Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam,

jako osoba laik z systemami proszę o porady - podpowiedzi na temat

- możliwości instalacji windowsa 7 na starszym laptopie na ktorym jest już win xp

dodatkowo chce poprosic o info czy to moga byc wersje adaptowane np by srom-otnik 

albo..

inne tzw "lekkie" wersje windowsa 7

bedę wdzieczny za każdąpomoc

miłego weekendu

Posted

to staroc ... TravelMate 6003 MLI , intelpentium M , tylko ma pamieci wiecej go 1 GB, za to cos sie podzialo z orginalna nagrywarka i .. mam dokupona osobny napęd co go podlaczam pod USB.. niestety to może powodować ze nie startują mi instalacje z plytek nagranych z netu m.in z tego serwisu , a

a to spowodowało moje pytanie tj ..

- czy jak włoże płytkędo napedu i .. zechce jąodpalić z win xp .. to czy zacznie się instalacja ??

aha ... mam tam już zrobione partycje 

Posted
30 minut temu, bestseller4u.eu napisał:

tylko ma pamieci wiecej go 1 GB

Nie ma sensu, mam na jednym

Windows Thin PC - Polish-English 2018-2019

ale mam 2 GB RAMU, otwieram jedną kartę w przeglądarce i to wszystko co mogę zrobić.

Jak się pokusisz to zrób to programem WinTo HDD.

Posted

a dlaczego nie startuja plytki nagrane z netu ??.. np te wersje by srom-otnik  

cos sie podzialo z orginalna nagrywarka i .. mam dokupiony osobny napęd co go podlaczam pod USB..

czy to jest powoden ze inne plytki nie startje instalacja

8 minut temu, razor1995 napisał:

Nie ma sensu instalować Windows 7 na takim starociu.

Ten sprzęt jest zwyczajnie zbyt słaby by komfortowo móc działać na Windows 7, nawet czymkolwiek nowszym od XP.

wiem ze sprzet slaby dlatego chcialem instalowac tzw werje "lekka" i ...

ogolnie chce wiedziec czy można uruchamiac instalacje innych systemow bedac na win xp z SP 2 .. np

tu na forum jest oststni [podobno] obraz xp ..z wszystkimi dodatkami .. to czy takie coś mozna uruchomic instalke z takiego obrazu bedąc na xp z sp 2 ??

Posted
55 minut temu, renatan napisał:

to tak na marginesie ale..

na takiego złoma to i XP jest za wiele

ja wiem ..dlatego szukałem wersji tzw lekkiej i .. kilka mam z tego forum , ale

ja mam do ciebie inne zapytanie .. cos sie podzialo z orginalna nagrywarka i .. mam dokupona osobny napęd co go podlaczam pod USB ..  jak kiedys mialem zdarzenie ze w czasie robienia partycji za pomoca paragona padl mi laptop, bo nie bylo pradu i bateria nie dala rady to.. potem zazadal recowery disc i .. wstawilem to do tego napedu na USB i odczytal ta plytke .. nie naprawił mi co prawda xp ale nagral go na nowo .. dlatego sadziłen ze inne płytki tez beda startowały z tego napedu obok co ma łacze poprzez USB , aleinne płytki nie startuje ...czy to właśnie wina odczytu z napedu podłaczonego do usb ??

i cośjeszcze pokazujesz apgrejt .. czyli tak naprawde zastapienie tego co mam win xp na nowy win 7 , a ...

mi chodzi o rozwiazanie takie aby uruchomic instalacje z plytki z napedu obok co na niej jest win 7 , ale zrobic to jak bede na win xp i ... aby po rozpoczeciu instalacji on mnie zapytał o partycje i aby zrobił instalacje na wolnej partycji ...> czy tak można ? i .. jak to się robi ??