Qrdziel Posted September 9, 2019 Report Posted September 9, 2019 win 10 64bit zaczął mi się samoczynnie restartować. jak znaleźć winnego? podejrzewam aktualizację lub jakiś program w windows lub co gorsza zasilacz. przetestowałem już pamięć - memtest 86 - i wszystko jest OK zanim przeinstaluję system chciałbym wykryć winowajcę. Kiedyś był taki program który zapisywał co komputer wykonuje - i kiedy się wysypał - wystarczyło przejrzeć logi i było wiadomo co ostatnie uruchamiał - nie pamiętam nazwy ale był łatwy w obsłudze i wszystko monitorował Quote
pjoter80 Posted September 9, 2019 Report Posted September 9, 2019 Zalezy co za komp dużo kompów firmówek ma swoją diagnozę Sprawdź temperatury Zrób test procka Ja na szybkie testy używam AIDE tam się to nazywa test stabilności systemu odrazu można sprawdzić temperatury Quote
Qrdziel Posted September 9, 2019 Author Report Posted September 9, 2019 temperatury przetestowałem: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] i nic jakiś pewny sposób na zasilacz?? Quote
renatan Posted September 9, 2019 Report Posted September 9, 2019 zacznij od wyłączenie(odznaczenia) opcji ..uruchom ponownie...w przypadku awarii i druga sprawa w windowskie jest cos takiego jak podgląd zdarzeń.. Quote
Qrdziel Posted September 9, 2019 Author Report Posted September 9, 2019 gdzie ta opcja?? w biosie wyłączyłem, a w windows też coś takiego jest? event viewer nie pomaga - czasem przy botowaniu się wyłączy, czasem po 5min a czasem po 5h Quote
renatan Posted September 9, 2019 Report Posted September 9, 2019 10 minut temu, Qrdziel napisał: gdzie ta opcja?? ww ..Właściwości systemu ..Uruchamianie i odzyskiwanie Quote
Recommended Posts