ??? Quote Link to post Share on other sites
zbigniew59 344 Posted April 6, 2020 Report Share Posted April 6, 2020 U mnie jest i działa. - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - mimo wielu innych modyfikacji. Ciekawe - bo u mnie na blaszaku wszystko na 99,9 procent - zawsze - działa. To nie ściema - gdyby tak było pytał bym tak samo jak wy - że coś nie działa . Ciekawe co tak mieszacie w tych systemach ? Albo nie znacie podstaw - tak samo jak we wszystkich modach - plik ei.cfg. Ciągłe pytania w różnych tematach- nie mam wyboru systemu - - trochę poczytać. LUDZIE! Trochę poczytajcie to forum! Macie klapki na oczach i nie potraficie czytać - BLĄD! - WAM SIĘ NIE CHCE! CZEKACIE TYLKO NA GOTOWE ROZWIĄZANIA. Ten post powinien być podpięty na stronie głównej. adonx likes this Quote Link to post Share on other sites
kris2013 11 Posted April 6, 2020 Report Share Posted April 6, 2020 Naprawiłem już ten błąd.Możliwe że to moja wina. Ale nie znam przyczyny Quote Link to post Share on other sites
zbigniew59 344 Posted April 6, 2020 Report Share Posted April 6, 2020 My też nie wiemy co było przyczyną - i jak to naprawiłes. Ogólnie - to było na starych wersjach - na nowych to poprawiono. Wgrałeś jakąś starą wersję ? Quote Link to post Share on other sites
kris2013 11 Posted April 6, 2020 Report Share Posted April 6, 2020 Modyfikacja rejestru.Dodanie dwóch wpisów załatwiło sprawę Quote Link to post Share on other sites
MrBeckham666 66 Posted April 6, 2020 Report Share Posted April 6, 2020 4 godziny temu, zbigniew59 napisał: U mnie jest i działa. - [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - mimo wielu innych modyfikacji. Ciekawe - bo u mnie na blaszaku wszystko na 99,9 procent - zawsze - działa. To nie ściema - gdyby tak było pytał bym tak samo jak wy - że coś nie działa . Ciekawe co tak mieszacie w tych systemach ? Albo nie znacie podstaw - tak samo jak we wszystkich modach - plik ei.cfg. Ciągłe pytania w różnych tematach- nie mam wyboru systemu - - trochę poczytać. LUDZIE! Trochę poczytajcie to forum! Macie klapki na oczach i nie potraficie czytać - BLĄD! - WAM SIĘ NIE CHCE! CZEKACIE TYLKO NA GOTOWE ROZWIĄZANIA. Ten post powinien być podpięty na stronie głównej. Nie wiem czy masz pojecie chlopie ale że instaluje mody różnie na przeróżnych konfiguracjach to racja jak masz PC to problemów zazwyczaj nie ma żadnych ja też nie mam. Ale niestety jak masz nowszego lub starszego laptopa to różnie z tym bywa. Raz miałem laptopa gdzie w ogóle zastosowane modyfikacje konussa nawet się nie wgrały inny laptop np strasznie długo bootował z GPT i miał problem ogólnie z botowaniem gdzie oryginalny system wstawał bez problemu jak i np stare wersje sromotnika. Nic nie jest tak piękne i różnowe jak się wydaje. Tak samo jak aktualizacje windowsa ten 1 % ma problemy i będzie miał to jest normalne. Nawet tych problemów na forum nie opisywałem bo dobrze wiem że konuss nic nie zaradzi(tak samo nie zaradzi na ten problem z ikonami) nie wszystko da się załatwić od tak modyfikacją systemu bo często nie jest to nawet do końca wina tych modyfikacji systemu. Windows z racji zamkniętego kodu i z racji tego że każdy używa inne sterowniki do sprzetu i inne programy potrafi powodować różne problemy. I myśle że chyba powineneś zdawać sobie z tego sprawę bo panie zbigniewie starszy odemnie jestes ja mam 25 lat i siedze w tych sprawach 10 lat ale to jest intensywne 10 lat Pozdrawiam Snafriozo likes this Quote Link to post Share on other sites
konuss 675 Posted April 6, 2020 Author Report Share Posted April 6, 2020 W dniu 5.04.2020 o 19:47, jacobobbo napisał: System śmiga aż miło. Wie ktoś tylko jak zaradzić temu żeby wyłączyć proxy ? Coś mi to włącza i nie wiem jak do tego dojść. Próbowałem w rejestrze i niestety nic z tego. Nie działa w ogóle google.com oraz google.maps na każdej z przeglądarek co nie jest śmieszne. [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] Z tego poziomu wyłączenie nie jest u mnie możliwe [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] ogolnie działasz na nowej wersji ??? bo poprawilem to i nie powinienes miec problemów... 6 godzin temu, kris2013 napisał: Brak w menu kontekstowym (przenieś do , kopiuj do ) ??? wiem mój błąd już poprawione... Quote Link to post Share on other sites
dj1 6 Posted April 7, 2020 Report Share Posted April 7, 2020 Menu kontekstowe w nowej wersji zostało normalnie wyczyszczone? Wygląda jak standardowe? Quote Link to post Share on other sites
Xioner19 1 Posted April 9, 2020 Report Share Posted April 9, 2020 Witam, nie ma przeszkód do używania StartIsBack 2.9? Czy jednak są jakieś? Gdzieś na którejś stronie ktoś napisał aby nie instalować A tak poza tym.... Żadnych dodatkowych tweaków, optymalizatorów etc. nie używać jak mnie wam? Quote Link to post Share on other sites
Geno 14 Posted April 10, 2020 Report Share Posted April 10, 2020 U mnie przy uruchamianiu gier online blue screen kmode_exception_not_handled zrodlo problemu dump_wmimmc na starszych wersjach tego nie mam... sterowniki wszystkie zaktualizowane. Niby pomoc ma szybki start ale takiej opcji w tym systemie nie widze... Konuss jakies rozwiazanie problemu?? Quote Link to post Share on other sites
jacobobbo 3 Posted April 11, 2020 Report Share Posted April 11, 2020 W dniu 9.04.2020 o 20:14, Xioner19 napisał: Witam, nie ma przeszkód do używania StartIsBack 2.9? Czy jednak są jakieś? Gdzieś na którejś stronie ktoś napisał aby nie instalować A tak poza tym.... Żadnych dodatkowych tweaków, optymalizatorów etc. nie używać jak mnie wam? Ja używam i działa super mam z licencją. Z optymalizatorów używam windows 10 manager i tylko raz wysypał mi się system jak edytowałem prawoklik tym programem ale miałem backup z tego samego dnia acronisem więc przestałem grzebać. Wszystko śmiga, aż miło. Wiadomo środowisko microsoft nie jest applem więc z twaekami to gra w sapera Quote Link to post Share on other sites
Lolu1234 0 Posted April 11, 2020 Report Share Posted April 11, 2020 Dlaczego ten system chodzi tak dobrze ? Naprawdę nie wiem co to za magia. Zainstalowany na archaicznym sprzęcie 2gb ram,intel core 2 duo a 15 kart w google chrome to nie problem. Zużycie pamięci jest wysokie ale wciąż działa to dobrze . Quote Link to post Share on other sites
lotnik 0 Posted April 11, 2020 Report Share Posted April 11, 2020 Witam Dziękuję za system działa super szybko jak na mojej muzealnej maszynie Xeon3360 (socet 775) Radeon 6850HD. Mam tylko jeden mały problem grafika nie "trzyma" ustawień wyświetlania obrazu na monitorze tzn. po ustawieniu jasności ostrości itp niby jest ok do czasu kliknięciu na menu kontekstowe np. personalizacji wszystkie ustawienia w grafice się resetują do ustawień maksymalnych, próbowałem na różnych sterownikach (do grafiki) ale bez zmian. Jak by był sposób na wyeliminowanie tej "usterki" to bardzo proszę o informację. Quote Link to post Share on other sites
tomciotbg1987 0 Posted April 12, 2020 Report Share Posted April 12, 2020 Hejo Macie też problem z paskiem , wszystko wygląda niczym w klasycznym XP? Mimo ,że zainstalowałem najnowsze sterowniki i do grafy tak samo dalej jest tak samo. Zainstalowałem poprzednią wersję .153 i nie mam tego problemu Wszystko jest ładnie pięknie. Wcześniej miałem problemy z wyborem wersji systemu dodałem plik ei.cfg do folderu source na pendrive i wszystko poszło, ale po instalacji wszystko jest szaro bure. Quote Link to post Share on other sites
tomciotbg1987 0 Posted April 14, 2020 Report Share Posted April 14, 2020 Jest w stanie ktoś pomóc gdzie tkwi problem? Przepraszam za Offtop Quote Link to post Share on other sites
xqs 4 Posted April 14, 2020 Report Share Posted April 14, 2020 Czy najnowsza wersja z 05.04 zawiera już nowe zaktualizowane przez MS ikony? Quote Link to post Share on other sites
SilverShai 18 Posted April 14, 2020 Report Share Posted April 14, 2020 Posiada klasyczne ikony. Autor przywrócił je, bo były problemy z działaniem. Ogółem cytując jeden portal z tym obrazkiem: Microsoft podaje, że większość użytkowników zobaczy nowe ikony po aktualizacjach programów przez Microsoft Store. Pozostałe zostaną dodane w późniejszym czasie. Otrzymacie dostęp do jeszcze większej liczby grafik, gdy pobierzecie odpowiednią kompilację w ramach programu Windows Insider." [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - jak wrzucisz screena jak to wygląda to przynajmniej będzie do czego się odnieść. Instalowałem wczoraj obecną wersję z 5.04 i żadnego problemu nie miałem więc zalecałbym jeśli nie pobierać ponownie obrazu to właściwie nagrać na pendrive (przypominam, ze pamięć pendrive też może ulec uszkodzeniu). Quote Link to post Share on other sites
xqs 4 Posted April 14, 2020 Report Share Posted April 14, 2020 9 minut temu, SilverShai napisał: Posiada klasyczne ikony. Autor przywrócił je, bo były problemy z działaniem. Ogółem cytując jeden portal z tym obrazkiem: Microsoft podaje, że większość użytkowników zobaczy nowe ikony po aktualizacjach programów przez Microsoft Store. Pozostałe zostaną dodane w późniejszym czasie. Otrzymacie dostęp do jeszcze większej liczby grafik, gdy pobierzecie odpowiednią kompilację w ramach programu Windows Insider." Dziękuję za informację Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts