LL91 Posted September 3, 2019 Report Posted September 3, 2019 Dzień dobry wszystkim Staram się znaleźć jakąś odpowiednią modyfikację WIN7 dla Dell M6500 z 16GB Ram. Zależy mi aby trochę tchnąć życia w tą konfigurację, więc pomyślałem o lżejszej wersji systemu jednocześnie możliwie najbardziej aktualnej. Problem w tym że całość musi dobrze współpracować z AutoCad najlepiej 2019. Może posiada ktoś wiedzę która modyfikacja była by korzystna ? Czy może lepiej pozostać przy czystej instalce Win7? Quote
jarexpol Posted September 3, 2019 Report Posted September 3, 2019 Komputer stworzony pod CAD-a kosztem gier. Gdzie tu problem. Quote
LL91 Posted September 3, 2019 Author Report Posted September 3, 2019 Zgadza się, teraz chciałbym tchnąć odrobinę więcej życia w niego, niż ma obecnie ( pomijam fakt że teraz muli katastrofalnie i padło na reinstalację ). Wpadłem na pomysł modyfikowanego systemu. O ile Win10 raczej na nim nie postawię bo nie znajdę sterów, tak chcę postawić Win 7, tylko zastanawiam się która modyfikacja jest w waszej opinii najbardziej przystępna jeżeli podstawowym zadaniem dla sprzętu będzie obsługa Cad Civil. Quote
jarexpol Posted September 3, 2019 Report Posted September 3, 2019 Każdy mod ma coś wycięte, ja z kolei nie znam się na CAD i Ci nie pomogę. Postaw na nowo czysty Win 7 i będziesz zadowolony. Quote
m4s Posted September 3, 2019 Report Posted September 3, 2019 Czysta instalacja Win7 (od razu z poprawkami). Czy masz dysk SSD? Jaki procesor? Quote
LL91 Posted September 3, 2019 Author Report Posted September 3, 2019 Nie ma SSD, a procesor to i7 - 720QM. Macie podlinkować dobrą instalkę czystego Win 7 razem z poprawkami? Bo osobiście posiadam Kompilację z SP1, a resztę bym musiał dogrywać. A samemu szperać i teraz szukać instalki w otchłani sieci to też loteria. Quote
m4s Posted September 3, 2019 Report Posted September 3, 2019 Według mnie inwestycja przy tym laptopie dysk SSD to jest oczywista oczywistośćWysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka Quote
LL91 Posted September 3, 2019 Author Report Posted September 3, 2019 Dla mnie także, jednak finalnie nie jestem jego właścicielem, a chciałbym tylko polepszyć warunki pracy na nim nakładem własnego czasu a nie portfela. Stąd zapytanie jedynie dotyczące softu. Quote
Recommended Posts