Jump to content

Winxp Nikka - pytań kilka

goblin97

Recommended Posts

Witam. Mam baardzo starego kompa (złom właściwie) z 2000-chyba roku z Celeronem i 200-coś mb ramu Używany tylko czasami do starych gier  /offica / VLC Playera / painta / gimpa i kilkuset  innych rzeczy które teoretycznie dawno powinny go wykończyć.

Chcę zrobić reinstalll XP, myślę o tym wydaniu Nikka, bo działa mi dobrze na MS-VPC, tylko nie wiem:

którą wersję wybrać (iso 9 w 1):

XP Home:  sata / sata 2 czy tę bez napisu SATA

Druga sprawa: czy mogę z pliku .iso wywalić którąś wersję np. pro, żeby się na cd zmieściło?

I trzecia: jakiego ściągnąć mu antywira, bo od lat ma avg(katastrofa!), a testowałem na V-PC comodo i całkiem niezły i lekki, ale boję się że i tak za cięzki. Jeszcze widziałem coś takiego jak clamwin ? Najlepiej z możliwością aktualizacji offline.

A czy te mody lite itp. to nie są pozbawione jakichś ważnych dll-ów, sterów itp.

Bo jest trochę problem: na tym kompie nie ma neta (chyba że przez dłuugi kabel ciągnięty w razie potrzeby do drugiego pokoju).

Częściej korzystam z niezawodnej sieci bezprzewodowej - pendrivów USB :D

5 godzin temu, goblin97 napisał:

A czy te mody lite itp. to nie są pozbawione jakichś ważnych dll-ów, sterów itp.

Bo jest trochę problem: na tym kompie nie ma neta (chyba że przez dłuugi kabel ciągnięty w razie potrzeby do drugiego pokoju).

Częściej korzystam z niezawodnej sieci bezprzewodowej - pendrivów USB :D

Wszystko w nim jest co potrzebne.