Jump to content

Dell M6500 16 GB RAM + AutoCad

Recommended Posts

Posted

Dzień dobry wszystkim

Staram się znaleźć jakąś odpowiednią modyfikację WIN7 dla Dell M6500 z 16GB Ram. Zależy mi aby trochę tchnąć życia w tą konfigurację, więc pomyślałem o lżejszej wersji systemu jednocześnie możliwie najbardziej aktualnej. Problem w tym że całość musi dobrze współpracować z AutoCad najlepiej 2019. Może posiada ktoś wiedzę która modyfikacja była by korzystna ? Czy może lepiej pozostać przy czystej instalce Win7?

Posted

Zgadza się, teraz chciałbym tchnąć odrobinę więcej życia w niego, niż ma obecnie ( pomijam fakt że teraz muli katastrofalnie i padło na reinstalację ). Wpadłem na pomysł modyfikowanego systemu. O ile Win10 raczej na nim nie postawię bo nie znajdę sterów, tak chcę postawić Win 7, tylko zastanawiam się która modyfikacja jest w waszej opinii najbardziej przystępna jeżeli podstawowym zadaniem dla sprzętu będzie obsługa Cad Civil.

Posted

Nie ma SSD, a procesor to i7 - 720QM. Macie podlinkować dobrą instalkę czystego Win 7 razem z poprawkami? Bo osobiście posiadam Kompilację z SP1, a resztę bym musiał dogrywać. A samemu szperać i teraz szukać instalki w otchłani sieci to też loteria.

Posted

Według mnie inwestycja przy tym laptopie dysk SSD to jest oczywista oczywistość

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

Posted

Dla mnie także, jednak finalnie nie jestem jego właścicielem, a chciałbym tylko polepszyć warunki pracy na nim nakładem własnego czasu a nie portfela. Stąd zapytanie jedynie dotyczące softu.