Anonymous88 Posted August 29, 2019 Report Posted August 29, 2019 Czy jest jakiś mod windy 7 który jest windą 32 piętrową ale uruchamia programy wymagające 64 pięter windy ? Quote
VACek Posted August 29, 2019 Report Posted August 29, 2019 31 minut temu, Anonymous88 napisał: windą 32 piętrową 31 minut temu, Anonymous88 napisał: 64 pięter windy Ale dwa piętra max schodami reszta windą Programy 32bit odpalisz na windowsie x86 x64, ale programy 64bit odpalisz tylko na windowsie x64 Quote
piosylant Posted August 31, 2019 Report Posted August 31, 2019 @Anonymous88 sam sobie odpowiedziałeś porównując to do pięter. Będąc w budynku 32-piętrowym nie wejdziesz na 64-te piętro i nie ma tu żadnego myku, tricku, czy hacka. Quote
R95K Posted August 31, 2019 Report Posted August 31, 2019 Nie uruchomisz programów x64 na systemie x86 (32bit). Nie ma takiej możliwości. Programy x86 uruchomisz na x86 i x64, ale x64 na x86 nie da rady. Tak samo jakbyś chciał żeby x86 widział więcej niż 4GB RAM. Nie jest to możliwe w żaden sposób. Quote
podlos Posted August 31, 2019 Report Posted August 31, 2019 Nawet jakby ktoś wymyślił jakiś sposób to te programy by działały jak win10 na takim raspberry pi 3. Quote
saheta Posted September 13, 2019 Report Posted September 13, 2019 Witam wszystkich, Zgadzam się z odpowiedziami powyżej, ale nie do końca. Należało by określić, czy masz potrzebę uruchomienia bardzo specyficznej aplikacji? Bo jeżeli jest dostępna w trybie 32 bit, to nie warto się bawić. Na moim starym laptopie HP Compaq 6710b, uruchamiam z dysku DVD samo-startującego z opcją boot w biosie i Virtual Technology(Intel) gotowy,działający wirtualnie system Windows 10 x64 bit. Są tam zaimplementowane programy 64 bitowe i działają. Kiedy uruchomiłem tą płytkę pierwszy raz, wprawiło mnie to w zdumienie, jak to jest możliwe? Dokonałem testu. Uruchomiłem wewnątrz załadowanego wirtualnie systemu win10 x64, aplikacje portable 64 bitową bez problemu. Aplikacja była na moim twardym dysku w laptopie i nie miałem problemu ze ścieżką dostępu. Oczywiście nie wszystkie programy portable będą działać. Długo by wyjaśniać dlaczego. Zatem jeśli chcesz się pobawić, to powodzenia. Konfiguracja mojego HP to podwójny rdzeń intela i 2 Gb Ram Quote
Hannibal Posted September 13, 2019 Report Posted September 13, 2019 52 minuty temu, saheta napisał: Konfiguracja mojego HP to podwójny rdzeń intela Np. taki: [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] - to pierwszy z brzegu CPU występujący w opisie tego laptopa. Jak widać instrukcje 64-bitowe nie są mu obce, a w konsekwencji... Mnie wprawiło w zdumienie, że napisał Pan, iż 55 minut temu, saheta napisał: ...wprawiło mnie to w zdumienie, w odniesieniu do możliwości uruchomienia nośnika live z systemem 64-bit. Naprawdę gdyby sprzęt nie dawał takiej możliwości, to żadne zaklęcia by Panu nie umożliwiły uruchomienia 56 minut temu, saheta napisał: ...dysku DVD samo-startującego z opcją boot w biosie i Virtual Technology(Intel) gotowy,działający wirtualnie system Windows 10 x64 bit Ot i cała historyja. Quote
Recommended Posts