MadDragory Posted July 10, 2019 Report Posted July 10, 2019 Nie chcesz marnować czasu na przepisywaniu tekstu z wiersza poleceń to dobrze trafiłeś. Jest jedna metoda gdy chcesz skopiować tekst a nie będziesz więcej robił kopii. 1. Kliknij prawym przyciskiem i wybierz Oznacz . 2.Zaznacz tekst, który cię interesuje . 3.Do skopiowanie użyj klawiatury Ctrl+C (kopiuj), Ctrl+V (wklej). Druga metoda jest dla tych którzy chcą więcej i dłużej kopiować. 1.Kliknij prawym przyciskiem i wybierz "Właściwości" 1.Opcje. 2. Opcje edytowania. 3.Zaznacz "Tryb szybkiej edycji" 4. Potwierdź "OK" [Zawartość widoczna tylko dla zalogowanych użytkowników] 1.Zaznacz tekst. 2.Ctrl+C (kopiuj), Ctrl+V (wklej) Skopiowany tekst można wkleić na dwa sposoby. 1.Prawy przycisk myszy. 2.Ctrl+C (kopiuj), Ctrl+V (wklej) Podobnie jest na Windows 8.1 i 10 (w niektórych przypadkach opcja w/w nie jest włączona domyślnie w 10) . Quote
MadDragory Posted July 10, 2019 Author Report Posted July 10, 2019 Teraz, Bladius napisał: w Windows 10 jest to domyślnie włączone Nie u każdego jest włączone domyślnie . Dziś znajomemu z forum na Windows 10 1903 włączyłem tą opcje . Quote
MadDragory Posted July 15, 2019 Author Report Posted July 15, 2019 W dniu 13.07.2019 o 01:01, Bladius napisał: na Insiderze 20H1 jest Cześć, Na upartego sprawdziłem na "pacjencie " tzn. na moim pc. Windows 10 Professional x64 bit 1903 po czystej instalacji (zerowanie dysku itd.) nie miał włączonej tej opcji . Wróciłem na 7 i ponownie zainstalowałem 10 i opcja była włączona i w tym przypadku zdziwiło mnie to teraz tak a wcześnie nie . Sprawdziłem poprzednie wersje dziesiątki i one nie miały włączonej tej opcji . Jedno mnie zastanawia : Czy mój sprzęt zgłupiał, Czy znajomego z forum zgłupiał, Czy to tylko przypadek . Mogę PC sformatować i zainstalować 7 a na laptopie z 8.1 sprawdzę czy jest to samo (nie wiem po co ale sprawdzę wiadome ). Quote
Guest Posted July 22, 2019 Report Posted July 22, 2019 Ja zawsze mam włączone po czystej instalacji i po aktualizacji do nowszego buildu. Może to jest zależne od synchronizacji ustawień nie wiem Quote
Recommended Posts