Jump to content

Kłopot z oprogramowaniem karty sieciowej

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie,jestem szczęśliwym posiadaczem Windowsa 10, ale

mam taki kłopot, mianowicie od początku miałem problem z uruchomieniem modemu w komputerze, po wszystkich aktualizacjach udało się przeinstalować oprogramowanie i nastało szczęście, ale 2 dni po tym zauważyłem, że ponownie nie działa, w programie Skylight od Sierra widzę komunikat, "Urządzenie w trybie awaryjnym."

I ponownie walka, w końcu, ponownie przeinstalowałem dokładnie to samo oprogramowanie (w miedzy czasie nie pojawiła się aktualizacja) i po 5 min znowu dziala..

Niby wszystko spoko, ale jednak niesmak pozostał, co może być przyczyną takiego zachowania?
Jak uruchamiam komputer po wyłączeniu to jestem skazany na 5 minutową przerwę w celu przeinstalowania oprogramowania które jest dokładnie tym, które było u mnie wczoraj i działało a teraz nie działa, w oknie z sieciami nie mam opcji połącz ani edytuj, jest tylko informacja o sieci (Prawdziwa) i "Wyłączone".

Proszę o pomoc, może czegoś nie mam, może jakaś opcja o której nie wiem, a blokuje to połączenie przy starcie systemu, może inne oprogramowanie?
Ktoś już miał taką przygodę?
Skoro działa choć przez chwilę, to nie jest to kwestia części, kłopot jest w systemie tylko nie potrafię go namierzyć

Posted

Witaj,

Może tak dobrym zwyczajem po przeczytaniu tutoriala o zakładaniu tematów podasz jaki to modem, jak jest podpinany, co za dostawca połączenia i jakie to połączenie.

Zakładam że nie na numer 20 21 22

Pozdrawiam