goblin97 Posted June 27, 2019 Report Share Posted June 27, 2019 Witam. Mam baardzo starego kompa (złom właściwie) z 2000-chyba roku z Celeronem i 200-coś mb ramu Używany tylko czasami do starych gier /offica / VLC Playera / painta / gimpa i kilkuset innych rzeczy które teoretycznie dawno powinny go wykończyć. Chcę zrobić reinstalll XP, myślę o tym wydaniu Nikka, bo działa mi dobrze na MS-VPC, tylko nie wiem: którą wersję wybrać (iso 9 w 1): XP Home: sata / sata 2 czy tę bez napisu SATA Druga sprawa: czy mogę z pliku .iso wywalić którąś wersję np. pro, żeby się na cd zmieściło? I trzecia: jakiego ściągnąć mu antywira, bo od lat ma avg(katastrofa!), a testowałem na V-PC comodo i całkiem niezły i lekki, ale boję się że i tak za cięzki. Jeszcze widziałem coś takiego jak clamwin ? Najlepiej z możliwością aktualizacji offline. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
R95K Posted June 27, 2019 Report Share Posted June 27, 2019 Ze swojej strony polecam tego moda na starsze komputery Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
goblin97 Posted June 28, 2019 Author Report Share Posted June 28, 2019 A czy te mody lite itp. to nie są pozbawione jakichś ważnych dll-ów, sterów itp. Bo jest trochę problem: na tym kompie nie ma neta (chyba że przez dłuugi kabel ciągnięty w razie potrzeby do drugiego pokoju). Częściej korzystam z niezawodnej sieci bezprzewodowej - pendrivów USB Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
moszter Posted June 28, 2019 Report Share Posted June 28, 2019 5 godzin temu, goblin97 napisał: A czy te mody lite itp. to nie są pozbawione jakichś ważnych dll-ów, sterów itp. Bo jest trochę problem: na tym kompie nie ma neta (chyba że przez dłuugi kabel ciągnięty w razie potrzeby do drugiego pokoju). Częściej korzystam z niezawodnej sieci bezprzewodowej - pendrivów USB Wszystko w nim jest co potrzebne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daniel1209 Posted July 10, 2019 Report Share Posted July 10, 2019 Witam Mam pytanko, czy na wersji OEM PRO można aktywować oryginalne klucze? Posiadam klucz ze starego komputera HP i pisze, że klucz jest niepoprawny... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
berthold61 Posted July 10, 2019 Report Share Posted July 10, 2019 musi być ta sama wersja jak na naklejce ,np home to home jak prof to prof inaczej się nie da . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts