Win77cr Posted October 20, 2019 Report Posted October 20, 2019 Czy programem RWEverything mogę zmienić klucz w BIOS? Wchodzę na zakładkę MSDN i próbuję tam zmienić ale nie da się tam zmienić żadnych wartości gdyż jak próbuję wpisywać z klawiatury to nie reaguje. Quote
Nieobecny Posted October 20, 2019 Report Posted October 20, 2019 Lepiej napisz co chcesz otrzymać. Po co chciałbyś zmieniać klucz w biosie? Quote
piosylant Posted October 20, 2019 Report Posted October 20, 2019 W BIOSie masz Pro, czy chcesz zmienić na Pro? Quote
Nieobecny Posted October 20, 2019 Report Posted October 20, 2019 Podejrzewam jaki ma problem - w biosie ma Core, a chce zainstalować Pro, ale instalka od razu wybiera to co ma w biosie. Trzeba dodać do instalki Win 8.1 plik ei.cfg i podczas instalacji wybrać dowolny system. Potem już tylko wpisanie klucza od Pro (po zainstalowaniu systemu) i standardowa aktywacja. Quote
Win77cr Posted November 3, 2019 Author Report Posted November 3, 2019 Chodziło mi o to, że oryginalnie na komputerze był Windows 10 Pro. Niestety z racji tego że ma wiele błędów i innych problemów postanowiłem zakupić Windows 8.1 Pro który mi działa lepiej i ma mniej błędów. Początkowo kupiłem klucz na Allegro, jednak po kilku dniach zorientowałem się że te klucze są nie do końca legalne więc kupiłem Windows 8.1 Pro w oryginalnie zaklejonej kopercie, oryginalny z FV i zmieniłem ten klucz z poziomu Windows. Początkowo myślałem że klucz od Windowsa 8.1 Pro z Allegro zapisał się w BIOS i chciałem go zmienić na klucz od Windowsa 8.1 Pro którego zakupiłem później. Ale zauważyłem że klucz który jest w BIOS nie jest chyba od tamtego Windowsa 8.1 Pro z Allegro tylko od Windows 10 Pro który był na komputerze zainstalowany od nowości. Poza tym przy instalacji Windows 8.1 Pro instalator się pyta o wersję więc klucza do Windows 8.1 Pro raczej nie ma w BIOS bo gdyby był to instalator by się nie pytał o wersję systemu którą chcę zainstalować. W związku z tym nie będę zmieniał klucza w BIOS bo po co. Quote
piosylant Posted November 4, 2019 Report Posted November 4, 2019 W dniu 21.10.2019 o 01:45, GT500s napisał: Tracisz możliwość korzystania z aktualnego klucza (w innej maszynie nie przejdzie). Klucz odczytany z BIOSU jest indywidualny dla każdej płyty. Osobiście aktywowałem takimi systemy na innych sprzętach. Quote
razor1995 Posted November 4, 2019 Report Posted November 4, 2019 Wrzuć ei.cfg do katalogu sources i nie kombinuj więcej: Quote
Nieobecny Posted November 4, 2019 Report Posted November 4, 2019 6 minut temu, razor1995 napisał: Wrzuć ei.cfg do katalogu sources i nie kombinuj więcej Dokładnie. To pozwala wybrać dowolny system i ominąć klucz w biosie. Quote
Recommended Posts